Hur man hittar salamandrar

Salamanders är en typ av amfibier som starkt liknar ödlor, men dessa varelser är helt annorlunda än ödlor! Dessa amfibier andas genom slemhinnor som ligger på sina munar, halsar och hud. Eftersom en Salamanders hud är skyldig att vara fuktig och slicka för att de ska andas, kan salamandrar hittas boende i fuktiga och våta livsmiljöer. Söka efter salamandrar i naturen kan vara ett roligt, pedagogiskt och spännande äventyr! För att få det mesta av din erfarenhet, var noga med att besöka Salamanders livsmiljö under rätt tid på året och var noga med att ta hand om miljön runt dig.

Steg

Metod 1 av 3:
Besöker Salamander Territory
  1. Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 1
1. Besök Salamanders hem. Resa till en geografisk region där salamanders i allmänhet bor. En tredjedel av alla Salamander-arter finns i Nordamerika, speciellt i Appalachian Mountains-regionen. Salamanders bor också i hela Centralamerika, Sydamerika, Asien och Europa.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 2
    2. Vet vad du ska leta efter. Det finns över 700 olika arter av salamandrar i världen, och de kommer alla i olika storlekar och färger. Salamanders har långa, släta kroppar och fyra lemmar, och de kan vara små som 2 tum lång, medan andra kan växa till 4 meter lång! Vissa arter av salamandrar är ljust färgade, vilket kan indikera att de är giftiga.
  • Hellbender är en typ av stor salamander som finns i Nordamerika, som kan växa upp till 2.5 meter i längd!
  • Norra Red Salamanders finns vanligtvis i Maryland och bor i naturliga källor. De är en ljusa, vackra röda med svarta fläckar.
  • Vissa salamandrar, som den axolotl eller den mexikanska salamander, är blekrosa eller vita. Dessa typer av salamandrar bor under jord och är sällan utsatta för solljus.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 3
    3. Vänta på våren. De flesta salamanders bor underjordiska men kommer att röra sig ur viloläge på våren för att odla i vernal pooler, som är grunda fördjupningar i marken som innehåller vatten under denna tid på året. Det här är den bästa tiden på året för att söka efter dessa critters i det vilda.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 4
    4. Besök fuktiga platser. Platser nära våtmarker, strömmar, floder, dammar, myrar och träsks är perfekta platser för salamanders att göra sitt hem. De flesta salamandrarna har ett långt larvstadium och spenderar det mesta av sitt tidiga liv i vattnet, mycket som grodor gör. Dessa fuktiga miljöer är idealiska för att fånga en glimt av dessa djur i naturen.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 5
    5. Titta i kantmiljöer. Kantmiljöer, eller eko-toner, beskriver områden där två olika livsmiljöer möts. Salamanders kan ofta hittas i dessa miljöer, så var noga med att titta nära strängarna eller nära buskar och buskar nära grunt vatten. Salamanders kan också hittas runt sopsor, som är områden där grundvatten långsamt rör sig mot ytan. Håll ögonen på fjädrar, sopsor och andra boggy områden där dessa amfibier ofta gör sitt hem.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 6
    6. Leta efter sina matkällor. Salamanders är köttätande och äter en mängd olika insekter och maskar. I det vilda, en salamander kommer att äta crickets, maskar, larver, spindlar, sniglar - ganska mycket som det lätt kan svälja! Om du vet var du ska hitta sina favoritmåltider, kan du få en större chans att spotta en salamander scurrying om.
  • Många av insekterna i Salamanders kost finns under stockar, stenar och grenar, så du kan upptäcka en salamander som lurar runt dessa områden.
  • Större salamandörer äter ofta grodor och mindre salamandrar, medan vattenlevande salamandrar kommer att äta små fiskar, kräftor och andra små vattenlevande varelser. Om du stöter på en pool av fortfarande rörligt vatten med massor av stenar och trädrötter, ta en närmare titt! Kräftor finns ofta där, så dina chanser att spotta en salamander är större.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 7
    7. Sök på natten eller på regniga dagar. Gör planer på att söka efter salamandrar på natten eller när vädret är mulet och regnigt. Salamanders är nattliga och kan vanligtvis hittas på natten - men de kan också våga ut under dagtid när det är molnigt eller regnar.
  • Metod 2 av 3:
    Söka efter salamanders
    1. Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 8
    1. Titta under stockar, stenar och högar av löv. Sök efter skräp på marken nära våtmarker och pooler av vatten. Stenar, fallna stockar, grenar och högar av löv gör idealiska gömställen. Salamanders måste hålla sin hud fuktig för att andas och gömma sig under dessa typer av föremål för att skydda sig från direkt solljus.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 9
    2. Långsamt lyft skräp. Slå sakta över bitar av markskräp för att hitta salamanders. Långsamma, mjuka rörelser kan förhindra att salamandrar blir oroliga och scurrying bort snabbt för att hitta en annan gömställe. Att vara försiktig när du lyfter skräp hjälper till att skydda andra levande organismer som kan ha gjort sitt hem där.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 10
    3. Returnera skräpet. Returnera alltid jordens skräp till sin ursprungliga position. Alla större störningar för bergarter, loggar och andra skräp kan ändra luftfuktighetsnivåerna, säkerheten hos en Salamanders livsmiljö och säkerheten hos andra levande varelser i området.
  • Metod 3 av 3:
    Skydda salamandrarna och miljön
    1. Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 11
    1. Spendera inte för mycket tid i ett område. Letar efter salamanders i naturen kan vara mycket roligt, men var noga med att du inte stannar på ett ställe för länge. Störande blad och stockar och trampning genom gräset i ett koncentrerat område kan orsaka habitatdegenerering och kan störa Salamander-uppfödningspopulationerna.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 12
    2. Håll dig borta från avelpooler. Om du snubblar på en salamanderuppfödningspool, undvik störning av det. Titta på avstånd så att du inte skadar salamandrarna eller deras ägg.
  • Bild med titeln Hitta Salamanders Steg 13
    3. Hantera inte salamandrarna. Om det inte är nödvändigt att hantera en salamander, välja inte. Oljorna på mänsklig hud kan vara giftig för salamandrar, och saltet och värmen från mänskliga händer kan vara skadliga för dem.
  • Tips

    Se till att dina händer är fria från lotion, buggspray och andra kemikalier som kan vara skadliga för en salamanders hälsa om du hanterar amfibien.
  • Var alltid säker på att du har behörighet att söka efter salamandrar, och var noga med att en vän eller en släkting vet var du kommer att vara och när du söker.
  • Om du inte bor nära en geografisk region där salamanders bosatt, kan du kanske se salamandrar på din lokala zoo. Många djurparker kommer att rymma salamandrar i en simulerad fuktig och fuktig miljö.
  • Varningar

    Ta aldrig en salamander med sin svans. En salamanders svans kommer att bryta av. Det kan regenerera, men det är bäst om detta kan undvikas.
  • Om du hanterar en salamander, var noga med att tvätta händerna omedelbart efter att ha kommit i direkt kontakt med en salamander. Vissa salamanderarter utsöndrar giftiga kemikalier som kan orsaka hudirritation, och vissa reptiler har kopplats till Salmonellaförgiftning. Tvätta händerna hjälper till att förhindra spridningen av dessa kemikalier och bakterier.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande