Hur man utformar en framgångsrik inomhus trädgård

Duplicering av moder natur inomhus för våra växtvänner är mer komplicerat än de flesta ofta inser. Om du är intresserad av att skapa en framgångsrik inomhus trädgård, vare sig för blommans skönhet eller att växa producera för ditt kök, prova någon av följande metoder för att skapa en container trädgård eller en hydroponics trädgård. Läs vidare på Step One för användbara råd om att göra din inomhus trädgård så framgångsrik som möjligt.

Steg

Del 1 av 3:
Förberedelse
  1. Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 1
1. Bestäm om en trädgårdstil. När trädgårdsarbete inomhus finns det två allmänna stilar av trädgårdsarbete: Containerhantverk, och hydroponisk trädgårdsarbete. Container trädgårdsarbete är precis som det låter - en serie plantrar / behållare som använder traditionell trädgårdsjord och metoder för att odla dina växter. En hydroponic trädgård är en speciell typ av inomhus trädgård som använder befruktat vatten och en icke-jordstart för dina växter, ordnade vertikalt. Var och en är ett värdefullt alternativ av olika anledningar:
  • Container trädgårdar är ett bra alternativ för någon som kanske vill omorganisera sina växter eller så småningom flytta dem utomhus. Container trädgårdar kan odla någon typ av växt, i vilken storlek som helst.
  • Hydroponic Gardens är ett bra alternativ för någon som vill producera många växter i en liten mängd utrymme. Vanligtvis används hydroponiska trädgårdar för växande grönsaker.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 2
    2. Välj rätt utrymme. Att skapa en framgångsrik inomhus trädgård är starkt beroende av att välja ett utrymme inomhus som hjälper dina växter att växa. Välj ett område som har massor av fönster och solljus - vanligtvis öst och västläge fönster är bäst. När det är möjligt, placera din trädgård (behållare eller hydroponic) nära ett fönster för att möjliggöra mer värme och solljus.
  • Undvik rum som har kalla temperaturer (som en vind eller garage) - kallt kan döda eller sakta ner tillväxten av dina växter medan värmen är vanligtvis välkommen av dina växter.
  • Undvik att välja ett område nära en luftventil eller fläkt, eftersom de kan torka ut dina växter och orsaka skador på dem.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 3
    3. Korrekt kontrollera miljön. Den största orsaken till att plantera en inomhus trädgård är möjligheten att helt kontrollera miljön. Även om detta kräver mer arbete ökar det också kraftigt framgången för dina växter när de görs ordentligt. Det finns tre allmänna saker som du har ansvaret för att kontrollera: Lufttemperatur, vattenfrekvens och markförhållande. Dessa varierar något beroende på det trädgårdssystem som du använder och de växter du bestämmer dig för att växa, men det finns några användbara verktyg för att styra miljön lättare.
  • Prova markvärmemattor. I allmänhet trivs de flesta växter i jordtemperaturer mellan 75-85 ° F (24-29 ° C). Du vill förmodligen inte ha ditt husvärme på det höga, särskilt på vintern. För att åtgärda detta kan du köpa elektriska mattor gjorda för värmepottor från botten och reglerar jordens temperatur.
  • Få ett droppsystem. Vattning regelbundet kan vara en svår vana att behärska - istället för att ställa in påminnelser för dig själv dagligen, försök att få ett droppsystem. Detta fungerar med en serie små rör som levereras till varje växt, och en timer som vrider vattnet på / av under en viss period varje dag.
  • Välj ett belysningssystem. Även om Windows släpper in lite solljus, kommer du främst att vara ansvarig för att ge dina växter ljus genom konstgjorda medel. Fluorescerande ljusrör anses vanligtvis det bästa valet eftersom de är kostnadseffektiva och ger bra resultat. Annars kan du köpa en specialvärmelampa för växande inomhusplantor.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 4
    4. Välj dina växter. Precis som en trädgård utanför finns det ett stort utbud av växter som du kan växa inomhus, inklusive grönsaker, bär, örter, blommor och dekorativa greener. Innan du leder till barnkammaren och börja plocka ut slumpmässiga attraktiva växter måste du bestämma vilka växter som fungerar bra i din trädgård. Vissa växter kommer att blomstra inomhus medan andra kommer att kämpa. Några populära växter att växa inomhus är:
  • Grönsaker som sallad, bönor, ärter och svamp och frukter som jordgubbar.
  • Örter: Basil, Bay, Gäslök, Oregano, Persilja, Rosemary, Sage, Tarragon och Thyme.
  • Blommor: Fredlilja, afrikansk violett, ringblomma, begonia, kaktus och succulenter.
  • Del 2 av 3:
    Container trädgårdar
    1. Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 5
    1. Välj dina behållare. Eftersom du växer inomhus har du ett brett utbud av alternativ för behållare att plantera i. Du kan gå med traditionella krukor eller behållare från en trädgårdsförsörjning eller vara unik och använder gamla vaser eller plastflaskor. Du behöver inte en stor behållare för att starta frön, och om du transplanterar en växt behöver du en behållare dubbelt så stor som rotbollens storlek. Annars, leta efter en behållare som har hål i botten för att tillåta dränering eller bara borra hål i någon behållare.
    • Plastbehållare behåller fukten bäst, men Terra Cotta krukor ses vanligtvis som det mest attraktiva alternativet.
    • Prova att återvinna gamla kaffeburkar eller 1-liters plastflaskor att använda. På så sätt kommer du att vara grönt medan trädgårdsarbete - en dubbel bonus!
    • Du kan radera botten av din behållare med stenar för extra dränering.
    • Om du använder en träbehållare, försök att hitta en gjord av redwood eller cedar, som är särskilt rotbeständiga.
    • Använd inte någon behållare som har behandlats med kemikalier, eftersom det kunde döda din anläggning.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 6
    2. Skapa din Potting Mix. Tyvärr kan du inte bara ta en massa jord från din trädgård och använda den för att plantera dina behållare. Jord från utsidan innehåller ofta sjukdomar och insekter som kan döda av din växt över tiden, och är sällan rätt balans av sand / lera för den perfekta porösa nessen. Medan du kan köpa pre-made Potting Mix sparar du mer pengar och garanterar kvaliteten på din mix genom att skapa din egen. För att göra din egen Potting Mix behöver du 1 delkåpor, 1 del vermikulit och 2 delar kompost. Dessa är alla tillgängliga på ditt lokala trädgårdscentrum.
  • Blötlägg kåpan torvstenen för att rehydrera det - vanligtvis kommer dessa med riktningar, så följ de bifogade instruktionerna om blötläggning.
  • Blanda din COIR-torv och vermikulit tillsammans tills det är väl blandat och lägg sedan till i komposten.
  • Om du kan, är maskgjutningar ett utmärkt tillägg till din jordmix - lägg till ½-1 kopp maskgjutningar till din mix innan du planterar dina behållare.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 7
    3. Ställ in ditt trädgårdssystem. Om du planterar en stor inomhus trädgård, måste du skapa ett hyllsystem för dina växter. Annars, använd de ovan nämnda tipsen för att välja ett mellanslag för din containerträdgård. Du måste också ställa in dina kontrollfaktorer: ditt ljus, vattensystem och temperaturreglage. Om du använder ett hyllsystem, bör det vara lätt att hänga fluorescerande ljus och ditt droppsystem till hyllorna. Annars, arbeta ditt utrymme tills du har alla de anpassade komponenterna. Värmemattor ska placeras under behållarens placeringar.
  • Du kan köpa timers för lampor, värmemattor och droppsystem så att de bara är på under vissa tider på dagen.
  • Tänk på att vissa växter kräver olika mängder ljus och grupperar dem på lämpligt sätt. Till exempel, lägg alla de ljusa lovande växterna nära varandra och de skuggälskande plantorna nära varandra och justera ljusutmatningen i enlighet därmed.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 8
    4. Behålla dina växter. Efter att ha planterat din trädgård måste du uppdatera det för att bli framgångsrik. Se till att dina växter får regelbundna mängder solljus och vatten, och att jordens temperatur inte faller under 70 ° F (21 ° C). När dina växter blir för stora, måste du transplantera dem i större krukor eller dela dem i fler växter, antingen för att behålla eller ge bort.
  • Om du märker några växter med bruna fläckar, som slår, eller är tydligt att dö, ta bort dem från resten om de bär en sjukdom eller skadedjur som kan sprida sig.
  • Du kan inkludera kompost eller gödselmedel i behållarna varje månad för att hjälpa till att leverera växterna med näringsämnen. Om du har ett droppbevattningssystem kan du dosera ett flytande gödningsmedel i systemet några veckor för att hålla växterna starka.
  • Du kan ställa in dina krukor i brickor av stenar så att vattnet som dränerar ut kommer att ge fuktighet för dem när de växer.
  • Del 3 av 3:
    Hydroponic Gardens
    1. Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 9
    1
    Välj ett hydroponic system. Det finns många olika sätt att skapa en hydroponic trädgård, men de följer alla samma tema: en vattentank ligger på botten och staplar av hyllor / växter placeras på toppen. Det befruktade vattnet från tanken matas till plantorna med ett pumpsystem, och vattenfiltret ner genom växterna och överskottet dräneras tillbaka till den ursprungliga vattentanken. Några variationer av detta system inkluderar:
    • Skapa ett litet hydroponics-system. Du behöver inte en massiv hyllenhet och massor av leveranser för att skapa ett grundläggande system. Istället kan du använda cut-off plastflaskor och ett solbelyst fönster. Överväg att göra ett fönstersystem för ett tätt utrymme.
    • Använder en stor behållare istället för många små. Det finns så många variationer av hydroponiska system, och en av dem innefattar att använda ett stort badkar för att producera mycket av samma gröda, istället för att använda flera små behållare.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 10
    2. Välj din plats. Precis som med en containerträdgård, kommer en hydroponisk trädgård att trivas med det mest tillgängliga solljuset. Välj ett utrymme nära ett fönsterfaktor, om du använder en liten trädgård kan fönstret vara den enda nödvändiga ljuskällan. Annars måste du hitta en plats med mycket vertikalt utrymme för stapling som är nödvändigt för systemet. Försök använda en hyllenhet eller organisatorisk bokhylla för ditt hydroponics-system.
  • Placera inte hyllorna direkt eller under en luftventil / kanal.
  • När det är möjligt, sätt ditt hydroponics-system på hårda golv istället för mattan för att undvika mögel och mögel växer.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 11
    3. Förbered dina behållare. Som med en containerträdgård är nästan vilken behållare som helst lämplig för ett hydroponics-system så länge det inte är kemiskt behandlat och tillåter dränering genom botten. Du måste borra hål i en behållare som inte har dem så att vattnet kan filtrera ut i botten. I stället för att använda pottjord för dina behållare fyller du dock dina krukor med ett hydroponiskt substrat. Därefter plantera dina frön enligt vanligt och vattna dem tungt för att minska transplantationschocken.
  • Korrekta substrat för hydroponics inkluderar expanderad lera, lava stenar, coco coir och torvmossa.
  • Tänk på hastigheten på pumpen när du bestämmer hur många hål som ska borra. Du måste tillåta behållaren att fylla med vatten medan pumpen körs och dräneras mellan pumpcyklerna.
  • Installera ett överflödigt avlopp mot toppen av din behållare för att undvika översvämning.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 12
    4. Ställ in ditt system. Om du köpt ett kommersiellt hydroponics-system måste du följa paketets anvisningar för att ställa in det. Om du gör ditt eget hemlagade system kan du följa dessa lösa riktningar för inställning. Sätt din vattentank på bottenhyllan, förhöjd minst några inches över golvet. Placera sedan dina växtbehållare på hyllorna ovanför tanken - behållaren närmast tanken ska nästan täcka den helt - det borde inte vara mycket avstånd från tankens övre del till botten av behållaren. Ställ in ditt vattenpumpsystem för att leverera vatten till växterna på hyllorna ovan.
  • Din fluorescerande ljus ska hängas direkt ovanför växterna.
  • Du kan köpa en speciell timer för att styra vattenpumpen så att den körs vid specifika tider. Ställ in pumpen på en timer som kör 15 minuter för varje timme. Detta gör det möjligt för växterna att tömma så att de kan få syre.
  • Prata med en lokal hydroponics expert på en plantskola för specifika råd till ditt system.
  • Bild med titeln Design En framgångsrik inomhus trädgård Steg 13
    5. Behålla ditt system. Med tiden måste du se till att ditt hydroponics-system är i gott skick så att det fortsätter att springa smidigt. Testa ditt vatten för näringsämnen varje vecka och tillsätt näringsämnen efter behov.
  • Ibland måste du tömma allt vatten i ditt hydroponicsystem och byt ut det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Eftersom de flesta inomhus trädgårdar är små, begränsa antalet växter. Det är en frestelse - speciellt om du växer växter från frö, och du får mycket högkvalitativa plantor - för att göra din trädgård överfulla. Se till att du reserverar tillräckligt med utrymme med bra belysning för varje växt. Sopor de svagaste, eller ge dem till någon med liknande hobby och trimma den överdrivna tillväxten när det behövs.
  • Du kan begränsa inomhus sjukdomar och husdjur med hjälp av neemolja. Neem Oil är växtbaserad olja gjord av Neem Trees - du kan få den organiskt odlad, som innehåller naturliga, östrogenliknande kemikalier som dödar av virus, bakterier, svamp och gör växter mindre välsmakande för skadedjur.
  • Välj sjukdomsresistenta, hårda växtsorter. Detta kommer att hjälpa till att behålla god hälsa i din inomhus trädgård.
  • Med några växter måste du pollinera blommor med hand med liten pensel eftersom det vanligtvis inte finns några pollinatorer inomhus.
  • Om du märker tecken på sjukdomar eller mögel är det bäst att skräp den växten eller åtminstone alla smittade bladen omedelbart. Tänk på det här - det kan vara ledsen att kasta bort en eller två växter, men om sjukdomen sprider, kan hela din trädgård bli dålig!
  • Om du inte har pengar till en dropplinje, gör en självvattnande kruka.
  • Varningar

    Om du märker tecken på skadedjur, sjukdomar, formar eller andra abnormiteter, reagerar omedelbart! Skjut inte upp att skräpa plantorna eller spruta dem med insekticid. Väntar kommer att förvärra problemet.
  • Oavsett om du använder hydroponics eller jordbaserad växande, gör det absolut säkert att din trädgård är säker. Vatten och elektronik Blanda inte bra, men du har båda för att du behöver lätta och vattna växterna. Det är bäst att låta kvalificera elektriker gör ledningarna. Det sista du vill ha är att bränna upp din inomhus trädgård på grund av elfel!
  • Saker du behöver

    • God kvalitet, hög näringskompost (viktigt)
    • Grundligt rena blomkrukor (viktigt)
    • Dina växter eller frön från var de ska odla dem (viktiga)
    • En mini vattenburk eller kanna (väsentlig)
    • Termometer (viktigt)
    • Gödselmedel (viktigt)
    • Bekämpningsmedel (viktigt när insektsbrytningen händer - och det kommer att hända, förr eller senare)
    • Timers för att styra belysningen (tillval)
    • Vitfärg eller lakan för att göra väggar mer reflekterande (tillval)
    • Oscillerande fläkt (valfritt, men rekommenderas)
    • Ventilerande och / eller joniserande system (valfritt, viktigt när växter med stark lukt)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande