Hur man hanterar tjockt hår

Tjockt hår kan vara extremt svårt att hantera. Använd rätt verktyg och produkter för att hantera frizz och volym. Välj rätt stilar för enkelt underhåll och prata med en stylist för att hitta rätt stil för din hårstruktur och ansiktsform.

Steg

Del 1 av 3:
Använda rätt verktyg
  1. Bild med titeln Deal med tjockt hår steg 1
1. Använd en detangling borste. Många detangling borstar använder korta, flexibla borstar som inte kommer att dra ut hår och kan till och med användas på vått hår. Köp en detangling borste online eller på din lokala skönhetsbutik.
  • Att använda en paddla borste på vått hår kan också skapa många tangles och mycket frizz.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 2
    2. Undvik att använda regelbunden elastik. Tjockt hår kan enkelt fungera fritt från elastik och scrunchies. Använd tunna och plana tyg hårband. Några trendiga hårband kan sträcka sig tidigare än du vill medan extra greppprodukter kan dra eller skada ditt hår. Leta efter specialdesignad elastik som ger extra grepp men bryter inte eller skadar ditt hår.
  • Sök efter specialitet icke-skadlig grepp elastik online eller på din lokala skönhetsföretag.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 3
    3. Placera Bobby Pins korrekt. Spraya hårspray på Bobby Pins och sätt in dem vågiga sida ner i ditt hår för mer håll. Var inte frestad att använda mer än vad som är nödvändigt, ta dig tid för att säkerställa korrekt placering.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 4
    4. Torka ditt hår med rätt blåsorkare. Fokusera på joner och watt om du vill ha en snabb torkningstid. Förhindra skador och frizz med en jonisk torktumlare som är minst 1800 watt. Köp din hårtork på nätet eller på din lokala skönhetsbutik.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 5
    5. Undvik puff med hårspray och höger borste. Dämpa din pensel med lite hårspray. Blöt inte din hårborste utan lägg till en liten mängd att ta bort statisk, täta dina naglar och håll ditt hår ihop. Undvik crunchy strängar genom att borsta ditt hår från under i stället för från toppen av ditt huvud.
  • Regelbundna borstar orsakar statisk så använd en vildborste för att distribuera hårets naturliga oljor och eliminera statisk och tillägger glans.
  • Du kan använda utjämning formel istället för hårspray tohelp din borste rör sig smidigt genom ditt hår. Kom ihåg att bara borsta en del av hår som inte är bredare än din borste.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 6
    6. Hitta rätt pensel för rätt situation. Det finns ett antal olika hårstilingsverktyg som du kan arbeta med beroende på vad du försöker uppnå. Välj från följande borstar:
  • Oval kuddborste När du vill spärra torrt hår, lägg till glans, eller reta ditt hår. Det ska inte användas på vått hår.
  • Trä rund borste när du vill lägga till kroppen i ditt hår efter att du har slagit torkat det eller för att utjämna håret. Du borde inte använda den för styling stumma bangs.
  • Keramisk rundborste När du vill räta ut ditt hår, speciellt cowlicks eller dina smällar. Använd inte den här borsten om du har bra av bräckligt hår.
  • Rektangulär paddla borste när du försöker spärra vått hår. Var medveten om att borstarna med bolltips tenderar att falla ut snabbt.
  • Halvround borste när du försöker skapa en snygg bob-stil som följer huvudets kurva eller när du stippar bangs som torkar. Använd inte den här borsten för långt hår.
  • Del 2 av 3:
    Använda rätt produkter
    1. Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 7
    1. Arbeta i en mycket koncentrerad balsam. Undvik att använda för mycket balsam genom att fokusera på innehållet. Använd balsam som är så koncentrerade att du bara behöver en liten dollop. Undvik att använda volumiserande balsam.
    • Använd en djupbehandlingsmask varje tredje schampo eller en gång i veckan om ändarna av ditt hår är extremt skadade. Om skadan är bara liten kan du använda den en gång i månaden.
    • Om du vill ha mjukt och slät hår måste du behålla ditt hårs fukt med kvalitetshydratiserande balsam och schampo.
    • Hemligheten att få det mjuka, smidaste håret möjligt är att behålla fukt i ditt hår. Det är viktigt att börja med ett kvalitetshydratiserande schampo och balsam. Du vill ha produkter som behåller fukt utan att väga ditt hår ner. Använd regelbundet djupa konditionering. Produkter som Macadamia Olja Deep Conditioning Behandling och Silktage Föryngrande Styling Serum kan smoothen grova hår.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 8
    2. Applicera keratinprodukter under varmt och fuktigt väder. Fuktighet kan orsaka mycket frizz. Produkter med Keratin kan fylla i dina hårklassar och minska frizz. Du kan använda produkter som Keratin Spray under hela året. Kom ihåg att ta dig tid att arbeta i produkten så att den når ner till nagelbandet.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 9
    3. Grovt torka ditt hår för en utblåsning. Om du har riktigt tjockt hår kan du hitta det extremt svårt att få en utblåsning. Grovt torrt hår så att det bara finns 10-20 procent kvar att torka. Använd ett utjämningsmunstycke på din torktumlare för att torka resten av ditt hår.
  • Grovtorkning fungerar bäst för vågigt och rakt hår. Använd utjämningsmunstycket när det finns 20-30 procent kvar för att torka för att undvika att öppna dina naglar för mycket med grovtorkning.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår steg 10
    4. Minska torrtid med en torkkatalysator. Om du har tjockt hår, brukar du vara hårtork som är en hela dagen händelse. Om du föredrar att lufttorka, påskynda processen med hjälp av en huvudfoliehandduk som kommer att absorbera mer fukt än en vanlig handduk. Och om du föredrar att blåsa torr, prova en primer som kommer att minska tiden som krävs för att helt torrt hår.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 11
    5. Tvätta håret på natten för att skapa en morgonblåsning. Tvätta håret 30 minuter innan du sover och låt det lufttorka över natten. Använd ett halvt curlingjärn på morgonen genom att dela upp ditt hår i ca 12 sektioner. Swoop ditt järn genom varje sektion, se till att gå hela vägen till hårets ändar. Detta kommer att skapa ett utblåsningsutseende men på kortare tid än en salong.
  • Del 3 av 3:
    Välja rätt stil
    1. Bild med titeln Deal med tjockt hår steg 12
    1. Slå en toppknot för att undvika sänghuvud. Undvik cowlicks eller okontrollerbar sänghuvud med en toppknot. Vänd huvudet upp och ner, samla håret och vrid det i en hästsvans. Använd utjämningsprodukt för att styra eventuella lösa strängar.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 13
    2. Gå ner i vikt på tungt hår. Tungt hår kan se ut som en livlös filt utan studs. Be din stylist att lägga till lager med en skärmslängd för att ta bort vikt i hårets rötter och ge det någon rörelse. Undvik för mycket lager eftersom ditt hår kan se ut som en triangel.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår steg 14
    3. Lägg till lager för att undvika hjälmhuvud. Hårlängds hår kan se ut som en hjälm när tjockt hår blir för stort för en hackig bob. Be din stylist att lägga till dimension till en haklängdsskärning genom att lägga till lager. Bli av med fluffiness med en balm eller silkeslen vax. Du behöver produkt för att förankra din puff och väga ner håret medan du fortfarande tillåter det att flytta.
  • Kontakta din stylist för att välja rätt produkt för att få ut dimensionen till ditt hår medan du väger ner det.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår steg 15
    4. Skär ditt hår med rätt tunna skär och rakhyvlar. Tunna skär och rakhyvlar kan skada ditt hår eller orsaka frizz om det inte används korrekt. Berätta för din stylist om tunna saxar har skadat ditt hår i det förflutna. Använd dem bara på ändarna av ditt hår om du är benägen för kruslighet.
  • Be din stylist att använda en annan metod för att tunna ut ditt hår eller ge dig lager om tunna skär och rakhyvlar har skadat ditt hår i det förflutna.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 16
    5. Fläta ditt hår. Titta på nätet eller prata med din stylist för att hitta flätor som passar din stil. Braids ser bra ut med tjockt hår och håller din volym under kontroll. Om du inte kan styra frizz, väva ditt hår i ett lätt att underhålla flätat.
  • Bild med titeln Deal med tjockt hår Steg 17
    6. Prata med din stylist. Arbeta med din stylist för att hitta en stil som passar din hårtyp och ansiktsform. Medan hon kan tunna ditt hår, kan det avslöja små lager på undersidan av ditt hår som kommer att få ditt hår att känna sig tunt men ser fullt ut och uniform ut.
  • Sök på nätet eller ge bilder till din stylist för att ge en startpunkt. Hitta inspiration från kändisar med samma hårtyp.
  • Tips

    Kör aldrig händerna genom ditt hår - det gör det sticka upp och poof ut ännu mer.
  • Läs etiketterna på några hårprodukter om du letar efter bara naturliga produkter eller är allergiska mot vissa ingredienser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande