Hur man undviker att bli ett modeoffer

Ett modeoffer är en slav för att fads och trender, oavsett hur de ser ut. Inte varje trend ser bra ut på alla, och vad som fungerar för din bästa vän kanske inte är det bästa alternativet för dig. Genom att anpassa trender förnuftigt, veta när du har odlat gamla trender och lärande som trender komplimanger din kroppstyp, kan du undvika att bli ett modeoffer.

Steg

Metod 1 av 4:
Följande trender förnuftigt
  1. Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 1
1. Motstå blint efter trender. Medan kändisarna kan se bra ut i sin senaste get-up är det inte nödvändigtvis en titt som kommer att fungera för dig. Kom ihåg den låga jeanfaden? Om du hade en kropp som påminner om Christina Aguilera i början av 2000-talet, kan trenden ha arbetat för dig. För de flesta var det dock ganska otroligt.
  • Ge mode mags och bloggar en paus och motstå uppmaningen att köpa det senaste trendiga objektet om du inte ser dig själv att ha det mer än ett par gånger.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 2
    2. Ange en trendutgiftsgräns. Ställa in en gräns för att förbjuda inköp av för många icke-grundläggande föremål kan hjälpa dig att undvika att bli ett modeoffer. Detta hjälper dig att undvika att vara ett modeoffer med den extra fördelen med att spara pengar. Till exempel kan du ställa in högst $ 40 per månad för inköp av trendiga föremål.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 3
    3. Låt trenderna vara en inspiration, inte en mode diktering. Du vill aldrig kopiera någons utseende från huvud till tå utan att lägga till någon av dina egna personliga detaljer. Istället, låt trenden inspirera dig att tänka på sätt att införliva det i ditt befintliga utseende.
  • Om Camo-print är trend, vill du inte klä dig till tå i det. Istället, försök att integrera en camojacka med ditt favoritpar av svarta skinny jeans och neutral tank top. Detta är ett enkelt sätt att ta en bit av den senaste trenden och tillämpa den på din individuella stil.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 4
    4. Följ trender som är bekväma för dig. Stick med trender som du känner dig bra och kan vara bekväm i.
  • Vi ser bäst ut i kläder som vi är övertygade om, så det är alltid viktigt att du känner dig bekväm i dina kläder. Kom ihåg att klä dig hur du vilja att känna.
  • Vissa trender kan faktiskt orsaka skador på din kropp. Skinny jeans som är för täta kan skära av cirkulationen, och höga klackar bärs för länge, eller i olämpliga inställningar kan orsaka skador på dina fötter. Bara bära vad som är rätt för dig, eftersom någon av dessa misstag snabbt kan göra dig till ett modeoffer.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 5
    5. Investera i tidlösa klassiker. Kom våren, choker halsband kan vara en trend lång glömd. Om du vill vara snäll mot din plånbok och aldrig bli offer för föråldrad mode, fokusera på trender som du vet aldrig riktigt gå ur stil.
  • Till exempel ser nästan alla ut bra att para blåa jeans med en vit topp, och varje kvinna kan dra nytta av en ordentligt passande svart klänning för speciella tillfällen. Det här är två kläder du kan räkna med att alltid vara i stil.
  • Du bör också investera i en bra neutral blazer i svart, beige, grå eller brun. Denna del parar bra med jeans eller khakis, och lägger till en touch av professionalism och klass till någon outfit.
  • Ett par bekväma svarta eller nakenpumpar kan bäras med nästan vad som helst och ser fantastiskt ihop med jeans eller flouncy kjolar. Snygga påsar, smycken och halsdukar är alltid ett enkelt sätt att slutföra ett tidlöst men ändå trendigt utseende (såväl som att hålla fast vid din trendbudget!).
  • Metod 2 av 4:
    Rensa din garderob
    1. Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 6
    1. Vet när man ska släppa en trend. Modeindustrin är utformad för att rutinmässigt få dig att känna dig ur stil. De är i syfte att sälja kläder och det bästa sättet att göra det är att ständigt ändra vad som är trendigt. Ett enkelt sätt att bli offer för mode är att hålla fast vid en utseende som föll ur stil för länge sedan. Om din favoritutveckling är ett decennium gammal, och har ännu inte kommit tillbaka i stil (som höga midjade byxor) är det dags att uppdatera ditt utseende till något mer aktuellt.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 7
    2. Kondensera och uppdatera din garderob. En bra tumregel är att gå i pension en gammal trend när du hämtar en ny. Detta förhindrar onödig trängsel av din garderob och låter dig fokusera på de nuvarande trenderna. Det är också en bra idé att befria din garderob av saker som du inte har bärit under de senaste 6 månaderna.
  • Ett snabbt sätt att mäta oönskade kläder är att hänga allt "bakåt" på hängaren i början av en säsong. När du bär och tvätta något, lägg det tillbaka i din garderob mot motsatt riktning. I slutet av säsongen behöver allt som fortfarande hänger bakåt.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 8
    3. Bli av med några förstörda kläder. Kasta ut någonting färgat, utsträckt, skadat eller illamående. Att bära någonting längs dessa linjer kommer att göra dig ett ögonblicksfall. Ibland håller vi på kläder för sentimentalt värde, även om de är 2 storlekar för små och vi borde aldrig ses i dem igen!
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 9
    4. Avvisa fela hand-downs. Hand-me-downs är ett bra sätt att ändra din garderob på en budget, men om en hand-me-down är för sliten, lägger den felaktiga storleken, ful eller ur stilen inte den i din garderob. Att acceptera dem är ett enkelt sätt att röra din garderob igen.
  • Metod 3 av 4:
    Hitta trender som passar din kropp
    1. Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 10
    1. Köp kläder som passar dig bra.Köpa ett trendigt stycke som inte passar rätt är ett snabbt sätt att bli ett modeoffer. Om du är på något sätt obekväma i din outfit, är chansen att den inte passar ordentligt. När du är i tvivel, ta dina kläder till en skräddare - de kommer att kunna fixa dina älskade saker så att de passar dig bra.
    • Du borde kunna passa två fingrar i krage av en klänningskjorta. Om din skjorta är tänkt att vara inbördad, borde det vara tillräckligt länge att normala böjningsrörelser inte får det att komma untucked. Axelsömmar ska vila på kanten av axeln, och långa ärmar bör täcka dina armbandsben.
    • Knappen ner Skjortor ska vara tillräckligt stora för att det inte finns någon buckling mellan knapparna som avslöjar din undertröja.
    • Byxor ska passa snygg, men med tillräckligt med utrymme i midjan för att bekvämt passa två fingrar. Skinny jeans borde vara en tätare passform, men inte en constricting one.
    Expertips
    Kalee Hewlett

    Kalee Hewlett

    Image Consultantkalee Hewlett är en kändis stylist & konfidens tränare med nästan två decennier av erfarenhet som hjälper kunder att bygga förtroende och "klänning för framgång."Hon arbetar med sina kunder för att omvandla sin känsla av själv" från insidan "genom att slå samman sin expertis i bildkonsult med neuro-språklig programmering. Kales arbete är rotat i vetenskap, stil och förståelsen att "identitet är öde". Hon använder sin egen metodik och stil till framgångsstrategi för att skapa positiva identitetsskift. Kalee är en mode-tv-värd och visas regelbundet på QVC UK som delar sin modeexpertis. Hon utsågs också som huvuddomstol och värd för mode ett nätverks 6-del-tv-show "Design Genius.`
    Kalee Hewlett
    Kalee Hewlett
    Bildkonsult

    Köp inte saker bara för att de är ett fynd. Mode och stil Expert Kalee Hewlett säger: "Om du inte älskar något, köp inte det. Fråga dig själv om du verkligen behöver det, vad du kommer att bära den med, och om det är vettigt att spendera pengar på det. Vet vilka färger du ser bra ut och bygger upp en solid garderob full av grunderna. Då bara köpa nya kläder eller tillbehör som passar in med de här bitarna."

  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 11
    2. Accent din kroppstyp. Ett enkelt knep att komma ihåg är att balansera de tjockare delarna av din kropp genom att accentuera och uppmärksamma de tunnare delarna.
  • Om du är bredare i mitten, undvik kläder som uppmärksammar din midja. Handel High-Waisted byxor för kläder som är blousy i mitten, till exempel Empire Waist Shirts och Shift Dresses. Undvik höga utskrifter och pinne med monokromatiska paletter.
  • Om du är större på botten än på toppbyte dina mager jeans för några bredbensade byxor, och accent din trim topp hälften med monterade skjortor och jackor.
  • Om du har den kurviga timglasfiguren, bära saker som accentuerar din tunna midja. Wrap Dresses, High-Waisted byxor och kläder som färgblock i midjan är dina bästa satsningar.
  • Att klä en "pojkig" figur-gör vad du kan för att göra din byst och höfter ser större ut. Accentuera din midja med bälten, prova några flared kjolar och boot-cut jeans.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 12
    3. Tänk på din livsstil. Du skulle inte vilja bli offer för mode genom att köpa trender som motsäger din livsstil. Om du är en person som spenderar mest av sin tid utomhus, kanske du vill ompröva de trendiga stilettstövlarna innan du sjunker in i gräset. Omvänt, om du är en professionell och ägna större delen av din tid till affärsmöten, kanske den senaste Yoga Pant Fad kanske inte är i ditt bästa intresse.
  • Metod 4 av 4:
    Sätta dina kläder tillsammans smakfullt
    1. Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 13
    1. Känna din stil personlighet. Vilken typ av outfit känner du dig mest bekväm och snygg i? Det är de trender du borde följa. Om du inte känner dig bekväm runt på Super High Heels eller har drop-crotch-byxor, håll dig borta från dessa trender.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 14
    2. Undvik mismatching färger och stilar. Se till att din lager garderob innehåller gott om neutrala färgade bitar samt några fina tryckta bitar för korrekt balans.
  • Till exempel, prova vita byxor och jacka med en röd tröja, eller en krämfärgad klänning med en olivkardigan eller halsduk. Var noga med att hålla din outfit till högst tre färger.
  • Om du kämpar med matchande kläder, kontakta ett färghjul och hålla fast med komplementära eller analoga färger för den mest tilltalande matchen. Kompletterande färger är motsatta varandra på färghjulet. Analoga färger är tre färger bredvid varandra på färghjulet.
  • Du skulle inte vilja blanda en knapp-down klänningskjorta med löpande byxor, eller en tröja med slacks, precis som du aldrig vill bära mer än tre utskrifter på en gång.
  • Håll atletisk slitage för gymmet och pyjamas hemma. Ingenting skriker mode offer som att ha på sig dina fuzzy pajama botten till mataffären, eller parning av atletiska leggings med en fin blus.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 15
    3. Kom ihåg, mindre är mer. För mycket av någonting - trendiga saker, smink, smycken, avslöjade huden - kommer att lägga din outfit på det snabba spåret från smakfullt till klibbigt. Hålla sig till dressing på ett klassiskt sätt och kasta i en eller två trender toppar för att undvika överkill.
  • Bild med titeln Undvik att bli ett modeoffer Steg 16
    4. Prova det innan du köper det. Det enklaste sättet att se till att du kan lägga trendiga outfits tillsammans är att prova dem innan du köper dem.
  • Försök på objekt i de kombinationer du planerar att bära dem. Studera dig i full längdspegel med ett objektivt öga tills du har en tydlig åsikt om hur det ser ut. På det här sättet kan du se om den tryckta skjortan du planerade att bära under den blå blazer som du vill köpa, kommer faktiskt att gå ihop.
  • Ta med en modemedveten vän vars stil du litar på när du handlar. När det är kvar för oss själva kan det vara lätt att prata oss in i eller ut ur någonting. Din vän kan ge dig en andra åsikt om de kläder du försöker på.
  • Tips

    Hålla fast vid din stil och bära den självklart.
  • Bära rätt underkläder. Välj vita eller nakna nyanser för att bära under ljusa kläder och gå med sömlösa underkläder om du har tunna klibbiga material. Viktigast, välj underkläder som passar din kropp korrekt.
  • Om du bara inte kan bära av med ett favoritartiklar, placera det i en fack och lagra den. Du vet aldrig - trenden kan komma tillbaka i stil.
  • Gör lite shopping åt gången. Giant Shopping Sprees kan vara roligt, men många individer hittar dem överväldigande.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande