Hur man bygger en violin

Violiner är det minsta stränginstrumentet i en orkester och kan användas för ett brett utbud av musikaliska stilar. Medan du alltid kan köpa en violin från en musikbutik, kan du skapa ett unikt ljud och göra ditt instrument en av ett slag. Att bygga en hemlagad violin kan vara en komplicerad och invecklad process som kräver mycket tid och tålamod, men det kan vara givande att spela ett instrument Att du gjorde dig själv!

Steg

Del 1 av 6:
Bygga ribbstrukturen
  1. Bild med titeln Bygg ett violin Steg 01
1. Spåra en violinmall mall på en bit av trä som är 400 × 250 × 12 mm (15.75 × 9.84 × 0.47 i). Titta online för mallar för 4/4 violiner, som är standardstorlekarna för vuxna och skriv ut en ut på full storlek så att du kan arbeta av det. Se till att mallen du hittar har 8 stora hål i mitten av konturen eller annars vet du inte var du ska klippa. Överför konturen direkt på en bit av plywood som är 400 × 250 × 12 mm (15.75 × 9.84 × 0.47 i), se till att du är så exakt som möjligt, annars kan din färdiga violin inte passa ihop bra.
  • Alla typer av plywood fungerar för att göra din formmall eftersom den inte kommer att ingå i det slutliga instrumentet.
  • Du kan välja en mall för en mindre violin, till exempel 1/2 eller 3/4, om du vill göra en för en yngre violinist.
  • Violinmallar kan variera något i storlek och dekoration, så välj en mall som du gillar att arbeta från.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 02
    2. Skär revbenet ut från ditt trä med a bläddra. Sätt på säkerhetsglasögon innan du börjar arbeta med din såg för att skydda dina ögon. Slå på din Scroll Saw och försiktigt styra bladet runt konturen för din mall. Se till att sågbladet stannar på utsidan av din kontur så att du inte tar bort för mycket material från mallen. Arbeta långsamt runt kanten av hela konturen tills du kan ta bort stycket från träblocket.
  • Om du inte kan ta bort allt överskott med din såg, använd en sander eller fil för att forma den till storlek.
  • Var uppmärksam på var sågklingan alltid är så att du inte av misstag klippte dig medan du arbetar.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 03
    3. Använd en borrtryck för att ta bort hålen från mitten av mallen. Ändra borrbandet i pressen till en som är samma diameter som cirklarna på din mallform. Ställ mallen på en borrpress så bitlinjerna med en av de cirkulära hålen du behöver klippa. Dra handtaget ner på borrpressen för att långsamt skära igenom hålet. Släpp av handtaget för att höja borren och justera din mögel. Fortsätt borra alla hål på formen.
  • Om du inte har tillgång till en borrpress kan du använda en vanlig handhållen borra med din största borr för att göra ett starthål, och sedan använda din scrollsåg för att skära längs hålens konturer.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 04
    4. Forma trä C-block för att passa in i mögelens mortises. Formen har 6 olika bantlar på toppen, botten och sidorna av mallen som används för att hålla revbenen eller sidorna, av violinen på plats. Använd block av trä och skär dem i storlek med en bandsåg eller bläddra. Sand kanterna på blocken med 220-grit sandpapper så att de kan passa in i mortises på formen perfekt.
  • Storleken på ditt topp C-block är 32 med 50 med 22 millimeter (1.26 × 1.97 × 0.87 i).
  • Botten C-blocket kommer att vara 34 med 46 med 20 millimeter (1.34 × 1.81 × 0.79 i).
  • Övre sidan C-block är 33 med 25 med 28 millimeter (1.30 × 0.98 × 1.10 in).
  • Undersidan C-block kommer att vara 33 med 25 med 28 millimeter (1.30 × 0.98 × 1.10 in).
  • Dricks: Märka c-blockerna och de bantros där de passar så att du inte glömmer var du ska placera dem senare.

  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 05
    5. Lim C-blocken till mortiserna av formen. Sprid ett tunt lager av trälim på den längsta sidan av varje mortise på mallformen med fingret eller en liten platta pensel. Tryck på C-blocken i var och en av de mortises där de passar. Säkra C-klämmor på formen och blocken så en ände av varje klämma är i en av de hål du borrade. Lämna C-Blocks klämda i minst 24 timmar så limet har tid att ställa in.
  • Applicera bara lim till ena sidan av varje mortise, annars kommer du inte att kunna ta bort det senare.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 06
    6. Mejla C-blocken på sidan för att matcha hörnen av din violinmall. Lägg mallen som du ursprungligen spårade ovanpå mögel så att du vet var hörnen på varje sida av violinen ligger. Rita hörnen på C-Blocks limmade till varje sida av formen så att du vet vad du behöver klippa av. Använda en mejsel Att skära igenom blocken så har C-formen på vardera sidan av violinen en krökt kant. Sand några grova kanter med 220-grit sandpapper för att släta ner dem.
  • Kan inte mejla den yttre sidan av c-blocket än eftersom det kommer att hjälpa till att hålla revbenen på plats.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 07
    7. Klipp ut ribbbitarna av din violin så att de är 34 mm (1.3 in) bred. Leta efter ett flexibelt ark av lönnträ som är minst 334 millimeter (13.1 in) lång för att göra dina revben. Kör arket genom en bandsåg eller a cirkelsåg att skära bitarna tills de är 34 millimeter (1.3 in) bred. Klipp ut 5-6 remsor av trä att använda för revbenen så att du har tillräckligt med att böja och forma runt konturen av din mall.
  • Om du vill veta exakt hur länge dina remsor måste vara, mäta runt kanten av din mögel med en flexibel måttband så du känner instrumentets omkrets.
  • Maple är det vanliga träet som violiner är gjorda av, men du kan använda andra lövträ om du vill.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 08
    8. Planera revbenen så att de är 1/2 mm (0.059 i) tjock. Kläm remsorna av trä till en platt arbetsyta och styra ett träplan ovanpå varje remsa för att raka av en del av deras tjocklek. Fortsätt planera varje remsa, kontrollera tjockleken efter varje pass tills du når 1/2 mm (0.059 i). Var försiktig så att du inte tar för mycket material av revbenen eftersom ditt instrument inte kommer att vara så stabila annars.
  • Använd en manuell planer snarare än en elektrisk eftersom den ger dig bättre kontroll över tjockleken.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 09
    9. Blötlägg C-Rib-bitarna i vatten i 2-3 minuter. C-ribbbitarna är de kortaste bitarna som passar in i de C-formade sektionerna på sidorna av din violin. Dunkera remsorna under kallt vatten så att de kan absorbera vissa och bli mer flexibla (och kommer inte att brinna när du börjar böja dem). Efter 2-3 minuter, dra ut remsorna och skaka av överskottsvattnet.
  • Bara blötlägg 2 av de remsor du klippte först så de andra bitarna blir inte för vattenloggade.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 10
    10. Böj C-revbenen i form med ett böjjärn.Ett böjjärn är en rund bit av uppvärmd metall som används för att värma trä och böja den i kurvor. Värm böjjärnet till 200-250 ° C (392-482 ° F) innan du börjar böja revbenen eller annars kan de bryta. Styra revbenen över böjjärnet och forma dem runt kurvan på järnet. Försök att få kurvan nära att matcha med C-formkurvorna på violinformens sidor.
  • Du kan köpa ett böjjärn från din lokala hårdvaruaffär eller online.
  • Använd handskar medan du arbetar med ett böjjärn eftersom det är varmt och kommer att få träet att värma upp också.
  • Var försiktig runt böjjärnet eftersom det kommer att orsaka svåra brännskador om du rör den.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 11
    11. Lim och klämma C-revbenen på formen. Styr de böjda ribbstyckena i de C-formade kurvorna på mallformens sidor och passa dem tätt mot kanten. Lyft ändarna av revbenen och placera en liten mängd lim på C-blocken på toppen och bottnen på varje kurva. Tryck på ribbstyckena mot limet och placera en platt yta skrotet mellan C-blocken för att hålla revbenen på plats. Kläm skrotet i formen och låt limet torka i 24 timmar.
  • Om dina revben är för långa för kurvorna, skära dem försiktigt med en nytta kniv så att de sträcker sig 1-2 millimeter (0.039-0.079 in) förbi hörnens punkter.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 12
    12. Skär c-blocken så att de spolas med hörnen. Ta bort klämmorna från din form så att du enkelt kan skära av bitar från dina C-block. Använd en träkrouge eller mejsel för att forma C-blockerna i violinens hörn. Fortsätt att forma C-blocken tills kanterna spolas med resten av mallformen och sandar dem om du behöver släta ut dem.
  • Var försiktig så att du inte tar bort för mycket material från C-blocken, annars kan du förstöra formen på din fiol.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 13
    13. Böja och lima de övre och nedre revbenen på plats. Värm böjjärnet till 200-250 ° C (392-482 ° F) medan du suger ribbbitarna för toppen och botten av din fiol. Styra ribbbitarna längs böjjärnet för att forma dem så nära som möjligt för formen av fiolen. Ställ revbenen längs kanten av mallformen och tryck dem tätt mot sidan. Applicera en liten mängd lim till ändarna och centra av revbenen så att de följer C-blocken. Kläm revbenen på plats och låt dem torka i minst 24 timmar så limet har tid att ställa in.
  • Du kan behöva använda krökta bitar av skrot för att hålla revbenen i läge så att de inte torkar krokiga.
  • Du kan antingen använda 1 eller 2 olika ribbstycken för både violinens övre och nedre kurvor. Det kan vara lättare att forma 2 ribbstycken än en enda bit.
  • Bild med titeln Bygg ett violin steg 14
    14. Poppa revbenen ut från formen när limet har satt. Så snart limet är helt torrt, ångra klämmorna och försiktigt försöka dra hela ribbstrukturen upp och av formen. Om det pinnar på platser, noga shimmy en liten mejsel mellan mögel och revben så att du kan pry det. Så småningom kommer revbenen och C-blockerna att komma fritt från formen.
  • Försök inte tvinga revbenet ur mögel eftersom du kunde bryta träet.
  • Bild med titeln Bygg ett violin steg 15
    15. Runt de inre kanterna av C-blocken med en fil. Placera kanten på en fil på de inre kanterna på C-Blocks och försiktigt sanda dem. Arbeta C-blocken på violinens sidohörn så att de gör en jämn kurva som följer vinkeln på revbenet. Runt hörnen på botten och toppstyckena så att de inte är skarpa.
  • Del 2 av 6:
    Carving framsidan av fiolen
    1. Bild med titeln Bygg ett violinsteg 16
    1. Spåra 2 mm (0.079 in) runt ribbstrukturen på en bit av trä. Ställ in ribbstrukturen på en massa som är minst 375 av 220 med 20 millimeter (14.76 × 8.66 × 0.79 i). Placera en penna längs kanten på ribbstrukturen och följ längs konturen nära så att din främre bit är rätt storlek. Håll din penna i samma vinkel för hela konturen så det påverkar inte din spårning.
    • Se till att träets korn går i samma riktning som violinen eller annars kommer det inte att vara så stabilt.
    • Om du inte använde Maple för dina revben, använd sedan samma trä för framsidan av din violin så det ser sammanhängande.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 17
    2. Skär formen för framsidan av din violin med en bandsåg. Bära säkerhetsglasögon innan du börjar på bandsågen så att du inte skadar dig själv. Vägleda träet genom sågens blad för att skära runt utsidan av konturen. Skär inte direkt på din linje eller annars kommer den främre delen att vara för liten när du försöker fästa den. Arbeta dig runt sidorna av stycket tills det är helt klippt ut.
  • Var försiktig när du arbetar med en bandsåg så att du inte av misstag klippt.
  • Dricks: Om du har problem med att skära täta hörn kan du använda en scrollsåg eller filera området efter att det har skett.

  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 18
    3. Gouge den yttre gränsen till en tjocklek av 4/2 mm (0.18 i). En träskruv är ett verktyg för att ta bort och släta ut bitar av trä. Mäta in från kanten av framstycket ca 7 millimeter (0.28 i) så du vet hur mycket du behöver för gouge. Använd en träkrouge för att platta kanten runt fiolen för att göra plattformen, vilket är där violinen ansluter till revbenen. Fortsätt att fläta kanten på framstycket tills det bara är 4 millimeter (0.16 i) tjock.
  • Du kan köpa en trä gouge från din lokala hårdvaruaffär.
  • Ta inte bort för mycket material eller annars kan du bryta igenom botten av framstycket.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 19
    4. Skära en kanal på framstycket som är 3/2 mm (0.14 in) från kanterna. Använd en mejsel eller en träkrouge för att skära kanalen ut ur fiolen. Mäta in från kanten av 3/2 millimeter (0.14 in) och klippa den till ett djup av 2 millimeter (0.079 i). Arbeta helt runt kanten av framstycket så att kanalen går helt runt den.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 20
    5. Böjremsor av purfling med ditt böjjärn. Purfling är en dekorativ trägräns runt kanten av din violin som också hjälper till att stödja instrumentet. Värm upp ditt böjjärn till 200 ° C (392 ° F) och suga remsorna i vatten i 2-3 minuter. Styra purflingen runt kurvorna på böjjärnet så att de är nära kurvorna i den kanal du huggade.
  • Totalt behöver du ca 500 millimeter (20 in) av purfling för framsidan av din violin.
  • Använd handskar medan du arbetar med böjjärn så att du inte brinner dig själv.
  • Böjningsjärnet är extremt varmt och kommer att orsaka allvarliga brännskador om du rör den.
  • Du kan köpa purlingremsor från en musikbutik eller online.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 21
    6. Lima purflingremsor i den kanal du bara snidat. Från hörnen på violinens sidor, applicera en liten mängd varmt lim i kanalen och styra purflingen i formen. Tryck på purflingen i kanalen så att den har en fast kontakt med limet och torkar på plats. Om du behöver, använd en liten hammare för att trycka på purflingen i kanalen.
  • Du behöver inte klämma den purfling på plats sedan smet sätter snabbt.
  • Applicera inte varmt lim direkt på purflingen eftersom limet kan få det att varpa.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 22
    7. Använd en träskrapa för att bocka violinen längs mittlinjen. Vägleda en träskrapa ner längden på fiolen för att ta bort det överskott av träet som är på toppen. Göra släta sluttningar som kommer från centrum av fiolen till den platta kanten runt utsidan du redan huggen. Se till att den högsta punkten i bågen är ca 16-18 millimeter (0.63-0.71 in) upp från botten av stycket.
  • När du börjar arbeta med mer detaljerade avsnitt av fiolen, byt till mindre handplan så att du kan vara mer exakt med hur mycket trä du tar bort.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 23
    8. Vänd framsidan av fiolen över för att skära ut baksidan. Vänd träet över så den välvda sidan är nedåt. Klämma framdelen på plats så att du enkelt kan hälla ut botten av fiolen. Lämna området som är 7 millimeter (0.28 in) från kanten plattan och använd en träskrapa eller gouge för att hälla ut violinens centrum. Fortsätt ta bort material tills det är mellan 4-6 millimeter (0.16-0.24 tum) tjock.
  • Var försiktig medan du arbetar med din fiol eftersom du kunde bryta träet om du använder för mycket kraft.
  • Se till att du använder nya, skarpa verktyg för att göra skäret lättare.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 24
    9. Klipp ut F-hålen för din violin. F-hålen är de ihåliga sektionerna där ljudet av fiolen kommer från. Vänd framstycket över så att den välvda sidan är uppåt igen och placera F-hålen så att toppen av var och en är 42 millimeter (1.7 in) från varandra och ca 150 millimeter (5.9 in) från toppen av stycket. Använd en handhållen borrning för att borra genom de fläckar där du placerar f-hålen och använder sedan en scrollsåg för att klippa ut formen.
  • Du kan skriva ut mallar för F-hål så att de redan är placerade korrekt och så behöver du inte rita dem frihand.
  • Bild med titeln Bygg ett violin steg 25
    10. Lim en basstång på baksidan av framstycket. Vänd framstycket över så den ihåliga sidan är uppåt. Skär en bit av gran till 350 med 20 med 8 millimeter (13.78 × 0.79 × 0.31 in) och planera sidorna så att de är parallella med varandra. Placera basfältet så det är 12 millimeter (0.47 i) till höger om instrumentets mittlinje. Lim Bassbaren på plats med trälim och klämmer den på plats i 24 timmar. När limet är inställt kan du ta bort klämman.
  • Basbaren hjälper ljudet inuti din violin resonat för att göra en trevligare ton.
  • Gran är det traditionella träet som ska användas för en violin, men du kan använda andra lövträ om du vill.
  • Del 3 av 6:
    Forma violinen tillbaka
    1. Bild med titeln Bygg ett violin Steg 26
    1. Spåra 2 mm (0.079 in) runt ribbstrukturen på en platt bit av trä. Placera din revkstruktur på en bit av trä som är 375 av 220 med 20 millimeter (14.76 × 8.66 × 0.79 tum) och se till att träkornet följer längden på formen. Sätt punkten på din penna mot kanten av ribbstrukturen och spåra långsamt runt konturen så att du vet vilken form att skära ut från ditt trä.
    • Ändra inte vinkeln som du håller din penna eftersom den kan påverka storleken och formen på din skiss.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 27
    2. Rita en plattform i toppen av din skiss för nackknappen. Nackdelen av din violin ansluter direkt till botten av instrumentet, så du måste inkludera en plattform på toppen, även känd som knappen. Använd en straightedge för att rita en 22 mm (0.87 i) linje som skär violinens mittlinje. Förlänga raka linjer ner från ändarna av den du bara drog så de ansluter med den skiss du spårade.
  • Se till att knappen är symmetrisk över mittlinjen, annars kommer violinhalsen att vara krokig när du lägger den.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 28
    3. Skär botten ut med en bandsåg. Använd skyddsglasögon medan du jobbar så att du inte får något i dina ögon. Vägleda träet genom bandsågen, arbeta långsamt runt instrumentets kurvor. Se till att du skär utsidan av konturen du drog så att du inte tar bort för mycket material från bakstycket.
  • Om du inte kan klippa ut detaljerna runt hörnen med en bandsåg, använd sedan en fil eller en scrollsåg istället.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 29
    4. Skära en kanal runt bakstyckets yttergräns. Mäta 3/2 millimeter (0.14 in) in från kanten av bakstycket och använd en gouge för att skära en kanal i ryggen. Se till att kanalen är ca 2 millimeter (0.079 i) tjock och djup så att du enkelt kan passa de purflingremsor i dem senare.
  • Arbeta långsamt så att du inte av misstag tar bort för material, annars kommer inte att det kommer att ha en snäv passform.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 30
    5. Böj och limpa i den kanal du bara huggen. Värm ditt böjjärn till 200 ° C (392 ° F) och suga de purlingremsor i vatten i 2-3 minuter så att de inte brinner. Styra purflingremsorna runt bockjärnens kurvor så att de liknar den kanal du huggade ut. Börjar i hörnen av instrumentet, applicera varmt lim i kanalen och tryck på purflingen på plats. Låt limet satte helt innan du fortsätter.
  • Du behöver ca 500 millimeter (20 in) av purfling för baksidan av din violin.
  • Använd samma purfling du använde på framstycket så att ditt instrument ser samman.
  • Dricks: Om du inte kan få den purfling i kanalen, tryck det lätt med en hammare tills den ligger spolning.

  • Bild med titeln Bygg ett violin steg 31
    6. Skära bakstycket av din violin så det bågar i mitten. Använd ett träplan eller skrapa för att kurva träet på bakstycket. Håll mitten av instrumentet 16 millimeter (0.63 i) lång och smidigt båge träet mot kanterna, som du kan planera ner till 6 millimeter (0.24 tum) tjock. När du börjar arbeta med mindre detaljerade områden av fiol, byt till mindre handplan eller ett tummplan för att styra hur mycket trä du tar bort.
  • Försök att få baksidan av fiolen så smidig som möjligt med ditt handplan så det har en mild kurva.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 32
    7. Vänd bakstycket över och ihåligt ut träet. Ställ bakstycket på din arbetsyta så att den välvda sidan är nedåt. Klämma tillbaka stycket på plats och använd en träskrapa för att ihålig ut botten. Håll kanterna platt så att du enkelt kan fästa dem på revbenen, men ta bort tillräckligt med trä i mitten så att bakstycket är bara 4-6 millimeter (0.16-0.24 tum) tjock.
  • Använd inte för mycket tryck eller ta bort för mycket material eftersom du kan bryta träet eller påverka ljudet av det slutliga instrumentet.
  • Del 4 av 6:
    Carving nacken
    1. Bild med titeln Bygg ett violinsteg 33
    1. Spåra en mall för violinens hals på ett block av trä. Använd en mall för nacken som matchar violinens kropp du gör. Skriv ut mallarna för profilen och top-down-vyn av nacken och överför konturerna till ett block av trä som är minst 250 av 42 med 55 millimeter (9.8 × 1.7 × 2.2 i). Se till att träets korn går i samma riktning som längden på nacken eller annars kommer det inte att vara så stark.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 34
    2. Borra genom PEG-hålplatserna på din mall. Se var de 4 hålen på sidan av violinens halsslinje upp och hitta en borr som är samma storlek. Ställ träblocket under en borrpress och se till att hållinjerna upp med borren. Dra handtaget på borrpressen för att skära genom träet. När du borrar genom träet, lindra handtaget tillbaka för att dra ut borren. Upprepa processen för de andra 3 hålen längs nacken.
  • Använd skyddsglasögon medan du arbetar med en borrpress så att du inte får någon sågspån i dina ögon.
  • Om du inte har en borrpress, använd en handhållen borr med en matchande borr.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 35
    3. Klipp ut din mall från träblocket. Använd en bandsåg för att klippa ut huvudformen på nacken. Håll dina nedskärningar utanför de linjer du drog så att du inte skär nacken för liten. Börja med att arbeta från profilvyn så att du kan klippa ut den allmänna formen på nacken först. Arbeta sedan från konturen för top-down-vyn så nacken är den rätta tjockleken.
  • Du kan behöva redraw antingen din top-down eller profil kontur när du skär av mer trä.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 36
    4. Skär ut bläddring och peglåda med en mejsel. Arbeta med en gouge och mejsel för att detaljera nacken och ta bort ved som du inte kunde gå av med sågen. Skär ut en rektangulär form mellan hålen du borrat för att göra PEG-rutan, vilket är där du lägger dina tuningpinnar och strängar. Lägg sedan till detaljer i rullningen, som är spiraled del i slutet av nacken. Följ din mall noga för att ta bort det överflödiga träet.
  • PEG-lådan är vanligtvis 72 millimeter (2.8 in) lång och 19/2 millimeter (0.77 i) bred.
  • Dricks: Scrollen behöver inte se perfekt eftersom det inte påverkar ljudet av instrumentet. Du kan arbeta så mycket eller så lite på rullningen som du vill.

  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 37
    5. Klipp fingerbrädet ut från en bit ibenholt. Använd ett block av ebenholt som är ca 280 av 50 med 15 millimeter (11.02 × 1.97 × 0.59 in) att använda för din fingerboard. Rita konturen från en mall på din bit av ebenholt så att den nedre kanten på fingerbrädet är bredare än den övre kanten. Använd en bandsåg för att skära igenom ibenholten längs dina konturer och böja fingerbrädet så det är 10 millimeter (0.39 i) tjock vid den högsta punkten. Hollow ut botten vid den breda änden av fingerbrädet så det är välvt och träet är 6 millimeter (0.24 tum) tjock.
  • Ebony är det traditionella material som används för neckboard, men du kan använda någon typ av lövträ om du behöver.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 38
    6. Lim fingerbrädet till nacken. Sprid ditt trälim på fingerbrädans undersida med fingret eller en liten pensel så det har en jämn applikation. Tryck på fingerbrädan i mitten av nacken och klämmer den på 3 olika ställen längs längden så det klibbar i nacken. Låt limet satt i 24 timmar innan du tar bort klämmorna och fortsätter ditt arbete.
  • Sätta kuddar eller något mjukt mellan träet och dina klämmor om du inte vill lämna några märken eller repor på fingerbrädan eller nacken.
  • Del 5 av 6:
    Montering av kroppen
    1. Bild med titeln Bygg ett violin Steg 39
    1. Kläm bakstycket till ribbstrukturen med flera spolklämmor. Ställ in ribbstrukturen på en platt arbetsyta och placera bakstycket ovanpå den. Försiktigt ställa upp kanterna på bakstycket med kanterna på ribbstrukturen och klämma dem på plats. Använd ca 32 spolklämmor totalt så att du kan tillämpa jämnt tryck runt sidorna av bakstycket och ribbstrukturen.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 40
    2. Applicera ditt lim mellan bakstycket och revbenen med en kniv. Ta av 2-3 klämmor nära en av hörnen av din violin så att du kan applicera limet. Doppa bladet av en avskild kniv i limet du använder och skjuter bladet mellan ribbstrukturen och bakstycket. Limet övergår till kanten av revbenen och klibbar bakstycket. Återkalla området, se till att allt är fortfarande anpassat.
  • Dra ribbstrukturen och bakstycket något ifrån varandra med händerna om du inte kan passa kniven lätt mellan dem.
  • Dricks: Var noga med att torka av knivklingan efter att du har tillämpat limet så det blir inte svårt att använda.

  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 41
    3. Arbeta dig runt bakstycket och låt limet torka. Fortsätt lima resten av hörnen genom att ta bort klämmor, applicera limet med din kniv och sedan klämma dem igen. När hörnen är limmade, arbeta runt instrumentets kurvor så att limet håller bitarna ihop. När du har applicerat lim runt hela bakstycket, låt limet i minst 24 timmar innan du tar bort dina klämmor.
  • Innan du sätter fast klämmorna på, se till att bakstycket fortfarande är uppradad med kanten av ribbstrukturen så att du inte av misstag wood.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 42
    4. Upprepa processen för att fästa framsidan. När bakstycket är anslutet, sätt upp framstycket på motsatt sida av ribbstrukturen och kläm den på plats så det rör sig inte runt. Applicera lim till hörnen först och arbeta långsamt runt kurvorna tills det är helt limt. Dra åt klämmorna och låt limet satt i minst 24 timmar så det kan helt torka.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 43
    5. Klipp ut en mortise i toppstycket och revbenen för nackdelen. Botten av nackdelen ansluts till den knapp du gjorde på bottenstycket, men det skär också in i det övre delen av instrumentet något. Dry-passa nacken på plats och markera tjockleken på framstycket och ribbstrukturen. Använd en verktygskniv eller en skarp mejsel för att skära ut ribbmaterialet och kanten på framstycket.
  • Arbeta långsamt medan du skär ut den mortise eftersom du kan skada resten av fiolen.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 44
    6. Lim nackdelen till violinkroppen. Applicera ett lager av lim till mortise, knappen på bakstycket och nackfoget. Tryck på nackdelen på plats och se till att mittlinjerna upp med mitten av instrumentet. Klämma nacken på plats och låt den torka i minst 24 timmar så limet har tid att ställa in.
  • Torka av eventuellt överflödigt lim så det torkar inte på violinens kropp och orsakar skador.
  • Bild med titeln Bygg ett violin Steg 45
    7. Applicera 2-3 lager lack på violinkroppen. Använd en oljebaserad lack för din violin för att ändra träets färg och göra det glänsande. Använd en liten platt pensel för att måla en tunn kappa av lacken på Maple bitar av din violin. Vänta på att den första lackskiktet torkar i minst 24 timmar innan du applicerar en andra kappa. Du kan lägga till så många lager av lacken som du vill ändra instrumentets färg.
  • Applicera inte lack på fingerbrädet eftersom det kan påverka det övergripande ljudet av instrumentet.
  • Del 6 av 6:
    Lägger till kringutrustning
    1. Bild med titeln Bygg ett violinsteg 46
    1. Placera tuningpinnarna i hålen du borrat på nacken. Tuningpinnarna drar strängarna och är vad du använder för att ställa in instrumentet. Placera pinnarna för A-strängen och E-strängen i det första hålet, vilket är toppen och det tredje hålet från instrumentets högra sida. Sätt pinnen för D-strängen och G-strängen i den andra och fjärde hålen från vänster sida och tryck på dem på plats så att de går helt genom peglådan.
    • Du kan köpa tuning pinnar online eller från musikförsörjningsaffärer.
    • Se till att pinnen för de korrekta strängarna är på rätt ställe, annars kommer dina strängar inte att sitta ordentligt på instrumentet.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 47
    2. Sätt ljudspolen inuti violinen. Soundpost är en liten dowel placerad inuti violinen som hjälper instrumentet resonat. Sätt ljudspolen i käften i en Soundpost Setter och styra den genom F-hålet på framsidan av din violin. Flytta ljudspolen i violinens mitt och se till att den passar tätt mellan de övre och nedre bitarna av fiolen. Släpp av ljudspolen och dra in inställningsverktyget igen.
  • Du kan köpa Soundposts och Soundpost-inställningsverktyg från musikbutiker eller online.
  • Dricks: Vinkel en spegel så att du kan se igenom det andra F-hålet så att du kan avgöra om ljudspolen är inställd på plats.

  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 48
    3. Fäst bakstycket till botten av violinen. Borra en 6 mm (0.24 i) hål i mitten av revbenen i slutet av din violin. Skruva en ändstift i hålet så att du kan haka bakstycket runt det. Ställ bakstycket mot den undre kanten av fiolen så det leder upp med din fingerboard och krokar det loopingmetallstycket runt ändstiftet för att säkra den.
  • Du kan köpa en bakstycke från en musikbutik eller online.
  • Bild med titeln Bygg ett violinsteg 49
    4. Sätta sträng På så sträcker de mellan svanspott och tuningpinnar. Placera dina strängar i rätt tuningpinnar och börja slingra dem för att lägga till en liten mängd spänning för dem. Placera de andra ändarna av strängarna i botten av bakstycket så att du kan säkra dem på plats. Dra åt strängarna tills de känner sig spända över instrumentet.
  • Från vänster till höger bör strängarna vara g, d, a och e.
  • Du kan köpa nya violinsträngar från musikbutiker eller online.
  • Bild med titeln Bygg ett violin steg 50
    5. Ställ bron för fiolen under strängarna nära fingerbrädans ände. Broen stöder strängarna, lyfter dem bort från violinens kropp och hjälper dem att resonera i hela instrumentet. Skjut bron i läge ca 50 millimeter (2.0 in) från fingerbrädans ände och stå upp så den välvda sidan berör strängarna. Placera bronens fötter i 90-graders vinkel mot violinens kropp.
  • Du kan köpa violinbroar från musikbutiker eller online.
  • Spänningarna på strängarna kommer att hålla bron på plats så att du inte behöver använda något lim eller lim.
  • Tips

    Varningar

    Använd skyddsglasögon medan du arbetar med elverktyg för att skydda dina ögon.
  • Var försiktig när du arbetar med sågar och elverktyg så att du inte skadar dig själv.
  • Böjningsjärn blir extremt heta, så var noga med att inte röra dem, annars kommer du att bränna dig allvarligt.
  • Saker du behöver

    • 400 × 250 × 12 mm (15.75 × 9.84 × 0.47 i) bit av plywood
    • 400 × 200 × 120 mm (15.7 × 7.9 × 4.7 i) stycke av gran
    • 355 med 140 millimeter (14.0 i × 5.5 i) ark av flexibel lönn
    • 2 bitar av lönnträ som är 375 av 220 med 20 millimeter (14.76 × 8.66 × 0.79 i)
    • 250 med 42 med 55 millimeter (9.8 × 1.7 × 2.2 i) Block av lönn
    • 280 av 50 med 15 millimeter (11.02 × 1.97 × 0.59 i) bit ibenholt
    • Penna
    • Säkerhetsglasögon
    • Bläddra
    • Borrpress
    • Trälim
    • Pensel
    • Träplan
    • Böjjärn
    • Arbetshandskar
    • C-klämmor
    • Mejsel
    • Bricka
    • Bandsåg
    • Fil
    • Träkroug
    • Purfling Strips
    • Hot limpistol och varmlim
    • Träskrapa
    • Spolklämmor
    • Avskyskniv
    • Tuning PEGS
    • Ljudpost
    • Soundpost Setter
    • Ändstift
    • Bakstycke
    • Violinsträngar
    • Bro
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande