Hur man gör box flätor

Box flätor kan ge dig det eleganta, bohemiska utseendet du alltid har velat och göra att du bibehåller ditt hår dagligen mycket lättare. Att få boxflätor professionellt gjorda på en salong kan vara dyrt, men du kan skapa den här frisyren hemma. Genom att fästa syntetiskt hår till ditt naturliga hår med lite tålamod kan du uppnå vackra boxflätor på nolltid.

Steg

Del 1 av 4:
Prepping ditt hår för flätning
  1. Bild med titeln Gör Box Flätor Steg 1
1. Schampo och skick ditt hår. Börja med att tvätta håret med ditt vanliga schampo i duschen eller badet. Applicera sedan en fuktgivande balsam så att ditt hår inte blir krusigt när du torkar det.
  • Använd en lövkonditioneringsapparat om ditt hår tenderar att vara mycket torrt eller krusigt.
  • Du borde schampo och skicka ditt hår även om du ska använda hårförlängningar för flätorna, eftersom det kommer att se till att hårförlängningarna fäster ordentligt till ditt naturliga hår.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 2
    2. Detangle ditt hår med en kam. Låt ditt hår lufttorka helt om det är rakt och bra, och använd sedan en plast-tandkam för att försiktigt ta bort några tangles eller knutar. Börja kamma håret i ändarna, och arbeta dig uppåt, ta bort knutar och tangles när du går. Bygga inte eller dra på håret för hårt, eftersom du inte vill riva eller riva ditt hår. Försök att ta bort så många tangles som du kan så ditt hår är lätt att fläta.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 3
    3. Blåsa hårt håret rakt om det är väldigt lockigt. Applicera en värmeskyddande gel eller spray till ditt hår innan du blåser torrt det. Använd en borste för att blåsa hårt håret i sektioner så det ligger platt och rakt. Detta kan göra att du är lättare för flätorna, speciellt om du har mycket lockigt hår.
  • Om din hårtork kommer med en kam eller plockning, kan du använda det.
  • Du kan också platt järn torrt hår med en hårrätare om du föredrar. Se till att du applicerar värmeskyddare innan du rätar ditt hår.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 4
    4. Trimma ändarna på ditt hår om de är torra eller splittrade. Om du har slutar som känner sig torra när du gnuggar dem eller verkar platt och krusig, kan du trimma dem noggrant. Trimning av ändarna kan bidra till att förhindra fuzziness i ändarna av flätan och hålla flätorna låsta i under en längre tid.
  • Trimning av ändarna är särskilt viktigt om du använder syntetiskt hår för att skapa rutan flätor, eftersom syntetiskt hår tenderar att fästa bättre för färska, rena ändar.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 5
    5. Dela håret i 4 lådformade sektioner med en bred tandkam. Skapa 4 sektioner genom att dividera ditt hår ner i mitten från pannan till nacken, sedan från örat till öra. Lämna det första avsnittet du planerar att arbeta med att ångra. Se till att sektionerna är jämnt avskilda, med en klar rak linje vid rötterna och bildar en lådform. Använd 3 stora hårklipp för att hålla de återstående 3 sektionerna ur vägen.
  • Se till att ditt hår är jämnt uppdelat mellan varje sektion. Du kan behöva göra delarna framför en spegel för att få en bättre känsla av sin form.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 6
    6. Applicera hydrerande gel eller grädde till ändarna av ditt hår för att förhindra frizz. Använd dina händer för att köra en liten mängd hydratiserande gel eller grädde på hårets ändar, gnugga i gelen bra. Detta kommer att bidra till att hålla ändarna på ditt hår fuktigt, minska frizz och göra det lättare för det syntetiska håret att blanda med ditt naturliga hår.
  • Leta efter hydratisering av gel eller grädde på din lokala skönhetsföretag eller online. Geler och krämer som innehåller kokosnötolja och argonolja är vanligtvis bra alternativ.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 7
    7. Dela ditt hår i en 1 tum (2.5 cm) sektion med den spetsiga änden av en råtta svanskam. Ta den spetsiga änden av kammen och kör den genom 1 av de främre delarna som du gjorde tidigare i ditt hår. Avsnitt ut en .5 tum (1.3 cm) Sektion av hår över ditt öra Om du gör små till medelstora flätor. Om du skapar Jumbo Box flätor, avsnitt ut 2 tum (5.1 cm) av hår.
  • Se till att delen ovanför håret är rakt. Använd kamänden av kammen för att borsta bort några flyor ovanför den del så att delen är rak och ren.
  • Binda tillbaka resten av håret i sektionen så det är ur vägen.
  • Del 2 av 4:
    Sektion av det syntetiska håret
    1. Bild med titeln Gör Box Braids Steg 8
    1. Få 6-8 förpackningar syntetiskt hår för långa, tjocka flätor. Använd syntetiskt hår, snarare än mänskligt hår, för boxen flätor, som det inte kommer att fräsa. Kortare, tunnare Boxflätor kan kräva färre hårpaket. Leta efter syntetiskt hår som är slät och mjukt på din lokala skönhetsföretag eller online.
    • När du är i tvivel, få mer hår än du tror att du kanske behöver. Du kan då använda något kvarvarande hår för en annan stil senare eller returnera den, om återförsäljaren tillåter avkastning.
    • Mjukt pressat kanekalonuttryckshår och försträckt kanekalonhår är de vanligaste typerna av syntetiskt hår som används för Box flätor. Du kan också använda mänskligt hår eller garnhår.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 9
    2. Ta 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) syntetiskt hår. Placera hårförlängningarna mellan fingrarna i en förskjuten linje. Bryt håret i 3 sektioner. Placera 1 avsnitt av hårförlängningarna mellan din pekare och långfinger. Ta sedan nästa avsnitt och placera den mellan ditt långfinger och ringfinger 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) under den första sektionen. Håll den tredje delen mellan ditt ringfinger och pinkie 1 till 2 tum (2.5 till 5.1 cm) under den andra sektionen.
  • Staggerande håret i en linje kommer att ge ändarna av flätorna en fjädrade, snarare än trubbigt, se, vilket gör att håret blir mer naturligt.
  • Bild med titeln Gör Box Flätor Steg 10
    3. Ta bort ⅓ av håret. Ställ den åt sidan, eftersom du inte kommer att använda den för att bilda flätan. Du kan använda den senare när du gör nya sektioner av hår för dina flätor.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 11
    4. Bilda en slinga med det återstående håret. Ta 1 avsnitt av hår och placera den över den återstående delen av håret så att de låser sig in i varandra för att bilda en slinga. Se till att 1 avsnitt har mer hår än den andra. De 2 bitarna ska skapa en lös slinga, där den mindre delen hänger över den större delen.
  • Du borde nu ha 3 jämn sektioner av syntetiskt hår att arbeta med.
  • Del 3 av 4:
    Fästa det syntetiska håret
    1. Bild med titeln Gör Box Flätor Steg 12
    1. Placera det syntetiska håret över ditt naturliga hår på rötterna. Vänd handen så att din handflata står inför inåt. Håll sedan det syntetiska håret i mitten med tummen och pekfingret och placera det över ditt naturliga hår precis vid rötterna. Håll det syntetiska håret på plats med fingrarna, foder upp det syntetiska håret med ditt naturliga hår.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 13
    2. Låt ditt naturliga hår falla i mitten av det syntetiska håret. Du borde ha 3 hårsträngar, 2 strängar på utsidan och 1 sträng i mitten. Ditt naturliga hår bör falla under det syntetiska håret i mitten avsnittet.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 14
    3. Fläta ditt naturliga hår med det syntetiska håret. Håll fast i mitten avsnittet och nå under till 1 av de yttre sektionerna. Dra håret från utsidan till mitten. Då nå under igen och dra håret från den andra utsidan till mitten. Detta är början på flätan, med ditt naturliga hår tätt integrerat i det syntetiska håret. Börja din fläta tätt nära hårbotten så att det kommer att se nytt ut.
  • Håll ett fast grepp på det syntetiska håret och ditt naturliga hår med fingertopparna så det syntetiska håret glider inte av.
  • Fortsätt fläta håret hela vägen till ändarna och nå under mitten avsnittet för att placera hårsektionerna ovanpå varandra.
  • Du behöver inte fläta ditt hår tätt för att få det att stanna. Braiding ditt hår för hårt kan faktiskt leda till skador. Håll även, fast tryck som du flätas så att flätan verkar likformigt och slät.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 15
    4. Säkra slutet på flätan med ett hår elastiskt, om det behövs. Om det syntetiska håret är tjockt, behöver du inte ha ett hår elastiskt för att säkra flätans slut, eftersom det kan vara på plats på egen hand. Om håret är tunt eller bra, använd en icke-snag elastik för att hålla flätan på plats.
  • Elastiska band kan orsaka frizzning, så använd bara en om du behöver det.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 16
    5. Braid varje sektion en i taget, ta raster efter behov. Arbetssektionen per sektion, avskiljning av en liten, smidig sektion av ditt naturliga hår. Sedan sektion det syntetiska håret och fäst det på ditt naturliga hår för att bli flätat det. Det kan ta flera timmar att göra hela huvudet i Box flätor så ta pauser mellan varje sektion, eller efter behov.
  • Se till att du skapar varje flätor snabbt och jämnt, eftersom flätning av ditt hår för långsamt kan orsaka krusik. Applicera samma mängd tryck så att flätorna alla har samma tjocklek och form.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 17
    6. Trim av några flyways med sax. När du har flätat hela huvudet, använd sax för att ta bort flyways i ändarna. Snip dem så nära flätorna som möjligt så flätorna verkar smidiga, var försiktig så att du inte snubblar något av ditt naturliga hår.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 18
    7. Doppa ändarna av flätorna i varmt vatten för att täta dem. Häll kokande vatten i en skål och doppa varje fläta från midsektionen till ändarna i vattnet. Detta kommer att bidra till att ta bort eventuella återstående flyways och krusik på flätorna, tillsammans med försegling av flätorna och förhindra dem från att unraveling.
  • Du kan ta bort hårets elastik när du har förseglat flätorna om du föredrar att inte ha elastik på flätorna.
  • Del 4 av 4:
    Omsorg för Box Flätor
    1. Bild med titeln Gör Box flätor Steg 19
    1. Täck dina flätor med en silke eller satin halsduk på natten för att förhindra krusik. Binda halsduken runt dina flätor i hårbotten. Om dina flätor är längre än själva halsduken kan du löst stifta flätorna innan du förpackar halsduken, vilket effektivt förkorta dem medan du sover eller lämnar ändarna utsatta.
    • Du kan också sova på en silke eller satin kuddehölje för att hålla din fläta smidiga och fräsa gratis.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 20
    2. Torka dina flätor med häxhasel 2-3 gånger i veckan för att hålla dem rena. DAB en fuktig trasa med häxhasel och torka ner flätorna en i taget. På så sätt håller de sig rena utan att behöva bli för våt i duschen eller badet. Box flätor kan känna sig otroligt tung när de är våta och är benägna att krusa när de blötläggs i vatten.
  • Bild med titeln Gör Box Braids Steg 21
    3. Tvätta hårbotten med schampo och vatten för att förhindra klåda. Dela flätorna och klippa upp dem, exponera din hårbotten. Tvätta din hårbotten en sektion i taget, var försiktig så att du inte får vatten på flätorna.
  • Du kan försöka tvätta hårbotten 3-4 gånger i veckan, snarare än varje dag, så du riskerar inte att få flätorna våta.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 22
    4. Massera naturliga oljor i din hårbotten en gång i veckan för att hålla den hydratiserad. Kokosolja, mandelolja och sheasmör är bra alternativ. Med hjälp av en bomullsplatta eller bomullsboll, eller rengör fingrarna, gnugga en generös dab av olja över hårbotten i sektionerna. Försök att täcka så mycket av din hårbotten som möjligt utan att få olja på dina flätor.
  • Bild med titeln Gör Box flätor Steg 23
    5. Ta flätorna ut inom 2 månader för att förhindra hårskador. Box flätor varar vanligtvis i 6-8 veckor, men även om de fortfarande ser bra ut förbi den punkten, ta ut dem så ditt hår blir friskt. Att hålla ditt hår flätat för länge kan det leda till att det bryts bort från hårbotten, vilket leder till långvarig skada på din hårlinje och hårbotten.
  • Använd fingrarna för att försiktigt riva flätorna från den plats där det syntetiska håret fäster på ditt riktiga hår. Undvik att använda en fin-tandkam när du tar ner flätor, eftersom det kan leda till rips och tårar i ditt hår.
  • Be vänner eller familj att hjälpa till med ojämn process för att minska den tid och ansträngning som behövs.
  • Kasta bort förlängningarna när du har tagit bort dem.
  • Vänta 3-4 veckor för att sätta nya Box flätor i så ditt hår kan återhämta sig.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    • Klargörande schampo
    • Balsam
    • Hårtork (tillval)
    • Bred tandkam
    • Stora hårklipp
    • Syntetiska hårförlängningar
    • Hår elastik
    • Kokande vatten
    • Häxhasel
    • Bomullstuss
    • Satin eller silke halsduk
    • Naturliga oljor
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande