Hur fixar du din smink om du somnade med den på

Det händer med alla kosmetiska bärare ibland - du som av misstag somnar med ett fullständigt ansikte av smink på. Helst, när du vaknar kan du omedelbart gå till diskbänken och tvätta det hela. Men om du tog en tupplur i mitten av dagen eller om du inte har tid att börja med ett nytt ansikte, är allt inte förlorat. Du kan uppdatera din smink och korrigera eventuella smetande eller streck som inträffade utan mycket väsen.

Steg

Del 1 av 3:
Reparera skadan
  1. Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 1
1. Använd bläckpapper för att suga upp överflödig olja. Efter att ha vaknat, kan du märka att ditt ansikte ser blick och glänsande, särskilt i T-Zone-området (pannan, näsan och hakan). Innan du fixar din smink är det viktigt att bli av med det. Applicera en ny kappa av smink ovanpå den kan leda till täppt porer, skadad hud och allvarliga breakouts. Blottingpapper kan snabbt och enkelt suga upp oljan, och bäst av allt, de kommer att lämna din smink intakt.
  • Tryck på blottpapperet ordentligt mot din hud och du ser att papperet blötlägger fettet. Om du är benägen för fet hud, kan du behöva använda två eller tre blottande papper för att bli av med oljan.
  • Blottingpapper kan köpas på någon apotek. Leta efter dem på hudvårdgången och håll ett paket i din sminkväska.
Expertips

När du använder blottpapper, dab dem över din hud för att suga upp överflödig olja, men torka inte ditt ansikte med dem.

Kelly chu

Kelly chu

Professionell makeup artistkelly är bly makeup artist och utbildare av Soyi makeup och hårlag som är baserat i San Francisco Bay Area. Soyi smink och hår specialiserar sig på bröllop och evenemangsmakeup och hår. Under de senaste 5 åren har laget skapat brud letar efter över 800 brudar i Amerika, Asien och Europa.
Kelly chu
Kelly chu
Professionell makeup artist
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 2
    2. Ta bort mascara smudges med en smink remover torka. Oavsett om du kastade och vände sig i sömnen eller erfarna vattna ögon när du vaknade, är chansen att din mascara nu är smutsig. Kontrollera ditt ögonområde för några svarta fläckar. Använd en pre-fuktad smink remover torka för att försiktigt blotta huden och ta bort smeten. Var försiktig. Huden runt ögonen är bräcklig och kan bli irriterad från kraftig torkning.
  • Bara blot där du ser smetar. Torka inte dina fransar eller ta bort din mascara helt om det inte har blivit utsmyckad bortom reparation.
  • Om dina fransar är fast ihop eller om det mesta av din mascara nu är på din hud, måste du förmodligen ta bort det helt.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 3
    3. Ta bort eventuella kvarvarande spår av läppstift. Vid vakning kommer dina läppar förmodligen att vara torra. Om du hade läppstift när du somnade, har det sannolikt blöt i den torra huden på dina läppar eller färgade området runt din mun. Du kan ta hand om det enkelt genom att använda en ny smink Remover Torka till DAB runt dina läppar. Var försiktig med att komma i hörnen av din mun och ta bort eventuella spår av läppstift från huden runt munnen.
  • Om dina läppar känns särskilt torr, följ upp med ett lager av läppbalsam.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 4
    4. Prova en smink uppfriskande spray. Dessa specialprodukter kan uppdatera hur både din hud och smink visas. De klämmer upp huden med hydratisering, vilket skapar en duggyta. Som ett resultat ser din hud mer ljus och din smink blir fuktad och uppdaterad. När du har spirrat den på, använd en fuktig sminkapplikators svamp eller skönhetsblandare för att klappa alla områden som ser streaky eller fläckig. Detta kommer att blanda sminken tillbaka i din hud jämnt.
  • Del 2 av 3:
    Korrigera din smink
    1. Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 5
    1. Använd en fuktig svamp för att jämna ut din grund. Ta en titt på vad som är kvar av din smink så att du vet vad du behöver fixa. Kontrollera din foundation först. Är det smurt eller strimmigt alls? Om så är fallet, kör en sminkapplikators svamp eller skönhetsblandare under varmt vatten, sedan vrida det så att det är fuktigt men inte vått. Pat vid de strimma områdena på ditt ansikte försiktigt med svampen för att blanda sminken tillbaka i din hud.
    • Värmen och fukten hos svampen hjälper till att släta grunden.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 6
    2. Tryck på Problemområden med BB Cream eller Lightweight Foundation. Efter att ha blandat bort streck, bör din stiftelse se ganska jämnt. Men du kan behöva röra upp några områden som kräver mer täckning. Plocka upp en mycket liten mängd BB-kräm eller lätt grund med den fuktiga svampen och klappa det lätt på din hud. Använd svampen för att blanda den nya sminken till vad du redan har på ditt ansikte.
  • Även om du känner dig frestad, undvik omvändande grund över hela ditt ansikte eftersom resultaten kan se väldigt uppenbart och onaturligt.
  • Hålla fast vid rena lager av täckning endast på de platser där du behöver det.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 7
    3. Ge dina kinder en rosig glöd med rodnad. Det mesta av din rodnad är förmodligen borta från dina kinder på denna punkt. Uppdatera det med din favorit rodnad produkt. Använd en lätt beröring - du kan alltid lägga till mer rodnad, om du behöver, men när du tillämpar Toomuch är det svårare att fixa. Börja långsamt och borsta den på äpplen av dina kinder. Blanda rnush utåt mycket subtilt längs dina kindben.
  • Överväg att använda en krämblod. Cream Blush är mycket ren, medan pulveriserad rodnad kan se tårta när den appliceras på toppen av BB-krämer och flytande fundament.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 8
    4. Applicera en ny kappa av mascara. Uppdatera dina ögon genom att lägga till en mycket lätt kappa av din vanliga mascara till dina topp- och bottenfransar. Var noga med att torka överskottsmascara från staven innan du börjar sätta den på dina fransar. Eftersom du redan har mascara på, lägger du till mer ovanpå det lätt kan leda till klumpning om du inte är försiktig. Motstå uppmaningen att applicera mer än en kappa.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 9
    5. Damm highlighter ovanför dina kindben. Eftersom du bara vaknade, kan din hud - särskilt runt ögatområdet - bli lite tråkig. Det här är normalt! Din vanliga glöd kommer att sparka in när du börjar flytta, men hjälpa det med att damma ett ljust lager av highlighter strax ovanför dina kindben. Syfte för området mellan dina ögon och kindben. Detta kommer att hjälpa till att lysa upp ditt ansikte och ögon lite.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 10
    6. Avsluta med färsk läppstift eller glans. Eftersom du redan har rengjort din mun med sminktork, har du en ny duk att arbeta med. Applicera din favorit läppstift som du normalt skulle. Lägga till en klar glans över färgen kommer att lägga lite gnista mot ditt ansikte och få dig att se mindre trött ut.
  • Om du inte är en läppstift person, är det fortfarande en bra idé att applicera klar glans till dina läppar, eftersom det kommer att lysa upp din naturliga läppfärg.
  • Del 3 av 3:
    Omsorg för din hud
    1. Bild med titeln Fix din smink om du somnade med det på steg 11
    1. Ge din hud en paus. Använd inte samma ansikte av smink längre än 18 på varandra följande timmar. Nästa dag, ta en ledig dag från att tillämpa smink, om möjligt. Din hud kommer att behöva en paus efter att ha haft ett dubbel lager av smink dagen innan. Du kan undvika stora breakouts och andra hudproblem om du hoppar över makeup nästa dag och låt dina porer andas.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 12
    2. Var vaksam med din hudrutin. Om du är vana att somna med din smink på, kan din hud börja visa effekterna. Din hud kan börja se tråkigt eftersom dina döda hudceller inte tvättas bort ofta nog. Detta kan också göra huden att se äldre och betona rynkor. Om du redan har akne kan det förvärras över tiden. Du riskerar också att få en hudinfektion eller utslag.
  • Sträva efter att alltid tvätta ansiktet innan du sover för att undvika att hantera dessa obehagliga problem.
  • Bild med titeln fixa din smink om du somnade med det på steg 13
    3. Stash Makeup Remover Wipes på ditt sängbord. Även om du är otroligt trött och redan i sängen med ett ansikte fullt av smink på, kommer du att hålla dessa torkdukar på din nattduksband gör det enkelt för dig att nå över och ta tag i dem. Torka din smink i sängen bör inte ta platsen för att regelbundet rengöra ditt ansikte i diskbänken, men i en nypa kan den här tekniken hjälpa dig att undvika många av de negativa effekterna som är förknippade med att sova i din smink.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande