Hur man applicerar höjdpunkt och lowlightfolier till hår

Oavsett om du vill ge ditt hår lite solskämpad glöd eller helt återuppta huvudet med några bitar av färgat hår, måste du veta hur man ska höga eller luta håret. Processen är lite knepig, men med lite tid och tålamod borde du kunna göra det hemma. Applicera helt enkelt färg i ditt hår med hjälp av folier, låt det sitta och skölja sedan ut det. Du kommer att vara kvar med ett fantastiskt nytt utseende för att visa upp.

Steg

Del 1 av 3:
Sektion och prepping ditt hår
  1. Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 1
1. Välj dina Lowlight-färger. Välj hårfärger en till två nyanser mörkare än naturlig färg för naturliga resultat. För mer dramatiska resultat, gå till nyanser två till fyra nyanser mörkare. Om det här är första gången som färgar ditt hår, kanske du vill försöka använda tillfälligt eller semi-permanent färgämne snarare än permanent färgämne.
  • Tillfälliga färgämnen tenderar att tvätta efter ett schampo.
  • Semi-permanenta färgämnen tvättas efter 20 till 26 schampon.
  • Permanenta färgämnen kan blekna, men de brukar stanna i ditt hår tills det växer ut.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 2
    2. Välj dina markerade färger. Höjdpunkterna är i huvudsak motsatsen till lowlights. Markera färger ska vara en till två nyanser lättare än din naturliga hårfärg. För mer dramatiska resultat, gå till nyanser tre till fyra nyanser mörkare.
  • Du kan behöva bleka ditt hår för att markera det, vilket är bäst gjort i en salong.
  • Bild med titeln Applicera Markera och Lowlight Folier till hår Steg 3
    3. Dela håret i fem sektioner. Se till att dina fem sektioner är ungefär jämnt. Det ska finnas en sektion på toppen av ditt huvud. Sedan, på vardera sidan av huvudet, separera håret i två sektioner. När du är klar bör du vara kvar med en del av håret på toppen och fyra sektioner på sidorna. Använd gummiband eller hårklipp för att säkra ditt hår.
  • Med andra ord borde du ha tre sektioner framför huvudet och två i ryggen.
  • Bild med titeln Applicera Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 4
    4. Använd skivningsmetoden för att separera håret för ett mer dramatiskt utseende. Låt ner en av sektionerna. Börja högst upp i avsnittet, sätt i slutet av din kam genom ditt hår. Endast en mycket tunn del av håret bör vara på toppen av kammens ände. Kom ihåg att för både höjdpunkt och lowlights, bör du tillämpa färgämne till mycket tunna hårbitar.
  • Denna metod skapar mer definierade höjdpunkter och lowlights.
  • Bild med titeln Applicera Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 5
    5. Använd vävningsmetoden för att separera håret för ett mer naturligt utseende. Vävning och skivning är mycket lika, förutom vid vävning flyttar du kammets ände genom hårets yta i ett subtilt in-och-ut mönster (snarare än "skivning" i en rak linje) för att separera hårstycken.
  • Vävningsmetoden ger mindre definierade, mer naturliga höjdpunkter och lowlights.
  • Bild med titeln Applicera Markera och Lowlight Folier till hår Steg 6
    6. Skydda dig själv och din omgivning från fläckar. Wrap en handduk du är bekväm att få färgämne på axlarna. Handduken kommer att fånga några färgämnen och du kan använda den för att torka håret efter sköljningsfasen av färgningsprocessen. Säkra handduken på plats framför nacken med ett klipp eller en säkerhetsstift.
  • Bild med titeln Applicera höjdpunkt och lowlightfolier till hårsteg 7
    7. Sätt på dina färghandskar. Färgningssatser kommer i allmänhet med handskar, men om din kommer inte med handskar, kan du bara bära normala latex- eller gummihandskar. Bär handskar säkerställer att du inte färger fingrarna och naglarna tillsammans med ditt hår.
  • Del 2 av 3:
    Applicera färgämnet
    1. Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 8
    1. Applicera din folie under håret. Ta en bit av folie som är tillräckligt stor för att enkelt täcka en given sektion av hår. Skjut det under det avsnitt du bara säkrat. Låt håret vila på toppen av folien. Folien ska skapa ett hinder mellan strängen du drog ut med kammen och resten av håret i det avsnitt du arbetar med.
    • Det är en bra idé att börja i ryggen och arbeta dig framåt, eftersom håret på baksidan av ditt huvud är vanligtvis svårare att lätta.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 9
    2. Besluta om det mönster du följer. Du kommer att tillämpa dina höjdpunkter och lowlights i ett konsekvent mönster i hela huvudet. Du kan börja med en höjdpunkt och flytta sedan till två lowlights och upprepa detta mönster i hela sektionen, till exempel. Välj vilket mönster du föredrar beroende på förhållandet mellan höjdpunkter för att lowlights du vill ha.
  • Markering betyder färgsträngar lättare än din naturliga hårfärg medan låg belysning betyder färgsträngar mörkare än din naturliga färg.
  • Bild med titeln Applicera Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 10
    3. Kappa håret ovanför folien i markeringsfärgen. Använd borsten som medföljde ditt färgämne. Doppa din borste i en liten mängd markera färgämne. Borsta sedan färgämnet i sektionen av håret ovanför folien så det är jämnt mättat från rot till spets. När du borstar, ska håret bli plasterat till din folie.
  • Du kan lämna håret för nu när du fortsätter att applicera folier / färgämne. Du kommer att lägga upp folierna när du är klar med avsnittet.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 11
    4. Avsnitt av ett annat hårskikt. Upprepa samma process som du gjorde med svanskammen innan, rörde sig nedåt genom hårets sektion. Strax under håret dog du bara, släpp slutet av kammen under en liten strand av håret. Placera en bit av folie under den strängen för att skapa ett barriär mellan det här nya strängen och det återstående håret i sektionen.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 12
    5. Applicera ditt Lowlight-färgämne. Du bör lägga till ditt Lowlight-färgämne till det här avsnittet för att skapa variation. Detta är exakt samma process som tidigare. Måla försiktigt färgämnet på håret med borsten som följde med ditt kit, rör sig från rot till tips. Återigen blir håret plasterat till folien.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 13
    6. Upprepa detta mönster tills allt hår är färgat. Fortsätt flytta från din höjdpunkt och lowlight nyanser, med det förhållande du vill ha. Fortsätt mönstret tills hela sektionen är färgad och separerad av folier.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 14
    7. Vik din folie. Vik försiktigt bitarna av folie runt varje sektion av hår. Tryck inte för hårt för att undvika att få en vikad veck i ditt färgämne. Folisens ändar ska vara nära rötterna i ditt hår när du är klar. Vikning av folien hjälper det att hålla sig på plats medan du färgar de återstående sektionerna.
  • Folien kommer att leda värmen från hårbotten, vilket hjälper färgämnet att fungera snabbare.
  • Bild med titeln Applicera höjdpunkt och lowlightfolier till hår steg 15
    8. Upprepa detta mönster för att färga de återstående sektionerna. För varje sektion, upprepa exakt samma mönster för att markera eller luta ut ditt hår. Separera ditt hår i små strängar, med hjälp av folien som en barriär, och sedan färgfärg på varje sträng. Variera mellan din höjdpunkt och Lowlight Shade.När varje sträng är färgad, linda folien runt strängarna.
  • Kom ihåg att du kanske måste bleka ditt hår först i de avsnitt du markerar. Detta är vanligtvis bäst gjort på en salong och bör göras innan du startar höjdpunkten / Lowlight-processen.
  • Del 3 av 3:
    Avsluta utseendet
    1. Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 16
    1. Låt färgämnet sitta in för den rekommenderade tidsramen. Hänvisa till anvisningarna på ditt färgämne för att räkna hur lång tid att låta det sitta i. Tiderna varierar beroende på vilken typ av färg du använder. Lämna inte färgämnet längre än rekommenderat, eftersom det kan skada ditt hår.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folier till hår Steg 17
    2. Skölj ditt hår i kallt vatten. Ta bort folierna från botten till toppen. Använd det kalla vattnet för att skölja ut det överskjutande färgämnet. Fortsätt att skölja ditt hår tills vattnet kommer från huvudet går klart.
  • Det är helt naturligt att ha en hel del färgkörning i duschen. Gör inte panik om det händer. Det betyder inte att ditt hår inte färgat ordentligt. Det är en vanlig del av processen.
  • Bild med titeln Apply Highlight och Lowlight Folys till hår Steg 18
    3. Tvätta håret med den postfärgade balsam som finns i ditt färgningssats. Din kit ska komma med denna balsam, men om det inte gjorde det kan du köpa balsam gjord för färgat hår på en apotek. Tvätta inte håret med schampo eller normal balsam. Du bör undvika att tvätta håret med dessa saker i 24 till 48 timmar så att färgämnet har tid att verkligen i din håraxel.
  • Saker du behöver

    • Markera / Lowlight Dye Kit
    • Svansburkborste
    • En rulle av aluminiumfolie
    • 5 eller 6 plast hårklipp eller hårband
    • Färg säker schampo / balsam
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande