Hur man rengör kvar quarters

Ibland blir kvartalet så smutsiga att de bara är för brutto och äckligt att hantera. Som sådan finner vissa människor det nödvändigt att rengöra dem, speciellt om de vill använda dem för ett hantverksprojekt. Andra människor kanske bara vill ha ett vackert, rent kvartal att visa. Oavsett dina skäl för rengöringskvarter, kommer den här artikeln att visa dig ett säkert sätt att göra dem. Det kommer också att ge dig några andra tips för rengöringskvarter också.

Steg

Metod 1 av 2:
Städkvarter
  1. Bild med titeln Clean Quarters Steg 1
1. Se till att ditt kvartal inte värderas av samlare. Detta är särskilt viktigt om du planerar att sälja eller handla ditt kvartal senare. Många samlare hittar garniska önskvärda. Rengöring av collectible kvartaler kan minska sitt värde kraftigt. På grund av detta är det bäst att lämna gamla, värdefulla kvartaler ensam.
  • Vissa samlarens kvarter kan vara värda upp till $ 400, om inte mer.
  • Bild med titeln Clean Quarters Steg 2
    2. Tvätta händerna med tvål och varmt vatten. Att ta bort eventuella grit och oljor från fingrarna. Förbered ditt arbetsområde genom att lägga ner flera lager av tjocka handdukar platt över ytan. Detta kommer att ge en mjuk landningsplats för alla kvartaler som du kan släppa, liksom ett område för dem att torka på.
  • 3. Suga kvartalet i mycket varmt vatten. Fyll en plastbehållare med mycket varmt vatten och doppa kvartalet inuti. Använd inte metall, glas eller Kina eftersom deras hårda finish kommer att skrapa dina kvartaler. Metallbehållare kan också reagera med yta på kvartalet.
  • Du kan också hålla kvartalet under rinnande varmt vatten, men se till att du har avloppet täckt. Håll kvartalet med kanterna, mellan tummen och pekfingret.
  • Om du suger mer än ett kvart i taget, se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan var och en. Om de alla rör, är de mer benägna att bli repade eller dinged.
  • Kontrollera kvartalets datum för att undvika att blötlägga två olika typer av metaller tillsammans. Kvartaler minted 1964 och tidigare gjordes mest från silver. Kvartaler minted 1965 och efter gjordes av koppar och nickel.
  • 4. Suga kvartalet i en plastbehållare fylld med varmt, tvålvatten. Fyll en plastbehållare med 1 matsked disk tvål och 2 koppar (475 milliliter) varmt vatten. Rör bara tillräckligt för att blanda de två tillsammans men inte så mycket att du får suds. Placera kvartalet i vattnet och lämna det där i flera timmar. Tvålen hjälper till att lossa någon smuts.
  • Om du suger mer än ett kvart i taget, se till att det finns tillräckligt med utrymme mellan dem.
  • 5. Skölj myntet med varmt rinnande vatten. Håll kvartalet med kanterna, mellan tummen och pekfingret. Se till att avloppet är täckt, om du släpper kvartalet. Om smutsen är envis kan du mycket försiktigt gnugga den med din fingertopp eller en mjukt bristled tandborste (som en tandborste). Arbeta i en utåtriktad riktning, från mitten av myntet till dess kanter, tills smuts är borta.
  • Om smutsen är mycket gritty, gnid inte av det. De små partiklarna kan skrapa yta på kvartalet. Istället, överväga att suga kvartalet i tvålvattnet längre. Du kan också flytta kvartalet runt under det rinnande vattnet för att lossa griten.
  • Bild med titled Clean Quarters Steg 6
    6. Skölj kvartalet med destillerat vatten. Fyll en plastbehållare med destillerat vatten. Doppa kvartalet i vattnet, swish det runt och lyft det ut. Running Tap Water är bra på dislodging smuts, men det innehåller ofta mineraler som kan orsaka vattenfläckar. Destillerat vatten är rent, och behåller inte dessa mineraler.
  • 7. Torka kvartalet. Klappa försiktigt kvartalet med en ren, mjuk, torr trasa. Var försiktig så att du inte gnuggar myntet. Försök att använda en luddfri trasa, som mikrofiber. Du kan också torka kvartalet genom att förpacka lite vävnad runt den, sedan placera den mellan sidorna i en bok. Stäng boken, öppna den, ta sedan kvartalet.
  • Metod 2 av 2:
    Rengöringskvarter på andra sätt
    1. Använd aceton för att ta bort klibbig rest. Du kan använda ren aceton eller nagellackborttagare. För ljusrest, blötlägga en bomullsboll med aceton och torka av yta på kvartalet tills klibbigheten är borta. För mer envis återstod, häll lite aceton i en glaskopp och lämna kvartalet där i upp till 24 timmar. Ta bort kvartalet och torka sedan av med en vävnad.
    • Aceton fungerar på bandrester såväl som nöjda bläck, tjära och lim.
    • Du måste använda en glasbehållare. Använd inte metall eller plast. Metall som kan reagera med kvartalet och förstöra det. Plast kan korroderas eller smälta av acetonen.
  • Bild med titeln Clean Quarters Steg 9
    2. Använd ammoniak för att lätta upp kvartaler. Om du samlar kvartaler som du planerar att ha som en del av en uppsättning, såsom statskvartalen, överväga att lätta dem med ammoniak. Detta var, de kommer alla att matcha. Att göra detta, blötlägga en bomullsboll med lite ammoniak och torka ytan av varje kvartal.
  • Detta fungerar bara på kvartaler som är mest rena. Om ditt kvartal är väldigt smutsigt, överväga att rengöra det med lite tvål och vatten.
  • Ammoniak kan också ta bort grönt smält.
  • Få vanlig ammoniak från mataffären. Undvik att använda ammoniakbaserade hushållsrengöringsprodukter. De tenderar att vara för hårda för kvartaler.
  • 3. Använd bakpulver och vatten som en sista utväg. Häll lite bakpulver i handflatan. Doppa kvartalet du vill städa i vatten, lägg sedan det i bakpuljen. Rulla det runt och vänd det över. Använd fingrarna för att gnugga natronen över ytan av kvartalet. Skölj bakpulveret med destillerat vatten. Upprepa detta steg, om det behövs.
  • Bakpulver är effektiv, men det är också mycket hård. Det kan skapa små repor som samlare och återförsäljare kommer att märka vid inspektion. Använd inte detta på värdefulla, samlingskvartaler.
  • 4. Blöt dina kvartaler i citronsaft. Placera kvartalet du vill städa in i en liten plastskål. Fyll skålen med tillräckligt med citronsaft för att täcka kvartalet. Vänta några minuter, kolla sedan på kvartalet. Om kvartalet är rent, skölj det med destillerat vatten. Om kvartalet är smutsigt, låt det suga i några minuter. När du har kvartalet sköljs, klistra det med en vävnad.
  • Bild med titled Clean Quarters Steg 12
    5. Suga kvartaler i olivolja. Placera kvartalet du vill städa i en liten plastskål. Fyll skålen med bara tillräckligt med olivolja för att täcka den. Olivolja är väldigt mild, men det tar lång tid att det ska fungera. Kolla på kvartalet efter flera timmar. Om du vill kan du försiktigt gnugga ytan med fingrarna för att lossa någon yta. Skölj kvartalet med diskmedel och varmt vatten, och ge det en slutsköljning med destillerat vatten. Klappa det torrt med en vävnad.
  • Bild med titled Clean Quarters Steg 13
    6. Suga kvartaler i gnidningsalkohol. Placera de kvartaler du vill städa in i en liten plastskål. Fyll skålen med tillräckligt med att gnugga alkohol för att täcka kvartalen. Vänta några timmar, kolla sedan på kvartalen. Om de fortfarande är smutsiga, låt dem suga i några timmar. Om de är rena, ta dem ut ur det gnidande alkoholbadet och klappa dem med en vävnad.
  • 7. Använd Vaseline eller Petroleum-gelé för att ta bort smuts från kvartaler. Doppa en Q-tip i någon vaselin. Applicera vaselin i mitten av kvartalet, torka sedan av med en ren q-tip. Fortsätt göra det till kvartalet är rent och upprepa sedan för andra sidan. När kvartalet är rent, torka av det med luddfri tyg, som mikrofiber.
  • 8. Soak Dirty Quarters i en lösning gjord av ättika och salt. Fyll en liten, glasskål med 1 kopp (240 ml) vit vinäger och 2 matskedar salt. Rör lösningen för att blanda, lägg sedan på kvartalen. Lämna kvartalen där i flera timmar till över natten. När de är rena, ta ut dem och skölja dem med destillerat vatten. Klappa dem försiktigt med en vävnad.
  • Bild med titled Clean Quarters Steg 16
    9. Vet vad du ska undvika. Det finns några rengöringsmedel som bör undvikas, för det mesta för att de permanent kan älska yta på kvartalet. Nedan listas flera rengöringsmedel som du bör undvika när du rengöringskvarter, och varför:
  • Klor, blekmedel, porslinsrengöringsmedel och andra rengöringssyror kan korrodera och mörka ytan.
  • Använd inte Silver Dip eller Silver Polish. De tenderar att vara för slipande och kan skrapa upp myntens yta. Detta är särskilt viktigt för kvartaler som myntades 1964 och tidigare. Dessa är gjorda av nästan rent silver.
  • Tips

    Om du har ett värdefullt kvartal som du vill hålla själv, men vill göra snäll och sparkly, överväga att testa den metod du är mest i ett vanligt kvartal först.
  • Det är inte en bra idé att suga två olika typer av metall tillsammans. Om du städar flera kvartaler i taget, kontrollera datumen. Kvartaler minted 1964 och tidigare gjordes mest från silver. Kvartaler minted 1965 och efter gjordes av koppar och nickel.
  • Om du planerar att hålla dina kvartaler för en samling, få några syrafria papperskuvert. Du kan också hålla dem i PVC-fria plastkåpor. Om det är fuktigt där du bor, håll en kiseldioxid få paket i din myntlåda för att förhindra smält.
  • Om du i tvivel är i tvivel över ett kvartals värde, överväga att ta det till en specialiserad samlare. Du kan också referera till det online.
  • Varningar

    Människor gillar att samla in kvartaler. Vissa kvartaler kan vara mycket värdefulla. Rengöring Dessa kvartaler kan minska deras värde med nästan 90 procent. Om du tror att du kanske har ett värdefullt kvartal och du kanske är intresserad av att sälja den, undvik rengöring det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande