Hur man gör nattfotografering

Skönheten av fotografier av mörkade stadsbilder och stjärnhimmel gör att lära sig hur man gör nattfotografering värt ansträngningen. Det finns inget bättre än bilder som är drenched i månsken. Att ta fotografier på natten kräver en förståelse för din utrustning och en vilja att experimentera med ditt tillvägagångssätt. Du behöver lite tid, tålamod och öva att utveckla nattfotografering.

Steg

Del 1 av 3:
Samla din utrustning
  1. Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 1
1. Välj en DSLR-kamera med digital objektiv med manuellt läge. Du vill ha en kamera som låter dig justera hur mycket ljus och rörelse du kan fånga. Att göra nattfotografering kräver att du har kontroll över dessa ändringar, istället för att förlita sig på en kamerans automatiska läge.
  • Du kan också använda en film SLR-kamera. Medan dessa kameror tar bra bilder på natten, är de svårare att använda. Digitala SLR tillhandahåller nu samma kapacitet som filmkameror, så gör det möjligt att välja beroende på dina önskemål.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 2
    2. Använd en vidvinkelobjektiv. Linsstorlek, eller brännvidd, mäts i millimeter. Vidvinkellinser har mindre brännvidd än typiska linser, som sträcker sig från ca 35 till 10 mm. Vidvinkelobjektiv tillåter dig tolet i mer ljus för att fånga bredare scener än det blotta ögat. Detta gör dem perfekt för nattfotografering.
  • Vidvinkelobjektiv rekommenderas speciellt när du fotograferar nattskyen.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 3
    3. Investera i ett stativ. Det är viktigt att hålla kameran så stabil som möjligt när du tar bilder på natten. Eftersom du kommer att experimentera med den tid då din slutare är öppen för att släppa in ljuset, behöver du en extremt stillbild. Detta kommer att minimera någon blurriness för att ge dig skarpa och tydliga bilder.
  • Om du ska göra mycket promenader för att nå din plats, prova ett lätt aluminiumstativ.
  • Om du är bekymrad över kamerans stabilitet, köp ett stort och robust kolfiberstativ. Var medveten om att dessa stativ är både tyngre och dyrare än alternativ.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 4
    4. Överväg att använda en avtryckare eller fjärrkontroll. När du trycker på knappen på kameran för att ta ett skott, skapar du en liten mängd vibrationer. För att undvika denna rörelse, använd en kabel eller trådlös fjärrkontroll som låter dig trycka på knappen från ett avstånd.
  • Om du inte har en kabel eller fjärrtryckare, använd kamerans självtimerfunktion. Detta gör att du kan engagera skottet och sedan gå bort från kameran.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 5
    5. Ta med en ficklampa eller strålkastare. Det är viktigt att du kan se när du reser till din valda plats och ställer in din utrustning. Om du är i totalt mörker är en ficklampa avgörande för säkerheten.
  • Din ficklampa kan också fungera som en extern blixtlampa. Du kan skina den på ditt ämne för att hjälpa din kamera fokus på det ämnet.
  • Del 2 av 3:
    Ställa in kameran
    1. Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 6
    1. Se till att kameran är fulladdat och innehåller ett tomt minneskort. Du vill inte att din kamera ska dö på dig eller springa ur lagringsutrymme under mitten av din fotograferingssession! Kontrollera att du har minst 8gs ledigt utrymme, och ladda batteriet helt med natten innan.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 7
    2. Skjut dina bilder i RAW-läge. RAW är en typ av filformat för bilder. Till skillnad från JPEG-filer lagrar RAW-filer alla data som spelats in av kamerans sensor när du snappar ett fotografi. JPEG-filer komprimerar några av dessa data. Du vill i allmänhet Gör några ändringar efter fotografering Med nattfotografier, och tar råa filer ger dig mer kontroll över dessa justeringar.
  • Råfiler registrerar också högre ljusstyrka eller steg från svart till vitt, än JPEGs. Detta ger dig en mjukare övergång i färgton, en avgörande funktion för nattbilder.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 8
    3. Stabilisera kameran. Var noga med att minimera vibrationen och rörelsen som kameran utsätts för när du fotograferar. Antingen Ställ in ditt stativ eller placera kameran på en extremt platt och stabil yta.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 9
    4. Ställ in kamerans bländare. Bländaren är storleken på öppningen i kamerans lins, mätt i F-stannar. Flytta från ett f-stopp till nästa dubblar eller halverar storleken på öppningen och, som ett resultat, mängden ljus du släpper in.
  • Börja med ett litet F-stopp, som F / 2.8, att låta i en högre mängd ljus. Breda öppningar är optimala för skott av den stjärniga nattskyen.
  • Experimentera med högre F-stannar, såsom F / 16, F / 18, eller F / 22, för lågljus exponering. Låg belysning kan också producera bra nattskott, speciellt om du fotograferar landskap som har streetlights.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 10
    5. Välj en långsam slutartid för att fånga rörelse och ljus. Slutartiden hänvisar till den tid som din kamera slutare är öppen, mätt i sekunder. Detta påverkar ljusnivån och den mängd rörelse som fångas. För nattskytte, börja med långsamma slutartid, till exempel 10-30 sekunder. Denna långa exponeringstid bör ge dig utmärkta bilder av stjärnorna, natttrafik eller stadsbilder.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 11
    6. Öka kamerans känslighet för ljus med en hög ISO. ISO hänvisar till känsligheten hos kamerans bildsensor till ljuset. Ju lägre ISO, desto mindre känslig kameran är att tända, vilket resulterar i mindre spannmål i din bild. Högre ISOs över 500 kommer att ge dig mer ljuskänslighet och mer spannmål, vilket är viktigt för nattfotografering.
  • Om du är orolig för "bullriga" eller alltför korniga skott, kan du experimentera med lägre isos mellan 100 och 500.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 12
    7. Använd kamerans ljusmätare för att kontrollera korrekt exponering. De flesta kameror har en ljusmätare som läser på deras sökare eller livevisning. Denna avläsning ger dig exponeringsvärdet på din bild, vilket indikerar om din bild kommer att vara korrekt utsatt baserat på bländaren, slutartiden och iso.
  • Du vill att din ljusmätare ska sväva drygt noll, snarare än ett negativt eller positivt tal. Justera din bländare, slutartid och ISO baserat på dina behov för fotografiet samtidigt som det syftar till noll.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 13
    8. Engagera spegellåsningsfunktionen för att ytterligare minimera vibrationer. Detta kommer att vrida spegeln, exponera din digitala bildsensor, innan du trycker på knappen för att ta ditt skott. Eftersom du inte kommer att kunna använda sökaren efter att du har ställt in spegellåsningen, välj den här funktionen först efter att ditt skott är helt inrättat.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 14
    9. Snap ett foto med din smartphone. Medan telefonen inte är jämförbar med en digitalkamera kan den fortfarande fånga bilder i mörkret. Stabilisera telefonen på ett stativ eller en platt yta, minimera din användning av blixten och koppla inte in zoomen.
  • Del 3 av 3:
    Komponera skottet
    1. Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 15
    1. Ställ in kameran nära marken och pekar mot himlen. I de flesta nattfotografier kommer ditt huvudfokus att vara himlen och stjärnorna. Vinkel kameran så att himlen dominerar de övre och mellersta delarna av bilden.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 16
    2. Välj en kontaktpunkt för förgrunden. Att lägga till ett intressant element vid foten av skottet kommer att ge kontrast till himlen och slutföra fotografiet. Prova unika bergformationer, berg, träd eller till och med din bil.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 17
    3. Välj månsken eller stjärnljus. Månen och stjärnorna kommer att påverka ditt fotografi på olika sätt. En full eller ljusmåne kommer att tända upp element i förgrunden, men gör det svårt att se stjärnorna. Utan en måne kommer din förgrund vara mörkare, men stjärnorna blir mer synliga.
  • För en balans mellan de två, fotografera i början eller slutet av månens cykel.
  • Bild med titeln Do Night Time Photography Steg 18
    4. Skina externt ljus på din kontaktpunkt. För att se din valda kontaktpunkt i skottet kan du behöva lysa upp det. Experimentera med mängden ljus du lyser genom att använda en mängd olika ljuskällor.
  • Försök använda en ficklampa eller strålkastare för en liten mängd extra ljus för att hjälpa din kamerafokus. Dessa små källor kommer inte att lägga till för mycket konstgjort ljus till skottet.
  • Använd din bils strålkastare eller bärbara studioljus för att belysa ett stort objekt som en byggnad eller rockstruktur. Ta med sköldar bara om du behöver dämpa den mängd ljus du får från dessa större källor.
  • Kom ihåg att stänga av kamerans inbyggda blixt, eftersom det kommer att tvätta hela landskapet.
  • Tips

    När du tar digitallfotografier av stjärnhimmel eller tomma landskap, välj en plats med minimal ljusförorening.
  • För tydligare bilder av stjärnhimmel, skjut vid högre höjder.
  • För säkerhetens skull, behåll en mobiltelefon på dig och se till att någon känner till dina planer och vistelseort.
  • Var noga med att din vitbalansinställning inte är i "Auto" -läge. När du spelar in RAW-filer är det vita balansen något du borde oroa dig för under fotosessionen, men du vill också inte att den kan byta från bild till bild. Välj en inställning, till exempel glödande och hålla fast vid den.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande