Hur man arrangerar en kaskad brudbukett

Ett cascading blommarrangemang är dramatiskt och vackert, vilket gör det perfekt för en brudbukett. Men att köpa din bukett kan vara dyrt, speciellt om du vill ha en frodig design. Lyckligtvis är din egen kaskad bukett relativt enkelt, och det kan vara ett bra sätt att spara lite på din bröllopsbudget. Allt du behöver är en buketthållare och ett sortiment av grönska och blommor.

Steg

Del 1 av 3:
Välja dina blommor
  1. Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 1
1. Välj ca 15-18 stammar av en långvarig blomma för din bukett. Att ha en huvudblomma upprepad i hela buketten kommer att se mer elegant ut än att ha ett slumpmässigt sortiment av blommor. Du kan välja vilka blommor du gillar, men se till att stammarna är minst 6 tum (15 cm) för att se till att de kommer att vara tillräckligt långa för att nå buketthållaren.
  • Rosor är ett vanligt alternativ för en bröllopsbukett, särskilt vita eller röda rosor. Andra populära alternativ inkluderar Stargazer Lilies, Peonies, Anemones, Ranunculus, Dahlias och Hydrangeas. Det är upp till dig om du vill använda samma färg på din primära blom, eller om du vill ha ett sortiment av nyanser!
  • För att begränsa dina alternativ, titta på en bild av varje blomma och tänka på hur var och en skulle se mot din klänning. Till exempel, om du har en mycket enkel kappa, kan en utsmyckad blomma som en hortensia ge en ganska kontrast.
  • Å andra sidan kan du välja en blomma med särskild betydelse för dig, som den första blomman som din fiance någonsin gav dig eller en blomma som påminner dig om en älskad.
  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 2
    2. Lägg till 10-12 stammar av mindre accentblommor. Du måste ta ner mindre blommor runt de primära blommorna för att göra din bukett utseende full. Du kan välja 1 Accent Flower, eller du kan använda mer än en typ av blomma om du vill ha en ännu mer mångsidig bukett. Men precis som med dina primära blommor, leta efter blommor med stammar som är minst 6 tum (15 cm).
  • Bra alternativ för accentblommor inkluderar Calla liljor, lavendel, sprayrosor, hypericum och orkidéer.
  • Du kan välja accentblomningar som är samma färg som din primära blomma för ett monokromt utseende, eller du kan välja en koordinerande färg för att tillägga kontrast till din bukett. Du kan även använda flera färger av accentblomningar om du vill!
  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 3
    3. Välj 8-10 långa sprayer av grönska. Din grönska kommer att användas för att forma kaskadbuketten, så du behöver flera långa bitar som kommer att drapa från bukettens centrum så långt ner som du vill ha buketten att nå. För en medelstor kaskadbukett kommer ca 8-10 i (20-25 cm) vara tillräckligt länge, men om du vill ha en dramatiskt lång kaskad, kanske du vill vara ännu längre än det.
  • Myrtle, murgröna, silver salvia, spirea, citronblad och eukalyptus är alla populära alternativ, men du kan använda grönska som är i säsong!
  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 4
    4. Hitta ett känsligt fyllmedel som barnets andetag eller ormbunkar för att stänga några luckor. Eftersom du skapar din kaskadbukett på ett formulär, kan du behöva använda små, känsliga sprayer för att fylla i några luckor. När allt kommer omkring vill du att fokus är på din bukett, inte på innehavaren under den.
  • Babys andetag är ett perfekt fyllmedel, eftersom det är så känsligt att det inte kommer att förringa dina primära blommor, men du kan också använda andra små blommor, ormbunkar eller ytterligare grönska. Andra fyllnadsblommor inkluderar snapdragons, silverragwort, poms, delphinium och drottning annes spets.
  • Del 2 av 3:
    Skapa kaskadformen
    1. Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 5
    1. Dunker en buketthållare i varmt vatten. En buketthållare ser nästan ut som en mikrofon, med ett långt handtag och ett runt område på toppen där du sätter i blommorna. Innan du arrangerar din bukett, placera toppen av hållaren upp och ner i en kruka eller skål varmt vatten i ungefär en minut. Toppen av buketthållaren, som kallas "oasen", har vanligtvis skum inuti, vilket absorberar vatten för att hålla blommorna fräscha.
    • Placera hållaren försiktigt i vattnet och låt den sjunka. Tryck inte ner det i vattnet, eller luftbubblor kan bildas inuti oasen, vilket förhindrar att vattnet når blommorna.
    • Du kan hitta dessa buketthållare varhelst hantverk eller blommor säljs.

    Dricks: För att hålla dina blommor färska längre, lägg till blommat till vattnet innan du suger buketthållaren.

  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 6
    2. Placera buketthållaren i en tung keramisk vas. När du har fyllt oasen, lyft hållaren rakt ut ur vattnet, vrid det höger sida och överför det till en vas för att hålla den säker. Du behöver dina händer gratis att arbeta med blommorna, så se till att du använder en tung vas med en säker bas som inte kommer att tippa över medan du skapar din bukett.
  • Om du har ett stativ för din buketthållare kan du använda det istället.
  • Lägg till stenar eller marmor till botten av vasen om det inte är tillräckligt tungt.
  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 7
    3. Sätt in de 2 längsta grönstammarna i botten av hållaren. Börja med att sätta dina 2 längsta bitar av grönska i botten av buketthållaren. Med spetsarna på grönska pekar ner, tryck på botten av stammarna i luckorna eller skummet i hållaren tills de känner att de är ordentligt på plats. Därefter, lägg till resten av ditt grönska, skär det om det behövs så det är kortare på toppen och längre längst ner.
  • Du vill att effekten här ska se ut som om grönska är spill ut hela vägen, men om det är för länge på toppen, blir det svårt för dig att hålla buketten.
  • Bild med titeln Ordna En Cascade Bridal Bouquet Steg 8
    4. Fyll i mer grönska runt hållarens övre och sidor. För att göra buketten ser symmetriskt, kan du behöva ha några korta bitar av grönska runt hållarens omkrets, såväl som att hålla fast från den övre delen av buketthållaren. Tänk dig att skapa en upp och ner teardropform som är rundad på toppen och full på sidorna, kommer sedan till en smal punkt i botten.
  • Längden på grönska på toppen och sidorna kommer att bero på storleken på buketten du vill skapa och hur långt du vill att grönska att förlänga, men det borde vara bara lite kortare än dina blommor, om du inte har några stycken du vill visa upp.
  • Del 3 av 3:
    Lägger till blommorna
    1. Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 9
    1. Börja med att ordna dina primära blommor. Placera dina största, vackraste blommor i mitten av ditt arrangemang som kontaktpunkt, sedan arbeta de återstående blommorna hela vägen runt buketthållaren. Ordna de övre blommorna så att de pekar rakt upp, blommorna runt innehavarens omkrets så att de är horisontella, och de längsta, kaskad stammar så att de pekar nedåt.
    • När du arrangerar blommorna, sätter du några på toppen, då några på sidorna, och så vidare. Detta medför att stammarna låser sig i ett gallermönster, vilket hjälper till att förhindra att blommorna faller ut ur din bukett.
    • Utrymme varje typ av blomma jämnt genom buketten. Om det inte är symmetriskt kommer det inte att skapa den effekt som blommorna är kaskad ner.

    Dricks: Om du har en blomma med en svag stam, tryck en stift genom blommans huvud, sätt sedan på stammen med tråd och blommigt tejp för att stabilisera den.

  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 10
    2. Trimma din blomst stammar så den kortaste går på toppen och den längsta går på botten. När du börjar ordna din bukett, använd ett skarpt par blommiga skär för att trimma varje stam till den längd du vill att den ska vara. Stammarna på botten av din bukett ska vara den längsta, med medelstark stammar i mitten av arrangemanget, och de kortaste blommorna på toppen.
  • Stammens längd beror på storleken på buketten du skapar, men de behöver troligen bara vara ca 2-3 i (5.1-7.6 cm) På toppen, medan du kanske inte behöver trimma stammarna på botten alls.
  • Det är bäst att trimma dina blommor en i taget när du placerar dem i arrangemanget så att du kan anpassa din bukett.
  • När du trimmer stammarna, försök klippa blommorna på toppen och mitten så att de kommer att sträcka sig lite förbi grönska.
  • Klipp tjockare stammar i en vinkel så att de är lätta att infoga i buketthållaren.
  • Bild med titeln Ordna En Cascade Bridal Bouquet Steg 11
    3. Lägg till dina accentblommor runt dina primära blommor. Nu när du har dina grönska och primära blommor ordnade, kan du börja fylla i din buketts kropp med de accentblommor som du valde. Fortsätt växla mellan att lägga blommor till toppen och sidorna av buketten, korsning av stammarna för att säkra dem.
  • Oroa dig inte för att buketten ser helt fullt ut än- Det är viktigare att du rymmer dina accentblommor jämnt i hela buketten.
  • Bild med titeln Ordna En Cascade Bridal Bouquet Steg 12
    4. Fyll i eventuella kvarvarande luckor med barnets andetag eller grönska. Titta på buketten från toppen, framsidan och sidorna och använd ditt fyllmedel för att helt täcka upp eventuella luckor som är kvar. Beroende på storleken på de blommor du använde och hur nära de är ordnade kan du bara behöva några kvistar, eller du kan behöva tappa små sprayer under hela buketten för att fylla det.
  • Babys andetag är billigt och känsligt, så köp mer än du tror att du behöver bara om din bukett inte ser så bra ut som du vill när du är klar.
  • Inte bara kommer detta att säkerställa att buketthållaren inte är synlig i dina bröllopsfotografier, men det hjälper också att säkra det nät du gjorde det som håller de större stammarna på plats.
  • 5. Håll dina blommor på en sval plats över natten eller tills du behöver dem. Det är bäst att montera din bukett inte mer än 1 dag innan du behöver det. Om du har en blommig kylare kan du hålla din bukett där, men om inte, måste du hitta en cool plats från direkt solljus där dina blommor inte kommer att störas, som en skuggad, out-of-the- vägen hörn i ett coolt sovrum.
  • Bild med titeln Ordna en Cascade Bridal Bouquet Steg 13
    1. 1
    2. Placera inte din bukett i ett vanligt kylskåp. Fukten kommer att orsaka att blommorna är.
    3. Om du behöver göra din bukett mer än 1 dag före tid, välj antingen hjärtliga blommor som posies, liljor och succulenter, eller välja konstgjorda blommor.
    4. Var noga med att byta vattnet i vasen varje dag för att hålla dina blommor fräscha. Du kan också använda en kalkonbasare för att lägga till 1 droppe blekmedel till vattnet för att döda några bakterier och sakta ner sönderdelningsprocessen.

    Saker du behöver

    • 15-18 Long-Stemmed Flowers
    • 10-12 Accent Blommor
    • 8-10 sprayer av grönska
    • Babyens andetag eller ett annat fyllmedel
    • Buketthållare
    • Tung vas eller stå
    • Skål eller krukor av varmt vatten
    • Blomskjuvar
    • Blommigråd och tejp (tillval)
    • PIN (Valfritt)

    Tips

    Om du vill, kan du slå handtaget på din buketthållare i band för att få det att se mer elegant ut.
  • Du kan även använda artificiella blommor för att spara mer!
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande