Hur man skapar en heminventering för försäkringsändamål

Oavsett om du är en hyresgäst eller en husägare, med en försäkring för att täcka stöld, brand eller andra katastrofer är avgörande för att skydda din egendom. För att se till att ditt fulla krav behandlas i tid, är det lika viktigt att ha en komplett, lättläst lista över alla dina tillhörigheter för din försäkringsagent. Beroende på hur mycket du äger, kan det ta lite tid, men att anta ett steg-för-steg-tillvägagångssätt hjälper dig att flytta snabbare. Först, starta bara ett grovt utkast till varje rums innehåll. När du är klar med det, skapa ett masterkalkylblad och lägg till relevant information om varje objekt. Slutligen, spara och lagra din slutlista på flera platser för att du inte förlorar det med allt annat.

Steg

Del 1 av 4:
Specificera dina ägodelar
  1. Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 1
1. Börja med ett grovt utkast. Att börja, använd helt enkelt penna och papper. Eller, om du älskar Tech, använd en inventeringsapp på din smartphone eller surfplatta, eftersom de ofta tillåter dig att skanna streckkoder istället för att ange information i manuellt. Nyttiga appar inkluderar:
  • Inventarspecifika program som lager för husägare, känner dina saker, Liberty Mutual Home Gallery, och vad du äger.
  • Andra appar som kan återkallas för utökad lager, som utsökt bibliotek, evernote, itrackmine och sortigt.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 2
    2. Börja från början eller med rum. Om du börjar livet i ett nytt hem med ingenting annat än skjortan på ryggen, börja helt enkelt med din tröja. Sedan, när du förvärvar fler ägodelar, uppdaterar kontinuerligt din lista med varje nytt köp eller förvärv. Om du redan äger ganska lite saker, välj ett rum och börja med att specificera innehållet på ett organiserat sätt.
  • Till exempel, säg att du börjar med ditt hemkontor. Lägg först till skrivbordet i listan. Skriv sedan en lista över allt på skrivbordet. Gör sedan detsamma för allt i skrivbordets högra eller vänster låda. Följ det med en lista över allt i lådan under, och så vidare.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 3
    3. Skilja mellan stora och mindre inköp. När du specificerar varje rums innehåll, bedöma om varje objekt är ett stort eller litet biljettobjekt. Med små biljettobjekt, räkna helt enkelt hur många du har av varje typ och tilldela dem ett beräknat totalvärde. Lista stora objekt individuellt och lägg till mer detaljer om var och en. Tänk till exempel din musiksamling och dess enheter:
  • Föremål som din stereo eller iPod bör listas individuellt med deras Making, Model och serienummer.
  • Din CD eller vinylsamling kan var och en klumpas tillsammans som ett objekt istället för att lista var och en.
  • Men om du äger ett eller flera sällsynta album som har blivit värdefulla samlarobjekt, lista var och en individuellt.
  • Del 2 av 4:
    Skapa en huvudlista med mer detalj
    1. Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 4
    1. Lägg till värdet på varje objekt. Öppna ett kalkylblad på din dator. När du skriver in varje objekt från ditt grova utkast, inkludera dess värde. För större inköp, se eventuella sparade kvitton så att du kan tilldela ett exakt värde till var och en. Om du har förlorat kvittot, approximera dess värde så gott du kan. För mindre föremål som har kombinerats till ett objekt, som "kläder" eller "cd-skivor," inkluderar helt enkelt det totala uppskattade värdet för din samling.
    • Om du inte litar på ditt minne för att komma ihåg hur mycket du spenderade på ett BIG-biljettobjekt, försök att utföra en sökordsökning online för att se om du kan hitta information om vad ditt speciella objekt eller en jämförbar kostar vanligtvis i en viss tidsram.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 5
    2. Inkludera datum för inköp för stora inköp. Kom ihåg: Du kanske inte är för bekymrad över att behöva ersätta ett helt nytt par strumpor, men du kan vara upprörd om att förlora en helt ny apparat. För varje Big-biljettobjekt, lägg till sitt köpdatum till din lista. Om det har varit ett tag, skriv ner din bästa gissning.
  • Om din policy täcker kostnaden för dina ägodelar, inklusive inköpsdatum, hjälper till att verifiera hur mycket du spenderade på, säg en toppmodern tvättmaskin och torktumlare för två månader sedan.
  • Omvänt, om din policy täcker hur mycket det skulle kosta att ersätta ett föremål, inklusive inköpsdatum, hjälper till att anpassa sig till inflationen om du köpte den tvättmaskinen / torkaren för tio år sedan.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 6
    3. Kontakta din agent om högkvalitativa objekt. Gå över din lista igen och öronmärka eventuella sällsynta, antika, lyxiga eller enstaka saker av extremt värde. Förutse dessa eventuellt behov av enskild politik i sig. Fråga din försäkringsagent om de skulle omfattas av en regelbunden hyresgäst eller husägare, eller om de behöver täckas separat.
  • Sådana föremål kan innehålla konstverk, samlarobjekt och fina smycken.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 7
    4. Kopiera relevant dokumentation. Samla alla och alla kvitton för dina tillhörigheter att använda som bevis på ägande samt att verifiera dess värde. Inkludera eventuella kontrakt eller bedömningar för andra föremål som saknar kvitto, om möjligt. Skanna var och en och spara bilden på din dator.
  • Om du inte har en skanner, använd en kamera för att ta bilder eller besöka en kopieringsutrymme där de kan skannas och sparas på ett tummeDrive för dig.
  • Del 3 av 4:
    Säkerhetskopiera dina påståenden med visuellt bevis
    1. Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 8
    1. Ta bilder. Antingen gör det när du går med att penning ditt grova utkast i varje rum, eller gå tillbaka efteråt och följa upp med det. Fånga varje rum från flera vinklar så att du täcker varje objekt. Öppna alla lådor, skåp och garderober, och snäppa en bild av deras innehåll. Du behöver inte ta en närbild av varje enskilt objekt, men ta närbilder av viktiga detaljer för högkvalitativa föremål, som serienummer till elektronik eller signaturer på konstverk.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 9
    2. Göra en video. Detta kan göras istället för eller förutom att ta bilder. Vänta tills du har sammanställt ditt färdiga kalkylblad med den här. I stället för att ge en lång och vandrande berättelse på din första lopp genom varje rum, hålla dig till ett tätt skript så din video är både koncis och detaljerad.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 10
    3. Spara och kopiera. Ladda upp dina foton och / eller videor till din dator. Spara var och en i sin egen filmapp, med detaljerade filrubriker (som "kök-1" och "kök-2" för breda skott och "kök-ugn-1" och "kök-ugn-2" för närbilder av nyckel Detaljer som seriella nummer och make-and-model info). Köp tumme, så att du kan spara dessa filer och hålla dem med hårda kopior av ditt kalkylblad.
  • Del 4 av 4:
    Spara och uppdatera din inventering
    1. Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 11
    1. Gör en kopia för dig själv. Skriv ut minst en kopia av ditt masterkalkylblad. Håll det här hemma. Ha en kopia omedelbart till hands om din dator är stulen eller ditt hem är bara delvis skadad.
    • Dessutom, behåll antingen dina ursprungliga kvitton med din kopia, eller ladda ner de skannade bilderna till ett thumbDive. Gör detsamma med dina foton och / eller videor.
    • Att investera i en brand- och vattentät kassaskåp kan eventuellt hålla din kopia tillgänglig även efter en omfattande brand eller översvämning.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 12
    2. Förvara ytterligare hårda kopior någon annanstans. Kom ihåg: Hela en heminventering är att ha en färdig lista över alla dina tillhörigheter i händelse av stöld eller katastrof, så att hålla den enda kopian hemma är självbedrig. Skriv ut extra hårda kopior av din inventering. Förvara dessa i ett värdeskåp på din bank, och / eller fråga en nära vän eller familjemedlem som bor i ett separat bostad för att hålla fast vid dem.
  • Kom ihåg att inkludera en tummeDrive eller fysisk kopior av dina kvitton, foton och / eller video.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 13
    3. Spara din lager digitalt. Ladda ner din inventering, skannade kvitton, foton och / eller videor till ytterligare tumme, för att hålla på ditt kontor, bil eller någon annanstans. Ladda upp samma till molnet så att du kan ladda ner den igen när som helst, från vilken dator som helst. Eller bifoga filerna till ett mail och skicka det till dig själv så det sparas i din inkorg.
  • När du lagrar din information på tummen, se till att de är lösenordsskyddade, speciellt om du ska lagra dem någon annanstans än din värdeskåp eller med en pålitlig vän eller familjemedlem.
  • Bild med titeln Skapa en heminventering för försäkringsändamål Steg 14
    4. Uppdatera varje kopia. Oavsett vilka metoder du väljer att lagra kopior av din inventering, håll reda på varje metod. När du förvärvar nya ägodelar, lägg till var och en i ditt kalkylblad. Skriv ut nya hårda kopior. Uppdatera dina sparade digitala filer, oavsett om de sparas på tumdriver, i molnet eller i ditt e-postkonto. Se till att din inventering är aktuell så att din policy täcker alla förluster.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande