Hur man monterar en saxofon

Saxofonen är ett ganska enkelt instrument att sätta ihop, speciellt när du hämtar att fästa reed. Det finns känsliga bitar på instrumentet, så du måste vara försiktig med hur mycket tryck du använder när du hanterar det och trycker på delarna tillsammans. Börja med att montera munstycket och fortsätt sedan för att ansluta de större bitarna.

Steg

Del 1 av 2:
Montering av munstycket
  1. Bild med titeln Montera en saxofon Steg 1
1. Fuktar din reed genom att placera den på tungan. Placera ena änden av reed i munnen och låt ditt saliv fukta det i ungefär en minut. Vrid sedan reed och fuktar den andra änden i munnen i en minut. Var försiktig så att du inte klipper tungan eftersom reeds har ibland skarpa kanter.
  • Du kan också bara njuta av reed i en kopp vatten i ett par minuter.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 2
    2. Line upp den krökta spetsen av reed med den böjda spetsen av munstycket. Ta ut ur munnen och placera sin plana sida mot den plana delen av munstycket. Den tunna, krökta änden av reeden ska ställa upp exakt med munstyckets tunna, krökta spets.
  • Om det inte är uppbyggt ordentligt, kommer saxofonen att göra ett squeaking buller när du blåser luft genom den.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 3
    3. Skjut ligaturen på munstycket och över reed. Se till att den bredare änden av ligaturen glider på först för att matcha formen på munstycket. Håll reed på plats med tummen medan du line ligaturen upp med den bredaste delen av munstycket. Om ligaturen är för hårt för att passa över reed, lossa den genom att vrida skruvarna moturs.
  • Skruvarna ska vara på den tjocka nedre delen av reed.
  • En liten bit av reed kommer att sträcka sig förbi botten av ligaturen.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 4
    4. Dra åt ligaturen genom att vrida skruvarna. Fortfarande håller reed på plats med tummen, använd din andra hand för att dra åt ligaturen. Vrid skruvarna medurs tills du känner dig lite motstånd. Det borde vara tillräckligt tätt att reed inte längre kan röra sig. Stram inte förbi den här punkten eftersom du kan skada reed.
  • Del 2 av 2:
    Sätta de stora delarna tillsammans
    1. Bild med titeln Montera en saxofon Steg 5
    1. Sätt nackbandet runt nacken. Låt nackremmen vila runt halsen som ett halsband. Se till att kroken hänger över bröstet på framsidan av remmen. Vänta med att göra justeringar till dess längd tills du har saxofonen som är ansluten till den.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 6
    2. Applicera korkfett till saxofonhalsen efter behov. Ibland behöver du gnugga lite korkfett på korkdelen av din saxofonhals. Applicera en mycket liten mängd hela vägen runt korkens spets när munstycket stannar lätt på nacken.
  • Du kan få rör av korkfett på musikbutiker eller online.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 7
    3. Vrid det helt monterade munstycket på nacken. Använd en mild, fram och tillbaka vridningsrörelse för att få munstycket på saxens nacke. Twist den vidare tills det är ungefär halvvägs ner längden på korken. Den platta sidan med reed på den ska vända ner mot insidan av nacken.
  • Om du har problem med att få det på, och du har redan tillämpat korkfett, tvinga inte delarna ihop. Ta det till en reparationsbutik för att få den tittat på av en professionell.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 8
    4. Plocka upp din saxofon av klockan. Att plocka upp ditt sax av överkroppen kan orsaka skador på de mekanismer som gör att instrumentet fungerar ordentligt. Wrap fingrarna runt utsidan av klockan, där det inte finns några nycklar, och greppa det här området när du lyfter det.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 9
    5. Haka nackremmen på den lilla slingan på baksidan av kroppen. Under Octave-tangenten, ungefär halvvägs ner saxofonen, finns det en liten metallslinga. Anslut nackremmen till den här slingan genom att öppna kroken och fäst den över slingan.
  • Bild med titeln Montera en saxofon steg 10
    6. Skjut nacken i kroppen. Använd samma fram ochående vridningsrörelse, tryck nacken ner i kroppen tills det är hela vägen. Spetsen av munstycket ska ligga perfekt med resten av hornet och skapa en rak linje från reed till klockan.
  • Om du inte kan glida nacken direkt in i kroppen, försök lossa vingmuttern på toppen av kroppen genom att vrida den moturs.
  • Tvinga inte nacken på. Kontakta en reparation om du har svårt att få bitarna ihop.
  • Var försiktig med att inte skada Octave-tangenten som är byggd på nacken när du monterar.
  • Bild med titeln Montera en saxofon Steg 11
    7. Justera nackremmen efter behov. Håll den monterade saxofonen framför dig och lossa ditt grepp på det så att nackremmen har det mesta av instrumentets vikt. Om munstycket plötsligt är lägre än din mun, justera nackremmen. Om det är högre än din mun, justera nackbandet ner. Remmen ska hålla saxofonen exakt var det blir medan du spelar den.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande