Hur man väljer den högra symaskinnålen

Det finns så många olika typer av symaskinnålar tillgängliga i hantverksbutiker som bestämmer vilken man som ska välja kan vara överväldigande. Men att välja en symaskinnål kan vara lätt. Ta några minuter att överväga ditt projekt och välj sedan en nålstyp som ger dig de resultat du vill ha.

Steg

Del 1 av 2:
Med tanke på ditt projekt
  1. Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 1
1. Tänk på din tygtyp. Inte alla nålar kommer att fungera med alla typer av tyg. Innan du väljer en nål, tänk på de tyger som du ska arbeta med och överväga om tyget är känsligt, stretchigt eller tungt. Dessa typer av tyger kräver vanligtvis en speciell typ av nål.
  • Till exempel anses denim och läder tunga tyger, silke är ett känsligt tyg, och Jersey är ett stretchigt tyg.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 2
    2. Bestäm den perfekta nålstorleken för ditt projekt. Mindre nålstorlekar fungerar bäst för att arbeta med känsliga tyger, medan större nålstorlekar fungerar bättre för tunga tyger, som denim och läder. Detta beror på att nålen kommer i olika storlekar som sträcker sig från små till stora. Storleken indikeras med siffror på nålens förpackning.
  • Det finns en amerikansk och en europeisk skala för nålstorlekar, och båda siffrorna bör listas på nålens förpackning. Amerikanska storlekar går från 8 till 19 och europeiska storlekar går från 60 till 120.
  • Ett större antal indikerar en större eller tung nål medan ett mindre antal indikerar en mindre eller delikat nål.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 3
    3. Välj en nål som passar din tråd. Din tråd ska inte ta upp mer än 40% av diametern på din nåls öga, så det är viktigt att tänka på vilken typ av tråd du vill använda för ditt projekt innan du väljer en nål. Se till att den nål du väljer är lämplig för Typ av tråd Du kommer att använda.
  • Till exempel, om du använder en tung nål, kan du använda en tungvikt tråd. Men om du använder en liten storlek, så skulle en tungvikt inte vara optimal.
  • Del 2 av 2:
    Väljer den bästa typen av nål för ditt projekt
    1. Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 4
    1. Välj en universell nål om du inte är säker. Symaskiner brukar komma med universella nålar eftersom det är bäst för vardagliga sömnad. Välj en universell nål för att arbeta med stickade eller vävda tyger, eller om du bara gör ett enkelt sömnadsprojekt som inte använder en stretchig, känslig eller tungviktstyg.
    • De mest populära universella nålstorlekarna är 14 amerikanska (90 europeiska) och 11 amerikanska (75 europeiska), så du kan gå med en av dessa om du inte är säker på vilken typ av nål att få.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 5
    2. Gå med en skarp punktnål för bomull och linne. Om du ska arbeta med ett vävt tyg som bomull eller linne, är en skarp spetsig nål bäst. Denna typ av nål hjälper till att skapa jämna stygn med minimal puckering.
  • Du kan också använda en skarp spetsig nål när du gör känsliga sömmar eller när du arbetar med faux mocka.
  • Dessa nålar finns i storlekar 9 till 18 amerikanska, eller 65 till 110 europeiska.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 6
    3. Välj en bollpunktsnål för stretchiga tyger och stickar. Ball Point Needles Pierce inte tyget. Istället trycker deras avrundade tips fibrerna från varandra och går in mellan dem. Gå med en bollpunktsnål om du arbetar med ett sammankopplat eller ett grovt stickat tyg som kan snagas enkelt och skapa körningar i tyget.
  • Du kan få bollpunktnålar i storlekar 9 till 16 amerikanska, eller 65 till 100 europeiska.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 7
    4. Välj en kilpunktsnål för tunga tyger. Wedge Point Needles fungerar bäst med läder, mocka och vinyltyger eftersom de skapar ett hål som är självstängande. Formen om den här nålen också är idealisk för tunga tyger eftersom den lättare piercerar det än andra typer av nålar.
  • Dessa kommer i storlekar 11 till 18 amerikanska, eller 75 till 110 europeiska. Använd en mindre storlek för en lättare, mer smidig tyg och använd en större storlek för tjockare, styvare tyger.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 8
    5. Quilt med en quilting nål. Quilting Projects kräver en egen speciell typ av nål. Leta efter en quilting nål för att göra det lättare att sy genom flera tygskikt på en gång. Tipsna för dessa nålar är avsmalnande för att underlätta sy och minska chanserna att skada känsliga och arvtyger.
  • Quilting nålar finns i storlekar 9 till 12 amerikanska, eller 65 till 80 europeiska.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 9
    6. Prova en toppstitching nål för tung eller synlig söm. Om du vill lägga till en toppstitch till ett projekt eller om du bara behöver skapa en tyngre söm, är en toppstitching nål bäst. Ögat är tillräckligt stort på dessa nålar att du även kan använda två trådar av tråd samtidigt för en extra tung söm.
  • Bild med titeln Välj rätt symaskinnål Steg 10
    7. Använd ett brodernålar för broderi. Det finns också speciella nålar menade bara för broderi. Om du planerar att brodera något, ska du gå med en brodernål.
  • Tips

    Du kan använda samma nål i upp till sex till åtta timmar av sömnadstid. Om du har använt din nuvarande nål i mer än åtta timmar, skulle det vara en bra idé att ändra det. Om du vill vara säker på att nålen är i gott skick, kanske du vill ändra den i början av varje nytt syprojekt.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande