Hur man rengör sprinklerhuvuden

Låt inte din gräsmatta lider av ett täppt sprinklerhuvud. Skräp, hårdvattenuppbyggnad, och rost kan hämma din sprinkler från jämnt fördelande vatten och lämna din gräsmatta med torra fläckar medan de översvämmer andra områden. Du kommer snart att kunna få din sprinkler som ny igen och få din gräsmatta tillbaka till att vara avundsjuka i grannskapet.

Steg

Metod 1 av 3:
Rensa skräp
  1. Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 1
1. Torka sprinklerhuvudet rent. Koppla bort enheten från vattenslangen. Använd en torr trasa för att torka huvudet på din sprinkler. Torka det rent av smuts, lera, silt eller annat organiskt material.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 2
    2. Inspektera sprinklerhuvudet. Var särskilt uppmärksam på öppningar där vattnet tvingas genom sprinklersna och kontrollera efter några hinder. Stenar, lera, insekter och gräsklippningar är ofta culpriserna och lätt avlägsnas.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 3
    3. Lossa skräp med ett pappersklipp. Böj ena änden av ett pappersklämma eller trådstycke och försiktigt sätta i öppningen av sprinklerhuvudet. Ofta är det tillräckligt för att lossa smuts och andra skräp som har byggt upp i de små öppningarna av en oscillerande sprinkler.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 4
    4. Skölj rent med den frånkopplade vattenslangen. För dyrare bevattningssystem kan du fysiskt ta bort sprinklerhuvudet för att göra det här. Dessa system innehåller ofta interna skärmar som du inte vill punktera genom att sätta in ett objekt direkt i sprinklerhuvudet.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort rost och mineraluppbyggnad
    1. Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 5
    1. Placera sprinklerhuvudet i en hink. Koppla bort sprinklerhuvudet. Placera den i en hink eller plastpåse. Din behållare ska vara tillräckligt stor för att helt nedsänka sprinklerhuvudet.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 6
    2. Applicera en rostborttagare på sprinklerhuvudet. Täck enheten helt i en gemensam hushålls rostborttagare. Dessa städare kommer ofta att ta itu med kalciumuppbyggnad och andra mineraler som är vanliga i vattenförsörjning.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 7
    3. Blötta det i ca 30 minuter. Suga sprinklerhuvudet i varmt vatten för att ytterligare lossa smuts och uppbyggnad.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 8
    4. Skruva av eventuell återstående uppbyggnad. Använd en hård, bristled pensel för att ta bort eventuell uppbyggnad från sprinklerhuvudet. Sedan skölj det med rent vatten.
  • Metod 3 av 3:
    Förhindra ytterligare träskor
    1. Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 9
    1. Smörj eventuella rörliga delar. Fett alla exponerade rörliga delar efter rengöring med vilket smörjmedel som inte skapar uppbyggnad, såsom WD40.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 10
    2. Rensa området runt sprinklerhuvudet. Om huvudet är inbäddat i marken, ta bort gräs eller ogräs som är för nära enheten. Om sprinkleren är över marken, se till att den är på en jämn yta utan obstruktioner. Försök att placera ett bräde under din sprinkler för att ge det mer stabilitet och förhindra att dess komponenter direkt kommer i kontakt med smuts och framtida skräp.
  • Bild med titeln Clean Sprinkler Heads Steg 11
    3. Rengör sprinklerhuvuden regelbundet. Rengör dem minst två gånger om året. Det är viktigast att göra det innan du lagrar för vintern, för att hålla dem som arbetar med idealiska förhållanden. Detta kommer att bidra till att förhindra större täppa, och din gräsmatta tackar dig.
  • Om du fortfarande har dålig vattendistribution, kan en täppa inte vara det enda problemet, kontrollera ditt vattentryck och för några kinks i slangen, eftersom det kommer att störa din sprinklers förmåga att fungera ordentligt.
  • Tips

    Testa ditt sprinklerhuvud efter rengöring för att säkerställa att den fungerar ordentligt. Om uppbyggnad fortfarande stör dess funktion, upprepa rengöringsprocedurerna.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande