Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig raka dina ben som en preteen

Som en preteen kan närvaron av kroppshår vara nytt, konstigt och till och med pinsamt! Om dina andra vänner redan är raka sina ben, Du kanske också vill. Lär dig hur du effektivt övertygar dina föräldrar att du är redo för det här steget i ditt liv.

Steg

Metod 1 av 4:
Att ha en konversation med dina föräldrar
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 1
1. Fråga en vän eller äldre syskon först. Prata med en vän som redan har börjat raka om hur de övertygade om sina föräldrar att låta dem börja. Fråga en äldre syskon, om du har en, vad de sa till dina föräldrar som fungerade.
  • Du kan ställa frågor som: Vad svarade dina föräldrar väl till? Hur reagerade de? Vilken ålder var du? Måste du göra en överenskommelse med dem?
  • Du kan även ha en syskon, vän eller väns föräldrar prata med dina föräldrar om du behöver hjälp senare för att övertyga dem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 2
    2. Fråga lugnt och artigt. Sitta dina föräldrar ner för ett samtal i vardagsrummet eller matsalen, eller var du är bekväm med en konversation. Om du inte vill göra det till en stor sak kan du släppa frågan till en avslappnad konversation om något annat.
  • Om du sitter dina föräldrar nere för en seriös diskussion, kan du börja med något som: "Mamma, pappa, jag vill prata med dig om något. Jag börjar växa håret på mina ben, och jag skulle verkligen vilja raka det. Ska du ge mig tillåtelse att köpa en rakhyvel och börja raka?"
  • Om du vill släppa en fråga om att raka till en annan konversation som en kommande resa till en pool eller vattenpark, till exempel, kan du säga: "Ja, jag vill bära min nya blå baddräkt till poolen, men jag känner bara riktigt obekväma om att visa mina ben. Alla andra tjejer rakar dem och mina är håriga. Tror du att det skulle vara okej om jag rakade min?"
  • Om du är för generad av att prata med dem personligen, kan du även skicka dem ett mail eller text med din förfrågan att raka.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 3
    3. Förstå deras resonemang. Lyssna noga på vad dina föräldrar har att säga om varför de inte vill att du rakar än om de säger nej. Använd inte skälen till att starta ett argument eller klaga på att de inte är rättvisa. Tänk istället vad de säger och se om du kan använda den för att göra din egen forskning och komma med ett nytt, moget argument som du kan använda efter en tid har gått.
  • Till exempel, om dina föräldrar säger att de inte gillar risken för att du skär dig med en rakhyvel, kan du göra lite forskning om alternativa metoder som vaxning eller hårborttagning och visa dem vad du hittar. Om de är oroade över kostnaden för rakhyvlar, starta sparar pengar Så du kan erbjuda att betala för alla leveranser själv.
  • 4. Visa hur du är villig att begå till hårborttagning. Berätta för dem att du är medveten om att när du börjar raka en zon i din kropp i några gånger, kommer du att behöva bibehålla och att du inte har något problem att raka regelbundet från och med att hålla benen hårlösa och för att förhindra chansen av en alltmer hårigare återväxt, om än i liten utsträckning.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 4
    5. Ge dem tid. Låt dina föräldrar ha tid att överväga din fråga, fråga sina egna frågor och ge dig ett svar.
  • Du kan till och med berätta för dem att inte svara genast genom att säga: "Jag vill inte ens att du säger ja eller nej just nu. Tänk på min begäran försiktigt och jag kommer tillbaka till dig imorgon för ditt svar."
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 5
    6. Sätt dem i din situation. Be dina föräldrar att föreställa sig hur det är att vara i din position, där du har hår i nya och konstiga platser, vänner din ålder som redan rakar sina ben, och du känner att du måste dölja dina håriga ben hela tiden.
  • Fråga vad de skulle göra i din situation. Chansen är att de kommer ihåg hur det var när de var preteens och har mer sympati för din situation.
  • Tryck inte på det. Även om dina föräldrar hade liknande känslor och erfarenheter som en preteen, kan de fortfarande ha viktiga skäl som föräldrar att säga nej.
  • Metod 2 av 4:
    Ge anledningar som du vill raka
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka benen som ett preteen steg 6
    1. Påminna dem om att ålder inte spelar någon roll. Om din mamma använder ett argument att hon eller en äldre syster inte började raka till en viss ålder, påpekar att människor börjar växa kroppshår vid väldigt olika tider, kan ha mörkare eller tjockare hår som dyker upp mer, eller bara don ` t har samma omständigheter med vänner i skolan eller annat tryck för att raka. Bara för att saker händer med dig, betyder inte att de är mindre giltiga.
    • Du kan berätta för dina föräldrar att puberteten, när kroppshåret börjar växa, händer i en yngre och yngre ålder i genomsnitt, vilket förklarar varför din mamma eller äldre syster kanske inte har haft att hantera det till senare än dig.
    • Referensvänner som började raka på jämna yngre åldrar än din, påpekar att det bara beror på varje kropp och hår.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 7
    2. Ta upp peer-tryck eller mobbning. Låt dina föräldrar veta om andra pressar dig att raka dina ben eller mobba dig om det faktum att du inte gör det. De kan låta dig börja av den anledningen, och de kan också ge dig värdefulla råd om att hantera mobbningar eller peer-tryck.
  • Berätta för dina föräldrar exakt vad andra säger eller vad de gör för att få dig att känna dig dålig om att inte raka. Var ärlig eftersom dina föräldrar kan hjälpa till.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka benen som ett preteen steg 8
    3. Låt dem veta att det är obekväma. Berätta för dina föräldrar att ditt benhår orsakar dig obehag, antingen för att du är generad att visa det eller för att det får dig att känna sig kliande eller varm.
  • Påpeka att du måste bära byxor eller tights även när det är väldigt varmt på grund av din förlägenhet, och att det här är mycket obekväma eller till och med farligt i höga temperaturer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 9
    4. Nämna dina aktiviteter. Ta upp det faktum att du ska gå till sommarläger, starta livräddare, eller delta i en sport som du kommer att ha på sig shorts hela tiden. Låt dem veta att det här är en idealisk tid att börja raka.
  • Påpeka att raka ditt benhår hjälper dig att fokusera på och njuta av dina aktiviteter mer.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 10
    5. Berätta för dem att det kommer att öka ditt självförtroende. Låt dina föräldrar veta att du vill göra det här för dig och inte någon annan. Försäkra dem om att du inte vill raka för att imponera på andra. Även om din motivation bara är att passa in med andra, förklara att ha självförtroende och att vara bekväm med din egen kropp är verkligen viktigt för dig och för alla tjejer.
  • Du kan säga, "Jag tror bara att ha släta, rakade benen kommer att må bra och göra mig mer bekväm med min kropp."
  • Metod 3 av 4:
    Göra kompromisser
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka benen som ett preteen steg 11
    1. Använd en metod som de är okej med. Prata med dina föräldrar och godkänna en metod för att ta bort ditt benhår om de är oroade över säkerheten för rakning. Köp rakhyvlar med närande remsor och flera blad för att undvika skärningar, eller välja vaxning eller en hårborttagningskräm som Veet för att undvika rakhyvlar helt och hållet.
    • Du kan också välja elektrolys eller laser hårborttagning senare i livet, men det här är definitivt ett alternativ att vänta tills du är äldre och har tillräckligt med pengar för proceduren.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 12
    2. Visa att du vet om hälsa och säkerhet. Gör en överenskommelse med dina föräldrar att du ska göra all forskning om hälso- och säkerhetsriskerna med att raka och visa dem att du förstår hur du kan förhindra dessa risker innan du kan börja.
  • Låt dem veta att du förstår rakning kan orsaka rakhyvelbränna eller stötar, nicks och sänkningar, och till och med hudinfektioner eller smärtsamma ingrowna hår, och att du ska använda skarpa och rena rakhyvlar med rakkräm eller tvål och vatten för att förhindra dessa problem.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 13
    3. Godkänna en handledning. Låt dina föräldrar ge dig en kort raklektion antingen från dem, en äldre syster eller en video. Få dem att känna sig mer bekväma med att du rakar genom att låta dem kontrollera den information du får göra det säkert.
  • Du kan även erbjuda eller godkänna dina föräldrar där med dig medan du rakar de första tiden. Överväga att offra lite privatliv för vad du vill ha.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 14
    4. Börja med andra kroppshår. Om du inte har börjat raka ditt underarms hår, fråga dina föräldrar om du kan börja göra det först. Få dem bekväma med tanken att du rakar alls genom att göra det till ett mindre område i kroppen, och då borde de snart arbeta upp till tanken på att du rakar dina ben också.
  • Om du redan rakar ditt underarms hår, kan du använda det här för att visa dina föräldrar att du redan är mogen nog att raka säkert. Göra den punkt som gör detsamma med dina ben är verkligen inte annorlunda.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 15
    5. Erbjuda att betala. Göra ett avtal med dina föräldrar att betala för någon av den utrustning du behöver för att börja raka, som en rakhyvel och rakblad, rakkräm eller gel, vaxa remsor eller hårborttagningskräm. Spara upp dina egna pengar från en ersättning eller jobb för detta.
  • Erbjuda att betala antingen för den första runda av leveranser, eller för alla rakprodukter i framtiden.
  • Gör en betalningsplan med dina föräldrar om du behöver betala tillbaka till leveranser genom att komma överens om ett visst belopp som tas ut ur din ersättning varje vecka, till exempel.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 16
    6. Acceptera att raka en del av ditt ben. Börja med att raka dina ben under knäna bara om dina föräldrar är okej med just det. Det är här håret är vanligtvis mörkaste och mer märkbara ändå.
  • Om du tror att ditt övre ben är hårigt nog att raka över knäet, kan du visa hur det släta benet upp till knäet kontrasterar med låret, om det är synligt hårigt och växer åtminstone en mörk synlig fuzz eller något starkt terminal hår, det är sannolikt kommer de att komma överens om att raka där.
  • Dina föräldrar kan också be dig att inte raka mer än ett visst antal gånger per vecka eller något liknande, vilket du borde följa.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 17
    7. Var villig att vänta. Om de inte kommer att säga ja genast, håller med dina föräldrar i taget när du kan börja raka, eller när du kan ta upp frågan igen för att de ska ompröva. Visa dina föräldrar att det här betyder mycket för dig genom att vara tålmodig och väntar tills den överenskomna tiden att fråga igen eller få ett svar.
  • Schema och skriv ner en tid som alla håller med, så du kommer inte att glömma och kan påminna varandra.
  • Metod 4 av 4:
    Hantera inte rakning
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 18
    1. Acceptera ditt föräldrars svar. Om dina föräldrar inte ger sitt godkännande till dig för att börja raka, acceptera helt enkelt sitt beslut utan att klaga eller bli arg. Känna igen att de bara har dina bästa intressen i hjärtat och det kommer att komma en tid när de känner att det är rätt för dig att börja raka.
    • Tack dina föräldrar för sin tid att lyssna på dig. De kommer att vara mycket mer benägna att säga ja vid en senare tid om du hanterar avslag på ett moget och respektfullt sätt första gången.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka benen som ett preteen steg 19
    2. Försök att njuta av att inte behöva raka. Vet att många föräldrar, särskilt mammor, kommer att försöka fördröja dig från att raka så länge som möjligt, helt enkelt för att de vet att när du börjar, kan rakning snabbt bli en irriterande börda, om du inte gillar att depilera ofta.
  • Tänk dig att vakna upp en extra 15 minuter tidigt på morgonen, eller behöva ta sig tid att raka när du är sen för en poolfest eller vill ha shorts men behöver dina ben vara smidiga först. Rakning är ett pågående chore och tidsåtagande.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 20
    3. Omfamna ditt ben hår som en bra sak. Vet att kroppshåret är naturligt och anses mycket vackert på kvinnor i många länder. Det är ditt beslut, och du kan välja att inte raka alls.
  • Vet att rakning inte har hygienförmåner. Rakning gagnar inte din hälsa eller hygien och är inte nödvändig på något sätt. Faktum är att kroppshår håller bra bakterier som kan hjälpa dig att avvärja smuts och sjukdom.
  • Rakning kan få ditt hår att växa tillbaka mer prickigt och ibland lite tjockare och längre, över tiden, om du låter det växa tillbaka, men det kommer att stabilisera på en punkt. När du har raka för första gången kan ditt ben hår vara mer märkbart än vad det var tidigare och måste rakas oftare, med tiden.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 21
    4. Vet att de flesta inte märker benhår. Tänk på det faktum att de flesta inte ens ser eller märker ditt benhår! Även om det verkar som om du är den enda som inte rakar, kommer många aldrig att vara nära nog till benen att märka, eller kommer inte ens att bry sig!
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 22
    5. Stå upp till peer-tryck. Låt inte andra människor trycka dig på att känna att raka dina ben är ett krav eller nödvändigt att passa in.
  • Försök hitta en vän som inte rakar ännu och samarbetar med dem för att visa andra det är okej att inte raka.
  • Du kan berätta för andra att du inte bryr dig eller du inte vill raka dina ben, eller du kan berätta för dem om de negativa effekterna du vet, som rakhyvel eller hår som kommer tillbaka i prickly och ser tjockare och mörkare efter rakning.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig raka dina ben som ett preteen steg 23
    6. Bära byxor eller tights. Om du verkligen inte kan hantera att dina ben är utsatta utan att känna sig generad, täcka dem med tights eller byxor.
  • Du kan också bära långa stövlar och lämna resten av benen nakna, eftersom det mesta av håret är vanligtvis på botten av benen.
  • Tips

    Om du är en tjej, försök att fråga din mamma eller en kvinnlig förmyndare först, eftersom hon förstår bäst hur det är att vara en preteenflicka i din situation.
  • Undvik att tigga och gnälla! Visa att du är mogen och kan be om vad du vill ha vänligt och tålmodigt och dina föräldrar kommer att vara mer benägna att säga ja till dig.
  • Om konversationen blir galen, vet det att det bara är en del av livet.
  • Var inte över berörda eller i en rush. När mödrar ser att deras dotters ben blir håriga på uppenbara sätt, kan mödrar initiera konversationen själva. Så, om mamma inte har sagt någonting, är chansen att andra inte har märkt att håret är där heller.
  • Det är att föredra att inte beg eller begära eller säga att alla dina vänner rakar redan. Bara ta upp det nonchalantly och agera helt normalt.Dina föräldrar är mer benägna att säga ja om du är lugn och mogen.
  • Varningar

    Gå inte bakom dina föräldrars ryggar eller ljuger för att raka utan deras tillåtelse. De kommer nästan alltid att ta reda på att du lånar eller lämnar en rakhyvel eller ser dina ben, och de kommer att vara mindre benägna att lita på dig och säga ja.
  • Observera att rakblad och alla leveranser som är nödvändiga för att raka är dyra! Förstå den investering du kommer in genom att börja raka dina ben.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande