Hur man fixar en skakmaskin

En skakmaskin kan vara helt om. Det kan känna att golvet är på väg att kollapsa under din maskin, och ljudet kan göra det verkar som hela byggnaden faller ifrån varandra. Frukta inte! Oddsen är höga att dina kläder inte är jämnt fördelade inuti din trumma. Utanför en felaktig laddad maskin är den vanligaste källan till en skakmaskin att benen inte är nivå, vilket är en Otroligt lätt fix. Om det inte kommer att sluta skaka efter att du har jämnat det, kanske du vill ersätta stötdämparna, som kan vara en hårdare fix för en icke-professionell. Om du någonsin har ett problem att du inte kan lösa, kontakta ett reparationsföretag för att se om de kan lösa problemet.

Steg

Metod 1 av 3:
Utföra snabba korrigeringar
  1. Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 10
1. Flytta dina kläder runt i mitten av en spinncykel. Om din tvättmaskin börjar skaka under spinncykeln, pausa tvättmaskinen. Öppna dörren för att inspektera arrangemanget av dina kläder. Om det finns en ojämn hög, kan din trumma helt enkelt buntade dina kläder i en ojämn boll. Sprid dina kläder ut och fortsätt din spincykel.
  • Tvättmaskiner skakar ofta för att massan av kläder distribueras ojämnt inuti dem. Var noga med att sprida kläderna under hela din tvättmaskin när du laddar den.
  • Om din bricka fortsätter att skaka, ta bort några av dina kläder. Du kanske helt enkelt har överbelastat det.
  • Om din bricka konsekvent orsakar dina kläder att buntas i en ojämn boll, absorberar trumman förmodligen ojämnt eftersom det inte är jämn.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 2
    2. Använd mindre laster av kläder när du fyller tvättmaskinen. Du kan fylla trumman med för många kläder när du använder din tvättmaskin, även om det inte verkar som det. Lägg bara till kläder tills trumman är halvfull så att kläderna har utrymme att flytta när trumman spinner. För en front-lastmaskin, stapla dina kläder upp högre mot trummans baksida och undvika att lämna dem nära dörren. Frontlastmaskiner har en hårdare tid som distribuerar kläder jämnt som trummin.
  • Topplastmaskiner kan typiskt hantera fler kläder. Om du är på marknaden för en ny tvättmaskin, välj en topplastare om du kan.
  • Överfyllning av din maskin kommer också att hålla dina kläder från att bli tillräckligt ren.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 3
    3. Försök att rocka maskinen när den inte körs för att se om det lutar och flyttar det. För att se om din bricka är inte nivå, lägg båda händerna på toppen av din tvättmaskin. Försök att trycka på det sida till sida. Om det wobbles eller ger alls, är din maskin inte jämn och vibrationen från trumman gör benen att slå upprepade gånger i golvet. Hitta en jämnare sektion av golv och flytta brickan för att se om problemet stannar.
  • Om din torktumlare är dunver, så är det förmodligen ditt golvs fel. Försök hitta ett smalare område i ditt hem för att ställa in maskinerna eller skjuta ett ark av plywood under dem.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 4
    4. Leta efter fraktbultar på baksidan och botten av en ny tvättmaskin. Öppna en frontlastningsbricka och försök att trycka på trummans botten. Om det inte rör sig alls, har leverans- eller installationsbesättningen förmodligen glömt att ta bort fraktbultarna. Vänd din tvättmaskin vidare till sin sida. Titta under maskinen och bakom den för plastklämmor som skjuts över öppningarna eller bultarna.
  • Fraktbultarna säkerställer att din trumma inte rör sig under leverans och installation. De kommer att få en maskin att skaka om de är kvar i.
  • Beroende på make och modell av din maskin kan fraktbultarna gömma sig bakom bakpanelen. Om din bakpanel helt enkelt glider ut, lyft upp den för att se om det finns några plaststycken som är låsa på din trumma.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 5
    5. Ta bort fraktbultarna för hand eller med en skiftnyckel. Ta bort fraktbultarna genom att klämma på handtaget och dra dem. Om bultarna är skruvas in i en panel, lägg en skiftnyckel över bulten och vrid den moturs för att lossa och ta bort dem. Ibland kan du helt enkelt skruva loss bultarna för hand.
  • Fraktbultarna är vanligtvis ljust så att de är lätta att märka. De tenderar också att vara gjorda av en billig plast. De borde se väldigt ut ur din maskin.
  • Metod 2 av 3:
    Nivellering en bricka
    1. Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 6
    1. Placera en andningsnivå ovanpå din tvättmaskin nära framsidan. Ta en andningsnivå och placera den på toppen av tvättmaskinen längs den främre änden. Kontrollera vilken sida som är lutande genom att titta på bubblan mitt på din nivå. Den sida som bubblan lutar mot är högre än den andra sidan.
    • Det är bättre att höja ett ben än lägre, så justera benet som är för högt.
    • Nyare maskiner har vanligtvis inte justerbara ben i ryggen.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 7
    2. Lyft tvättmaskinen och lägg ett träblock under botten av framsidan. Stäng vattenledningarna och stäng av el genom att koppla ur maskinen. Dra din maskin 2-3 fot (0.61-0.91 m) bort från alla väggar. Luta maskinen så att frambenen lyfter av golvet och gliden ett träblock under maskinens framsida. Låt din maskin tillbaka långsamt så att den vilar på blocket.
  • Om din maskin inte är stabil när den vilar på blocket, lägg till ett annat block bredvid ditt första kvarter för att distribuera vikten jämnare.
  • Du kan använda en tegel eller annat solidt objekt om du inte har ett block av trä.
  • Bild med titeln fixa en skakande tvättmaskin Steg 8
    3. Vrid bultarna på benen med en skiftnyckel för att justera frambenen. Börja med att justera benet som är högre. Använd en skiftnyckel eller kanallås för att lossa bulten på toppen av benet genom att vrida den moturs. Sedan, vrid basen på benet medurs för att höja den genom att vrida den.
  • 4. Dra åt bulten ovanför benets botten för att låsa den på plats. Använd kanallås eller en skiftnyckel för att vrida bulten nära toppen av benet medurs. Vänd det tills det är tätt mot basen på din maskin. Detta låser benet och håller det att flytta när du sänker det.
  • Vissa nyare maskiner använder inte en låsbult. Du justerar bara benet genom att vrida det och du behöver inte oroa dig för att låsa den.Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 9
  • Du kan använda försök och fel genom att sänka benen och kontrollera nivån igen, eller om du kan försöka mäta varje ben med ett mätband. Du kanske inte kan bestämma om benen är jämn.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 5
    5. Sänk tvättmaskinen och kontrollera andenivån igen. Skjut trämblocket ut och långsamt sänk maskinen tillbaka. Sätt tillbaka din nivå ovanpå din maskin och kolla luftbubblan för att se om den är jämn. Om det är, försök wobbling din maskin igen. Om det inte rör sig, har du framgångsrikt jämnat maskinen. Om det wobbles och framsidan är nivå, måste du justera benen i ryggen.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 11
    6. Placera nivån på kontrollpanelen på baksidan för att kontrollera bakbenen. De flesta moderna tvättmaskiner har självnivellerande ben i ryggen och du behöver inte justera dem. Om din maskin är mer än 10 år gammal, kan det inte vara fallet. Placera din nivå platt ovanpå kontrollpanelen nära maskinens baksida. Om bubblan är centrerad behöver dina bakben inte justeras.
  • Om bakbenen är jämn, tryck på varje ben i ryggen 2-3 gånger med din skiftnyckel eller kanallås. Det kan finnas lite rost eller smuts fast i den självnivellerande gemensamma.
  • Om din kontrollpanel är rund på toppen eller inställd i en vinkel, placera din nivå direkt framför den.
  • Bild med titeln fixa en skakningsmaskin Steg 12
    7. Använd samma process som du använde med de främre benen för att justera bakbenen. Använd nivån för att bestämma vilket ben som är högre. Lyft upp maskinen lite och skjut en bit av trä under. Justera det högre benet i ryggen för att göra det lägre med samma bult och verktyg som du använde på framsidan.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 13
    8. Tryck på det självnivellerande stödet om de bakre benen inte är inställbara. Om du lutar din maskin och upptäcker att dina bakben är verkligen självjusterande, kan ludd och rost ha byggt upp på bakbenen för att hålla dem från att flytta. Tryck på de exponerade benen lätt med baksidan av din skiftnyckel eller kanallås för att skaka rosten och smuts.
  • Du kan också spruta benen med lite maskin eller gångjärn smörjmedel. Torka av det överflödiga smörjmedlet efter att du har applicerat det på benet nära anslutningen till ramen.
  • Bild med titeln fixa en skakningsmaskin Steg 14
    9. Sänk maskinen och försök att köra en tom cykel. Ta bort träblocket och sänk ner din maskin ner. Skjut maskinen tillbaka på plats och kör maskinen medan den är tom. Om maskinen inte skakar, har du framgångsrikt jämnat den. Om det fortsätter att skaka, behöver du förmodligen ersätta stötdämparna.
  • Metod 3 av 3:
    Ersätter stötdämparna
    1. Bild med titeln fixa en skakande tvättmaskin Steg 15
    1. Beställ ersättning Stötdämpare från maskinens tillverkare. Använd modellnummer och varumärke listat på din maskin för att bestämma vilken typ av tvättmaskin du använder. Kontakta din tillverkare och beställa några ersättning stötdämpare.
    • Stötdämparna är små spolar eller kolvar som absorberar vibrationen från din trumma när den spinner. De ansluter också trumman till maskinens ram. Det finns antingen 2, 4 eller 5 av dem beroende på din modell.
    • Modellen och varumärket är vanligtvis listade på framsidan, men de kan tryckas på en metallplatta på baksidan av maskinen eller insidan av dörren.
    • Vissa nyare modeller kräver en professionell att installera nya stötdämpare. Läs maskinens bruksanvisning för att se om du kan ta bort frontpanelen för att komma åt stötdämparna.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 16
    2. Koppla ur vattnet och stäng av elet. Hitta leveranslinjerna för kallt och varmt vatten på baksidan av din maskin. Vrid ventilen på varje rad så att den är stängd. Vrid elnätet för din maskin genom att koppla ur den.
  • Vattenledningarna är vanligtvis tunna och gjorda av gummi. De har ofta en blå och röd ventil ovanpå nära anslutningen till ramen.
  • 3. Ta bort frontpanelen för en frontlastbricka. Fråga din tillverkare eller kontakta maskinens bruksanvisning för att bestämma hur du tar bort din frontpanel. Vanligtvis innebär det att ta bort gummitätningen runt din trumma och skruva loss flera skruvar under panelen innan du lyfter upp det.
  • Om du tar bort bottenpanelen på en topplastbricka och se en fjädervals runt, föll din upphängningsstång. Haka den tillbaka i mitten av din trumma och sätt tillbaka maskinen. Detta orsakade bullret och skakningar.Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 17
  • Ta bort bottenpanelen på en topplastad tvättmaskin. Du måste luta maskinen på sin sida för att göra det här. Håll fallet från att bli repad av att lägga en matta eller handduk innan du gör det här.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 18
    4. Skruva av stötdämparna med en skiftnyckel eller kanallås. Hitta stötdämparna genom att leta efter stavar som förbinder trumman till ramen. Skruva loss bultarna som ansluter varje stav till trumman och ramen. Ta bort dina stavar och ställ dem åt sidan. De kanske inte verkar vara trasiga, men den inre spolen i en av dessa absorberare kan brytas.
  • Vissa stötdämpare har stift som låser dem till trumman och ramen. Om någon av stiften föll ut, glida dem bara tillbaka. Detta var förmodligen orsaken till din skakning.
  • Om du har 5 absorberare, är 1 av dem förmodligen i ryggen. Du kanske inte kan nå denna bit utan professionell hjälp.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 19
    5. Sätt in dina nya stötdämpare och dra åt dem. Sätt dina reservdelar på motsvarande platser. Skruva in var och en på plats genom att dra åt bulten efter att du har gled den på tråden. Dra åt bultarna med din skiftnyckel eller kanallås genom att vrida var och en medurs tills den inte kommer att vända längre.
  • Bild med titeln Fix A Shaking Tvättmaskin Steg 20
    6. Sätt tillbaka panelerna och kör en testtvätt. Sätt tillbaka din panel och skruva i motsvarande skruvar. Sätt tillbaka gummitätningen och öppna dina vattenlinjer. Anslut maskinen och ställ in den för att köra en grundläggande tvättcykel. Om du hör rattling inuti maskinen missade du förmodligen en bult för en stötdämpare. Om maskinen fortfarande wobbles men inte rattnar, behöver du förmodligen byta trumma.
  • Byte av trumman i en tvättmaskin är ofta inte värt det, och du bör konsultera ett reparationsföretag för tvättmaskin för att bestämma priset på reparationen. Det är inte typiskt ett problem som en icke-professionell kan lösa.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Sätt ett ark av plywood under din tvättmaskin och torktumlare om din torktumlare skakar också, eftersom det antagligen betyder att problemet är ett ojämnt golv. Köp en platt bit av plywood från din lokala hårdvaruaffär. Använd en nivå på varje del av ytan innan du köper den för att säkerställa att den är platt. Koppla ur tvättmaskinen och torka och vrid vattenförsörjningsledningarna genom att vrida ventilerna stängda. Skjut plywood under för att ge tvättmaskinen och torkaren en fastare plattform. Det här är verkligen svårt att göra utan hjälp. Överväga att anlita hjälp av en vän för att hjälpa dig med den tunga lyftningen.
  • Om ditt hus är otroligt gammalt och din tvättmaskin är inte i källaren, det kan vara ett viktproblem. Gå golvet under tvättmaskinen och torktumlare för att se om det spänner när maskinen skakar. Om de gör det, ring en entreprenör - bjälkarna i ditt golv måste förmodligen bytas ut.
  • Saker du behöver

    Utföra snabba korrigeringar

    • Rycka

    Nivellering en bricka

    • Andenivå
    • Trä block

    Ersätter stötdämparna

    • Kanallås eller skiftnyckel
    • Ersättningsabsorbenter
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande