Hur man byter strängarna på en violin eller fiddle

Kanske har du brutit en sträng på din violin eller fiddle medan du stämmer. Kanske är dina gamla strängar bara inte rätt. Oavsett anledning, måste du byta strängarna på din violin eller fitta. Så länge du vet rätt metod, kan byta strängar på ditt instrument vara enkelt.

  1. Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 1
1. Ta bort den gamla strängen. Lossa den genom att vrida sin tuning PEG i lämplig riktning och dra strängen ur hålet i tuning PEG. Då ta bort den andra änden från finmännen. Om det inte finns någon fin tuner, ta bort det från sitt hål i bakstycket. Ta bara en sträng i taget, för om du inte gör din bro, svansbit och ljudpost kan falla av.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 2
    2. Installera den nya strängen. Sätt in bollfria änden av strängen i hålet i tuning PEG och tryck det hela vägen, så att ca 2 centimeter (0.8 in) av det sticks ut den andra sidan. Böj denna ände tillbaka så att strängen inte kommer ut ur hålet lätt. Placera bolländen på strängen i sin fina tuner eller hålet i bakstycket.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 3
    3. Se till att strängen är i rätt hak i bron och muttern, och börja strama strängen med tuningpinnen. Dra åt det tills det är ungefär vid den ton som den ska vara.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 4
    4. Gör detta för resten av strängarna. Det är bäst att vänta en dag innan du ändrar nästa sträng.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 5
    5. Kontrollera kontinuerligt broen! Eftersom du kommer att strama de nya strängarna mycket med tuningpinnarna, kommer din bro att börja luta sig mot fingerbrädet. Bara räta ut det genom att försiktigt dra toppen mot bakstycket.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 6
    6. Ställ in de nya strängarna.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 7
    7. Sträcka strängarna. När du har ställt in dina nya strängar, sträck dem fram och tillbaka snabbt och kraftigt (var försiktig när du sträcker dem om de inte är dominerande strängar). Ställ sedan in dem igen. Du bör märka att de har gått platt. Detta beror på att de har sträckt. Upprepa denna process tills de inte kommer att sträcka längre. Detta kommer att göra ditt instrument för att stämma mycket bättre.
  • Bild med titeln Ändra strängarna på en violin eller fiddel steg 8
    8. Testa dina nya strängar!
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om pinnarna inte kommer att stanna på plats, sätt av ett trä nr. 2 penna på pinnen och hålet i den pinnen. Ledningen förhindrar att pinnen glider medan du är tuning.
  • Gör bara en sträng i taget. Om du gör det är det väldigt svårt att röra upp, för att du kommer att kunna se hur den gamla strängen installerades. Om du alltid tar bort alla strängar kan också att ljudposten faller (det hålls på plats genom trycket från strängarna), vilket allvarligt kan skada instrumentet.Ändra mer än en sträng på en dag kan också vara dåligt för fiolen.
  • Violinbroen hålls också på plats av strängarna.Om du tar alla strängarna omedelbart kommer bryggan att falla.
  • Varningar

    Om strängen är åtdragen för mycket, kan den bryta och skjuta i ditt ansikte. Var försiktig, eftersom strängar är berömda för att lämna otäcka welts på kroppen.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande