Hur får man bra platser för en konsert

När du planerar att gå till en konsert, är sätena som är bra för dig beroende av en mängd olika faktorer. De närmaste sätena är inte nödvändigtvis det bästa, om inte din enda oro är i den främre raden och närmast bandet. Faktum är att om du vill ha det tydligaste ljudet, är de billigaste platserna ofta de bästa. Förutom ljudkvalitet, vill du överväga platsen, synligheten och din höjd för att bestämma vilka platser som är bra för dig. Inköp tips kan hjälpa dig att få biljetter till de platser som är bra för din individuella situation.

Steg

Del 1 av 4:
Scoping ut arenan
  1. Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 1
1. Ta reda på var visuella hinder är. Du vill inte köpa platser som du tycker är bra och hamnar med en blockerad vy. Se om platsens online sittande diagram nämner där hinder för uppfattning inträffar. Om det inte gör det, kontakta arenan.
  • Försök att fråga, "vilka sittplatser har hindrat synpunkter? Kan du berätta för mig var jag kan hitta en karta som markerar vilka delar av sittande diagrammet har obegränsad utsikt över scenen?"
  • Bild med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 2
    2. Forskning där de bästa platserna är på den plats du går på. Internet är fullt av artiklar och recensioner om de bästa ställena att sitta på specifika arenor. Gå till en sökmotor och skriv in namnet på arenan. Lägg sedan till sökorden "bästa platser" och söka på webben.
  • Det finns interaktiva sittplatser online för många arenor. Öppna en sittande karta genomta webbplats som Seategeek eller Ticketmaster. När du väljer en specifik sittgrupp öppnar diagrammet en bild av hur det kommer att se ut ur utsiktspunkten på de platser.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 3
    3. Leta efter centraliserade lådsäten. Boxsäten är i allmänhet bättre i mitten - om de är borta till sidan kan du bara kunna se en del av scenen. Lådansplatser erbjuder fördelen att det inte kommer att finnas publikmän före dig som blockerar din syn. Vanligtvis finns det också mer utrymme i lådsäten. Välplacerade lådsäten kan vara de bästa platserna i arenan.
  • Boxsäten kan till och med vara närmare toaletter och förfriskningar - kontakta en karta över arenan.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 4
    4. Ta reda på om platsen har både en mezzanin och en balkong. Om så är fallet kommer balkongen att vara högre upp och vidare från scenen. Balkongstolarna kommer förmodligen att vara det billigaste valet, men det kommer inte att vara bra platser. Du skulle förmodligen behöva ta med kikare eller opera glasögon. Om teatern bara har en enda övre nivå, kallas den vanligtvis "balkongen."
  • De första antalet rader i mezzaninen är vanligtvis närmare scenen än orkesterstolar. Från mezzaninen kan du se hela scenen.
  • Bild med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 5
    5. Undvik rader under överhängen över övre balkong. Arenor som är utformade som klassiska grekiska teatrar, till exempel har övre balkonger som sticker ut över de sista flera raderna av bottenvåningen säten. Denna design är faktiskt dämpat ljudet de bottenvåningsstolarna får. Det kan också hindra din syn på toppen av scenuppsättningar.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 6
    6. Tänk på övre nivå säten. Om biljetter är tuffa att få, kanske du måste välja vad som helst platser du kan snag. Det kan vara fördelar med övre nivå säten. Du kanske inte vill välja övre nivå säten om du har vertigo eller en rädsla för höjder som lätt kan utlösas.
  • Du borde kunna se hela scenen, även om det kommer att vara ett avstånd borta. Det kan finnas en stor skärm där du kan se upp-nära skott av bandet.
  • Du kommer sannolikt att vara på en lutning så att folket framför dig inte kommer att blockera din syn.
  • Ljudflottor uppåt väl till balkonger.
  • Snag en sidovy. Tiered stiger sektioner framför scenen till höger eller vänster kan erbjuda bra utsikt och ljud. Att vara i en vinkel hjälper dig att se när du sitter och andra människor står.
  • Del 2 av 4:
    Innehåller dina preferenser
    1. Bild med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 7
    1. Tänk på din höjd. Om du är kort och får golvstolar, kanske du inte kan se med människor som står framför dig. Undvik orkesterstolar i mitten om du är kort. Du kan blockeras av stora eller långa människor framför dig, och utan en vinklad vy kommer du inte att kunna titta runt dem.
    • Om du är lång, golvstolar och centraliserade orkesterstolar ska vara bra för dig. Men överväga att få ett gångsäte om du har långa ben, eftersom det kan vara svårt för människor som går in och lämnar sina platser för att komma förbi dig.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 8
    2. Tänk på publiken innan du väljer golvstolar. Golvstolar är vanligtvis de dyraste sätena, men anses också några av de värsta platserna - det beror allt på din personlighet. Vad är folkmassan som artisterna lockar? Är det troligt att det är en avslappnad eller mycket energisk publik?
  • Skulle du förvänta dig att en Mosh Pit förekommer fram? Till exempel har tungmetall, sten- och rapkonserter ofta moshing, liksom några hip-hop-konserter.
  • Människor i golvstolen kan massor tillsammans, svettas och till och med vara påträngande. De kommer ofta att hålla upp mobiltelefoner för att fånga bilder. Om du vill ha en aktiv, elektrisk känsla och inte har något emot scenen är intensivt socialt, golvstolar kan fungera för dig.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 9
    3. Väg för och nackdelar med främre radstolar. Om allt du bryr dig om är så nära artisterna som möjligt, och priset är inget objekt, kan frontrassstolar vara ditt föredragna val. Tänk på att om du har plats framför, kanske du inte kan se allt. Stegets höjd är en faktor: den kan vara hög för show på Big Stadiums. Steget kan hindras av produktionsutrustning.
  • Om du sitter i främre raden kommer du förmodligen att titta upp det mesta och kan få ont i nacken. Den andra eller tredje raden är ofta bättre än den främre raden. Om du vill välja den främre raden, överväga att sitta till höger eller vänster istället för centrum, eftersom du sannolikt kommer att ha en tydligare bild av scenen.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 10
    4. Välj sittplatser för optimal ljud. Om din högsta prioritet är ljud, överväg mellan centrala sittplatser. Ytor mot framsidan, baksidan och sidorna på platsen kan bryta upp akustiken, speciellt av väggar. Leta efter platser nära Soundboard: Ingenjörer kommer att blanda ljud för hela platsen baserat på vad de hör.
  • Ljudvågor för det mesta i den riktning de är pekade, så om du får reda på var talarna är, syftar till att vara i sin synfält för det bästa ljudet.
  • Del 3 av 4:
    Få biljetter
    1. Bild med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 11
    1. Köp tidigt. Kontrollera efter presales, till exempel via bandets fanklubb eller kampanjer på konstnärens hemsida. Ta reda på exakt när biljetterna kommer att gå på försäljning till allmänheten. På det sättet om du inte kan göra Presale biljetter är du redo att prova den offentliga försäljningen så snart den öppnas.
    • Anmäl dig till e-postlistor över lokala radiostationer, arenor och bandets hemsida så att du kommer att bli underrättad om eventuella kommande tävlingar eller specialerbjudanden. Du kan också välja att få meddelanden från någon av dessa källor "officiella sociala medier profiler.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 12
    2. Dela upp dina platser. Du har en bättre chans att få bra platser om du köper mindre biljetter, speciellt om du köper bara en. Du kan alltid carpool med andra konsert deltagare och dela upp till dina olika platser på arenan. Var noga med att ha en plan för var du ska träffas igen efter showen.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 13
    3. Köp via en biljett distributörs webbplats eller app. Ladda inte om sidan på samma enhet. Om du får en "vänta" -ikon som indikerar att datorn ansluts till webbplatsen, ska du vänta. Om du ladda om sidan kan du förlora din plats i den virtuella linjen. Du kan dock försöka ansluta med en annan enhet medan du väntar på att webbläsaren ska ladda.
  • Undvik att dela ett Wi-Fi-nätverk, vilket kan sakta ner dig.
  • Försök inte använda flera webbläsare på spara enheten, eller webbplatsen kan tro att du är en robot och blockera din IP-adress.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 14
    4. Handla för VIP-paket. Om du har råd med dem, Få VIP-biljetter. Dessa är ofta de bästa platserna i huset och kommer med extra förmåner. Till exempel kan du få en autograf, en möte och hälsa med konstnären, eller ett medlemskap i fanklubben.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 15
    5. Antag inte ett högt pris betyder bra platser. Vanligtvis blir sätena billigare desto längre kommer de från scenen. Men det är inte alltid fallet. Ibland är säten prissatta högre, så att de inte verkar vara dåliga platser till köparen.
  • Om det finns olika priser på plats i samma sektion och rad, gå med de billigare biljetterna.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 16
    6. Verifiera telefonnumret om du ringer in för biljetter. Du kanske vill få mer än en telefon redo att ringa med. Öva hängande och återuppringning med varje telefon. Fast telefoner kommer att ha ett annat sätt att koppla och återuppringning än mobiltelefoner gör.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 17
    7. Köp andra biljetter först. Om du är villig att köpa biljetter till en annan, orelaterad show, kan det ge dig ett ben upp på tävlingen. Ring lite före biljettförsäljningstiden och välj det alternativ som låter dig köpa biljetter via en mänsklig operatör. När försäljningsrepresentanten svarar, beställer biljetter för en show som redan är tillgänglig, eftersom biljetterna du verkligen vill ha kommer inte att säljas i ytterligare några minuter.
  • Eftersom du redan har representanten på linjen, kan du fråga henne om biljetter till den andra konserten när rätt tid är uppnådd. På så sätt behöver du inte spendera tid på att försöka komma igenom på telefonen när biljettförsäljningen börjar, för att du redan är ansluten till en levande representant.
  • Säg att du vill ha de bästa biljetterna som finns tillgängliga för den andra showen.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 18
    8. Kolla på dagen för showen. Om du inte har kunnat få biljetter på dagen för showen, ta reda på från teatern om det finns några oanmälda husplatser. Dessa främsta säten är reserverade för kreativa team, producenter och artister, och om några är oanställda kan VIP-platserna säljas till allmänheten.
  • Denna försäljning kan hända så tidigt som när kassakontoret öppnas, upp till så sent som en timme innan gardinen går upp.
  • Del 4 av 4:
    Delta i konserten
    1. Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 19
    1. Dyk upp tidigt för allmänna inträdesbiljetter. Det är viktigt att anlända tidigt eftersom allmänna antagningsbiljetter kanske inte är en garanti för sittplatser. De är också först, först serverar, och du vill få de bästa platserna du kan! Allmänna inträdesbiljetter är sittplatser eller stående områden utan tilldelade platser. Det kan finnas sektion, rad eller sittnummer på biljetterna, men om de säger "Allmän antagning" än siffrorna är för lagerändamål och representerar inte dina faktiska platser.
    • Dörrarna kan öppna en timme eller till och med flera timmar innan showen börjar. Planerar att komma dit så tidigt som möjligt och vänta utanför För arenan att öppna om det behövs.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 20
    2. Planera inte att dike dina platser för närmare. "Sitt poaching" händer på platser som konserter och flygplan, och är avskräckt av respektive myndigheter. Det är inte rättvist för andra människor som bor i sina tilldelade platser. Dessutom kan du spåras av Ushers och få problem med platsen.
  • Tomma platser kan vara avsedda för tillgänglighet för funktionshindrade eller reserverade för anställda som kommer och går.
  • Bilden med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 21
    3. Leta efter uppgraderingar. Ibland kommer turer, fanklubbar eller arenor att ha sätesuppgraderingskonkurrens, som du kan söka efter online. I vissa fall kan turnépersonalen närma sig människor som redan sitter långt ifrån scenen och ger uppgraderingar till lojala fans som kan svara band trivia. Du kan också installera en app, som pogoseat, som ger dig möjlighet att begära konsertsätesuppgraderingar.
  • Bild med titeln Få bra platser för ett konsertsteg 22
    4. Få öronproppar. Det kan tyckas kontraintuitivt, men öronproppar kan faktiskt hjälpa dig att höra bättre på en konsert. De tar kanten av ljudet så att du kan njuta av det. De minskar också dina chanser att ringa i öronen och hörselnedsättningen.
  • Tips

    Ta med glasögon och / eller kikare för att göra en so-so säte verkar som ett bättre säte.
  • Välj gångsäten om du planerar att anlända sent eller lämna tidigt. Du har en lättare tid att komma in och ut ur din plats utan att störa någon.
  • Kom ihåg att något säte är ett bra säte om du lyckas få en biljett till en såld show!
  • Varningar

    Mosh-grop är farliga och kan till och med vara dödliga.
  • Försök inte muta oss för bättre sittplatser. De har inte befogenhet att byta biljetter, och sluta med en arg usher kan göra en dålig konsertupplevelse.
  • Köp inte biljetter om sätsnumren inte avslöjas. Undantaget från denna regel är om sittplatsen inte är tilldelad, som i allmänhet, obesvarade sittplatser eller öppna sittplatser.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande