Så här skapar du en användardefinierad funktion i microsoft excel

Microsoft Excel har många inbyggda funktioner, som summa, vlookup och vänster. När du börjar använda Excel för mer komplicerade uppgifter kan du upptäcka att du behöver en funktion som inte existerar. Det är där anpassade funktioner kommer in! Thistaaches du hur du skapar dina egna funktioner i Microsoft Excel.

Steg

  1. Bild med titeln 259250 1
1. Öppna en Excel-arbetsbok. Dubbelklicka på den arbetsbok där du vill använda den anpassade funktionen för att öppna den i Excel.
  • Bild med titeln 259250 2
    2. Tryck Alt+F11 (Windows) eller Fn+ ⌥ välja+F11 (Mac). Detta öppnar den visuella grundredigeraren.
  • Bild med titeln 259250 3
    3. Klicka på menyn Infoga och välj Ny modul. Detta öppnar ett modulfönster i rätten på redigeraren.
  • Du kan skapa den användardefinierade funktionen i själva kalkylbladet utan att lägga till en ny modul, men det gör att du inte kan använda funktionen i andra kalkylblad i samma arbetsbok.
  • Bild med titeln 259250 4
    4. Skapa din funktions rubrik. Den första raden är där du kommer att namnge funktionen och definiera vårt sortiment. Byta ut "Funktionsnamn" Med det namn du vill tilldela din anpassade funktion. Funktionen kan ha så många parametrar som du vill, och deras typer kan vara några av Excels grundläggande data eller objekttyper som intervall:
    Funktionsfunktionsnamn (param1 som typ1, param2 som typ2) som returtyp

  • Du kanske tänker på parametrar som "operand" Din funktion kommer att agera på. Till exempel, när du använder synd (45) för att beräkna sinusen i 45 grader, kommer 45 att tas som parameter. Då kommer koden för din funktion att använda det värdet för att beräkna något annat och presentera resultatet.
  • Bild med titeln 259250 5
    5. Lägg till koden för funktionen. Se till att du använder de värden som anges av parametrarna, tilldela resultatet till namnet på funktionen och stäng funktionen med "Slutfunktion." Att lära sig att programmera i VBA eller på något annat språk kan ta lite tid och en detaljerad handledning. Men funktioner har vanligtvis små kodblock och använder mycket få funktioner på språket. Några användbara element är:
  • De Om block, vilket gör att du bara kan utföra en del av koden om ett tillstånd är uppfyllt. Lägg märke till elementen i en Om Kodblock: Om villkoret sedan kodar annars kod om. De Annan Sökord tillsammans med den andra delen av koden är valfria:
    Funktionskursresultat (betyg som heltal) som strängkvalitet >= 5 thencourseresult = "Godkänd"Elsecourseresult = "avvisade"Slutfunktionen
  • De Do block, som exekverar en del av koden Medan eller Fram tills Ett tillstånd är uppfyllt. I exemplet-koden nedan, märka elementen Gör kodslinga medan / till villkor. Observera också den andra raden där en variabel är deklarerad. Du kan lägga till variabler i din kod så att du kan använda dem senare. Variabler fungerar som tillfälliga värden i koden. Slutligen, märk försäkran om funktionen som booleska, vilket är en datatyp som endast tillåter de sanna och falska värdena. Denna metod att bestämma om ett nummer är Prime är överlägset inte det optimala, men jag har lämnat det så att koden lättare ska läsa.
    Funktion isprime (värde som heltal) som booleAndim I som INTEGERI = 2ISPRIME = TruedoIF-värde / I = INT (Värde / I) DEISPRIME = FILENDEND IFI = I + 1LOOP medan jag < Värde och isprime = SUREEND-funktion
  • De För block exekverar en del av koden ett visst antal gånger. I det här tiden ser du elementen För variabel = nedre gräns till övre gränskoden nästa. Du kommer också att se den tillagda Annars element i Om uttalande, som låter dig lägga till fler alternativ till koden som ska utföras. Dessutom är förklaringen av funktionen och variabelns resultat som Lång. De Lång Datatypen tillåter värden mycket större än Heltal:
    Public function Factorial (värde As Integer) Såsom LongDim resultat Som LongDim i Eftersom IntegerIf-värde = 0 Thenresult = 1ElseIf värde = 1 Thenresult = 1Elseresult = 1För i = 1 Till valueresult = resultat * iNextEnd IfFactorial = resultEnd Funktion
  • Bild med titeln 259250 6
    6. Stäng Visual Basic Editor. När du har skapat din funktion stänger du fönstret för att återvända till din arbetsbok. Nu kan du börja använda din användardefinierade funktion.
  • Bild med titeln 259250 7
    7. Ange din funktion. Klicka först på den cell där du vill ange funktionen. Klicka sedan på funktionsfältet längst upp i Excel (den med fx till vänster) och typ = Funktionsnamn (), byter ut Funktionsnamn Med namnet har du tilldelat din anpassade funktion.
  • Du kan också hitta din användardefinierade formel i "Användardefinierad" kategori i Infoga formel Wizard-klicka bara på fx att dra upp guiden.
  • Bild med titeln 259250 8
    8. Ange parametrarna i parenteserna. Till exempel, = Numbertoletter (A4). Parametrarna kan vara av tre typer:
  • Konstanta värden skrivs direkt i cellformeln. Strängar måste citeras i det här fallet.
  • Cellreferenser som B6 eller intervallreferenser som A1: C3. Parametern måste vara av Räckvidd data typ.
  • Andra funktioner som är inbördes inuti din funktion. Din funktion kan också nestas inuti andra funktioner. Exempel: = Faktoriell (max (D6: D8)).
  • Bild med titeln 259250 9
    9. Tryck ↵ Ange eller ⏎ Återgå för att köra funktionen. Resultaten visas i den valda cellen.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Använd ett namn som inte redan definierats som ett funktionsnamn i Excel eller du kommer att kunna använda bara en av funktionerna.
  • När du skriver ett kodblock inuti en kontrollstruktur som om, för, gör, etc. Se till att du bara innehåller kodblocket med några tomma utrymmen eller flikknappen. Det kommer att göra din kod lättare att förstå och du hittar mycket lättare att upptäcka fel och göra förbättringar.
  • Om du inte vet hur du skriver koden för en funktion, se Hur man skriver ett enkelt makro i Microsoft Excel.
  • En funktion kan inte kräva att alla parametrar beräknar ett resultat. I så fall kan du använda sökordet Frivillig Före namnet på parametern i funktionshuvudet. Du kan använda Ismissing (parameter_name) inuti koden för att bestämma om parametern tilldelades ett värde eller inte.
  • Excel har många inbyggda funktioner och de flesta beräkningar kan göras med hjälp av dem antingen oberoende eller i kombination. Se till att du går igenom listan med tillgängliga funktioner innan du börjar koda din egen. Exekvering kan vara snabbare om du använder de inbyggda funktionerna.
  • Varningar

    De funktioner som används i den här artikeln är inte på något sätt det bästa sättet att lösa de relaterade problemen. De användes här för att förklara användningen av språkens kontrollstrukturer.
  • VBA, som något annat språk, har flera andra kontrollstrukturer förutom att göra, om och för. De har förklarats här bara för att klargöra vilken typ av saker som kan göras i funktionskällkoden. Det finns många online-tutorials tillgängliga där du kan lära dig VBA.
  • På grund av säkerhetsåtgärder kan vissa människor inaktivera makron. Se till att du låter dina kollegor veta den bok du skickar dem har makron och att de kan lita på att de inte kommer att skada sina datorer.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande