Hur man beter sig i en konsert

Framgången med någon konsert, oavsett om det är för ett bergband eller en symfoniorkester, beror på publikens beteende. En oförskämd publik, eller till och med bara en oförskämd publik medlem, kan störa konserten och kompromissa erfarenheten för alla andra, publik och artister. Medan ditt beteende skulle variera i stor utsträckning på typen och atmosfären i den specifika konserten du deltar, finns det några viktiga punkter som ska styra ditt beteende för varje konsert som du deltar. Detta beteende kommer att skapa den bästa upplevelsen som är möjliga för alla inblandade. Läs vidare för att lära dig mer.

Steg

  1. Bildbeteckningen uppför sig i ett konsertsteg 1
1. Klä på lämpligt sätt. Vad du ska bära varierar mycket med den typ av konsert du går på. Till exempel, har du en smoking till en rockkoncert att få dig att se ut och känna sig ute av plats som baggy shorts och en rattig, gammal t-shirt på en opera. Gör din forskning om det behövs eller prata med mer erfarna konsertgivare för att ta reda på vad du ska bära innan du dyker upp.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett konsertsteg 2
    2. Sitta innan konserten börjar. Kom minst femton minuter tidigt för att garantera att du kan komma fram, hävda din biljett och hitta din plats väl innan konserten börjar. Om du anländer sent, sitter du aldrig själv under en prestation. Vänta på pausen mellan låtar, eller för när emcee tar över, och bara gå in i konsertsalen eller prestationsutrymmet när den styrs av en usher.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett konsertsteg 3
    3. Följ alla regler eller riktlinjer som inrättats av konsertorganisatörerna. Hitta dessa regler på din biljett eller ett program, eller fråga en usher om du har frågor. För mindre föreställningar kommer det ofta att vara ett meddelande vid början att klargöra alla regler du kommer att förväntas följa. Till exempel tillåter många föreställningar fotografering så länge som det inte finns några flash, och de flesta förbjuder videoinspelningar.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett konsertsteg 4
    4. Håll din mobiltelefon avstängd eller på tyst. Att ha din mobiltelefon ring högt i mitten av prestationen är ett bra sätt att störa showen och lossna artister och publik medlemmar. Låt inte det hända: Håll telefonen på tyst, eller ännu bättre, stäng av den helt. Att vara urkopplad kan du också fokusera mer på musiken och njuta av konserten mer fullständigt.
  • Texting eller på annat sätt med din telefon under konserten är också mycket distraherande. Din telefons ljusa skärm är helt synlig för alla som sitter nära eller bakom dig. Sätt din telefon bort och titta inte på det förrän efter showen.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett konsertsteg 5
    5. Se till att barn beter sig ordentligt. Om du deltar på en show med ett litet barn, diskutera konsertetikett innan du anländer och se till att de följer dessa riktlinjer under hela prestationen. Håll dem från att prata högt eller springa runt under showen. Vissa konserter tillåter inte barn under 4 år, eftersom de kanske inte kan uthärda konsertens ljudkontroll med konsertorganisatörer innan de tar små barn.
  • Bildbeteckningen beter sig i ett konsertsteg 6
    6. Visa din uppskattning med applåder. Det kan vara frestande att Whoop eller Holler för att visa din uppskattning för otroliga föreställningar och kreativa genier. Men det här är inte på plats på många konserter och kommer att tas som oförskämd. Begränsa dig från att skrika, stampa fötterna, chanting eller göra andra högljudda och störande bildskärmar. Istället, håll till artig applåder. För en spektakulär prestanda kan du förstärka detta med en stående ovation, men för det mesta är enkla applåder allt som är nödvändigt.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett konsertsteg 7
    7. Visa respekt för artisterna. Respekt bör vara uppenbart överallt i ditt beteende, från att sitta tyst och uppmärksamt under prestanda för att applådera artigt efteråt. Gör en punkt som aldrig ska prata eller missbruka artisterna eller deras prestanda samtidigt på konserten. Om du var missnöjd med ett visst element i prestanda, håll det till dig själv, eller diskutera det lugnt och mognat med en nära vän efter att du lämnat.
  • Bildbeteckningen uppför sig i ett konsert steg 8
    8. Försök att odla dina konsertupplevelser. Håll konsertbroschyrer, souvenirer och något sådant konsertmaterial och förbättrar samlingen. Dessa material kan hjälpa dig att komma ihåg och uppskatta varje konsert som du deltar, länge efter det är över.
  • Tips

    Klassiska konserter är i allmänhet mer formella. Så, besök med formell eller halvformell klädsel.
  • Glöm inte att bära konsertbiljetten / passera och håll den till slutet.
  • Om möjligt, få en kort intro om konserten som du planerar att bevittna via internet, böcker, vänner, etc. Detta hjälper dig att förstå och njuta av det bättre.
  • Om du är första gången publiken / åskådare för en klassisk konsert, var positiv! Klassisk konst är en bostads historia, sociologi, etc. Förutom sin prestanda, kommer det att ge dig kunskap om många andra associerade saker.
  • Klassiska konserter har ofta bitar med flera "rörelser" eller delar där musiken stannar under en kort tid. Applåder mellan rörelserna är inte nödvändigt. Om ledaren inte sänker sina armar medan musiken är tyst, ska applåder hållas kvar.
  • Varningar

    Använd aldrig missbrukande ord.
  • Aldrig missbrukar konstnärer i allmänhet.
  • Aldrig vissla i en konsert.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande