Hur man animerar lera

Clay Animation är ett bra sätt att komma igång i animering. Det kan dock ta mycket tid och jobba, så var det med dig själv. Du behöver programvara för din dator, rätt typ av lera för att bygga dina karaktärer och siffror och uppsättningar för dina scener. Då måste du planera din historia ner till den minsta detaljerna. Att använda ett storyboard och skottkort hjälper dig att planera. När planeringen är klar måste du ställa in kameran och börja ta dina foton. När du har tagit alla bilder du behöver, är du redo att redigera din film!

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelser för din animering
  1. Bild med titeln Animate Clay Steg 1
1. Få filmprogramvara för att redigera din film. Du kan använda kamera till filmlera animering, men du behöver rätt programvara för att lägga alla de enskilda skotten tillsammans. Din dator kan komma förinstallerad med alternativ - Mac-användare kommer att ha iMovie och PC-användare kommer att ha QuickTime. Men du kan också ladda ner program som Picasa. Det kan ta lite experimenterande för att se vilka du gillar bäst.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 2
    2. Använd Plastilina Clay om du vill kombinera färger. Plastilina Clay är gjord av ett företag som heter Van Akon, och det är samma typ som användes i de första leranimationsvideokarna. Det är vaxbaserat, så det smälter ganska lätt om du lägger det över en dubbelkedja. Du kan hitta det i de flesta hobby, hantverk och leksaksaffärer.
  • För att ställa in en dubbelkedja, fyll en kastrull ungefär halvvägs med vatten. Placera den där potten på din spis. Placera sedan en annan kruka - antingen samma storlek eller något mindre så det passar snyggt - ovanpå den första potten. Placera lera som du vill blanda i topprotten och vrid brännaren på. När vattnet i nedre potten kokar, kommer det att värma upp din lera för att göra det formbart.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 3
    3. Använd Polymer Clay om du vill att dina siffror ska behålla sin form ett tag. Polymer Clay har plast i den, vilket gör det mer hållbart än plastilina lera. Om du arbetar på ett längre projekt är en polymerlera som Sculpey din bästa satsning, eftersom dina siffror kommer att hålla sin form längre.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 4
    4. Bygg dina figurer. När du har bestämt vilken lera att använda, är det dags att bygga dina figurer. Se till att du bygger varje enskild figur du behöver. Det inkluderar alla dina karaktärer och alla tillbehör eller uppsättningar du vill bli gjorda av lera.
  • Det kan vara till hjälp att börja med att bygga en enkel wireframe för varje tecken. Använd tråd för att forma kärnan i kroppen och armarna och benen. Om du gör en icke-mänsklig form, använd ledningen för att bilda objektets grundläggande form.
  • När du har en wireframe, tryck på Clay på ramen. Du måste bilda saker som fötter, händer, fingrar, tår eller andra detaljer helt från lera.
  • Om du bara börjar i lera animering, håll dig till enkla siffror. De blir enklare att skapa och manipulera. Och kom ihåg att några av de mest populära lera animationerna använder super enkla figurer - tänk på Gumby!
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 5
    5. Samla eller bygga ytterligare uppsättningar. Om du inte bygger dina uppsättningar från lera, måste du antingen samla eller konstruera dem. Legos eller andra byggleksaker är ett bra alternativ för de här uppsättningarna. Du kan också behöva skapa en bakgrund, beroende på din berättelse. Ritningar på byggpapper är ett bra sätt att skapa dessa bakgrunder.
  • Till exempel, om din historia handlar om en hund och dess ägare i en park, behöver du en uppsättning träd, kanske en damm och eventuellt några byggnader i bakgrunden. Du kan bygga träden ur byggstenar, och dammen och byggnaderna ut ur byggpapper.
  • Om du ställer in din scen nära en vägg kan du tejpa din bakgrund till den.
  • Se till att du har alla dina uppsättningar byggda innan du börjar spela. Det kommer att skära ner på din produktionstid.
  • Del 2 av 3:
    Planerar din berättelse
    1. Bild med titeln Animate Clay Steg 6
    1. Se till att din historia inte är för lång. Eftersom du måste filma varje separat rörelse, tar lera animering en lång tid. Håll det i åtanke när du planerar din historia. Även en 30-minuters film skulle kräva över 20 000 bilder. Du kan börja med en mycket novell och arbeta på längre som du får mer erfarenhet.
    • För att räkna ut ungefär hur många skott du behöver, anser att för varje sekund av film behöver du ca 12 skott eller stoppar. Multiplicera det med 60 sekunder på en minut, och sedan antalet minuter du vill ha i din film för att bestämma hur många bilder du behöver.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 7
    2. Håll din historia enkel. Ju mer komplicerad din historia är desto mer karaktärer och rörelse behöver du. Istället, hålla fast vid en enkel historia som bara innehåller några tecken och 1 eller 2 stora rörelser.
  • Till exempel kan din berättelse handla om en pojke som pratar med sin hund för en promenad. För det behöver du bara en bakgrund och hund och pojke lera figurer.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 8
    3. Lägg till dialog under redigering. Om du bara börjar med Clay Animation, flytta en karaktärs mun så det ser ut som att det pratar kan ta mycket tid och energi. Lägg i stället dialog när du redigerar din animering. Du kan laga konversationsbubblor över din film när du går.
  • Till exempel, om du gör en film om en pojke som går en hund, kanske på något sätt börjar hunden jaga en fågel. Rita eller sätt in (beroende på din programvara) en konversationsbubbla bredvid pojken. Du kan skriva något som "Fido! Sluta jaga fåglarna!"
  • Om du lägger till dialogbubblor måste du se till att du lägger till dem i flera ramar. Annars kommer de inte att visas i animationen tillräckligt länge för din tittare att läsa dem.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 9
    4. Skapa eller skriva ut en storyboard. I lera animering måste du ta ett separat skott av varje rörelse. På grund av det måste du planera din historia i noggrann detalj. Du kan hitta gratis nedladdningsbara storyboards online på webbplatser. Du kan också beställa storyboards från hantverk och hobbyaffärer.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 10
    5. Karta varje rörelse. Varje rörelse ska kartläggas på separata skottkort. Varje kort ska ha en ritning av scenen, ramnummeret, några anteckningar du behöver och skottnumret. När du plottar din historia kan du hitta att du behöver lägga till eller ta bort kort. Det är bra - bara se till att du justerar din numrering!
  • Skillnaderna mellan successiva skottkort kommer att vara riktigt små. Till exempel kan du inte ha din huvudperson på ett ställe i ett skott, och sedan flytta som om han gick ett steg i nästa. Istället måste du få ett skott av knäet som börjar böja, då en annan av hans knä böjde lite mer, då en annan av hans fot lyfter av marken, etc.
  • Del 3 av 3:
    Filmera din animering
    1. Bild med titeln Animate Clay Steg 11
    1. Sätt kameran på ett stativ. På grund av de små skillnaderna mellan varje skott är det viktigt att din kamera stannar i samma position. Ställ in kameran på ett stativ för att säkerställa att den gör det. Du kanske vill ta några testbilder för att se till att stativet är i högra höjden och vinkeln till din uppsättning.
    • Du kan verkligen använda någon digitalkamera för lera animering. Större kameror som DSLRs ger dig de flesta redigeringsalternativen, men du kan fortfarande göra stora leranimationer med entré-och-skjuta digitalkameror.
    • Du kan också använda din smartphone kamera, bara se till att du säkerhetskopierar dina foton till en extern hårddisk eller molndrift. Annars har du inte tillräckligt med lagringsutrymme.
    • Du kommer ibland att behöva flytta kameran, beroende på vad du vill betona i varje scen. Se till att du noterar på din storyboard när du behöver flytta kameran och var du ska flytta den till.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 12
    2. Ställ in din första scen. Ställ in den första uppsättningen du ska använda, och sedan placera dina figurer enligt ditt första skottkort. När du faktiskt kommer in i riktning, kan du upptäcka att du vill tweak några saker något. Det är bra, men se till att du gör ändringar i andra skottkort efter behov.
  • Din första scen ska ställa in hela historien. Så till exempel, om du spelar en historia om en pojke som tar sin hund en promenad, kanske du vill ställa upp den första scenen utanför pojkens hus. Han borde ha en koppel i handen, och hans hund borde vara där, redo för promenad.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 13
    3. Ta ditt första skott. När allt är inställt är du redo att ta ditt första skott! Klicka på slutaren på din kamera. Kontrollera bilden och se till att allt ser hur du vill ha det, inklusive belysningen, figurerna och din uppsättning.
  • Hela scenen ska vara väl upplysta, men det borde också efterlikna den scen du skapar. Så om du skjuter en scen som ska äga rum ute, välj en plats där solen kan vara på himlen och sätta upp ett ljus där. Det kommer att skapa realistiska skuggor.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 14
    4. Ställ in nästa rörelse. Använd ditt nästa skottkort för att ställa in ditt nästa skott. Igen, kom ihåg att det blir en mycket liten förändring från ditt första skott till din andra. När nästa rörelse är inställd, ta en annan bild med kameran. Fortsätt att kontrollera varje fotografi.
  • Till exempel, om din historia handlar om en pojke som går sin hund och det första skottet är av pojken och hunden utanför sitt hus, bör nästa skott börja processen för pojken som sätter koppel på hunden.
  • Håll bakgrunden i åtanke medan du ställer in bilder. Om du har andra djur i bakgrunden, se till att du också flyttar dem.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 15
    5. Upprepa efter behov. Följ din storyboard av skottkort och ta alla de skott du behöver för att slutföra din film. Du kanske inte kan filma hela historien på en dag. Om du inte kan, se till att du har satt någonstans att din scen och figurer inte kommer att störas.
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 16
    6. Ladda dina foton till filmredigeringsprogramvara. När du har fått alla dina fotografier, ladda dem i den filmredigeringsprogram du ska använda. Du kan antingen använda en USB-kabel för att ansluta kameran direkt till datorn eller anslut SD-kortet i datorn. När du har anslutit kameran eller SD-kortet, ska programvaran du använder uppmana dig om att importera dem. Välj "Importera" eller "Ja."
  • Bild med titeln Animate Clay Steg 17
    7. Redigera din film. När alla dina fotografier har importerats kan du börja redigera din film. Det enklaste sättet att redigera dem tillsammans är att importera dem till ett bildspel och ställ in glidvaraktigheten till lägsta möjliga inställningar. Annan programvara kommer att ha andra alternativ för att redigera dina foton tillsammans. Du måste spela med den programvara du har valt att se vilken du gillar bäst.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Det är bäst att göra din animering bort från naturligt ljus. På grund av solens rörelse kommer skuggor och belysning att förändras medan du gör din animering.
  • Använd inte lufttorkande lera. Eftersom den här processen tar lång tid att slutföra och du kommer att torka medan du animerar.
  • Saker du behöver

    • Bendy tråd
    • Polymerlera eller plasticin
    • Kamera
    • Videoredigeringsprogram
    • Dator
    • Legos eller byggstenar
    • Byggpapper för bakgrunder
    • Markörer, pennor eller kritor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande