Hur man är säker under en presentation

Att ge en presentation och talande framför ett rum fullt av kamrater kan vara en stressig upplevelse, men det finns sätt att projektera förtroende och auktoritet även när du är nervös. Det är normalt att spänna före en presentation, men du vill inte projektera den spänningen till din publik. Om du använder självsäkert, säkert kroppsspråk, projicerar din röst och förbered dig för din presentation i förväg, kommer du att vara en självsäker, experttalare.

Steg

Metod 1 av 3:
Använda självsäker kroppsspråk
  1. Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 1
1. Öva bra hållning. Håll huvudet upp och håll hakan i när du står och ger en presentation. Tänk dig att du sträcker toppen av ditt huvud mot taket. Håll dina axlar tillbaka och försök att hålla dina öre i linje med dina axlar. Tuck i magen, men var noga med att inte luta ditt bäcken. Dina knän ska vara raka, och dina fötterbågar bör stödjas.
  • Bra ställning förmedlar för publiken att du är självsäker, trovärdig och säker på ditt ämne. Att tala med korrekt hållning gör det också möjligt att projicera din röst, vilket gör ditt tal klart och assertivt.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 2
    2. Flytta runt utrymmet. Om du vill projicera förtroende, var inte rädd för att använda utrymmet runt dig. När du ger en presentation, försök att flytta runt scenen. När människor är nervösa eller oroliga, är de benägna att stänga sina rörelser, stå med fötterna ihop och gömma sig bakom ett podium i ett försök att visas små och obestridliga. Detta kan få dig att verka oerfaren eller ängslig. Kontrollerad promenad kan hjälpa dig att projicera din kompetens och kunskap och kan hjälpa dig att känna dig bekväm i din omgivning.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 3
    3. Steg närmare din publik när du gör en punkt. När du gör en punkt, gör några steg bort från podiet mot publiken. Flytta bara mot publiken när innehållet i din presentation kräver det. Om du gör en punkt eller avslöjar spännande, oväntad information, det är dags att flytta. Onödig rörelse kan vara distraherande och kan få dig att verka orolig. Att flytta nära publiken hjälper till att överbrygga gapet och skapar en känsla av auktoritet och förtroende.
  • Står inte för nära publiken, och rör inte bortom den första raden av platser.
  • När du flyttar mot publiken, tänk på att vistas där i en period av 30 sekunder. När du går i en annan riktning, spendera du ytterligare 30 sekunder där. Tänk på att försöka nå alla i din publik och försöka göra ögonkontakt med flera publikmedlemmar när du flyttar från avsnitt till avsnitt.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 4
    4. Använd handbehåll samtidigt som man ger en presentation. Undvik att hålla armarna i ett styvt läge vid din sida. Håll dina öppna armar medan du talar. Att peka mot himlen kan hävda en åsikt eller ett faktum, medan du öppnar dina händer kan visa trovärdighet och inspirera publikens deltagande. När du kommer till kärnan i ett argument eller en sammanfattning av din forskning, peka uppåt med ditt pekfinger för att hävda din auktoritet och verkar vara säker på din slutsats.
  • Korsa inte dina armar under en presentation. Även om det här kan vara ett bekvämt läge, kan du projicera negativa signaler till din publik. Detta stängda läge kan göra att du verkar oerfaren, ointresserad eller nervös.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 5
    5. Leende. Ett varmt, inbjudande leende kommer att förmedla till din publik att du är lugn och bekväma. Ditt leende kommer att göra dig att visas och låter mer trevligt, och du kommer att gå som mottaglig och sammansatt. Studier har visat att leende kan bidra till att minska ångest, blodtryck och din hjärtfrekvens, som alla kommer att ge dig lugn när du ger din presentation.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 6
    6. Undvik fidgeting. Det är okej att känna sig nervös, men undvika att prova den ångest om du vill bli säker. Shuffling fram och tillbaka, bita på naglarna, twirling ditt hår, och andra former av fidgeting kan visa tecken på tristess eller nervositet. Ta en del långsam, djupt andetag när du känner uppmaningen att fidget.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 7
    7. Gör ögonkontakt med publikmedlemmar. Stirra inte på golvet, vid dina fötter eller på dina anteckningar. Titta upp och göra ögonkontakt med dina publikmedlemmar. Ögonkontakt är ett utmärkt sätt att inte bara se självsäker, men känna sig självsäker.
  • Medan du ger en presentation, behåll ögonkontakt med en individ i perioder av 3 till 5 sekunder. Ögonkontakt kommer att visa att du är pålitlig och passionerad om ämnet, och det hjälper till att hålla publikens uppmärksamhet.
  • Metod 2 av 3:
    Talar med förtroende
    1. Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 8
    1. Projekt din röst. För att bli säker, måste din röst höras så att din publik kan följa din presentation och förstå din punkt. Korrekt hållning gör att du kan använda stödet från ditt membran, den paraplyformade muskeln under magen, för att styra luftens rörelse. När du andas in, låt din mage expandera. Denna rörelse styrs av membranet. Öva med ditt membran för att projicera din röst.
    • Ligga ner på ryggen och håll dina buken och magen avslappnad. Håll en hand på buken, och tänk på att flytta upp och ner när du andas in och ut.
    • Ta reda på i förväg om du ska använda en mikrofon för din presentation. Detta kan hjälpa dig att planera och justera volymen av din röst i enlighet med detta.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 9
    2. Variera hastighet, tonhöjd och volym av din röst. I vardaglig konversation varierar din tonhastighet, hastighet och volym när du chattar med en vän eller delar en historia. En monotont ton kan vara tråkig och kan förmedla till publiken att du är osäker eller oförberedd. Lägg till intresse genom att spela med dynamiken i ditt tal. Din publik kommer att vara mer benägna att vara uppmärksam på din presentation.
  • Försök att införliva dessa variationer i tal medan du ger din presentation och låtsas som om du har en konversation med en vän eller en kollega.
  • Öva dessa variationer genom att läsa en dikt, en lek eller en annan litteratur högt.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 10
    3. Lugna dig. När människor är nervösa kan de vara mer benägna att prata snabbt och snabba genom en presentation. Försök att bibehålla en långsam och måttlig takt när du talar. Detta kommer att hjälpa publiken att förstå vad du säger och låter dig kommunicera dina idéer tydligt och självsäkert. Att påskynda ditt tal är acceptabelt att erbjuda variation i din presentation och kan vara ett användbart verktyg när du gör en viss punkt, men syftar till att förbli reglerad, konsekvent och artikulerat under majoriteten av din presentation.
  • Sträck ut dina vokaler för att sakta ditt tal. Låtsas att vokalerna är kursiv och fokuserar på att tala var och en tydligt. Öva denna teknik för att säkerställa att det låter naturligt.
  • Bryt din presentation upp i sektioner. Planera att pausa ett ögonblick eller två när du når slutet av varje sektion. Tillåta en sekund att pausa innan du går vidare till nästa punkt.
  • Metod 3 av 3:
    Öva din presentation
    1. Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 11
    1. Studera ditt material. Nyckeln till att projicera förtroende under en presentation är att ha en omfattande kunskap om ämnet. När du känner för en expert på ett visst ämne är du mer benägna att projicera den kompetensen och kunskapen till dina lyssnare. Din publik kommer att kunna berätta om du är oförberedd eller nervös. Var noga med att studera ditt ämne och din presentation glider noggrant, och var beredd på frågor som publiken kan ha.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 12
    2. Repetera det framför en spegel. Placera dig själv framför en spegel och öva som ger din presentation. Låtsas att du är framför dina kamrater och kollegor, och försök att föreställa dig att du är på scenen eller framför ett klassrum medan du talar. Detta gör att du kan träna dina rörelser, din takt, dina handbehåll, och det kommer att påminna dig om att le under talet. Du kommer att bli mer bekant med materialet och flödet av informationen. Efter flera övningar är du bekvämare och självsäker.
  • Bild med titeln vara säker under en presentation Steg 13
    3. Öva djupt Andningsteknik. Ta ett långsamt, djupt andetag i näsan och håll i tio räkningar. Andas långsamt genom munnen, dra åt buken när du släpper andan. Djup andning kan hjälpa dig att fokusera på din presentation och släppa någon ångest eller spänning i din kropp. Inkorporera andningsövningar i din dagliga rutin för att hjälpa dig att koppla av och vara lugn, sammansatt och självsäker framför din publik.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande