Hur man bygger ett hexagon picknickbord

Picknickbord kan vara ett bra ställe för en familjesamling eller för utomhuskonstprojekt. Denna design är utmärkt för måltider, eftersom alla står inför mitten, och föremål på bordet är inom räckhåll för alla de sittande gästerna.

Steg

Bild med titeln Bygg en hexagon picknickbord 1b_457
Bild med titeln Bygg en hexagon picknickbord 1b_457
1. Samla de nödvändiga materialen (se, Saker du behöver, Nedan). Du vill köpa bra kvalitetsmaterial med minimal knutar, splittringar eller vridning. Cedar, Redwood, eller till och med den nya återvunna plastdäcken är bäst för platta ytor. I den här artikeln används behandlat södra, gult tallskivor.
  • Ställ in ett arbetsområde så att du kan klippa och montera delar bekvämt. Du behöver en arbetsbänk eller bord minst fyra meter kvadrat, liksom såghästar och en bänk för din miter såg.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 2Bullet1
    2. Markera den grundläggande hexagonformen på nav, eller mitt på ditt bord på ditt arbetsbord eller ett ark av plywood. Detta hjälper dig att placera bitar i rätt läge.
  • Du kan lägga ut navet med en ramtorg, dra en mittlinje, transversal (med längden ungefär 1 1/2 tum (3.75cm) längre än 2 ekrar placerade end-to-end), sedan markera två 60 graders vinklar på varje sida i mitten så den tredje vinkeln mellan dem på varje sida kommer att vara 60 grader också (för 6 x 60 = 360 grader), sedan mäta ut från mittpunkten lika avstånd (i längden av talet), och slutligen ansluter dessa punkter för att bilda skisserna av sexkanten (i 6 likae yttre kantkort).
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 3
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 3
    3. Använd ritningen på bordsytan för att fastställa längden på de medlemmar som kommer att bilda "band" (yttre kantkort) av sexkanten. För bordet i illustrationerna är de sex sidorna 24 tum (61 cm) - skära av en 30 graders vinkel från varje ände (lämnar 60 grader). Naturligtvis, när par sidor sätts samman när du bildar bandet, är det resulterande bordsornet 120 grader.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 4
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 4
    4. Montera ändarna tillsammans för att bilda en hexagon med lika sidor, fäst sedan ändarna med 2 1/2 tum (6.35cm) Galvaniserade eller korrosionsbeständiga träskruvar. Förborrning hålen genom ena sidan av dessa hörn så att de greppar tätt och delas inte.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 5
    5. Kontrollera att varje sida är lika efter att sidorna är fästade ihop genom mätning över parallella sidor. För exempelprojektet är varje sida ca 45 tum (114 cm). Ett enkelt knep för att hålla sidorna från att glida eller flytta, tånagel två sidor med träskruvar till bordsskivan tills talg, eller inre inramningsmedlemmar är fastsatta.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 6
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 6
    6. Skär en två av fyra för att passa mellan två motsatta hörn, vilket gör en 30 graders skärning, i varje ände, från hörnet på varje sida till mitten av 2 tums (5cm) sätt. Du kan skribera dessa nedskärningar, om du inte kan få en noggrann mätning.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 7
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 7
    7. Fäst denna 2x4 (5cm x 10cm) i varje ände med träskruvar. Igen före borra bandet så att träet inte splittras och skruvarna drar sig hårt. Denna montering kommer att vara det grundläggande stödet till bordsskivan, och passar allt som spola (rakt och anpassat) och tätt sammanfogade kommer att ge dig ett bra, solidt färdigt bord.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 8
    8. Skära de fyra talg. Mäta längden på talet från mitten av den tvärgående 2x4 tums (5cm x 10cm) ut till ett hörn. Klipp din talade till den längden.

    Att skära vinklarna på talade, först skribent mitten av 2 tum (5cm) sätt i varje ände. Skär sedan det yttre spetsig av varje talade genom att skära av 30 grader från varje kant till ditt skrivna centrum.

    De nub-end kommer att skäras 30 grader till mittmärket endast av en kant, och 90 grader av denna ändskärning, från mitten, till den andra kanten, vilket sänker 60 grader - eller efter skärning 30 kunde du skära av 60 grader till mitten av den andra kanten, vilket automatiskt skulle lämna den önskade 90 (sedan 30 + 90 + 60 = 180).
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 9
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 9
    9. Fäst dessa ekrar genom att skruva de första två på ena sidan genom mittbrädet och motsatsen av tån med träskruvar genom den fasade änden. Igen, före borrhål där det är möjligt, speciellt vid fastsättning mycket nära brädets ände.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 10
    10. Kontrollera den färdiga ramen för att se till att den är symmetrisk och alla sidor är lika. Kontrollera att kanterna är spola på både topp och botten. Var medveten om att även färdigt timmer kan variera något i bredd och tjocklek, så det här steget är viktigt för ett bra färdigt projekt.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 11
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 11
    11. Skär 6 brädor för de standarder som stöder bordsskivan på basramen och 6 diagonala hängslen för att hjälpa dem.De benstycken I illustrationerna är 10 tum (25 cm) långa, och de diagonala hängslen är 6 tum (15 cm) långa, 45 grader i varje ände.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 12
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 12
    12. Preborrhål där fästanordningar kommer att fästa stöden till ramen. Fäst sedan hängslen till dessa medlemmar. Håll skruvarna spola till ramen så att varje medlem kan passa tätt på plats. Använd samma 2 1/2 tum # 10 korrosionsbeständiga träskruvar.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 13
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 13
    13. Passa varje standard på plats. Säkra axlarna och kontrollera att allt är på rätt plats.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord steg 14
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord steg 14
    14. Placera en 8 fot (243cm) 2x4 tum (5cm x 10 cm) över två motsatta hörn ovanpå dessa inlägg och centrera det mellan dem. Fäst sedan det på plats med skruvar.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 15
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 15
    15. Markera mitten av detta styrelse. Rita en linje på varje sida med en torg för att markera platsen där de radiella brädorna som stöder sätena kommer att fästas. Klipp fyra av dessa med samma 30 graders vinklar som är centrerade på vardera sidan av ena änden.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 16
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 16
    16. Fästa dessa eker medlemmar på plats på centrum och på toppen av inlägg i varje ände. Sedan slå dem med diagonala hängslen, om du vill, för extra stöd.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 17
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 17
    17. Klipp 2x4 tum (5cm x 10cm) brädor 12 tum (30cm) lång med 30 grader av varje ände (dvs: 60 grader vinklar). Montera dem sedan mellan eker brädor att stärka dem. Se till att de är lika, eftersom dessa kommer att hålla sätesstödskivorna på plats under resten av bordet.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 18
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 18
    18. Skär sex 14 tum (35 cm) 2x4 tum (5cm x 10 cm), kvadratisk i varje ände och sex 10 tum (25 cm) diagonala hängslen med 45 graders vinklar på varje ände.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 19
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 19
    19. Fäst de 14 tum (35cm) brädorna i slutet och spola med botten av eker Styrelser som utstrålar från mittnavet i den övre delen av ramen som du har monterat. Använd en större, tyngre skruv för den här bilagan, eftersom det kommer att stödja bordets vikt och dess passagerare när projektet är klart och bordet är i bruk.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 20
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 20
    20. Fäst de diagonala hängslen till dessa ben, igen, se till att monteringen är kvadratisk och tätt passande.
  • Bild med titeln Bygg en homebrew keegerator steg 3
    Bild med titeln Bygg en homebrew keegerator steg 3
    21. Kontrollera den färdiga enheten för att se till att alla fästelement håller tätt och allt är robust och ljud. Lägg till skruvar till alla anslutningar som verkar lös och byt ut några brädor som har splittrat eller inte verkar låta.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 22
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 22
    22. Rulla ramen från monteringstabellen så att den står på marken upp och ner från monteringspositionen. Benen ska vila fast på marken eller din arbetsyta. Om det verkar vara för länge eller ut ur torget, kan du trimma dem, men det borde inte vara nödvändigt, om de alla skärs och är korrekt monterade.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 23
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 23
    23. Börja fäste bordsskivan på navet. Illustrationerna visar 5/4 x 6 tum (3 cm x 15 cm) däckbrädor med radiekanter, cederträ eller rödved, eller 2 x 4 tum (5 cm x 10 cm) behandlad gul tall kan också användas.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord steg 24
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord steg 24
    24. Centrera den första planken på mittlinjen mellan två motsatta hörn, kontrollera avståndet från motsatta kanter på motsatta ändar. Låt en ände överhand ca 3 tum (7.5cm) och skruva planken ner för att hålla den på plats. Fortsätt lägga till plankor tills den ena sidan är nästan täckt.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 25
    25. Gör en linje parallell med stödramen ca 3 tum (7.5cm) utanför den ramen och skär plankorna med en cirkelsåg. Spara dropparna (avstängda ändar) av dessa plankor för att avsluta den sida du jobbar med och att starta den andra sidan. Se till att du fixar plankorna säkert - de kan varpa eller vrida, om de utsätts för vädret.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 26
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 26
    26. Avsluta läggning och fästning av bordsskivorna. Trim sedan alla sidor så att de är lika och symmetriska mot basramen. Sand kanterna för att se till att det inte finns några splinter eller grovt material för att skada användare av bordet.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 27
    27. Placera sätebrädorna på 2x4 tum (5cm x 10cm) som sträcker sig till utsidan av basramen. Var och en kommer att ha en skärning ca 30 grader, utsidan ska täcka toppen av benen där de passar ändarna på sätesstöden. Borra pilothål i ändarna av säteplankorna så att de inte splittras.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 28
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 28
    28. Passa alla sätebrädorna, ta hand om att kontrollera vinklar och justera dem så var och en passar tätt till den angränsande brädan.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 29
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 29
    29. Sand några kanter som kan ha splinter eller grova ytor och runt hörnen med en sander för att undvika skador på skinn när människor sitter i det färdiga bordet.
  • Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 30
    Bild med titeln Bygg ett hexagon picknickbord Steg 30
    30. Avsluta bordet med en yttre förseglare eller väderbeständig färg, och njut av ditt nya bord.
  • Tips

    Använd galvaniserade eller korrosionsbeständiga fästelement. Skruvar föredras för att hålla sig tätt mer permanent, men naglar kommer också att ge acceptabla resultat.
  • Skripa det tvärgående för skärning genom att placera din 2x4 tum (5cm x 10 cm) centrerad över de två motsatta hörnen från sexkanten och gör scribe-märken (repor) med en spikspets eller ett knivblad exakt var du skulle skära vinklarna. Du kan lägga till ett större märke som hjälper dig att hitta Scribe-Mark när du gör dig redo att skära den. (Undvik att använda en penna, markör eller snickare-Crayon - istället för att skriva - eftersom de markerar mycket för tjockt för att markera sådana tätt passande nedskärningar.)
  • Välj timmer som kommer att stå exponering för elementen. Behandlad sydlig gul tall kommer att varpa och dela om den inte är förseglad eller målad efter montering och torkning.
  • Det färdiga bordet är mycket stort och tungt, så var beredd att ha hjälp för att skifta det, om du monterar det ett avstånd från sin sista plats.
  • Välj timmer som är relativt fritt från knutar, avtagna kanter och splittring.
  • Varningar

    Håll ditt arbetsområde klart.
  • Behandlat timmer innehåller giftiga kemikalier, förhindra kontaminering av livsmedel, om du använder behandlat timmer.
  • Se till att alla vakter är på plats på elverktyg.
  • Splinter och andra faror är en risk i alla träbearbetningsprojekt.
  • Använd skyddsglasögon vid skärning och fästmaterial.
  • Skruvarna har skarpa punkter, handskar kan hjälpa till att förhindra skador.
  • Saker du behöver

    • 2x4 tum x 8 fot (5cm x 10cm x 243cm) timmer (17 för projektet i bilder)
    • 5/4 tum x 8 fot (3 cm x 243cm) däck (5 för projektet i bilder)
    • 2x8 tum x 8 fot (2.4 m) timmer (behöver bara 1) för 6x6 triangelstänger i steg 11
    • 2 1/2 tum (6.35cm) # 10 träskruvar (eller lämpliga naglar)
    • 4 tum (10cm) # 12 träskruvar
    • Cirkelsåg
    • Mitsåg
    • Skruvpistol eller borr
    • Kraft sander
    • Måttband, penna, kvadratisk
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande