Hur man är en clown

Älskar du att få folk att skratta och dela ditt skratt med andra? Älskar du att arbeta med barn, vuxna, sjukhuspatienter eller någon stor publik? Gillar du att klä upp och arbeta med en mängd olika rekvisita? Om så är fallet kan du vara den perfekta passformen för professionell clowns jobb. Så hur gör du det? Sluta clowning runt och följ dessa steg.

Steg

Del 1 av 3:
Få din handling tillsammans
  1. Bild med titeln vara ett clown steg 1
1. Få dina rekvisita. Materialen du använder beror på vilken typ av clown du vill vara. Det finns emellertid några allmänna rekvisita som används av många clowner, som bollar för jonglering, ballonger för att göra ballongdjur, magiska trickprov om du gör tricks, och alla andra dumma rekvisita du kan tänka på. Du kan börja med de traditionella verktygen och bli mer original som du upptäcker vem din inre clown verkligen är.
  • Få din musik tillsammans om det är en del av din handling.Bild med titeln vara ett clown steg 1bullet1
  • En del av din handling kan innefatta att sätta ansiktsfärg på barn.Bild med titeln vara ett clown steg 1bullet2
  • Om buktaleri är en del av din handling, ta dig själv en dummy.Bild med titeln vara ett clown steg 1bullet3
  • Bild med titeln vara ett clown steg 2
    2. Få en clown kostym. Du kan köpa autentiska clown kostymer från clown leverantörer, men de kan vara lite dyr, så du kan börja med några färgglada kläder, Halloween clown kostymer, en färgstark uppsättning pyjamas, eller några roliga saker du kan hitta i en goodwill eller en sparsamhetsbutik. De dyra objekten kan komma senare, när du är mer etablerad, så oroa dig inte för dem för nu.
  • Du behöver en clowndräkt tillsammans med ett par stora, disketter. Dessa skor kan faktiskt vara den dyraste delen av en clowndräkt, så försök att börja med storlek 22 converse eller andra alltför stora skor som du fyller med pappershanddukar först.Bild med titeln vara ett clown steg 2bullet1
  • Bild med titeln vara ett clown steg 3
    3. Sätt din smink på. I motsats till populär tro, bär inte alla clowner ansiktsfärg. Clowning är en stil av komedi, inte en stil med smink. De flesta clowner använder greaseaint för sina ansikten, eftersom detta slag inte tvättar så lätt som vattenbaserad färg eller halloweenfärg. Om du lägger på smink, finns det en mängd olika sminkstilar du kan försöka:
  • Whiteface clown färg. Detta är den traditionella ansiktsfärg som du kanske tänker på när du vill se ut som en clown.Bild med titeln vara ett clown steg 3bullet1
  • Auguste clown färg. Denna typ av clown bär smink som är lite mer kötttonad.Bild med titeln vara ett clownsteg 3Bullet2
  • Tramp eller hobo clown färg. Denna ansiktsfärg är lite mörkare och sotig, eftersom den här typen av clown är nere på lyckan.Bild med titeln vara ett clown steg 3bullet3
  • Tecken clown färg. Vilken typ av clown vill du vara? Galen vetenskapsman? Keystone Cop Clown? Din karaktär bestämmer färg och stil av smink du använder.Bild med titeln vara ett clown steg 3bullet4
  • Bild med titeln vara ett clown steg 4
    4. Bestäm om du vill ha en sidekick. De flesta clowner arbetar för sig själva, men några av dem är en del av en duo, en trio, eller till och med ett underhållningsföretag. Om du vill ha en sidekick, eller om du vill att vara en sidekick, se om du kan hitta en clownvän till kompis upp med.
  • Om du gör det, tänk på prestationspartner och vad dina relationer är för publiken. Att tänka på status kan vara en bra start.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 5
    5. Planera din show. Få en idé för stora komedi-poäng du vill inkludera och utarbeta ledningen och andra delar av komedi. Tänk på problem som behöver adressera kan vara en bra start e.g en hatt som inte kommer att stanna på ditt huvud, eller ett musikstativ som fortsätter att falla över. En vridning i slutet kan hjälpa, som kan tänka på regeln på tre (E.g misstag, misstag, framgång) på ett oväntat sätt. Det är nästan som ett spel. Om du är så inställd, skript din handling före repetition! Här är några saker clowner inkluderar ofta i deras utställningar:
  • Gör ballongdjurBild med titeln vara ett clown steg 5bullet1
  • MimningBild med titeln vara ett clown steg 5bullet2
  • JongleringBild med titeln vara ett clownsteg 5Bullet3
  • BerättandeBild med titeln vara ett clown steg 5bullet4
  • BuktaleriBild med titeln vara ett clown steg 5bullet5
  • SkämtBild med titeln vara ett clown steg 5bullet6
  • Bild med titeln vara ett clown steg 6
    6
    Lägg till magi till din repertoar (tillval). Om du vill vara mer av en trollkarl-clown, måste du arbeta med att lära dig några lätta magiska tricks och arbeta dig upp till att vara en trollkarl allstjärnig. Kolla in olika magiska artiklar på WikiHow, eller ta en kurs i trollkarlutbildning, om du är väldigt seriös om den här aspekten av jobbet.
  • Kom bara ihåg att om du vill vara en trollkarl clown behöver du fler rekvisita, till exempel en topphatt, trollstav, prickig näsduk, och så vidare, och det kan bli dyrt.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 7
    7. Arbeta på dina slapstick färdigheter. Om du vill använda Slapstick - övning - det är nästan inget mindre roligt än slapstick gjort illa. Den bästa komedin kommer att försöka efterlikna något verkligt liv, som att prata om chefer, hemliv och andra saker som människor kan ansluta sig till. Försök att inkludera skämt om saker som den sannolika publiken kommer att förstå och uppskatta!
  • Bild med titeln vara ett clown steg 8
    8. Undvik clown clichés. Det finns inget en clown har att göra. Om du inte har en vridning på det självklara, bör du försöka undvika de mest uppenbara clowning-tricks om du vill bli framgångsrik. Här är några drag som du i allmänhet borde hålla sig borta från:
  • Slippa på bananskinnBild med titeln vara ett clown steg 8bullet1
  • Ramlar överBild med titeln vara ett clown steg 8Bullet2
  • Jagar din sidekick runtBild med titeln vara ett clown steg 8Bullet3
  • Blir blöt i hinkar av vattenBild med titeln vara ett clown steg 8Bullet4
  • Bild med titeln vara ett clown steg 9
    9. Repetera din handling. När du har tagit din handling tillsammans har du skrivit den och förvärvat de nödvändiga verktygen, börja träna. En förmåga att tid skämt bara rätt, och förmågan att göra en smidig återhämtning om något går fel, är viktigt. Först, prova din handling på egen hand och tejpa dig själv för att se hur du kan förbättra. Sedan, arbeta dina rörelser på en betrodd vän. Öppna det upp till din familj eller den lilla gruppen av barn och se hur du gör det.
  • Del 2 av 3:
    Hitta arbete
    1. Bild med titeln vara ett clown steg 10
    1. Bestäm vilken typ av clown du vill vara. Innan du kan gå och försöka hitta arbete, måste du ta reda på vilken typ av clowning som är bäst för din personlighet. Detta kan avgöra hur du ändrar din rutin och vilken typ av klienter du ska arbeta med. Till exempel kommer du att göra olika knep beroende på om du arbetar med sjukhuspatienter, barn eller vuxna. Du kan självklart göra flera typer av clowning, men du borde alltid hålla din publik i åtanke innan du utför. Här är några ställen där du kan arbeta:
    • Barnfester
    • Vuxenpartier
    • Barnsjukhus
    • Cirkus
  • Bild med titeln vara ett clown steg 11
    2. Gå till Clown School. Clown School brukade vara mer populär, till exempel Barnum och Bailey`s Clown School som var en stor hit fram till mitten av 90-talet, men du kan fortfarande hitta några klasser att ta om du vill förbättra som en clown. Barnum och Baileys erbjuder till exempel fortfarande en enårig clownskola om du gör klippet, även om det inte har en permanent plats.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 12
    3. Gå till clownkonferenser och läger. Om du inte har tid för Clown School eller om det inte finns några clownskolor i ditt område, kan du fortfarande gå till clownkonventioner för att lära dig några knep och flyttar från de stora mästarna. Clowns of American International Website, till exempel, annonserar ett clownläger i Orlando 2014. Att gå till konventioner är ett bra sätt att träffa andra clowner och förbättra dina färdigheter.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 13
    4. Lär dig tricks av handeln från andra clowner. CAI-webbplatsen erbjuder också information om clownhandlare, eller platser där du kan hitta och lära av grupper av andra clowner. Du kan kontakta dessa clowner och fråga om de inte skulle ha något emot att ha en elev. Det bästa sättet att lära sig, är verkligen att hitta en clown mentor som är rätt för du. Kom ihåg det, bara för att en clown är bra betyder inte att han eller hon är intresserad av samma slags clowning som kittlar din fantasi.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 14
    5. Annonsera som en professionell. Om du vill göra det här ett företag, försök att få några annonser upp runt ditt lokala område. Kontakta din lokala tidning och lokala arenor för att se om du kan betala för att lägga upp affischer och annonser. För att verkligen göra det som en clown måste du förstå marknadsförings- och reklammetekniker, särskilt på lokal nivå, för att förbättra dina chanser att boka spelningar och faktiskt göra en vinst.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 15
    6. Börja små. Arbeta en barns födelsedagsfest. Se om ett sjukhus behöver en clown för att fylla ett skifte. Clown runt på en av dina väns fester. Även att arbeta för en liten publik kommer att hjälpa dig att få fötterna våta och att veta vad folk gör och inte gillar. Detta kommer också att ge dig erfarenheten att lära sig vad man ska göra för större publik, och att få det förtroende du behöver verkligen lyckas som en clown.
  • Så här börjar du bygga ett följande. Även om du bara har imponerat en väns vän, kan den personen kunna få dig din nästa spelning.
  • Del 3 av 3:
    Lyckas i din karriär
    1. Bild med titeln vara ett clown steg 16
    1. Överväga att gå med i en clowngrupp eller en union. Dessa grupper eller fackförbund kommer att ge dig mer support, kunskap och trovärdighet och de är en bra sak att lägga till i ditt CV. Om du känner lokala clowner, fråga dem om gränder i ditt område, vilket kan hjälpa dig att få färdigheter och nätverk. På nationell och internationell nivå, kolla in några av dessa prestigefyllda organisationer:
    • Clowns of America International
    • World Clown Association
    • Clowns Canada
    • Clowns International
  • Bild med titeln vara ett clown steg 17
    2. Fortsätt att förbättra dina färdigheter. Förhoppningsvis har du satt ihop en handling, påbörjad på stegen till Stardom, och (om du är verkligen engagerad) har också gjort några pengar. Med Show Business är himlen verkligen gränsen! Fortsätt arbeta med jonglering, skådespelare, berättar historier, gör magiska tricks, eller vad det är som gör din show speciell.
  • Bli inte självklart. Det finns alltid utrymme för förbättring.
  • Bild med titeln vara ett clown steg 18
    3. Fortsätt att förbättra ditt engagemang med publiken. Om du vill vara den bästa clownen någonsin, måste du kunna veta vad din publik vill ha och hur man ger det till dem. Här är några saker du måste jobba med för att lyckas i din karriär:
  • Förståelse av publikens förväntningar på din prestations kvalitet och äkthet
  • Förmåga att tala offentligt utan rädsla
  • Förmåga att få barn att känna sig bekväma
  • Utföra på ett sätt som säkerställer säkerheten hos din publik
  • Bild med titeln vara ett clown steg 19
    4. Överväga att auditionera för en cirkus. Om du vill vara en cirkusklown, måste du bygga upp års erfarenhet först. Men om det här är den rutt du vill ta, måste du ansöka om att vara en clown i cirkus precis som du skulle i någon annan jobbansökan - du måste inkludera din resumé, videor av dina knep och till audition För rollen om du blir ombedd att göra det.
  • Auditionering för en cirkus, som Cirque du Soleil eller Barnum och Bailey, anses vara de stora ligorna i Clowndom. Bli inte avskräckt om det inte fungerar direkt.
  • Om du är nyfiken på vad du behöver ansöka om att vara en Circus Clown, kolla in några applikationer online.
  • Om du är i Storbritannien, kommer Chipperfields Circus att vara den mest eliten att försöka i Tyskland, du kan prova Continental Circus Berlin.
  • Tips

    Komma in i andan att vara en clown! Var humoristisk, kvickt och över alla, snäll och vänlig.
  • Om möjligt, försök att få publiken att interagera. Att ha en medlem av publiken som spelar en del i komedin gör det lättare för publiken att relatera till dig.
  • Vara överdramatisk! Var dramatisk och låtsas vara djupt skadad av småförekomst, enormt glada av dumma skämt och väldigt chockade när du faller över!
  • Prova att inkludera en vild jakt i slutet av din show!
  • Gör din röst rolig om de är små barn så de kommer att skratta mer.
  • Varningar

    Gör inga farliga stunts som att gå på ett mycket högt rep med ett paraply om du inte är en utbildad stuntman
  • Vet när du ska sluta! Ibland kan ett barn vara rädd eller någon kan vara upprörd. Då är det dags att släppa akten och försöka hjälpa till som en vanlig människa. Kom ihåg att skilja mellan lagen och det verkliga livet.
  • Saker du behöver

    • En kostym - det här kommer att vara beroende av din karaktär och förhållande till publiken
    • Rekvisita - vanligtvis behöver du rekvisita för att fokusera din komedi runt.
    • Tjock hud, så att du kan studsa tillbaka när folk säger att du inte är rolig
    • Bra sinne för humor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande