Hur man skapar en tropisk bukett

Att använda tropiska blommor i en bukett kan göra dina bröllopsblommor pop eller lägg till några oväntade roliga till din heminredning. De kommer i dämpade, pastellfärger såväl som ljusa färger och en mängd olika storlekar. Att veta vilka typer av blommor du föredrar hjälper dig att förbereda dem korrekt. Du kan ordna dem i antingen en samlad eller lös bukett.

Steg

Metod 1 av 4:
Välja dina blommor
  1. Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 1
1. Välj ditt färgschema. Tropiska blommor kommer i dämpade, pastellfärger och några ljusare, djupare färger. Innan du väljer dina färger, bestäm det färgschema du föredrar - det hjälper dig att välja dina blommor.
  • Till exempel är bleka tropiska blommor den afrikanska månen (en liten, vit tusensköna), Amazon Lily, Begonias, Cattleya, Frangipani och Lotus Flowers. Många av dessa blommor kommer i andra färger än vita, men de är mer dämpade nyanser.
  • Levande färgade tropiska blommor inkluderar krabba klor, afrikanska tulpaner, ängel vinge begonias, filtblommor, flaskborste blommor och krysantemum.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett Steg 2
    2. Bestäm vilka storlek blommor du vill ha. Går du för en stor, uttalande bukett eller något med mindre knoppar? Stor är bättre för en stor, lös bukett, medan mindre blommor ser bäst ut i en samlad bukett.
  • Den afrikanska tulpan, Cautleya, Catasetum, flaskborste och dekorativa Dalia blommor är alla större tropiska blommor.
  • Mindre tropiska blommor inkluderar krysantemum, Constantia och Frangipani.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett Steg 3
    3. Fråga vilka blommor som är i blom. Beroende på var du bor kan det vara dyrt att beställa färska tropiska blommor. Fråga din blomsterhandlare som är i blom och sannolikt att vara billigare kan hjälpa dig att spara pengar.
  • Ett bra sätt att undvika detta - och spara pengar - är att köpa falska blommor. Tänk dock på att medan det här är ett pengarbesparande alternativ, har du förmodligen mindre variation att välja mellan.
  • Metod 2 av 4:
    Förbereda färska blommor
    1. Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 4
    1. Skära av botten av stammen i en vinkel. Hur mycket du behöver skära av beror på hur stor blommorna ska börja med. Det kommer också att bero på hur stor du vill att din bukett ska vara. När du skär botten av stammen, klipp den i en vinkel - det gör det lättare för blomman att njuta av vattnet.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 5
    2. Ta bort extra löv. Ta bort extra löv ökar blommans livslängd. Hur långt ner stamen bör du ta bort extra löv varierar. Du bör ta bort tillräckligt så om du lagrar dem i vatten, kommer bladen inte att nedsänkas. Om du inte lagrar dem i vatten, ta bort tillräckligt så att du tillräckligt med utrymme för att hålla buketten.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett Steg 6
    3. Fyll en vas med färskt vatten. Det här är bra om du gör en bukett för ett bord eller för ett bröllop. Du måste hålla bröllopsblommor i vatten tills de är redo att gå. Fyll vasen om två tredjedelar av vägen full med klart, färskt vatten.
  • Metod 3 av 4:
    Arrangera en samlad bukett
    1. Bild med titeln Skapa en tropisk bukett Steg 7
    1. Samla de minsta blommorna i mitten. Detta ger din bukett en kontaktpunkt. Det låter dig också använda större blommor för att rama blommorna i mitten.
    • Om du inte vill ordna efter storlek kan du istället välja dina favoritblommor i mitten.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 8
    2. Rama blommorna i mitten med större blommor. När du har anordnade ditt mittblommor, använd de närmaste största blommorna för att rama mitten. Du borde lägga till dessa blommor på ett balanserat sätt.
  • Till exempel, om du lägger en större blomma på ena sidan av ditt mittarrangemang, bör du placera en matchande blomma på andra sidan av mitten. Detta ger din bukett ett rent, symmetriskt utseende.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett Steg 9
    3. Lägg till accenter. Accenter som tropiska gräs kommer att ge din bukett lite extra stil. Du kan också använda saker som snäckskal eller färgglada plastjuveler på pic pinnar. Lägg inte till för många accenter - du vill inte att de ska överväldiga buketten.
  • Tropiska gräs och löv som du kan använda som accenter inkluderar Monstera, ginger lövverk och virioner.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 10
    4. Bind blommorna med blommig tråd. När du har blommorna ordnat hur du vill ha dem, vrid blommig tråd runt stammarna för att hålla dem på plats. Detta kommer att förhindra att din bukett faller ifrån varandra och gör det lättare att hålla.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 11
    5. Täck tråden med blommigt tejp. Detta ger buketten en extra bit av styrka. Det förhindrar också att ledningen rostar - vilket kan hända om det blir vått. Om det händer och rosten kommer på dina kläder, kan de förstöras. Blomband hjälper till att förhindra att detta händer.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 12
    6. Vik stammarna i tyg. Detta kommer att täcka upp blomman. Det ger dig också en chans att få mer av ditt tema i din bukett. Du kan använda vilken typ av tyg som helst som matchar ditt tema eller bukett: band, burlap, bomull eller till och med strängar av pärlor eller pärlor.
  • Metod 4 av 4:
    Arrangera en lös bukett
    1. Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 13
    1. Börja med en grund av grönska. Börja med tropiska gräs eller löv ger dig en bas för resten av dina blommor. Stora tropiska löv som ingefära lövverk eller virioner är ett bra alternativ för detta.
    • Tänk på att din bukett måste matcha storleken på ditt grönska, så om du siktar på en liten bukett, använd mindre grönska eller mindre löv.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 14
    2. Placera din största blomma framför grönska. För en lös bukett, vill du bygga den från baksidan till framsidan. Detta förhindrar att någon av dina blommor går vilse i arrangemanget.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett steg 15
    3. Rama de större blommorna med mindre blommor. Du vill placera dina mindre blommor i buntar av tre. Generellt är det bäst att placera dem i mitten, och till varje sida av de större blommorna.
  • Bilden med titeln Skapa ett tropiskt bukettsteg 16
    4. Variera höjderna. Du kan använda mindre blommor upp och nära botten av buketten - det här gör det möjligt för dem att ses och inte överväger inte buketten på någon plats.
  • Bild med titeln Skapa en tropisk bukett Steg 17
    5. Slips med tyg. För att hålla buketten tillsammans kan du looely tie tyg runt dina stammar. Vik inte på dem med tråd, eftersom det kommer att ge dig ett strängare utseende och kommer att förstöra arrangemanget. När din lösa bukett är klar kan du använda den men du gillar - i en vas i ditt eget hem, som en värdinna gåvan om du deltar på en fest hos någon annans hem, eller till och med för ett bröllop.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande