Hur man dammar för fingeravtryck

Någonsin undrar hur detektiver hitta människors fingeravtryck på en brottsplats? Det är faktiskt inte så svårt som du kanske tror. Med några enkla leveranser och tekniker kan du ha kul med damm för fingeravtryck runt ditt eget hem. Det här är bara roligt - snälla gå inte till en verklig brottsplats och försöka göra det - det skulle vara olagligt! Om du har kunskap om ett verkligt brott, vänligen ring brottsbekämpande tjänstemän genast. För att öva dammning för fingeravtryck hemma, följ bara dessa enkla steg.

Steg

Del 1 av 2:
Samla leveranser
  1. Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 1
1. Hitta lite fint pulver. Fingeravtryckspulver är ett mycket fint pulver som är antingen vit eller svart. Vitt pulver används för dammtryck på mörka ytor, och mörkt pulver används om utskriften är kvar på ljusfärgade ytor. Tjänstemän använder antingen talkumbaserade pulver för vita eller grafitbaserade pulver för svart. De använder ibland speciella fluorescerande pulver som glöder under svart ljus, om utskrifterna kan vara särskilt svåra att damm för eller är på multi-färgade eller multi-texturerade ytor.
  • Hemma kan du använda antingen babypulver, majsstärkelse eller kakaopulver.
  • Bild med titeln damm för fingeravtryck Steg 2
    2. Få en liten borste. Du vill hitta en pensel med mycket fina, mycket mjuka borstar. En sminkborste eller en mycket liten pensel kommer att fungera bra. Var noga med att borsten är mjuka och inte styva från sköljd i vatten och återanvändas.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 3
    3. Hitta några klara tejp. Du kan använda scotch tape eller något annat klart band som förpackningstejp. Använd bara inte Duct Tape eller ett annat färgat tejp. Tejpen är för att plocka upp utskriften efter det att det har pulverats.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 4
    4. Samla lite papper. Om du ska använda vitt pulver, få svart konstruktion papper så utskriftskontrast med papperet och är lätt att se när du lägger ner det. Om du använder ett mörkt pulver (kakaopulver eller svart fingeravtryckspulver), är vanligt vitt papper bra.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 5
    5. Använd en slät, platt yta. Om du har mikroskopskivor, är det perfekt att använda för att sätta ett fingeravtryck på. Om inte, något slät bord, stol, apparat, vägg, golv, dörrknopp eller kran kommer att göra.
  • Del 2 av 2:
    Samla ut tryck
    1. Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 6
    1. Tryck på fingret (eller fingrarna) hårt på den släta ytan. Om du vill se till att ditt tryck är ännu enklare att se efter att du dammar det, använd lite lotion till dina händer innan du trycker ner.
    • Öva dammning för dina egna utskrifter först, och då kan du försöka hitta de som lämnades oavsiktligt runt huset.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 7
    2. Stänk en liten mängd pulver på utskriften. Du vill bara ta en liten nypa mellan tummen och pekfingret och strö över det hela utskriften, försöker få lite på det hela utrymme som du tror var täckt av ditt tryck. Du kan också blåsa pulvret runt lite för att få utskriften också.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 8
    3. Borsta försiktigt överskottet av utskriften med borsten. Du vill vara väldigt mild så att du lämnar fingeravtryck intakt. Det är bäst att försiktigt sänka borsten i en cirkulär dabbing rörelse än att bara svepa den, eftersom swiping kan smita utskriften. Om ditt tryck blir utsmyckat kan du ha borstat för grovt eller din borste kanske inte är tillräckligt mjuk. Det kan ta lite övning för att få det rätt. Du borde kunna se fingeravtryck tydligt i pulvret när du är klar.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 9
    4. Placera en bit av klar tejp på det pulverformiga trycket. Använd ett tillräckligt stort stycke som du kan lämna rummet på hörnet av bandet för att hålla det (det här gör det lättare att dra upp). Dra sedan mycket försiktigt bandet upp. När du lyfter bandet, ska det pulverformiga utskriften fastna.
  • Bild med titeln damm för fingeravtryck Steg 10
    5. Placera tejpen på den kontrasterande papperet. Kom ihåg, om du använde vitt pulver, använd ett svart papper för att fånga utskriften med tejpen. Om du använde mörkt eller svart pulver, använd en vit bit papper.
  • Bild med titled Damm för fingeravtryck Steg 11
    6. Gå hitta andra människors utskrifter. När du väl har praktiserat att hitta dina egna avsiktliga utskrifter är du redo att titta runt huset för oavsiktliga utskrifter - vissa kan vara din men du kan hitta andra människor också.
  • Bra ställen att kontrollera är dörrknoppar och sidorna av dörrar, kranar och bord.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande