Hur borstar du håret för att få vågor

Styling ditt hår för att skapa vågor kan vara utmanande om du inte har rätt verktyg. Använd en termisk rundborste och en hårtork för att skapa lösa, strandiga vågor eller borsta och fläta ditt hår innan du lägger dig för att ställa in lösa eller täta vågor. För kort, lockigt hår, använd en medium- eller fast-bristled hårborste för att skapa 360 vågor.

Steg

Metod 1 av 3:
Med en rund borste och en hårtork
  1. Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 1
1. Skapa lösa vågor med en 1/2 i (3.8 cm) rundborste. Välj en termisk keramisk rundborste som har en fatdiameter som är 1/2 i (3.8 cm) eller större om du vill ha en frisyr som liknar strandvågor. En pensel Denna storlek kommer att skapa breda, subtila vågor i ditt hår.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 2
    2. Gör täta vågor med en rund pensel som har en 1 i (2.5 cm) fat. Skapa dramatiska vågor i ditt hår med en termisk keramisk rundborste som har en liten fatdiameter. Vågor som skapas av mindre fat kan till och med tjäna som lös, stapla lockar.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 3
    3. Använd en bred tandkam för att försiktigt avskräcka ditt rena, fuktiga hår. Använd en handduk för att suga upp överskott av vatten från ditt tvättade hår så det är bara fuktigt. Samla håret till ena sidan av ditt huvud eller bryta den i hanterbara sektioner. Använd klipp för att hålla sektionerna i ditt hår på plats. Börja försiktigt borsta hårets ändar. Därefter kamma nedåt högre upp på ditt hår tills du borstar från dina rötter ner till ändarna av ditt hår. Långsamt kamma upp till dina rötter.
  • Även om du kan använda någon handduk är ditt bästa alternativ en mikrofiberhandduk, vilket kommer att orsaka mindre frizz.
  • Detta kommer att förhindra onödigt bugging vid rötterna i ditt hår.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 4
    4. Applicera en värmebeskyddsprodukt till ditt hår för att behålla sin hälsa. Använd en värmeskyddsprodukt som en blås-torr lotion, en inlämningsbehållare eller värmeskyddsspray för att stärka dina hårsäckar. Följ tillverkarens instruktioner som tillhandahålls på din speciella produkt för att ta reda på hur mycket du ska använda och vilken del av ditt hår för att tillämpa det.
  • Vanligtvis är allt du behöver göra, gnugga en ärtstorlek av lotion eller balsam mellan dina händer och arbeta in från hårets ändar till mid-axeln. Sprays kommer att kräva att du sprutar längden på ditt hår.
  • 5. Avsnittet från det övre delen av ditt hår så att du enkelt kan stila botten. Använd slutet av en råtta-svansskam för att skapa en horisontell linje över hårbotten från örat till öra. Lyft upp den övre sektionen och klipp det ur vägen.
  • Det är lättare att borsta vågor i ditt hår när du börjar med de nedre sektionerna och arbeta dig till de övre sektionerna. Detta kommer att ge illusionen av skiktade vågor.
  • 6. Torka ditt hår ca 70% för att ta bort det mesta av vattnet. Det är lättast att torka ditt hår mest av vägen innan du börjar styla det. Kör fingrarna eller en borste genom ditt hår medan du torkar det för att påskynda processen.
  • 7. Använd den runda borsten för att plocka upp en del av hår som är så bred som cylindern. Använd den oklippta delen av ditt hår först och arbeta i små sektioner från ena sidan av huvudet till den andra. Ladda bara borsten med en sektion av hår som är så bred som cylindern, eftersom det kommer att skapa definierade vågor. Överbelasta inte den runda borsten med hår, eftersom det inte kommer att ställa håret ordentligt och kan till och med krossa det.
  • Om du har tjockt hår, arbeta i sektioner mindre än fatet för att säkerställa att varje sektion av hår är stylat ordentligt.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 8
    8. Blow-torka håret drapat över den runda borsten för att ställa in locket. Placera borsten så att den är horisontell bredvid ditt huvud och håll det nära hårbotten för att skapa volym. Använd sedan mediet eller den höga värmeinställningen för att börja ställa in krullen i ditt hår.
  • Var försiktig så att du inte bränner håret eller huden medan du gör det här.
  • 9. Dra borsten bort från huvudet men borsta inte till slutet. När sektionen torkar runt borsten, dra långsamt borsten bort från huvudet i en swooping-rörelse som liknar formen av bokstaven "C". Sluta dra borsten bort när du når ändarna på ditt hår. Fortsätt att blåsa torrsektionen medan du gör det här.
  • För att undvika att bränna ditt hår, gör det till en vätska och ansluten rörelse till när du först sätter locket med hårtork.
  • 10. Vrid håret runt borsten horisontellt utan värme för att avsluta styling. Stäng av blåstorken. Sedan rulla snabbt borsten tillbaka upp till toppen av håret, vrid håret runt borsten.
  • Var försiktig med att inte vinda håret för hårt runt den runda borsten - annars kan det vara käften.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 11
    11. Låt krullen svalna medan du lindas runt borsten. Vänta en minut eller så för att håret kan svalna naturligt, eller vrid din torktumlare till den svala inställningen och kyla krullen snabbt på det sättet. Kylning av krullen kommer att skapa vågor som kommer att vara längre under hela dagen.
  • 12. Spraya det vinda håret med hårspray när du kopplar bort det från den runda borsten. Värda försiktigt avsnittet håret från den runda borsten. Ställ vågen med en snabb spritz av hårspray. Detta kommer att hålla formen på vågen för hela dagen.
  • 13. Fortsätt att stila små delar av ditt hår tills det är allt i vågor. Avsluta styling den nedre delen av ditt hår 1 liten sektion i taget. Därefter, lossa den övre delen av ditt hår och upprepa processen tills ditt hår är helt stilat. Som ett resultat borde du ha ett huvud fullt av lösa vågor.
  • Metod 2 av 3:
    Ställa in vågor genom att borsta och fläta ditt hår
    1. Avgränsar ändarna av ditt hår med en bred tandad kam innan du lägger dig. Samla ditt hår till ena sidan av ditt huvud eller dela det i hälften längs någon av dina axlar. Grepp 1-2 i (2.5-5.1 cm) ovanför hårets ändar, och använd försiktigt den brett tandade kamen för att avskräcka strängarna.
    • Gör den här stilen på fuktigt hår om du vill ha strängare, mer definierade vågor. Om ditt hår är torrt, kommer det att skapa lös, subtila vågor.
  • 2. Avsluta borstning med en mjukborstborste, som arbetar från ändarna till din hårbotten. Börja med att borsta ändarna på ditt hår igen. Därefter, flytta kammen högre upp på ditt hår och borsta nedåt. Fortsätt kamma håret tills du borstar från hårbotten ner till hårets ändar. Detta kommer att minimera eventuella onödiga buggling från tangles. Välj att använda en mjukborste borste över en med plastborst, eftersom plastborsten lätt kan försvaga eller bryta dina hårsträngar.
  • Fortsätt att använda den breda kammen för att avlägsna resten av ditt hår efter behov. Kammen kommer att kunna träna några knutar i ditt hår bättre än den mjuka borstade borsten kommer.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 16
    3. Skapa lösa vågor genom att sätta ditt borstat hår i en enda traditionell fläta. Samla håret till ena sidan av ditt huvud. Dela sedan håret i 3 lika delar och fläta Det. Avsluta genom att binda av flätans ände med en hårband.
  • Bara se till att löst flätat ditt hår så att det är bekvämt för dig att sova på.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 17
    4. Använd flera medium eller små flätor för att skapa strängare, mer skulpterade vågor. Ju fler flätor du skapar, desto mindre och tätare kommer vågorna att se. Börja varje fläta högt på hårbotten för att skapa ett kontinuerligt utseende på vågorna, men gör inte flätorna så täta att de drar på hårbotten. Sedan säkra slutet på varje flätat med en hårbindning om ditt hår vanligtvis inte kan.
  • Du kanske inte behöver en hårbindning om du har lockigt eller texturerat hår.
  • Om du har särskilt tjockt eller kort hår, dela sedan håret vertikalt ner på baksidan av ditt huvud för att skapa 2 medium flätor längs varje sida av ditt huvud.
  • För extremt täta vågor eller krympt hår, sektion ditt hår som behövs för att skapa små flätor som handlar om /2 i 1.3 cm) bred.
  • Bild med titeln borstar håret för att få vågor Steg 18
    5. Sova på ditt flätade hår över natten för att ställa in vågorna för följande dag. Flätorna kommer att skapa vågor i ditt hår när du sover. Var noga med att inte placera huvudet på din kudde så att du böjer flätan i en skarp vinkel. Detta kan orsaka att ditt vågiga hår har en märkbar veck i den.
  • Denna metod att vifta ditt hår är bra om du vill undvika att använda en hårtork för att sticka den.
  • 6. Unbraid ditt hår på morgonen och var försiktig så att du inte knyter strängarna. Ta bort hårbandet om du använde en. Då, försiktigt obruten håret, börjar längst ner och arbetar upp till toppen. Använd fingrarna för att koppla av de flätade sektionerna av håret och låt ditt hår falla på plats naturligt.
  • Om du stöter på en förvirring eller liten knut medan du unbridar ditt hår, använd dina fingrar för att försiktigt kamma det.
  • Om ditt hår var fuktigt innan du flätat det och fortfarande verkar lite fuktigt när du vaknar, använd sedan värmen från din torktumlare för att torka flätan. Ställ sedan formen med den svala funktionen på hårtork. Obryggande fuktigt hår kan orsaka vågorna att platta.
  • 7. Separera lös, subtila vågor med en tandkamkam för att fläta ut dem. Kör försiktigt din brett tandkam genom ditt hår för att bryta upp de mjuka vågorna. Avstå från att använda din hårborste eftersom det kan orsaka att dina vågor är frizz utåt.
  • 8. Kör fingrarna genom ditt hår för att försiktigt bryta upp strängare vågor. Undvik att använda en hårborste på små vågor eller krympt hår, eftersom det kommer att orsaka vågorna till frizz och poof utåt. Använd istället dina fingrar för att bryta upp de vågiga delarna av håret tills du uppnår önskad stil.
  • Om det behövs, använd din breda tandkam eller ett hårplocka för att bryta upp strängarna. Bara kamma inte dem helt.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 22
    9. Ställ din frisyr med hårspray för att behålla formen för resten av dagen. När du har dina vågor placerade i en stil är du nöjd med, spraya håret med hårspray för att hålla formen. För extra volym, vänd håret upp och ner och spruta undersidan av ditt hår.
  • Metod 3 av 3:
    Hämta 360 vågor med en fast borstad hårborste
    1. Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 23
    1. Ha ditt hår klippt så det är ungefär 1/2 i (3.8 cm) i längd. Besök din lokala barberare för att trimma ditt hår. Detta kommer att skapa en utgångspunkt för att du ska forma 360 vågor in i ditt hår. Oroa dig inte om ditt hår inte är så länge, som du kan börja bilda den här frisyren med kortare hår, men det tar längre tid att nå utseendet.
    • Denna frisyr fungerar bäst om du har kort, lockigt hår.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor steg 24
    2. Tvätta håret med schampo och balsam för att ta bort oljeuppbyggnad. Använd dina vanliga schampo och konditioneringsprodukter för att rengöra ditt hår. För att korrekt ställa in 360-vågorna som de växer, måste du begränsa hur ofta du tvättar ditt hår. Ta tillfället i akt att noggrant rengöra och skicka ditt hår.
  • Var noga med att skölja ut produkterna från ditt hår, eftersom återstoden från schampo eller balsam kan göra det svårare att styra ditt hår.
  • 3. Applicera vågstylingskräm eller vax i ditt rena hår. Leta efter produkter som har sheasmör eller naturliga oljor och är konstruerade för att skapa vågor. RUB 1TSP (4.9 ml) av grädden eller vaxet mellan dina händer. Använd sedan båda dina belagda händer för att arbeta produkten i ditt hår från rot till tips. Fortsätt att göra detta tills produkten är jämnt dispergerad genom hela håret.
  • Undvik att använda produkter som främst är gjorda med petroleumgel, eftersom det kan orsaka hudirritation eller akne över den tid det tar att växa ut vågorna i ditt hår.
  • Bild med titeln borstar håret för att få vågor Steg 26
    4. Blötlägga en liten handduk i varmt vatten för att värma det. Kör handduken under varmt vatten tills tyget blir varm. Vrid sedan handduken för att ta bort överskottsvattnet.
  • Fortsätt att klämma handduken tills den är fuktig och dricker inte längre våt.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 27
    5. Vila handduken på huvudet i 2 minuter för att hjälpa till med att ställa in hårprodukten. Låt den varma handdukstödet på toppen av huvudet så att det täcker allt hår i minst 2 minuter. Värmen kommer att hjälpa hårprodukten att ytterligare suga in i ditt hår och gör det lättare att stila.
  • Efter 2 minuter, ta bort handduken från ditt huvud.
  • 6. Borsta utåt från din cowlick på kronan på ditt huvud för att stilla vågorna. Använd en medium- eller fast-bristled hårborste för att administrera även penselsträckor. Fortsätt att borsta runt din cowlick tills allt hår har varit borstat. Detta kommer att skapa en spiral eller vågbildning i ditt hår.
  • För baksidan av ditt huvud, borsta nedåt från din cirkulära cowlick. Baksidan av ditt huvud kan kräva mer uppmärksamhet än toppen eller sidorna av ditt huvud, eftersom den här delen är tjockare är tjockare. Var noga med att borsta den här delen av håret.
  • För toppen av ditt huvud, börja på framsidan av cowlick och borsta framåt till din hårlinje av pannan.
  • För sidorna av ditt huvud, börja med cowlick och vinkla din pensel stroke framåt längs sidan av huvudet men i en nedåt vinkel till hakan.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 29
    7. Skydda dina vågor medan du sover med att ha en do-trasa. Binda en do-trasa runt håret för att hålla det från att gnugga mot din kudde medan du sover. Detta kommer att bidra till att bättre behålla vågorna när de växer i.
  • Om du inte har en Do-Rag kan du också bära en skullcap eller en speciell våglock. Men kom ihåg att en skullcap kommer att vara mindre effektiv för att bibehålla din stil.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 30
    8. Avstå från att tvätta håret i 1-2 veckor för att låta vågen växa ut. Det tar ungefär 3 veckor av borstning för att ställa vågen i ditt hår. Undvik att använda schampo eller balsam i ditt hår för åtminstone den första veckan av styling det, eftersom kemikalierna kommer att försvaga strukturen av vågmönstret. Om det behövs, bära en duschlock för att skydda ditt hår från att bli alltför vått eller tvätta produkten ut.
  • Om det behövs kan du köpa en specialvågschampoo och balsam som gör att du försiktigt kan tvätta håret utan att skada dina vågor. Men du måste borsta ut ditt hår i duschen om du väljer att göra det här.
  • 9. Bibehålla vågformen under de närmaste 3 veckorna genom att borsta den dagligen. Lägg till mer vågkräm eller vax om det behövs för att hålla vågformen i ditt hår när det växer. Upprepa din borstningsrutin varje dag, som arbetar utåt från din cowlick för att stärka vågformen.
  • Ibland kan det ta längre tid än 3 veckor för att ordentligt ställa in vågorna. Fortsätt att bibehålla vågorna tills du har uppnått önskat utseende.
  • I stället för att lägga till mer vågprodukt till ditt hår, kan du helt enkelt dämpa det med varmt vatten.
  • Bild med titeln borsta ditt hår för att få vågor Steg 32
    10. Lämna utseendet som är eller få en frisyr för att definiera vågornas synlighet. Besök din lokala barberare för att få ditt hår trimmat när vågan har vuxit ut. Din frisör kommer noga att skära håret längs din våg för att hjälpa till att ytterligare definiera det.
  • Tips

    Rengör alltid håret från din hårborste mellan användningarna. Håruppbyggnad på penslar kan orsaka fler tangles i ditt hår när det används och kommer att göra styling med hårborsten mindre effektiva.
  • Överväg att använda en mjukborstborste för din dagliga användning för att stärka ditt hår. Undvik att använda borstar som har plastborst, eftersom grovheten snabbt kan skada ditt hår och hårbotten. I stället väljer du mjuka borstar med naturliga borstar som försiktigt distribuerar oljorna i ditt hår för att göra det friskt och starkt.
  • För hår som redan är lockigt eller vågigt, undvik att använda en borste på den när den är torr eftersom det kan orsaka det för krusning. Borsta istället ditt hår medan det är vått för att ställa in och mjuka vågorna, eller använd en bred tandad kam för att försiktigt separera vågorna medan den är torr.
  • Saker du behöver

    Vågor från en rund borste

    • Termisk keramisk rundborste
    • Hårtork
    • Stort hårklipp
    • Värmeskydd hårprodukt
    • hårsprej

    Flätade vågor

    • Bred tandkam
    • Mjukt bristled hårborste
    • Hårband
    • hårsprej

    360 vågor

    • Medium eller Firm-Bräckte hårborste
    • Liten handduk
    • Gör-Rag (valfritt)
    • Styling Cream eller vax för vågor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande