Hur man dekorerar en vägg med papper

Papper är billigt och det kommer i så många färger, storlekar och former som det är bra för att skapa dekorationer. Du kan använda boksidor eller klippbokspapper till tapeter ett rum, till exempel. Alternativt, skära ut kransar eller göra roliga former och mönster i papper för att skapa en samling av konst på din vägg. Du kan också klippa papper för inramad konst eller andra typer av hängda bitar.

Steg

Metod 1 av 3:
Applicera boksidor eller dekorativt papper som tapeter
  1. Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 1
1. Välj papper som matchar det utseende du vill ha. När dekorera med tapeter, Prova en favorit roman för mysig och nostalgisk estetisk eller välja en ordbok för något roligt och mer traditionellt. Du kan också välja en kombination av fasta ämnen och tryck med en färg som ritar dem tillsammans, som röd pläd, röd chevron och solid röd papper.
  • Alternativt, försök att blanda och matcha blommigt papper för ett atriumkänsla eller skära grönt papper i stora bladformer för att göra rummet verkar som en djungel.
  • Tunnare papper kommer sannolikt att fungera bättre, eftersom det blir lättare att få det att hålla sig till väggen.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 2
    2. Lägg dubbelsidig tejp på baksidan av sidor för ett snabbt, avtagbart lim. Rippa sidorna ut ur de böcker du vill använda. På varje sida lägger du till en del dubbelsidig tejp i varje hörn. Sätt upp sidorna, börja i ett hörn och arbeta dig ut. Du kan ställa upp sidorna perfekt eller du kan placera dem vid udda vinklar som täcker varandra över hela väggen.
  • Vid kanterna, använd en hantverkskniv eller sax för att skära sidorna så att de stämmer överens med väggens hörn.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 3
    3. Använd en Cornstarch Paste för att applicera och ta bort sidor enkelt. Applicera ett tunt lager av pastaen mot väggen med en rulle, pensel eller luddfri trasa. Arbeta bara på ett litet område i taget. Lägg en sida över det område där du applicerade pastaen och släpade ut med fingrarna eller rullen. Lägg till ett annat tunt lager på toppen för att hålla det på plats. Fortsätt över hela väggen, applicera sidor i ett slumpmässigt mönster eller rakt över väggen.
  • För att göra pastaen, koka 2 koppar (470 ml) vatten i en panna. Lägg till 2-3 matskedar (15-21 gram) majsstärkelse till 0.25 koppar (59 ml) kallt vatten och rör om tills det löses upp. När vattnet i pannan kokar, ta av det av värmen och tillsätt den cornstarch-lösningen på den, omrör tills den är helt blandad i. Låt det svalna helt innan du använder det.
  • När du behöver ta bort dessa sidor kan du helt enkelt skala dem bort. Det kommer inte att skada färgen. För envisa sidor, använd en trasa för att våta dem - de kommer att skalla om några minuter.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 4
    4. Applicera tapeterpasta och papper för ett mer permanent utseende. Använd en rulle eller pensel för att lägga till pastan i ett tunt lager. Arbeta i ett litet område i taget. Placera sidan ovanpå pastaen och släta ut det med ett kreditkort eller en annan platt kant. Använd samma teknik över hela väggen, applicera pastan när du går.
  • Var inte rädd för att tänka utöver boksidor. Prova klippbokspapper, musiksidor eller till och med gula sidor.
  • Metod 2 av 3:
    Skapa kransar och dekorativa pappersbitar
    1. Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 5
    1. Gör en blommig krans till sträng över väggen. Klipp blomma och lämna former ut ur färgstarkt papper. Om du vill kan du använda en penna för att krulla kronblad och löv. Helt enkelt rulla dem runt penna och sedan inte rulla dem. Gäng blommorna och löv på en tunn tråd, växlande blommor och olika färgade löv tills du har en längd du gillar.
    • Sträng kransen upp på väggen mellan 2 bokhyllor eller använd den för att göra en torg runt en bild eller duk.
    • När du väljer papper, väljer du fasta färger eller mönster som är övervägande en färg för att göra kransen mer sammanhängande. Tjockare papper fungerar bättre för detta projekt.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 6
    2. Skapa en papperskedjvägg som hänger. Detta börjar med en enkel papperskedja, som en du gjorde i dagis. Häng flera kedjor över en träskål för att skapa en enkel, färgstark gardinliknande vägghängande. Du kan välja 1 färg, välj slumpmässiga färger, eller skapa en regnbåge som effekt genom att ändra färger över kedjorna. Välj ett tjockare papper för detta projekt.
  • Klipp ut remsor av papper som är ca 0.5 tum (1.3 cm) bred och 3.5 tum (8.9 cm) lång. Gör en slinga med en bit, limning eller häftning av ändarna tillsammans. Sätt in nästa papper genom slingan och gör en ny slinga. Fortsätt tills du har 1 kedja som är så länge du vill att det är, kanske 3 till 4 meter (0.91 till 1.22 m) lång.
  • När du har gjort 25-30 kedjor, slingar du toppen av varje kedja på en 3 till 4 meter (0.91 till 1.22 m) träskål. Rymma dem från varandra jämnt och limma dem på plats.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 7
    3. Klipp ut hjärtan i olika färger eller mönster för att skapa en krans. Gör en uppsättning stora hjärtan som är lika stora. Klipp ut en annan uppsättning mindre hjärtan som är lika stora. Lim de mindre hjärtan ovanpå de stora och sedan slå hål på varje sida av hjärtat. Stränga dem tillsammans för att göra en krans.
  • Välj ett tjockare papper för det här projektet.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 8
    4. Klipp ut och limjätte pappersblommor att hänga på din vägg. Skär petalformer ur papper. Flytta från något mindre till något större kronblad. Överlappa de stora kronbladen för att bilda en cirkel och lim dem till varandra. Rulla kronbladen runt en penna för att krulla dem. Håll limande kronblad i en cirkel, som rör sig inåt varje gång. Curl efter varje lager för att se hur många fler kronblad du vill lägga till.
  • För kronblad, prova en tårning, utplattad hjärtform eller en rundad ände.
  • Du kan också flytta inifrån blomman till utsidan genom att rulla en pappersremsa tillsammans för att bilda mitten och sedan lägga till kronblad till de yttre kanterna.
  • Du kan använda skrivarpapper, byggpapper, crepe papper eller till och med klippbokspapper. Tunna eller tjocka papper kommer att fungera, men tunnare papper kommer sannolikt att vara mer formbara.
  • Ju större kronblad är desto större blir blomman.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 9
    5. Skapa dekorativa pinwheels från fyrkantigt klippbokspapper. Vik kanten på papperet i 1 tum (2.5 cm). Vänd den över och vika den på det sättet 1 tum (2.5 cm). Fortsätt vikla den fram och tillbaka som ett dragspel tills du når den andra sidan. Vik fläkten i halva längden och lim de 2 kanterna ihop. Sätt det under en bok att torka. i 20-30 minuter. Gör en andra fläkt med samma typ av klippbokspapper och lim det på samma sätt.
  • När de är torra, dra ut dem. Fan dem ut. Lim de 2 fansen tillsammans på den långa kanten. Använd Paperclips eller Clothespins för att hålla de nyligen limmade kanterna ihop i en timme och spika dem sedan på väggen på väggen.
  • Blanda och matcha mönster, färger och storlekar för en rolig effekt. Kortlager eller tjockt papper fungerar bäst för att göra pinwheels.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 10
    6. Använd träplåtar för att göra pappersmurhängen. Hitta oavslutade träplattor på en hantverksbutik och måla dem någon färg du vill ha. Klipp ut papper i samma form men mindre än placken. Lim papperet i mitten av placken, och färgen kommer att rama papperet. Häng det på väggen.
  • Försök hänga en samling av olika storlekar och former. Välj olika mönster som dras ihop med 1 eller 2 färger.
  • Metod 3 av 3:
    Göra vägghängen
    1. Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 11
    1. Gör en abstrakt konst med en ram, kycklingtråd och rullar av papper. Plocka upp en billig, stor träram. Klipp kycklingtråd för att passa baksidan av ramen och stapel den på plats med en häftpistol. Var noga med att böja trådens kanter och häfta dem in i ramen så att de inte skrapar någon. Häng upp ramen på väggen och sätt in rullar av papper i kycklingtråden för att göra en intressant konststycke.
    • För att göra pappersrullar, klippa remsor av papper som är ca 1.5 tum (3.8 cm) bred och 4 tum (10 cm) lång. Rulla papperet runt fingret, vilket gör det tillräckligt liten för att passa in i ett hål i kycklingtråden. Stick den i ledningen och låt spänningen hålla den på plats.
    • Du kan välja slumpmässiga färger och fylla i alla hål. Alternativt kan du börja med en färg längst ner och byta färger när du flyttar upp. Du behöver inte fylla i varje hål, antingen.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 12
    2. Skapa ett hantverkspapperrulle med ett citat. Ta en rulle av hantverkspapper, lite sträng, en träskål och en permanent markör. Träklassen ska vara lite längre än hantverkspappret på båda sidor. Om det är för länge, använd en handsåg för att skära igenom den. Klipp 7 till 8 fot (2.1 till 2.4 m) av hantverk papper av rullen. Rulla upp varje ände, lämna ca 1.5 meter (0.46 m) av utrymme mellan de 2 ändarna. Lima ändarna på papperet så att de inte rullar, sedan handbrev ett roligt citat däremellan. Stick dowel i topprullen och binda ett rep till vardera änden. Använd repet för att hänga rullningen.
  • Om du vill ha en scroll du kan ändra, sätt ett pappersklipp över bakkanten på rullarna i ändarna. På det sättet kan du bara ta av pappersklämmorna, flytta färskt papper i mitten och skriv något nytt.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 13
    3. Ramskiktad brevkonst för en rolig skuggseffekt. Använd en stencil för att klippa ut ett stort brev i en vit skrivpapper eller klippbokspapper. Sidan med bokstaven skärs ut ur mitten är vad du vill spara. Skär en liten distans, ca 0.25 tum (6.4 mm) eller ännu mindre. Placera stencilen över en färgstark bit papper. Placera distansen på insidan av brevet för att hjälpa dig och spåra det på baksidan av arket för att skapa en något mindre bokstav. Klippa ut det, kasta bort den inre delen. Använd det här brevet som en stencil för nästa bokstav, tillägger spaceren för att göra det bara lite mindre. Fortsätt tills du har så många bokstäver som du vill.
  • Lima skikten tillsammans, flyttar från sidan med det bredaste brevet framför hela vägen ner till det minsta bokstaven. Du borde ha lager av papper som blir mindre och mindre i mitten, vilket skapar en färgstark effekt. Sätt de limmade bitarna i ramen.
  • Du kan också göra det motsatt sätt - använd det brev du skär ut från sidorna och flytta från det minsta brevet framför till det största brevet i ryggen.
  • Bild med titeln Dekorera en vägg med papper Steg 14
    4. Gör ett artsy citat med ett skumbräda och papper. Limpapper på skumbrädet, som täcker hela brädet i en färg eller mönster. Försök skapa ett roligt mönster med rivna bitar av papper överlappande varandra. När det är torrt, klippa bokstäver ut ur en kontrasterande färg för ett citat du gillar. Lim de bokstäver på plats, och din papperskonst är klar.
  • Du kan också skapa en gräns på brädet med en annan färg.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande