Hur man skapar ett s-kurvmönster i microsoft excel

En s (sigmoid) kurva är en visuell representation av data över tiden. När du skapar en s-kurva har du alltid en kolumn eller rad dedikerad till en tidsperiod, till exempel månader, kvartaler eller år. Din andra data (till exempel inkomst, tid eller pengar) kommer att visas som en "kurva" Under den tiden, som kan hjälpa dig att identifiera trender och rikta nya strategier. Thistaaches du hur du använder Microsoft Excel för att skapa en S-kurva.

Steg

  1. Bild med titeln 2916855 1
1. Ange dina diagramdata. Eftersom en S-kurva visar data över en tidsperiod, se till att reservera en rad eller kolumn för att beteckna tidsperioden. Till exempel, låt oss säga att du ville visa en s-kurva av nya konton under tolv månader. Det kan se ut så här:
Nya konton 2020
ABCDEFGHJagJKLM
1JanFebMarsAprMAJJuniJulAug augSepOktoberNovDec
2Ny54627439042090800151220130145280
3Total5411619058010001090189020412261239125362816
  • I det här exemplet är den formel vi använder för att få värdet av C3 (den kumulativa totalet 116) = B3 + C2, som lägger till de månatliga anmälningarna från februari till föregående kumulativ mängd 54. På samma sätt beräknas den kumulativa totalen i mars med användning av = D2 + c3.
  • Bild med titeln 2916855 2
    2. Markera data. Var noga med att inkludera kolumn och radrubriker. Alla valda data kommer att läggas till i diagrammet.
  • Bild med titeln 2916855 3
    3. Klicka på Föra in flik. Det ligger ovanför verktygsfältet på toppen av Excel.
  • Bild med titeln 2916855 4
    4. Välj en diagramtyp. Du ser flera ikoner och menyer i "Diagram" panelen på toppen av Excel, och svävar muspekaren över dem kommer att visa vilken typ av diagram som är inuti. Du kan skapa en s-kurva på en linje eller scatterdiagram. När du väl har valt ett diagram visas din s-kurva, vilket illustrerar tillväxt och förlust över tiden.
  • För att se din linje som en fin jämn kurva, gå med ett scatterdiagram. För att göra detta klickar du på ikonen med flera blå och svarta prickar spridda över en rätt vinkel och välj sedan Scatter med släta linjer alternativ.
  • För att infoga ett vanligt linjediagram (det kommer inte att vara jämnt / krökt men det visar definitivt rätt data på en rad), klicka på ikonen med överlappande blå och svarta linjer med prickar vid varje punkt. Du kan då välja något av diagrammen i "2-D-linje" eller "3-D-linjesektion."
  • Bild med titeln 2916855 5
    5. Anpassa ditt diagram. Nu när din kurva visas på diagrammet kan du redigera det som du passar.
  • För att redigera titeln på ditt diagram, dubbelklicka Diagramtitel och skriv ett nytt namn.
  • Klicka på + Bredvid ditt diagram för att anpassa element. Några speciellt användbara element du kan redigera är Datasetiketter (För att plotta värdena på kurvan), Datatabell (för att visa de råa data längst ner), och Trendlinje (för att visa trender på någon variabel).
  • Klicka på penselikonen bredvid ditt diagram för att välja olika stilar och färger. Några av de olika stilarna ger ytterligare användbar information för att tolka dina data.
  • Klicka på trattikonen bredvid diagrammet för att välja vilka data du vill se på ditt diagram. Om du till exempel vill se S-kurvan för kumulativa data kan du ta bort kryssrutan från de månatliga posterna.
  • Tips

    Beroende på vilken typ av diagram du väljer kan din s Curve-linje vara mer vinkel än krökt. Det betyder inte att data är felaktiga.
  • Om du inte vill välja alla data för diagrammet, håll ner Ctrl eller Kommando Nyckel när du klickar på cellerna du do vill lägga till istället.
  • Kolla upp https: // statistik.AREPPIM.com / calc / calc_scurve.php Att lära sig hur man skapar en S-kurva med en generator snarare än Excel-data.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande