Hur man rengör en platina diamantring

Diamantringar ser underbara ut i Platinum-inställningar. Ändå kan vissa uppgifter och till och med varje dag smuts ta bort glansen och gnistan av din värdefulla ring. När det händer är det dags att städa din platina diamantring med omsorg! Du kan rengöra dina smycken själv en till två gånger per vecka, eller när du märker att din ring ser tråkig ut. Du bör använda tvål och vatten oftast för att rengöra din ring och en ammoniak eller hushållsrengöringslösning sparsamt när du behöver en effektivare metod.Du bör också besöka en juvelerare en till två gånger per år för att få din ring professionellt städad och kontrollerad.

Steg

Metod 1 av 4:
Använda tvål och vatten
  1. Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 1
1. Göra en mild avfettare. Fyll en skål med vatten ca 3/4 full med varmt vatten. Lägg till några droppar av en mild diskmedel som gryning. Blöt smycken i minst 30 minuter för ett bra resultat.
  • Disken tvål kommer att göra ringen hala, så om det finns en handfat du använder, se till att avloppet är anslutet.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 2
    2. Skrubba ringen med en mjukborstad tandborste. Om du har känslig hud kanske du vill bära handskar. Använd en ren, mjukbristled tandborste som endast ska användas för att rengöra dina smycken. Våt tandborsten i lösningen. Rengör ringen över skålen, med hjälp av mjuka cirkulära rörelser.
  • Var särskilt uppmärksam på platser som är svåra att nå, som insidan av inställningen och undersidan av diamanterna.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 3
    3. Torka ringen. Låt ringen lufttorka. Alternativt kan du använda en mjuk, torr luddfri trasa för att avlägsna fukt från ringen. Om du har bråttom kan du blåsa den.
  • Om du tillåter ringen att lufttorka, placera den någonstans säker på en torr luddfri trasa. Lägg inte det någonstans det kan lätt slås ner, som på kanten av en räknare. Ställ inte in det nära ett handfat med ett urkopplat avlopp.
  • Metod 2 av 4:
    Med hjälp av en ammoniaklösning
    1. Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 4
    1. Se till att din ring är kompatibel. Använd inte ammoniak om din ring innehåller andra pärlor förutom diamanter. Diamanter är hårda pärlor, som inte kommer att skadas av ammoniak. Om din ring innehåller mjukare material som opaler, smaragder, pärlor eller onyx, bör du hålla dig till en rengöringsmetod som inte inkluderar ammoniak.
    • Du kan ta reda på hårdheten hos ädelstenar genom att titta upp deras betyg på en GEM-hårdhetsskala. Men du borde veta att stenarna i din ring är de naturliga ädelstenarna du identifierar dem som. Om du är osäker, använd en mildare rengöringsmetod som tvål och vatten istället, eller konsultera med en professionell juvelerare först för att verifiera vilka stenar som finns i din ring.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 5
    2. Blöt av smycken i utspädd ammoniak. Fyll en glasskål med lika delar kallt vatten och ammoniak. Fyll inte skålen hela vägen till toppen, eller du kommer inte att kunna flytta skålen enkelt utan att spilla det. Sätt din ring i skålen med lösning. Ställ skålen någonstans borta från barn och husdjur och låt din ring suga i 30 minuter.
  • Efter en halvtimme, sätt på gummihandskar och pluggar diskbänken innan du hämtar ringen. Eller ta bort ringen med tang.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 6
    3. Gör en skrubblösning. När du har blöt tagit din ring för att lossa alla uppbyggda smuts, är det dags att skrubba den smutsiga! Fyll en glasskål ca 3/4 full med varmt vatten. Lägg till ett stänk av ammoniak och en spruta av diskmedel, exakta mätningar är inte nödvändiga. Häll inte så mycket ammoniak som du inte kan hantera den starka lukten av den.
  • Bild med titeln Rengör en platina diamantring Steg 7
    4. Rengör ringen försiktigt. Använd handskar för att skydda dina händer. Använd en ljusskrubbningsrörelse för att rengöra ringen med en mjukborstad tandborste. Rengör väl på insidan av ringen under inställningen. Skrubba baksidan av några diamanter om du kan, och ägna särskild uppmärksamhet åt alla svåråtta nooks.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 8
    5. Skölj och torka ringen. Skölj din ring i en skål med vanligt vatten. Se till att du sköljer det bra nog att hela lösningen tvättas bort. Anslut diskbänken innan du försöker hämta ringen. Ställ in din ring åt sidan på ett säkert ställe att torka.
  • Du kan använda en torr luddfri trasa eller hårtork om du vill återuppta med ringen omedelbart.
  • Metod 3 av 4:
    Använda utspädd hushållsrengörare
    1. Bild med titeln Rengör en platina diamantring Steg 9
    1. Välj en hushållsrengörare. Kontrollera listan över ingredienser. Det är bra om produkten innehåller ammoniak så länge din ring bara har diamanter och inga andra ädelstenar. Rengöraren bör dock inte ha någon klorblekmedel, vilket kan påverka metallen negativt i din diamants inställning. Rengörarens etikett bör indikera att det är icke-kaustiskt.
    • Denna metod kommer att fungera för hårda pärlor som diamanter, rubiner, safirer, blå topas, ametist och tanzanit. Använd inte den här metoden för mjuka ädelstenar som pärlor, onyx, smaragder eller opaler.
    • Om du är osäker på om du vill använda ett visst rengöringsmedel kan du ringa en professionell juvelerare. Försök säga, "Jag har en diamant och platina ring. Kan du berätta om jag kan använda utspädd (namn på renare) för att rengöra min ring mellan professionella rengöringar? Jag ser från ingredienserna att renaren inte innehåller någon klorblekmedel."
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 10
    2. Späd den städaren och suga smycken. I en burk, blanda ca 2/3 delar vatten med 1/3 delar av hushållsrenaren. Placera burken utom räckhåll för barn och husdjur. Lämna smycken i burk med lösning för att suga i minst flera timmar, idealiskt över natten.
  • Bild med titeln Rengör en platina diamantring Steg 11
    3. Rengör smycken över ett skyddat avlopp. Täcka diskbänken dränering med en tvättduk eller diskpropp. Du bör bära gummihandskar för att skydda din hud från kemikalierna i lösningen och för att få ett bättre grepp på ringen. Ta ringen ur lösningen. Håll den ordentligt och kör det under kallt vatten.
  • Skruva försiktigt på ringen med en våt tvättduk eller en mjukbristled tandborste. Se till att rengöra undersidan väl.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 12
    4. Torka din ring. Ställ smycken åt sidan på ett säkert, säkert ställe att torka. Du kan välja att använda en mjuk, torr luddfri trasa och / eller blow-torka det om du vill lägga tillbaka den direkt. Var noga med att rengöra burken ordentligt innan du återanvändar den.
  • Metod 4 av 4:
    Upprätthålla en ren ring
    1. Bild med titeln Rengör en platina diamantring Steg 13
    1. Besök en juvelerare årligen. Ta din ring till en professionell smycken åtminstone årligen, om inte två gånger per år. Ha dem professionellt rengöra din ring. Det är klokt att besöka en juvelerare om smutsen på din ring är ett komprimerat skikt av smuts eller olja.
    • Be dem att kontrollera dina inställningar också. Har din juvelerare gör några nödvändiga justeringar för att hålla stenarna säkra.
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 14
    2. Undvik att röra din diamant (er). Tryck på dina diamanter så lite som möjligt, även när händerna är rena. Fett ackumuleras lätt på materialet i en diamant. De naturliga oljorna i din hud kan molna diamantens yta.
  • Du kanske faktiskt vill rengöra dina smycken oftare, till exempel två gånger i veckan, när det är nytt. Även en tunn film kan molna din diamants glans, och folk kanske vill röra din ring när du visar det...speciellt om du bara har förlovat eller gift!
  • Bild med titeln Rengör en Platinum Diamond Ring Steg 15
    3. Var försiktig med ultraljudsrengöringsmedel. Ultraljudsrengöringsmedel använder ljudvågor och en vibrerande lösning för att avlägsna uppbyggd smuts. Men de kan lossa eller chipmonterade diamanter om du inte är försiktig! Innan du använder en ultraljudsrengörare bör du se till att din diamant inte har behandlats, inkluderar inte fjädrar, och din ring är i fast tillstånd.
  • Om din ring kom med en betygsrapport, kolla den för att se om din diamant har behandlats. Använd inte ultraljudsrengöringsmedel om rapporten indikerar att din diamant förstärktes genom frakturfyllning.
  • Om din diamant har fjäderinnehåll, använd inte ultraljudsrengöringsmedel. "Fjädrar" är mycket små sprickor i diamanten. Du kan leta efter diamantfjädrar med hjälp av en 10x smycken loupe, men fjädrarna kanske inte är synliga från alla vinklar.
  • Det är bäst att be din juvelerare att inspektera din diamantring innan du använder en ultraljudsrengörare. Be dem att leta efter några diamantfjädrar. Du bör också be dem att inspektera din rings inställning också - om det finns några lösa stenar, få dem åtdragna.
  • Bild med titeln Rengör en platina diamantring Steg 16
    4. Skydda din ring. Ta bort din ring och lägg den på ett säkert, säkert ställe när du gör en uppgift som kräver att händerna är smutsiga eller arbetar med hårda eller slipande kemikalier.
  • Ta till exempel bort din ring när du använder rengöringsprodukter.
  • Du kanske också vill ta bort din ring innan du simmer i en klorerad pool. Klor kan skada vissa metaller som används i ringinställningar. Dessutom, simning i kallt vatten krymper fingrarna tillfälligt, så det skulle vara lättare för din ring att glida av.
  • Ta bort din ring när du gör en uppgift där dina händer kan ackumulera smuts, till exempel trädgårdsarbete eller göra deg.
  • Tips

    Du bör extra mild när du rengör din ring om den är en antik, eftersom prongor i de äldre inställningarna kan vara mer bräckliga. Skrubba också extra lätt om diamanten hålls i en spänningsinställning med tryck från en skaft.

    Varningar

    Vid användning av ammoniak eller andra hushållsrengöringsmedel, se till att du följer säkerhetsanvisningarna på produktetiketterna.

    Saker du behöver

    Använda tvål och vatten

    • Glasskål
    • Varmvatten
    • Mild maträtt
    • Avtappningsplugg
    • Mjukbräckt tandborste
    • Gummihandskar
    • Luddfri trasa
    • Hårtork

    Med hjälp av en ammoniaklösning

    • 2 glasskålar
    • Kallt vatten
    • Ammoniak
    • Gummihandskar
    • Avtappningsplugg
    • Tång
    • Varmt vatten
    • Diskmedel
    • Mjukbräckt tandborste
    • Luddfri trasa
    • Hårtork

    Använda utspädd hushållsrengörare

    • Hushållsrengörare eller smycken renare
    • Glasburk
    • Vatten
    • Tvätta tyg eller handfat
    • Gummihandskar
    • Tvättduk eller mjukborstad tandborste
    • Luddfri trasa
    • Hårtork
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande