Hur flecycle

I stället för att kasta bort användbara föremål, uppmuntrar gratis återvinning dig att ge dem till andra som kommer att använda dem. Med över 8 miljoner medlemmar och nästan 5000 lokala grupper runt om i världen kan 100 miljoner ton hållas ut ur deponier på ett år. Detta beror på att människor precis som du "åker" deras gamla brödrost, fula skor eller lampor de ville bli av med i åratal. Föremål är alla gratis, juridiska och lämpliga för alla åldrar.

Steg

Del 1 av 4:
Ansluta en Freecycle.org (r) grupp
  1. Bild med titeln Freecycle Step 1
1. Hitta din lokala Freecycle.org grupp.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 2
    2. Gå med i gruppen. Välj ditt lokala område eftersom det här är det du kan samla från / erbjuda inom med lätthet.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 3
    3. Läs noggrant igenom koncernens riktlinjer. Varje grupp måste följa "fri, juridisk och lämplig för alla åldrar" regler, men de flesta har lagt till andra regler och vissa är mer avslappnade.
  • Regler inkluderar ofta "Inga strängar bifogade". Detta inkluderar inte tillåter "sob berättelser" som en del av anledningarna till att leta efter eller bli av med saker eftersom människor måste fritt ge bort eller söka saker och inte pressa andra med känslomässiga spakar.
  • Det kan finnas regler om att ta gratis föremål för återförsäljning. Vissa människor säljer de saker som de har fått gratis och de stör de som ger dem bort fritt om de inte är berättade. Du kan behöva avslöja detta som din avsikt.
  • Del 2 av 4:
    Hitta de fria grejerna
    1. Bild med titeln Freecycle Steg 4
    1. Välj hur ofta du vill att tjänsterna ska komma fram. Alla inlägg kommer till dig via en e-postgrupp av ett slag eller annat. Du kan få en e-postuppdatering så snart ett objekt är listat men det kommer troligen att överbelasta din in-box, speciellt om din lokala freecycle är väldigt aktiv. Eller du kan begära regelbundna diger som sammanfattar givarna för dagen. Du har alltid möjlighet att läsa alla inlägg direkt på webben.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 5
    2. Förstå vad var och en av villkoren betyder. För att få ut det mesta av din upplevelse måste du veta vad objektet erbjuder. I ett nötskal:
  • Erbjudande - det här betyder att någon erbjuder det här objektet gratis. Om det låter som något du är intresserad av, skriv personen tillbaka direkt till sin personliga adress, inte till grupplistan.Den som gör erbjudandet får välja vem som kommer att vara mottagaren av föremålet.
  • Önskat - det betyder att någon söker efter ett visst objekt.Kanske har du lagrats på vinden, källaren eller baksidan av garderoben.Vill bli av med det?Nu är din chans.När du har ett objekt du letar efter kan du lägga upp en önskad begäran den där objektet.
  • Tagen - det betyder att det var som erbjuds har tagits.Den är upplagd av den person som erbjöd objektet.
  • Admin - Ibland ser du rubriken Admin. Detta är ett meddelande från moderatorn som du behöver vara säker på att läsa. Det kommer ofta att uppdatera dig på små förändringar eller det kan uppmärksamma beteenden som har inträffat som behöver ändras / stoppas eller minimeras (som att göra krav på människor som att be dem att leverera ett gratis föremål, etc.).
  • Del 3 av 4:
    Att bli plockad för ett erbjudande om en freebie
    1. Bild med titeln Freecycle Steg 6
    1. Var artig och snabb. När du ser ett erbjudande som intresserar dig, kommer du snabbt. Medan det inte finns någon regel att det första förbi posten vinner varan, vill de som ger bort ofta att objektet avlägsnas snabbt, så att det är snabbt att hävda, är god mening. Vid e-post för erbjudandet, överväga följande:
    • Vara artig. Om du använder alla kepsar, gör nedsättande kommentarer om objektet, misslyckas med att ansluta till personen som en medmänniska, du är mycket mindre benägna att vinna freebie än någon som är artig. Adress personen artigt, var snäll om freebie och kom ihåg att den här personen är generös.
    • Förklara din anledning att du vill ha objektet. Ett e-postmeddelande som säger något som "Ja, jag tar det tack" Berätta inte den person som ger sig väldigt mycket och om du konkurrerar med andra, kan ett sådant meddelande väl förlora dig chansen. Ge en kort Förklaring till varför du vill ha objektet. Till exempel, "Jag skulle älska de lamporna eftersom jag har ett problem att läsa på natten med bara ett överliggande ljus och jag skulle verkligen vilja curl upp på soffan under en mysig lampa för att läsa."
  • Bild med titeln Freecycle Steg 7
    2. Följ instruktionerna för insamling. Den som postar erbjudandet brukar bestämma metoden för att plocka upp objektet (vanligtvis är det hämtning men ibland kan du få det föredragna objektet, beroende på enkelheten att göra detta).
  • Håll din personliga säkerhet i åtanke hela varje "transaktion." Det är ofta en bra idé att ta någon annan med dig, speciellt om du inte känner till området eller du inte har kopplat till givaren innan.
  • Lika, inte många givaren eller antar att deras generositet sträcker sig bortom objektet. Om de frågar dig inuti eller ens erbjuder en kopp kaffe, är det bra men aldrig insistera på heller.
  • Vara subtila om du vill ta reda på om det finns något annat de kan ha, som att säga "Jag samlar massor av dessa hästfigurer, så om du känner till någon annan som har några de inte vill ha längre, snälla, låt mig veta om det inte är obekvämt." Bara för att du ser en hög med hästfigurerna på deras köksbord betyder inte att vila är freebies, så undvik att söka.
  • Undvik att bossa givaren runt. Om givaren inte kan se dig i en tid som passar dig, överväga en annan tid som är ömsesidigt acceptabel.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 8
    3. Följ igenom på att samla objektet / objekten. Ja det är en freebie men du har gjort en affär för att samla den. Renig inte på att stänga av bara för att du inte kan vara störd och saken är "Bara gratis". Det finns regler om hur ofta ett objekt kan reposteras och för vissa grupper är det en fördröjning på några veckor innan personen kan relistera ett objekt som de har sagt som "Tagen", Så om de hade noterat detta i väntan på din samling, fastnar de med varan längre. Ställ in en hämtningstid du vet att du kan göra och vara säker på att dyka upp.
  • Slå upp i tid. Det är oförskämt att få folk att vänta när du har ställt en tid - givaren är generös som den är och har massor av andra saker att komma på med än att vänta på dig.
  • Du kan be om att saker ska lämnas utanför men respektera givarens önskemål om detta. I vissa fall, lämnar du saker för samling en inbjudan till stöld eller det kan bli våt i regnet, etc. Om en givare inte vill göra det, tryck inte på det.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 9
    4. Ge såväl som att ta. Tanken om Freecycle är att dela med sig av saker. Det är inte alls ovanligt att du är en givare och en samlare alla på samma dag - var noga med att du håller den dygdiga cykeln att återanvända varor som vänder sig genom att erbjuda de saker du inte längre behöver.
  • Del 4 av 4:
    Erbjuder objekt
    1. Bild med titeln Freecycle Steg 10
    1. Välj objektet eller objekt som du inte längre vill ha. Nästan vad som helst kan erbjudas. Gamla fönster, stenar, smuts, skåp, kläder, husdjur, gamla tidskrifter, även kökshandfat! Inget objekt är för stort eller för små crafters kan använda små trasiga smycken, junkers tar stora gamla metallstycken från bakgården...
  • Bild med titeln Freecycle Steg 11
    2. Logga in på din lokala Freecycle Group.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 12
    3. Skriv en kort och tydlig beskrivning av objektet. Om webbplatsen tillåter bilder, överväga att ladda upp en men det är valfritt. Om objektet har något du tycker att folk ska vara medvetna om, inkludera detta. Till exempel kanske du vill påpeka om objektet behöver ett gott damm, rent eller behöver reparera, etc.
  • Observera att följande saker ofta inte är tillåtna som en del av ett erbjudande Post: Telefonnummer, begäran om upplåning / utlåning, webblänkar, offentliga meddelanden, brådskande / desperata samtal för hjälp, fundraising händelser, allmänna frågor, etc. Detta kommer att variera beroende på din plats.
  • Freecycle är inte en plats för byte, utbyte, gör erbjudanden eller upplåning. Freebies måste komma med inga strängar bifogade.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 13
    4. Ladda upp beskrivningen. Vänta sedan på förfrågningar. Dessa kommer sannolikt att börja snabbt, eftersom vissa människor ser de nya föremålen listas hela tiden. Några saker att komma ihåg:
  • Det är en bra idé att vänta på några e-postmeddelanden för att komma fram. På det sättet kan du välja om vem som kommer att få freebie från det sätt de har bett om det. Det finns ingen regel som säger att du måste acceptera den första personens begäran. Gå med svaret du känner är rätt.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 14
    5. Svara på den person du vill samla objektet. Ge din adress och några quirks om att komma till din plats. Erbjud ett telefonnummer om de går vilse. Och be dem att låta dig veta när de kan göra det. Om du har bråttom att ladda upp objektet, stressa det här.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 15
    6. Förvänta personen att komma fram. Om personen inte kommer, kom ihåg om du kommer att hålla det för dem eller vidarebefordra det till en annan person som begär det. Det här är en freebie, så det är inte nödvändigt att hålla tillbaka det om personen samlar misslyckas med att dyka upp.
  • Bild med titeln Freecycle Steg 16
    7. Ange att varan har tagits när den har blivit upptagen. Detta varnar andra på listan att de inte kommer att kunna be om det längre.
  • Tips

    De flesta listor tillåter endast ämnesraderna av önskat, erbjudande, hittat.Vissa tillåter också PPU för att peka upp och berömma att tacka en person offentligt för att gå utöver det normala "transaktion."Kontrollera dina gruppriktlinjer för att se vilka som din lokala grupp använder.
  • Listorna används inte för att besöka eller konversation. Vissa grupper har kaféer för att besöka och hantera frågor som inte annars tillåts på huvudgruppen. Kontrollera den lokala gruppens riktlinjer för att se om din lokala lista erbjuder en.
  • Kolla in de andra WikiHow-artiklarna (nedan) för att lära dig mer om Freecycling.
  • Inga grupper i närheten? Du kan starta en, eller prova ett annat gratis återvinningsnätverk.
  • Varningar

    Hoarding är inte cool. Ta bara saker om du verkligen vill använda dem.
  • Vissa listor är mycket strikta om återförsäljningen av saker du har fått från listan. Om du tänker på att sälja något du har fått, kontrollera riktlinjerna eftersom vissa listor kommer att förbjuda dig för att inte följa reglerna.
  • Inte alla listor tillåter husdjurstolpar. Se till att din lokala lista gör innan du erbjuder eller placera en önskad för en där.
  • Varje grupp har sina egna regler, så läs noga så att du förstår dem helt.Skriv moderatorn om du har några frågor.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande