Hur man utvecklar bilder hemma

Att utveckla bilder hemma är en känslig och rolig process som kan vara bra för att lära sig mer om fotograferingsprocessen. Om du vill utveckla dina egna svarta och vita bilder hemma, kan du göra det utan ett mörkt rum! När du utvecklar bilder, var alltid försiktig med filmen eftersom det är mycket känsligt.

Steg

Del 1 av 4:
Inställning
  1. Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 1
1. Samla alla nödvändiga material. För att utveckla film hemma behöver du några saker, inklusive exponerad film, en utvecklingsbehållare med rullar, flaskor för att lagra kemikalier, en mörk väska för att ladda filmen i rullarna, saxen och en termometer. För att utveckla kemikalier måste du köpa pulver eller flytande utvecklare, förblandat stoppbad och fixer.
  • Om du använder pulverformiga kemikalier, bör du också planera att få minst 1 gallon (3.8 l) av destillerat vatten. Kranvatten är inte säkert för filmen och kan få bilderna att komma ut streaky.
  • Du kan köpa all nödvändig utrustning för att utveckla film på internet från de få återstående filmtillverkarna, eller en stor säljare som Amazon eller eBay. Om du har tur kan du kanske köpa några saker från en lokal kamerabutik, om det finns en nära dig.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 2
    2. Ta bort den exponerade filmen från kameran. När filmen i kameran lossnar från höger handspole, vinklar det bara lite för att säkerställa att den inte helt drar in i behållaren och lite lämnas slut. Öppna sedan filmdörren och poppa behållaren ut med fingrarna. Om filmen slutar helt tillbaka inuti behållaren måste du använda ett verktyg för att ta bort det.
  • För att använda dubbelsidig tejp, håll en bit tejp till en remsa av oexponerad film och rulla den i behållaren. Dra sedan ut det långsamt för att ta bort ledningen av filmen från behållaren.
  • Filmextraktorn är ganska enkel att använda. I de flesta fall skrivs bruksanvisningen vanligtvis ut på extraktorn och involvera att lindra ledningen med extraktorn.
  • Filmbehållaren är som en flasköppnare att dyka upp ena änden av filmbehållaren. Öppna bara kapseln i totalt mörker, eller filmen blir förstörd!
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 3
    3. Skär av fliken från slutet av filmen för enklare loading. Ta ett par sax och klippa av fliken i slutet av filmen, vilket gör en rak kant på filmen. Runt hörnen med saxen för att ladda in i tanken enklare.
  • När du skär, se till att du inte skär för långt in i den första ramen. Detta kan skada den första bilden på rullen!
  • Del 2 av 4:
    Laddar filmen
    1. Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 4
    1. Stäng av lamporna eller sätt upp den mörka väskan. Se till att rummet är svart, utan ljus som kommer in från fönster, sprickor i dörren eller andra ljuskällor. Om du har problem med att hitta ett mörkt utrymme, försök använda en fönsterlös garderob eller badrum.
    • Om du använder en mörk väska, följ anvisningarna för väskan försiktigt för att se till att inget ljus kommer in i påsen. I så fall behöver du inte oroa dig för att stänga av lamporna, men du kan fortfarande göra det för att säkerställa att din film inte blir förstörd i händelse av en olycka.
    • Du borde inte kunna se till och med en sliver av ljus. Håll din telefon ut ur rummet så skärmens ljusstyrka påverkar inte bilderna.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 5
    2. Ladda filmen på den utvecklande spolen. Skjut den fria änden av filmen i spolen och rulla spolen fram och tillbaka i båda riktningarna för att spola resten av filmen runt spolen. När filmen är helt laddad i rullen, använd saxen klippa kapseln av filmen.
  • Se till att du bara rör filmen av kanterna under det annars kan du skrapa dina negativ.
  • Om det här är din första tidsladdningsfilm, kanske du vill offra en tom rulle av film för att träna i ljuset. Att lära sig mekanismen för att säkra filmen kan vara knepig, men en provkörning kan hjälpa till.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 6
    3. Placera rullen på mittkolonnen och säkra trattlocket. Filmrullen ska innehålla i tanken och helt skyddad från vilket som helst ljus. Se till att du skruvar locket på tätt för att förhindra att ljuset läcker in och vrid sedan lamporna på.
  • Beroende på vilken typ av tank du använder, kan du behöva skjuta rullen på tanken med lite kraft. I vissa fall kommer det att klibba på plats.
  • Del 3 av 4:
    Lägga till kemikalier
    1. Bild med titeln utveckla bilder hemma Steg 7
    1. Förbered dina kemikalier enligt deras riktningar om det behövs. Om du köper pulverformiga eller outspädda kemikalier, blanda dem med destillerat vatten i det lämpliga förhållandet, vilket kommer att märkas på förpackningen. Sätt sedan upp alla dina kemikalier i den ordning du ska använda dem.
    • Ställ upp utvecklaren, stoppa badet och fixera i den ordningen för att se till att de är redo för när du behöver dem.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 8
    2. Se till att kemikalierna är vid rätt temperatur. För de flesta avvecklarens märken ska temperaturen vara omkring 68 ° F (20 ° C). Kontrollera temperaturen på kemikalien med din termometer och placera flaskan i ett bad av lämpligt temperaturvatten om du behöver höja eller sänka temperaturen.
  • Om du utspädar din utvecklare kan du använda varmt eller kallt vatten till Justera temperaturen efter behov, vilket tenderar att vara snabbare av de 2 metoderna. Om dina kemikalier är förblandade är dock ett vattenbad det bästa sättet att ändra temperaturen.
  • Alla kemikalier bör vara runt samma temperatur för att förhindra en plötslig temperaturförändring, som kan chocka filmen och förstöra bilderna.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 9
    3. Lägg till utvecklaren i toppen av utvecklingstanken tills den är full. Tryck på tanken på ett bord 2-3 gånger för att lossa några bubblor som klamrar sig på filmen. Lämna detta för att utvecklas för den tid som skrivs ut på flaskan, skaka försiktigt utvecklingstanken i 10 sekunder varje minut eller så.
  • Ju mer du skakar tanken, desto bättre är bilens kontrast. Om du vill ha en bild med mindre kontrast, försök skaka tanken i 15 sekunder var 2: e minut.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 10
    4. Häll utvecklaren ut ur tanken och skölj filmen med stoppbad. Lämna stoppbadet i tanken för den tid som skrivs ut på flaskan, inverterar tanken några gånger. Normalt måste stoppbadet bara vara i tanken i några minuter för att ta bort den återstående utvecklaren från filmen.
  • Stoppbadet är inte så tidskänsligt, så du kan lämna den in för ytterligare tid om det behövs. Använd den här tiden för att förbereda din fixeringslösning om du inte redan har det.
  • Beroende på vilken typ av utvecklare du använder, kan du kanske hälla den i en flaska för framtida användning.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 11
    5. Ta bort stoppbadet och häll fixeringslösningen i tanken. Invertera tanken i 30 sekunder och tryck på den på bordet för att ta bort eventuella bubblor. Låt sedan tanken sitta för den tid som skrivs ut på flaskan av fixer innan den hällde ut det.
  • De flesta fixare är återanvändbara, så du kan hälla fixern i sin ursprungliga flaska för framtida användning när den lämpliga tiden har gått.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 12
    6. Skölj filmen med destillerat vatten för att ta bort överskott av fixer. Ibland kan fixerkemikalierna orsaka blekning på filmens lättare delar om den är kvar på för länge. Om du är orolig över det, skölj filmen i tanken med destillerat vatten vid 68 ° F (20 ° C) 2-3 gånger.
  • Försök att invertera tanken minst 10-20 gånger under varje sköljning för att säkerställa att vattnet täcker all filmen.
  • Del 4 av 4:
    Hantera negativen
    1. Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 13
    1. Öppna tanken och ta ut filmspolen. Ta bort tankens lock och dra försiktigt spolen. Untwist spolen tills filmen matar ut ur spolen och håller negativen med sidorna av filmen för att förhindra fingeravtryck.
    • Om du märker att negativen på remsan är en rosa eller lila nyans, är de lite underfixade. Placera dem tillbaka i tanken och häll fixaren i tanken, upprepa fixering och sköljning tills de är en ljusare nyans.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 14
    2. Skär filmen i hanterbara remsor mellan ramar. Din film blir ganska lång, och du måste hänga upp det för att torka. Använd sax, skivfilmen i 6 till 12 i (15 till 30 cm) remsor, var försiktig med att skära mellan ramar för att undvika att förstöra en negativ.
  • Om du har en kortare filmrulle, kanske du inte behöver skära den alls.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 15
    3. Häng de negativa remsorna för att torka i minst 3 timmar. I ett välventilerat och relativt dammfritt område, som ett badrum, hitta en plats att hänga upp filmens negativ. Om du arbetar i badrummet, försök att fästa remsorna för att duscha gardinringar med tygspetsar. Fäst 1-2 tygspetsar till botten av varje remsa för att väga ner dem och förhindra curling.
  • Låt filmen hänga tills den är helt torr och platta remsorna mellan sidorna i en bok om det behövs.
  • Alternativt kan du hänga remsorna från en sträng bunden mellan 2 stycken möbler för att torka. Var bara säker på att området är relativt fritt från damm och husdjurshår.
  • Bild med titeln utveckla bilder hemma steg 16
    4. Bestäm vad du vill göra med dina utskrifter. Det finns gott om alternativ för att använda din utvecklade film, inklusive att göra egna utskrifter, Skanna dem på din dator, Inköp av utskrifter, eller inköp av skannade filer. Om du inte är säker på hur du fortsätter, besök en lokal kameraffär om det finns en närliggande.
  • Skanning är ett populärt och enkelt alternativ för de flesta nya fotografer. Med lite övning och utrustning kan du skanna bilder som är lämpliga för små utskrifter och delning på Internet.
  • Tips

    Även om det kan vara frestande att slå på en lampa eller ficklampa under processen att ladda filmen, se till att rummet är helt mörkt.

    Varningar

    Förvara kemikalierna i ett låst skåp eller låda för att förhindra kontaminering eller färgning.
  • Håll alla utvecklingsartiklar, inklusive kemikalier och utrustning, bort från barn och husdjur.
  • Saker du behöver

    • Exponerad film
    • Utvecklingstank
    • Termometer
    • Utvecklingslösning
    • Sluta bad
    • Destillerat vatten
    • Fixeringslösning (fixer)
    • Film-extraktor (tillval)
    • Sax
    • Timer / Stopwatch
    • Clothespins / Film Clips
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande