Hur man krullar håret utan hårkrullare

Mjuka, hoppkullar är en vacker utseende för alla tillfällen. Men ibland vill du ha lockigt hår och inte har några curlers till hands - eller du vill inte köra risken för värmeskador. Lyckligtvis finns det flera sätt att krulla ditt hår som inte kräver värme eller några speciella tillbehör.Nästa gång du vill curl ditt hår och inte ha en curler i sikte, kan du göra det med saker du redan har runt huset.

Steg

Metod 1 av 3:
Curling ditt hår med strumpor eller trasor
  1. Bild med titeln Curl Hair utan hår Curler Steg 1
1. Borsta och avsnitt av ditt hår. Starta curlingprocessen genom att borsta ditt hår för att ta bort några knutar eller tangles. Därefter dela ditt hår i sektioner. Ta det övre sektionen nära huvudets krona först och lämna håret vid nacken och nacken och sidorna av ditt huvud för senare.
  • Det är bäst att använda en naturlig borstborste när du borstar håret eftersom det kommer att minska mängden statisk och frizz.
  • Det kan hjälpa till att använda klipp eller hår elastik till avsnittet av ditt hår, så du blir inte förvirrad över vad du jobbar med.
  • Du kan dela håret i flera sektioner om du föredrar. Ju mindre hårsektioner som du använder, desto hårdare kommer dina lockar att vara.
  • 2. Dämpa ditt hår. När du använder strumpor eller trasor för att krulla ditt hår, är det bäst att inte börja med helt vått hår eftersom dina lås kan bli fryser på det sättet. Istället, bara dämpa sektionerna av håret efter behov. Använd en sprayflaska fylld med vatten för att dimma sektionen av håret som du arbetar med, så det kommer lättare att hålla locket.
  • I stället för att använda vanligt vatten för att dämpa ditt hår, kanske du föredrar att dämpa med en texturerings- eller krullningsförbättrande spray för att ge dina krullar mer konsistens.
  • 3. Rulla håret runt en socka eller trasa. När din avsnitt är fuktig, ta en ren socka eller tygremsa och rulla håret runt det, börja ca 1-tum från slutet. Fortsätt rulla håret och socka hela vägen upp till huvudets krona. På toppen, binda sockan eller trasa i en knut för att säkra den på plats.
  • Var noga med att hålla håret så snyggt som möjligt när du rullar det mot toppen av ditt huvud, så att du inte slänger upp med några kinks eller böjer i ditt hår när du är klar.
  • Du bör inte knyta knutarna för hårt när du säkrar håret på plats eller du kan få problem med att ta bort strumporna eller trasorna senare.
  • Om du använder trasor för att krulla ditt hår, bör du klippa remsor av tyg som är ungefär 2 tum breda och 8- till 10 tum i längd.
  • 4. Upprepa processen för hela ditt huvud. Ta en annan ren socka eller trasa, och upprepa processen på din nästa avsnitt. Fortsätt runt ditt huvud tills hela ditt hår har blivit krökt och säkrat på plats.
  • Det kan ta var som helst från fyra till åtta strumpor för att curl hela ditt hår. Om du använder trasor behöver du förmodligen mellan 10 och 20 remsor av tyg för hela ditt huvud.
  • Bild med titeln Curl Hair utan hår Curler Steg 5
    5. Låt ditt hår sitta. För att krullarna i ditt hår ska ta tag i måste du tillåta strumporna eller trasorna att hålla sig på plats ett tag. Det är bäst att sova på med tyget i ditt hår, så du brukar få de trevligaste skålarna om du lämnar dem på plats över natten.
  • Om du inte har tid att vänta över natten för curls, lämna strumporna eller trasorna på plats i minst fyra till fem timmar. Håll dem så länge du kan för bästa resultat.
  • 6. Ta bort strumporna eller trasorna och kammen med fingrarna. När du vaknar nästa morgon, lossa strumporna eller trasorna i ditt hår och ta bort dem. Använd fingrarna för att försiktigt kamma genom krullarna för att lossa dem som önskat.
  • Om du använder en pensel på dina krullar, kommer du att sluta ta bort de flesta och skapa en vågig utseende istället.
  • Du kanske också vill lägga till en anti-frizz-produkt till ditt hår. Använd fingrarna för att släta det genom ditt hår så att du inte stör krullarna.
  • Bild med titeln Curl Hair utan hårkrullare Steg 7
    7. Spraya dina lockar med hårspray. Nu när du har några vackra lockar, vill du se till att de är så länge som möjligt. Spritz dem med en flexibel Håll hårspray för att hjälpa till att låsa dem på plats utan att få ditt hår att känna sig för crunchy.
  • Om du inte gillar känslan av hairspray, behöver du inte använda den. Var bara medveten om att dina krullar kan börja falla i slutet av dagen.
  • Metod 2 av 3:
    Använda flätor eller bullar att curl
    1. Bild med titeln Curl Hair utan hår Curler Steg 8
    1. Blöt ditt hår. När du är curling med flätor eller bullar, är det bäst att börja med vått hår. Tvätta håret när du normalt skulle, och sedan handduk torka det lite så det dricker inte. Om du inte vill tvätta håret, använd en sprayflaska med vatten för att få dina lås ganska fuktiga innan du startar curlingprocessen.
    • Om ditt hår inte håller curls bra, kanske du vill spruta en texturiserande spray på ditt våta hår innan du går vidare. Den tillagda texturen i ditt hår kan hjälpa det lättare.
  • 2. Fläta ditt hår eller skapa bullar. Flätor och bullar är snabba, lätta frisyrer, men det sätt som de vrider ditt hår betyder också att de kan lägga till lockar och vågor till dina lås. För looser vågor, dra ditt hår tillbaka i en enda fläta eller binda upp det i en enda bulle. Men om du vill ha strängare, mer definierade krullar, dela håret i sektioner och skapa flera flätor eller bullar över hela huvudet..
  • Du kan krulla ditt hår med traditionella, franska eller fishtail flätor. Använd vilken stil som är din favorit eller det enklaste för dig att göra.
  • Om du vill ha den enklaste stilen att skapa lockar, dela håret i två sektioner på vardera sidan av ditt huvud. Skapa en bulle på varje sida och säkra dem på plats med elastik för en prinsessa Leia-inspirerad utseende. Du kommer att lossna, naturliga lockar över hela håret utan mycket ansträngning.
  • Om du vill ha ett ännu enklare sätt att skapa några lockar eller vågor i ditt hår, samla det som du skulle för en hästsvans, vrid det tätt och använd ett hajklipp för att stifta det på baksidan av ditt huvud. Du får lösare, mindre definierade krullar, men ditt hår har fortfarande lite konsistens när det torkar.
  • Bild med titeln Curl Hair utan hår Curler Steg 10
    3. Låt ditt hår torka helt. För att krullarna ska ta håll, måste ditt hår torka helt. Det är därför du kanske föredrar att fläta ditt hår eller lägga det i bullar på natten, så du kan lämna dem på plats över natten för att se till att de är helt torra.
  • Du behöver inte nödvändigtvis börja processen på natten. Eftersom flätor och bullar är frisyrer som du skulle bära ut ur huset, kan du också gå ut medan du väntar på ditt hår torrt och curl.
  • Om du behöver dina krullar har du bråttom, kan du hjälpa torkningsprocessen tillsammans med hjälp av en blåsning på ditt hår.
  • 4. Stil med fingrarna. När du är säker på att ditt hår har torkat helt och tar ut flätorna eller bullarna. Dina lockar kommer att vara något bräckliga, så använd inte en borste för att hjälpa dem på plats. Använd istället dina fingrar för att försiktigt separera krullarna och stilen dem.
  • Medan du använder flätor eller bullar för att krulla ditt hår brukar användas för att få ett naturligt utseende, kanske du vill spruta dina lås med lite hårspray för att hjälpa dem att hålla sig på plats hela dagen.
  • Metod 3 av 3:
    Skapa lock med bobby pins
    1. Applicera en krullningsförbättrande produkt. Börja med rent, torrt hår innan du börjar curling. Se till att det är gratis från knutar och tangles också. Använd sedan en krullningsförbättrande produkt till dina lås för att säkerställa att de kommer att hålla locken.
    • CURL-förstärkare kommer i en mängd olika formler, men när du gör pinkrullar är det bäst att använda en sprayprodukt.
  • 2. Dela ditt hår. För att göra det lättare att krulla och stiftar ditt hår, hjälper det att dela det. Beroende på hur tjockt och länge ditt hår är, kanske du bara vill skilja den i två sektioner, en på vardera sidan av ditt huvud. Om du har mycket hår, kan du dock få det enklare att arbeta med tre eller flera avsnitt
  • Använd hår elastik eller klipp för att separera varje sektion. På det sättet kommer de andra sektionerna inte att komma i vägen när du börjar curl.
  • Bild med titeln Curl Hair utan hår Curler Steg 14
    3. Ta en del av håret på toppen. För att starta din första krull, ta en bit hår från toppen av det avsnitt du jobbar med. Tänk på att storleken på det avsnitt du tar kommer att avgöra vad dina sista krullar ser ut. En liten sektion, ungefär 1-tums eller så, kommer att resultera i snäva lockar. Om du använder större sektioner, kommer du upp med Looser Curls.
  • När du tar tag i det avsnittet du ska curl, borsta det för att se till att det är smidigt och spruta det med lite mer av din krökningsförbättrande produkt.
  • 4. Vrid håret tillbaka på sig för att bilda en slinga. Starta ca 1 tum från slutet av sektionen, börja rulla håret tillbaka på sig för att skapa en slinga. Det hjälper till att använda fingret för att vrida håret tillbaka för att hålla krullningsformen på plats när du arbetar. Rulla delen av håret hela vägen tillbaka mot huvudet, placera det platt mot hårbotten.
  • Var noga med att klara hårets ände i slingan för att säkerställa att det är krökt också.
  • 5. Pin curl på plats. Med sektionen av looped hår pressat till din hårbotten, använd en bobby-stift för att säkra krullen på plats. Beroende på hur tjockt håret är, kan du behöva en annan bobby-stift för att hålla håret på plats.
  • Var noga med att ha gott om Bobby Pins On Hand. Du vill inte behöva jaga efter stift när du försöker hålla en curl på plats.
  • 6. Upprepa processen för hela ditt huvud. När din första krull är fast, kan du flytta till resten av ditt hår. Fyll i processen för den första delen av håret som du arbetar med, och sedan gå vidare till nästa avsnitt tills hela huvudet är klart. Se till att du curl varje bit av hår, så det finns inga slumpmässiga raka bitar när du är klar.
  • Var noga med att göra toppen av varje sektion först. Det är svårare att göra de nedre delarna om toppskiktet är i vägen.
  • 7. Spritz krullar med hårspray. När hela ditt hår är fast, är det dags att se till att dina krullar kommer att vara hela dagen när du tar dem gjort. Använd ett fast håll hårspray för att dimma hela huvudet. Se till att du applicerar spruten jämnt till varje pinned curl så de kommer alla att stanna på plats.
  • Håll inte hårsprayet för nära ditt hår när du sprutar eller ditt hår kan sluta känna sig väldigt hårt och crunchy. Håll flaskan ca 8 tum från ditt huvud medan du spritzing.
  • Bild med titeln Curl Hair utan hår Curler Steg 19
    8. Lämna dem i flera timmar. För att säkerställa att du får de bästa krullarna, måste du lämna pinnarna i minst flera timmar. Tre eller fyra timmar kan ofta räcka, men du får de bästa resultaten om du lämnar krullarna på plats över natten. Eftersom de är pinned platta mot huvudet är pinkrullen vanligtvis bekväma att sova med.
  • Om du vill gå ut medan du väntar på dina lockar att ställa in eller hålla krullarna ostörd medan du sover, vik en stor halsduk eller bandana i en triangel och linda över ditt hår.
  • 9. Borsta dem ut. När du tror att dina krullar har haft tid att ställa in, ta bort pinnarna och uncurling ditt hår. De kommer att vara ganska täta när du först rullar dem, så använd dina fingrar för att försiktigt kamma igenom och stila dem.
  • Om dina krullar är för täta, använd en borste istället för fingrarna för att fungera genom ditt hår. Som hjälper till att släta dem så att de har mer av ett vågigt utseende.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Vilken curling metod du använder, kommer dina lockar vanligtvis att hålla bättre om du tillåter krullarna att sitta i ditt hår så länge som möjligt. Övernattning är alltid din bästa satsning.
  • Om du har bråttom kan du få lite curl-liknande konsistens i ditt hår genom att applicera en texturiserande spray till nyvättat hår och sedan scrunching det med händerna tills du är nöjd med den mängd våg som den har. Låt ditt hår lufttorka.
  • De flesta metoderna för curling ditt hår utan hårkrullare kräver lite tid för lockarna att ta tag i. Var noga med att planera när du vill curl ditt hår, så du vet att du har tillräckligt med tid.
  • Saker du behöver

    Metod 1:

    • Strumpor eller tygremsor
    • Vatten i en sprayflaska
    • En borste
    • hårsprej

    Metod 2:

    • Vått hår
    • Bobby Pins eller Hair Elastics

    Metod 3:

    • hårnål
    • CURL-förstärkande spray
    • Clips eller elastik för snittande hår
    • En borste
    • hårsprej
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande