Hur man rengör oxiderade aluminiumhjul

Aluminiumhjul oxiderar naturligt över tiden och lämnar dem mottagliga för smutsuppbyggnad och skada och i behov av en bra städning. Andra buildups, som frätande bromsstoft, kan också kompromissa med dina hjuls integritet också. Rengöring av aluminiumhjul är dock relativt enkelt. Du behöver vatten, en aluminiumhjulsrengöringsprodukt och en mjuk borstborste. Efter att ha samlat materialen och prepping din bil för rengöring kan du komma till jobbet som tar bort ytskräp och oxidation och avsluta med en polsk för att ge dina hjul som just köpte lyser.

Steg

Del 1 av 3:
Ta bort ytavfall
  1. Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 1
1. Parkera din bil på en plan yta. Chocka hjulen på din bil med en bit av trä för att säkerställa att det inte rullar medan du städar. Parkera ut ur solen för att förhindra att städare torkar för snabbt, vilket kan minska deras peroxidkraft och orsaka spotting.
  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 2
    2. Testa aluminium för en beläggning. Om du är osäker på om dina aluminiumhjul är belagda eller obelagda, applicera en liten mängd polska till en out-of-sevärdplats på hjulet med en ren, mikrofiberduk eller en polerplatta. Oxiderat aluminium kommer att torka av svart. Om det inte finns någon svart rester, är dina hjul troliga belagda.
  • Belagda hjul bör rengöras på samma sätt som nakna aluminium, men bara med en klar kappbärare, som Griots Garage Wheel Cleaner eller Pinnacle Clear Coat Safe Wheel Cleaner.
  • Bild med titeln Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 3
    3. Tvätta hjulen med vatten. Rena och polska hjul en i taget. Ta bort så mycket uppbyggnad, smuts och bromsdamm som du kan från dina däck med en kraftfull ström av vatten. Skölj alla delar av hjulet och hjulet väl noggrant.
  • Endast ren oxidation från dina hjul innan du tvättar din bil. Det är troligt att när du rengör din hjul kommer smutsighet att sprida sig till din bil.
  • Smuts och bromsdamm har en tendens att bygga upp eller mellan ekrar, bromsokare, och även bakom hjulet. Skölj dessa områden noggrant.
  • En brandmans munstycke kan förbättra strömmen av normala slangar, även om strömbrickor är mest effektiva på sköljning av hjul.
  • Del 2 av 3:
    Avlägsnande av oxidation
    1. Bild med titeln Rengör oxiderat aluminiumhjul Steg 4
    1. Applicera aluminiumhjulsrengöring till hjulet. Sura rengöringsmedel kan orsaka att fläckar bildas på aluminiumhjul. Spraya hjulet du bara har sköljt med aluminiumrengöringsmedel. Var noga med att täcka alla delar av hjulet med renare noggrant.
    • Många typer av aluminiumrengörare och polska är hud- och ögonirriterande. Använd gummihandskar och skyddsglasögon under rengöring och polering.
    • Två vanliga, icke-sura aluminiumhjulsrengöringsmedel inkluderar Sonax Wheel Cleaner Full effekt och Detailer`s Pro Series Wheel Cleaner.
    • Vissa städare kan kräva ett speciellt förfarande som är effektivt. Följ alltid etikettanvisningarna på städaren för bästa resultat.
  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 5
    2. Borsta alla ytor av hjulet rent. Använd bara en mjuk borste på dina hjul, oavsett hur smutsiga de är. Använd borsten för att arbeta tvålen på hjulet i en skum. Efter rengöring framsidan, rengör hjulets inre delar genom att nå genom ekrarna.
  • Stiff borstar kan skapa repor eller moln i ytan av dina hjul. Dessa märken kan vara svåra att polera bort.
  • Konturerna och inre delarna av muttrar samlar frätande bromsdamm. Använd en liten, mjuk borst, detaljerande borste eller slungmuttern för att rengöra runt nötterna och inuti sina hål.
  • Håll hjulet vått medan du borstar det. Närvaron av vatten kommer att bidra till att förhindra repor. Dessutom, renare som torkar på hjulet kommer sannolikt att resultera i en fläckig finish.
  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 6
    3. Skrubba ut hjulbrunnarna. Rammens område som omger däcket är hjulet eller fender väl. Våtna detta område om det behövs. Applicera all-purpose car exterior cleaner till en styv borstborste. Skruva fast ut hjulet väl.
  • Eftersom uppbyggnaden på hjulbrunnar vanligtvis är envis är den här delen av bilen utformad för att vara robust och fjädrande. Skrubba hjulet väl kraftigt.
  • Håll dina borstar separata. Använd inte din styva välborste på hjulen, och du ska inte använda din mjuka hjulborste på brunnarna.
  • Håll hjulet vått medan du borstar det. Närvaron av vatten kommer att bidra till att förhindra repor och en fläckig finish.
  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 7
    4. Skölj hjulet noggrant. Använd din slang eller strömbricka för att helt rengöra tvål från alla delar av hjulet. Börja med hjulet, eftersom det här området sannolikt stänker smuts på ditt hjul medan du sköljer. Var uppmärksam på ekrar och lug nötter. Spola tvål från slangmutterhål.
  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 8
    5. Torka de rengjorda hjulen med en mikrofiberduk. Tillåter dina hjul att lufttorka kommer sannolikt att resultera i fläckar. För att skydda dina hjuls yta, använd endast en mjuk mikrofiberduk. Håll hjultorkande tyg som är skilda från andra för att förhindra att frätande bromsammar skadar mer känsliga delar av din bil.
  • När du har slutat rengöra alla dina bilhjul, tvätta dina torkdukar separat från andra tvätt- eller bilrengöringsartiklar.
  • Bild med titeln Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 9
    6. Använd rengöringslera för att ta bort inbäddade partiklar när det behövs. Oavsett hur många gånger du skrubbar ditt hjul med renare, kommer inbäddade partiklar sannolikt att förbli. Använd rengöringslera efter att du har rengjort hjulet men innan det har polerat eller vaxats. Även om varumärken kan variera, i allmänhet, att tillämpa leran:
  • Spraya ditt hjul med ett lermörjmedel. Detta kan ha kommit med din lera, eller det kan behöva köpas separat.
  • Forma ungefär en fjärdedel av leran i en patty med fingrarna. Med måttligt ljusstryck, gnugga leran över hjulets ytor. Var försiktig med att tillämpa leran för att nå platser och svarta fläckar.
  • Vik leran eftersom det blir smutsigt så att du fortsätter att ta bort inbäddade partiklar med rena delar av leran.
  • Använd lera smörjmedel och en ren, mjuk mikrofiberduk för att torka bort lera när hela hjulet har rengjorts.
  • Del 3 av 3:
    Polering av aluminiumhjul
    1. Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 10
    1. Polska belagda hjul lätt. Coated aluminiumhjul bör inte ha mycket (eller någon) oxidation eller grop. Använd bara en klar kappa Safe Polish, som Meguiars Ultimate Polish, på ren, torr, klar belagd aluminium. Följ alltid anvisningarna på polska, men i allmänhet till polska belagda hjul:
    • Applicera det polska ett hjulet i taget med en mikrofiberduk.
    • Buff hjulet med en bollformad kraftpolerpoleringskudde eller en ren, mjuk mikrofiberduk.
    • När polska torkar eller är mestadels borta, använd en ny, mjuk mikrofiberduk för att torka hjulet.
    Expertips
    Tchad Zani

    Tchad Zani

    Auto Detailing ExpertChad Zani är chef för franchising i detalj garage, ett fordonsdetaljer med platser runt U.S. och Sverige. Tchad är baserad i Los Angeles, Kalifornien och använder sin passion för automatisk detaljering för att lära andra hur man gör det som han växer sitt företag rikstäckande.
    Tchad Zani
    Tchad Zani
    Auto Detailing Expert

    Vår expert samtycker till: I stället för att gå till det starkaste polska du kan hitta, börja med en lättare polsk. Du vill aldrig göra en snabb fix med en tung kemikalie för att spara tid. Börja alltid med den lättaste föreningen och se om det gör jobbet. Om det inte gör det, jobbar du upp genom de starkare polishes tills hjulen ser hur du vill.

  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 11
    2. Ta bort tung oxidation innan polering av bländande aluminium. När dina hjul är starkt oxiderade, måste du använda en aluminiumpolsk pre-cleaner. Spraya på städaren och låt den sitta i ca 10 minuter. Borsta oxiderade områden vid behov. Skölj och torka hjulet väl innan du går vidare.
  • Bild med titeln Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 12
    3. Buff ut allvarlig grop och oxidation för hand. Våt metall av hjulet med vatten. Med ditt grovaste (lägsta grit rating) sandpapper, buff hjulet. Skölj hjulet regelbundet och håll det vått under hela processen. Som pitting minskar, byt till ett finare grit (högre betyg) papper. När pitting är allt utom, slutför du med ditt finaste gritpapper.
  • Beroende på mängden pitting eller oxidation på dina fälgar, kan du behöva byta ut sandpapper flera gånger medan du slipar. Allvarlig pitting kan kräva grovare sandpapper, som en som är 320-grit.
  • En Power Polisher kommer att buffra hjulen mer effektivt och snabbt. Om du har en Power Polisher, spara dig själv och ansträngning genom att hoppa över det här steget och administrera hjulpolska istället.
  • Bild med titeln Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 13
    4. Administrera aluminiumhjulet polera till det rena, torra hjulet. Använd en applikator, en mjuk, ren mikrofiberduk eller en Polisher Wool Polishing-kudden för att applicera polskt till hjulet. Applicera tillräckligt med polerare för hela hjulet eller det belopp som riktas i instruktionerna.
  • Bild med titeln Rengör oxiderat aluminiumhjul Steg 14
    5. Använd en Power Polisher, om tillgänglig. Aktivera poleraren på en långsam inställning och sprida polsken över hjulets yta. Efter att polsken är väl spridas, lite genom att öka polishernas hastighet tills den når 3000 rpm.
  • Medan polering, håll kudden att röra sig över hjulet. När polsken börjar torka eller försvinna, torka hjulytan med en ren mikrofiberhandduk.
  • Denna process kan också göras för hand. Buff polish på hjul med en poleringskudde. Polering för hand kan kräva betydande tid och ansträngning.
  • Vissa polerhes kan ha flera steg, som de som har en allmän polsk och en finish polsk. Tillämpa sekundära agenter på samma sätt som vanligt polerat, men använd en ren kudde.
  • Bild med titled Clean oxiderade aluminiumhjul Steg 15
    6. Torka bort kvarvarande polerare med en ren mikrofiberduk. I detta skede ska ditt hjul se ut som nytt. Om du dock inte är glad med ditt hjul, upprepa poleringsprocessen. Efter varje gång polering, torka hjulet med en ren, mjuk mikrofiberduk.
  • För polsken med flera steg som använder en fin eller efterbehandling, först polera hjulet med den efterbehandlingspolska.
  • Om du planerar på ompolering, var noga med att använda nya dynor och tyg. Smutsig eller gritty polsk kan överföra till ditt hjul eller orsaka repor.
  • Bild med titeln Rengör oxiderade aluminiumhjul Steg 16
    7. Rengör och polera de återstående hjulen på detta sätt. Nu när ditt hjul städas och poleras, upprepa den här processen på dina återstående hjul. För att förhindra ytterligare oxidation, applicera ett hjulvax till hjulet enligt dess etikettriktningar.
  • Hjulvax kan köpas högst automatisk och hårdvaruaffärer, även i bildelen av många allmänna återförsäljare. En applicering av vax kommer att förhindra smuts och bryta damm från att bygga upp.
  • Varningar

    Även om det är helt bra att polera dina hjul för hand, kommer en kraftpolare att ge de bästa resultaten.
  • Många typer av aluminiumrengörare och polerare är hårda och kan irritera dina ögon och hud. Av denna anledning, bära skyddsutrustning, som gummihandskar och säkerhetsglasögon.
  • Saker du behöver

    • 4-tum (10.2 cm) ullpoleringskudde
    • All-purpose car exterior cleaner
    • Aluminiumrenare
    • Aluminiumhjul polsk (och förrenare för tung oxidation)
    • Hink
    • Rengöringslera (tillval)
    • Slang (med sprayfäste)
    • Mikrofiberdukar (flera)
    • Power Polisher (tillval)
    • Power Washer (valfritt)
    • Skyddsglasögon
    • Gummihandskar
    • Mjuk borstborste
    • Stiff borste borste (lång hanterad föredragen)
    • Våt sandpapper (800 grit, 1500 grit och 2000 grit- för handpolering)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande