Hur man lägger till garageband till imovie

IMOVIE-programmet låter dig lägga till ljudeffekter som Apple ger via IMOVIE, liksom lägg till ljudval från ditt iTunes-bibliotek eller GarageBand-program. Genom att lägga till ljud via GarageBand kan du skapa din egen musikmix komplett med ljudeffekter för att förbättra ditt iMovie-projekt. På det här sättet kan du personifiera en ljudmix för att passa exakt med dina bilder eller videoklipp i ditt iMovie-projekt.

Steg

  1. Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 1
1. Öppna ditt iMovie-program och välj det iMovie-projekt du vill lägga till ditt GarageBand-ljud till.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 2
    2. Välj "Musik och ljudeffekter" knappen ligger längst till höger på mitten menyfönstret och är utsedd av en musikalisk anteckningsikon. Detta öppnar "Musik och ljudeffekter" Meny i det nedre högra hörnet på iMovie-skärmen, vilket visar alla dina ljudalternativ för att lägga till i ditt iMovie-projekt.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 3
    3. Välj "Garage Band" Alternativ från källmenyn som finns längst upp på "Musik och ljudeffekter." Den här källmenyn innehåller också alternativ för att använda musik från ditt iTunes-bibliotek samt otaliga andra färdiga ljudeffekter som Apple ger på iMovie-programmet.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 4
    4. Välj ljudfilen från GarageBand som du vill lägga till från den angivna listan. För att förhandsgranska ditt val, markera filen genom att klicka på den en gång. Tryck sedan på "Spela" knappen längst ner i fönstret musik och ljudeffekter för att lyssna på det val du har valt.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 5
    5. Klicka och dra ditt musikval i IMOVIE-projektskärmen i den övre mitten av IMOVIE-programmet.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 6
    6. Släpp GarageBand-ljudet du lägger till ovanpå klippet du vill att ljudet ska börja. Detta visar då en grön höjdpunkt över de klipp som GarageBand-ljudfilen sträcker sig över.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 7
    7. Klicka på "Spela" knappen, tryck på mellanslagstangenten eller flytta markören över IMOVIE-projektet med förhandsgranskning där ditt ljud ligger i ditt projekt.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 8
    8. Flytta ditt ljudval till rätt klippläge genom att placera markören över det gröna markerade området som visar var ditt ljud ligger längs iMovie-projektklämmorna. När markören blir en hand kan du ta tag i hela ljudvalet och flytta det enligt var du vill att ljudet ska ligga på dina iMovie-klipp.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie Steg 9
    9. Redigera din ljudfil så att den börjar och stannar vid rätt plats under de rätta IMOVIE-projektklämmorna. För att göra det, flytta muspekaren över det gröna markerade området runt klippet du vill trimma ditt ljud på. När markörerna blir en linje med pilar som kommer ut ur den som vetter mot en riktning, så att du kan flytta ditt GarageBand-ljudval i båda riktningarna, beroende på hur du vill trimma ljudet över dina iMovie-projektklipp.
  • Bild med titeln Lägg till garageband till iMovie steg 10
    10. Spara ditt iMovie-projekt för att tillämpa de ändringar du har gjort när det garageband som du har lagt till är korrekt placerad och trimmad.
  • Tips

    För att radera bakgrundsmusiken, klicka bara på det gröna markeringsområdet under dina iMovie-klipp och tryck på "Radera."
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande