Hur man klär ner en klänning

Klänningar är extremt mångsidiga saker eftersom de kan vara både lätt klädda och slitna casually. För att göra någon klänning i din garderob mer avslappnad, kan du använda en lagringsteknik, eller du kan välja ett par skor som är mindre dressy. Om du tror att din klänning fortfarande är för snygg kan du lägga till enkla tillbehör.

Steg

Metod 1 av 3:
Layering att klä sig nerStöd WikiHow och gå till annonsen
  1. Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 1
1. Kasta på en avslappnad jacka för ett avslappnat utseende. Välj en färgstark bomberjacka, en nödsänkt denimlack eller en edgy läderjacka. Välj en stil som kontrasterar stilen på din klänning för ett moderikt, avslappet utseende. Du kan bära jackan som vanligt, binda den runt midjan, eller drapa den över axlarna.
  • Till exempel, om du har en elegant spetsklänning, kan du para det med en läderjacka för att göra klänningen mindre feminin.
  • Om du har en mörkfärgad klänning, som en liten svart klänning, sätter på en ljusvättad denimjacka för en kontrasterande färg.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 2
    2. Layer en avslappnad tröja under en strappy klänning för mer täckning. För att göra en festklänning mer lämplig för arbete eller ett tillfälligt tillfälle, sätt på en knapp-up-blus, en långärmad turtleneck eller en vanlig vit t-shirt under klänningen. Experimentera med olika färger och skriv ut tills du hittar en kombination som fungerar bra med din klänning.
  • Till exempel, om du vill ha en stappy navy klänning, kan du lägga på en röd och vit randig turtleneck för ett nautiskt utseende.
  • Var inte rädd för att välja en tröja med ruffles eller andra roliga utsmyckningar. Dessa kommer att bidra till att göra kläderna mer lekfulla!
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 3
    3. Par en festklänning med en blazer för en elegant effekt. Om du vill göra en fancy sequin eller satin klär mer arbete-lämplig, välj en blazer i en mörkare färg, som marin eller svart. Håll resten av din outfit casual, med plana skor och minimala smycken att spela ner klänningen.
  • Om du ska bära en snyggare klänning, välj en juveltonfärg, snarare än en pastell eller dämpad nyans. Detta kommer att göra din outfit ser avsiktligt och lägger till kontrast.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 4
    4. Bära en tröja över en klänning för att skapa en mysig outfit. Ett av de enklaste sätten att göra en klänning mindre fancy är genom att vända den till en kjol. Kasta på en chunky stickad tröja som träffar runt midjan för att ge illusionen att du har en kjol och en tröja.

    Dricks: Håll vädret i åtanke när du väljer din tröja för dagen. Om du blir varm under dagen kan du behöva ta din tröja, lämna dig i en snygg klänning!

  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 5
    5. Binda en flanell runt midjan för att klä ner en festklänning. Flannels är populära i höst och är ett bra lagerstycke med klänningar av vilken längd som helst. Placera flanellen så att dina armar lindrar runt midjan och slips framför din navelknapp. Du kan dra flanellen upp något för att skapa ett A-line-utseende.
  • Försök att välja ett flanell eller plädmönster som komplimangerar färgerna i din klänning. Till exempel, om du har en marinklänning, kan du bära en blå, grön och vit flanell.
  • Med en svart klänning kan du bära nästan vilken färgflanell som helst.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 6
    6. Sätt på leggings under en lättare klänning för att övergå till kallare väder. Om du har en vår- eller sommarklänning som är gjord av ett lättare material, som Chiffong, kan du klä ner det genom att ha på sig benen under. Välj ett par mörkfärgade leggings, som svart, mörkgrå eller navy och para det med mer kalla vädertillbehör, som en tröja, för att slutföra utseendet.
  • Detta är också ett bra sätt att hålla varma under de kallare månaderna och förlänga slitage på vår och sommarklänningar!
  • Metod 2 av 3:
    Plocka ett par casual skorStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln klä ner en klänning Steg 7
    1. Sätt på ett par sneakers för ett sportigt chic utseende. Om du har en klänning till sightsee på semester eller bara kör några ärenden, kan du skydda dina fötter genom att ha ett par stiliga sneakers. Försök att välja ett par som kontrasterar med klänningen för ett mer uttalat utseende.
    • Ett av de mest populära sätten att få det här utseendet är genom att para en tröja klänning eller bodycon klänning med ett par skarpa vita tennisskor.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 8
    2. Par en lång klänning med platta, strappy sandaler för att skapa en boho outfit. Långa klänningar kan få dig att se längre, vilket ger dig ett mer elegant utseende. Att tona saker ner, välj ett par sandaler med bruna eller svarta läderremmar. Var inte rädd för att välja ett par som har utsmyckningar eller stenar, som turkos, i dem.
  • Till exempel, om du har en lång, flowy, vit klänning, kan du para det med ett par strappy bruna sandaler och en disketten för att få den perfekta, avslappnade semesterdräkten.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 9
    3. Välj ett par Oxfords för ett mer maskulin utseende. Spela ner en mer feminin klänning genom att avsluta din outfit med ett par läder eller suede oxfords med en chunky heel. Detta är ett överraskande sätt att kombinera stilar för att skapa en edgy, spännande outfit.

    Dricks: Om du vill behålla en mer feminin stil, välj Oxfords med en mer rundad silhuett. Du kan även välja ljusare färger, som rodna rosa eller vitt, för att göra kontrasten mellan klänningen och skor mindre chockerande.

  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 10
    4. Använd ankelstövlar med en längre klänning för att övergå till kallare väder. Ankelstövlar är ett av de mest mångsidiga skor och är perfekta för att göra en avslappnad utseende. Para dem med en midi klänning som träffar mellan knäna och anklar. Detta kommer att dra ögat nedåt, rör sig bort från den fina klänningen.
  • För mer intresse, välj ett par i en ljus färg, som röd, smaragdgrön eller elektrisk blå. Ljusa färger kommer att göra ett mode uttalande utan att klänningen ser för snygg.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 11
    5. Par långa stövlar med en kort klänning för extra täckning. Visar mycket hud kan göra din klänning att se mer ut som festkläder än avslappet slitage. Välj en start som träffar över ditt knä, men lämna ca 1 tum (2.5 cm) utrymme mellan bottnen av klädkammaren och toppen av bagaget. Undvik överlappning av hemmet, vilket kan göra stövlarna att se besvärliga.
  • För ännu mer täckning kan du lägga på ett par ogenomskinliga strumpbyxor, vilket kommer att bryta upp utseendet.
  • Metod 3 av 3:
    Accessorizing för ett avslappet utseendeStöd WikiHow och gå till annonsen
    1. Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 12
    1. Använd ett bälte med medelbredd till cinch din midja. Välj en svart, brun, röd eller marinbälte som är ca 1 tum (2.5 cm) bred. Fäst det så att det vilar löst runt midjan, uppmärksammar området. Detta kommer att göra outfiten ser avsiktligt, men inte alltför sammanställt.
    • Om du har en tröja över klänningen, placera bältet utanför tröjan. Detta kommer att accentuera din midja även i en chunky tröja!
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 13
    2. Välj subtila smycken att tona ner utseendet. Välj smycken av naturmaterial, som träbanglar eller ett "rå" quartz halsband, för att skapa ett bohemiskt utseende. Välj ut vanliga örhängen och kedjor och välj Stackbara ringar utan några ädelstenar.
  • Detta kommer att bidra till att klädseln ser avsiktligt, men håll utseendet från att bli alltför dressy med stora pärlor eller chunky metaller.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 14
    3. Drapera en ljus halsduk runt nacken för att täcka upp en mer risque klänning. Välj en tygduk i en ljus färg eller spännande tryck. Wrap halsduken runt nacken för att täcka bröstet och axlarna, och låt halsdukens ändar hänga på vardera sidan av bröstet.
  • Denna draperingsmetod kommer att täcka upp de flesta av klänningen, beroende på klänningen.
  • Alternativt kan du sätta på halsduken runt axlarna som ett sjal för att täcka några av dina övre armar.
  • Bild med titeln Klä ner en klänning Steg 15
    4. Bära en nyckfull handväska för att klä ner en affärsstilsklänning. Välj en mini-ryggsäck, en bälte väska, en koppling med ett roligt tryck, eller en tote i en ljus färg för att göra en affärsklänning mer avslappnad för det dagliga slitage. Var inte rädd för att välja en väska gjord av ett annat material, som ull, tyg eller till och med en "korg" stil handväska gjord av vävt trä.
  • I allmänhet, försök att hålla sig borta från läder eller mocka för en avslappnad väska, eftersom de tenderar att se dyrare och kan uppfattas som dressier.
  • Tips

    Kom ihåg att det normalt alltid är bättre att vara övertryckt än undertryckt!
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande