Hur copyright en bok med ett pennnamn

Författare har antagit pseudonymer eller penna namn för att dölja sig av ett antal anledningar: att dölja sitt sanna kön (Alice Sheldon skriver som James Tiptree, Jr.), för att dölja sitt arbete i ett annat område (Isaac Asimov skriver juvenil science fiction som Paul franska), att dölja den stora volymen av sitt arbete (Robert Heinlein som skriver som Anson McDonald och under andra namn) eller bara deras författare (Michael Crichton som Jeffrey Hudson). Pennnamn har också skapats genom att publicera hus för att förena bokserie, till exempel "Franklin w. Dixon" och "Carolyn Keene" För de hårda pojkarna och Nancy drog Mystery-serien, och "Kenneth Roberon" För Doc Savage och Avenger-serien. Oavsett orsaken till författare som skriver under ett pennnamn, är du.S. Copyright Office ger skydd för arbeten skrivna som en pseudonym. Så här copyright en bok med ett pennnamn.

  1. Bild med titeln Copyright En bok med ett pennnamn Steg 1
1. Bestäm om du vill avslöja ditt namn till Copyright Office. Du behöver inte ge ditt riktiga (juridiska) namn till Copyright Office för att registrera din upphovsrätt. Om du väljer att inte ge ditt riktiga namn när du registrerar ditt arbete, tar det upphovsrättsskydd för antingen 95 år från när det publicerades eller 120 år från när det skapades, vilken tid som slutar tidigare. Om du väljer att ge ditt riktiga namn, är det fortfarande en del av upphovsrättens poster och kan inte tas bort senare. Men hur länge ditt arbete får upphovsrättsskydd blir detsamma som om du hade skrivit och registrerat det under ditt riktiga namn, författarens liv plus ytterligare 70 år.
  • Om du väljer att inte ge ditt riktiga namn när du registrerar din upphovsrätt kan du ge den till upphovsrättskontoret vid en senare tidpunkt. Om du registrerar ett efterföljande arbete med ditt riktiga namn såväl som ditt pennnamn, får tidigare verk skrivna under det pennnamnet då upphovsrättsskyddet för författarens liv plus 70 år.
  • Bild med titeln Copyright En bok med ett pennnamn Steg 2
    2. Överväga förregistrering av ditt arbete. Försegrimedelsen ersätter inte registrering, men det tillåter dig att stämma för upphovsrättsintrång medan ditt arbete fortfarande är i utveckling om du känner att det finns en sannolikhet för någon som gör det innan du slutför det. (Det här är troligtvis om du skriver en bok i en genre som är populär av den fenomenala framgången med ett visst arbete, som Harry Potter eller "Skymning" böcker.) Föregången är också tillgänglig för musikverk, ljudinspelningar, datorprogram, rörelsebilder och fotografier som används i marknadsföring eller reklam.
  • Du kan bara förregistrera ett arbete online genom att lämna in en beskrivning av det inte mer än 2000 tecken (ca 330 ord) i längd och en arkiveringsavgift, som kan betalas med kreditkort, via det automatiska clearinghuset (ACH) eller genom ett konto som du tidigare etablerat med upphovsrättsverket. (Du inkluderar inte själva arbetet.) För mer information om Preregistrering, se http: // upphovsrätt.GOV / PREREG / HJÄLP.html # how_to.
  • När Copyright Office behandlar din förregistreringsapplikation, kommer de att meddela dig via e-post. E-postmeddelandet kommer att innehålla den information du skickat, ett regeregistreringsnummer och det datum då förordningen blev effektiv. Du kan få en certifierad kopia av meddelandet från Copyright Office-certifikat och dokument.
  • När du har förregistrerat ditt arbete måste du registrera upphovsrätten inom 3 månader efter att du publicerat det eller inom en månad efter att du lär dig någon har åsidosatt din upphovsrätt. Om du inte registrerar dig inom den här tiden kommer du inte att kunna ta med dig mot ett förekommande parti tills mer än 2 månader har gått sedan du publicerade ditt arbete.
  • Bild med titeln Copyright En bok med ett pennnamn Steg 3
    3. File din registrering med Copyright Office. Du kan göra det på 1 av 3 sätt: med hjälp av det elektroniska copyrightkontoret (ECO), nedladdning av Fill-In Form Co och slutföra det på din persondator eller få en pappersregistreringsformulär från upphovsrättsverket. Vilken metod du använder måste du fylla i "Copyright-sökande" utrymme och kontrollera även "Pseudonym" rutan för att indikera att du använder ett pennnamn. Du måste inkludera den nödvändiga betalningen med din ansökan.
  • För att komma åt det elektroniska alternativet, välj "Elektroniskt upphovsrättsligt kontor" Från Copyright Office-webbplatsen (http: // upphovsrätt.gov /). Du kommer att bli frågad om du har för avsikt att skicka in en elektronisk eller en kopia av ditt arbete. (Du kan skicka in antingen en elektronisk eller hård kopia av eventuellt opublicerat arbete med det här alternativet.) Anslutning av elektroniskt kan du fila för mindre pengar än de andra 2 alternativen, och ger dig snabbare bearbetning, förmågan att betala elektroniskt, e-postbekräftelse på din inlämning och online spårning av statusen för din ansökan.
  • Fyllningsform CO kan erhållas genom att välja "Former" På Copyright Office-webbplatsen på http: // upphovsrätt.gov /. Denna blankett innehåller en streckkod som tillåter upphovsrättsbyrån att bearbeta formuläret med sina skannrar - eftersom varje streckkod är unik för registreringsapplikationen, kan du bara använda Form CO för att registrera det arbete som du begärde det. Efter att du har slutfört formuläret på din dator, skriver du sedan ut det.
  • Begäran om pappersformulär måste adresseras till kongressens bibliotek, U.S. Copyright Office-TX, 101 Independence Avenue SE, Washington, DC 20559-6221. (Den relevanta formuläret för en bok är bilda TX.) Använd samma adress för att skicka in en upphovsrättsregistrering och din betalning via mail-en färdigfyllningsformulär CO skickas till samma adress. (Du kan också skriva ut din elektroniska registreringsformulär och skicka det via post om du vill, men du betalar sedan den högre avgiften för icke-elektronisk bearbetning.)
  • Bild med titeln Copyright En bok med ett pennnamn Steg 4
    4. Deponera en kopia av ditt arbete med Copyright Office. Om ditt arbete är opublicerat krävs en komplett kopia av manuskriptet. Om ditt arbete har publicerats sedan 1978, kräver upphovsrättskontoret 2 kompletta kopior av den bästa upplagan. (Om den publicerades före 1978 är kravet 2 kopior av den första upplagan.)
  • Om du lämnat in din registrering elektroniskt, kommer Copyright Office att uppmana dig att skriva ut en fraktglida för att gå med din kopia insättning. Det är bara bra för det arbete du registrerar.
  • Varningar

    Att använda ett pennnamn kan också komplicera att sälja dotterbolag och reprint rättigheter till ditt arbete, dina arvtagande arv av dina rättigheter och främst, bearbetningen av ditt förskott och royaltybetalningar. Innan du bestämmer dig för att använda ett pennnamn, kontakta en advokat för hjälp med att undvika dessa frågor.
  • Använd inte ett pennnamn för att kapitalisera på en annan författares berömmelse, försök att vrida ut ur a "första titt" klausul med din nuvarande utgivare, undvik en libel-rättegång eller undvika att betala inkomstskatt.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande