Hur man gör foder i flätor på dig själv

Vill ha en söt, mångsidig och långvarig frisyr? Försök foder i flätor! Det är en stil som låter dig lägga till långa förlängningar i ditt hår medan det är cornrowing. För att uppnå detta utseende måste du dela ditt hår, sedan fläta nära hårbotten medan du lägger små sektioner av hårförlängningar. För att det ska lyckas, förbereda ditt hår och förlängningar före flätning. Med lite träning har du en fantastisk foder i flätor som alla kommer att beundra.

Steg

Del 1 av 4:
Prepping ditt hår och tillägg
  1. Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 1
1. Tvätta, tillstånd och avskräcka håret. Innan du styter ditt hår, se till att du börjar på nytt, rent hår. Använd schampo och balsam som fungerar bäst för din hårtyp. Om ditt hår blir trassigt efter tvättning, detanglar med fingrarna och en bred tandkam.
  • Var försiktig när det är detangigt, eftersom hårsträngar är mycket bräckliga när de är våta. Använd fingrarna för att avskräcka för att förhindra hårbrott.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 2
    2. Blow-Torka ditt hår helt. Braiding och cornrowing hår kan vara väldigt knepigt när det fortfarande är vått. Använd en torktumlare på medium eller hög värme för att torka håret helt efter att ha tvättat det. Du kan använda en bred tandkam eller en torktumlare kamfäste för att gå igenom håret för snabbare och mer komplett torkning.
  • Om ditt hår är särskilt tjockt, separera håret i 4 eller flera sektioner när du torkar.
  • Om du har naturligt lockigt hår, använd blåstorkaren för att räta ut det så mycket du kan.
  • För att förhindra värmeskador, använd en värmeskyddsspray för att spritz håret före torkning.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 3
    3. Välj dina tillägg. Färg och längd på dina förlängningar är helt upp till dig och den stil du letar efter. Men se till att du får tillägg som är gjorda för cornrows och flätning. Denna information bör märkas klart någonstans på förpackningen. Du kan välja antingen syntetiskt eller riktigt mänskligt hår, beroende på din preferens och budget. Du kan behöva köpa 2 eller 3 förpackningar, beroende på din stil och hur tjock och länge du vill ha dina flätor.
  • Mänskligt hår är bra, eftersom det vanligtvis ser ut och känns naturligt, och det är också mer hållbart. Men de tenderar att vara dyrare och kommer att reagera på hög luftfuktighet genom frizzning.
  • Syntetiskt flätande hår är typiskt billigare och reagerar inte på väderförhållanden genom frizzning. Tyvärr tenderar det att se mycket mindre naturligt än äkta mänskligt hår, och det håller inte så länge.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 4
    4. Förbered dina förlängningar genom att separera dem i sektioner. Dina hårförlängningar kommer i ett långt pack med allt hår i en enda bunt. Innan du börjar fläta måste du separera förlängningarna i sektioner och lägga dem i en rad inom räckhåll. Din första del av håret bör handla om /4 tum (0.64 cm) tjock. Fortsätt sedan separera det, vilket gör varje sektion lite tjockare än den föregående. Att separera förlängningarna före flätning hjälper dig att snabbt hämta håret med en hand istället för att behöva sluta och skilja håret i mitten av flätningen.
  • Om du vill ha länge foder i flätor, separera ditt flätande hår i ca 7 sektioner. För kortare flätor, separera håret i 3 eller 4. Ju fler sektioner du har desto längre är flätorna att vara.
  • Du måste separera förlängningar i sektioner för varje foder i flätan du ska skapa. Till exempel, om du gör 2 lång foder i flätor, måste du ha två uppsättningar av 7 förlängningsbitar (för totalt 14 hårsektioner).
  • Del 2 av 4:
    Avskedar ditt hår
    1. Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 5
    1. Skapa en del ner mitten av ditt hår för 2 foder i flätor. En populär frisyr är två lång foder i flätor - en på varje sida av huvudet. För att uppnå detta utseende måste du göra en enda del ner i mitten om ditt huvud. Använd spetsen av en rattailkam för att dela håret. Placera spetsen på din kam på toppen av pannan mitt i mitten av din hårlinje. Dra sedan tillbaka det för att göra en rak linje ner i mitten av hårbotten.
    • Försök inte dela ditt hår med kammets tänder - det här kommer att skapa tangles.
    • Använd en spegel för att se till att din del är rak.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 6
    2. Dela ditt hår i flera jämn rader fram till baksidan för 3 eller mer foder i flätor. Vissa människor gillar att ha flera rader av foder i flätor i håret. Det finns många stilar där människor rockar 6 flätor och mer! För att göra en del, ta en ratailkam och placera den vid kanten av ditt hår. Sedan separera långsamt ditt hår genom att dra kammen tillbaka i en rak linje. Dra det hela vägen tillbaka tills raden går till nacken. Du kan göra detta för att göra så många flätor som du vill, se till att du gör ens rader i ditt hår.
  • Antalet delar i ditt hår beror på hur många flätor du vill ha. Om du vill ha 8 flätor måste du göra 7 delar.
  • Använd en spegel för att kontrollera baksidan av ditt huvud för att se till att alla raderna är raka och jämnt.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 7
    3. Använd hårklipp för att hålla sektionerna separata. Efter att ha skiljat ditt hår måste du hålla sektionerna separata så att delen stannar på plats medan du är flätar. Om du inte gör det kan dina hårsträngar från ett avsnitt blandas med strängar från andra sektioner, och du kommer att sluta med en krokig del. Vik en hårbindning eller använd Duckbill Hair Clips för att hålla hårsektionerna separata. Du kan lämna dessa i ditt hår tills du är redo att börja fläta.
  • Del 3 av 4:
    Skapa ett foder i flätan
    1. Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 8
    1. Avsnittet av lite hår på kanten av en rad och dela det i 3 jämn bitar. Innan du börjar fläta och lägga till förlängningarna till ditt naturliga hår, måste du skilja ditt hår och börja cornrowing. Att göra detta, separat /4 tum (0.64 cm) av håret mot kanten av en rad och dela den i 3 sektioner: en vänster sektion, en mittsektion och en höger sektion. Se till att varje avsnitt är lika med storlek.
    • För att förbereda sig för flätning, använd en hand för att hålla en sektion och din andra hand för att hålla de andra två sektionerna.
  • Bild med titeln foder i flätor på dig själv Steg 9
    2
    Korn Avsnittet ca 3-4 stygn. Nu när du har dina 3 sektioner, börja Cornrowing håret innan du lägger till dina tillägg. Detta kommer att ge dina flätor ett naturligt utseende. Till Cornrow, börja med antingen den vänstra eller högra delen av håret i fingrarna, och flytta den över den intilliggande sektionen, så det avsnitt du började med är nu i mitten. Flytta sedan sektionen på motsatt sida så att den är i mitten. Detta är en söm. Fortsätt att göra detta tills du har ca 3-4 stygn.
  • För att skapa en cornrow, se till att du lägger på hår från den orörda delen av raden varje gång du korsar en sektion över. Detta kommer att göra flätan nära din hårbotten när du är klar.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv steg 10
    3. Ta din minsta förlängningssektion och kombinera det med dina hårsektioner. Nu när du har startat din Cornrow är det dags att lägga till dina tillägg! Plocka upp hela din minsta förlängningssektion mitt i mitten med tummen och pekfingret så att det är vikta i hälften. Kombinera den vikta delen av förlängningen med ditt naturliga hår genom att placera det bredvid mittsträngen och en av de yttre strängarna.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 11
    4. Fortsätt att cornrow ditt hår med förlängningen. Cornrow med det avsnitt du just har lagt till när du började. Se till att du lägger till små delar av ditt hår när du flätar nerför hårbotten. Braid 3-4 stygn innan du lägger till nästa förlängning till ditt hår.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 12
    5. Fortsätt lägga till nästa förlängningssektion varje 3-4 stygn. När din tidigare förlängningssektion kombineras med ditt hår och läggs till flätan, hämta din nästa största avsnitt och fortsätta flätning precis som du gjorde med föregående steg. Håll flätning och lägga till dina tillägg när du flätas ner i hårbotten. Det är vanligt att lägga till dina förlängningar varje par stygn så att din fläta behåller sin längd.
  • Varje gång du lägger till ett nytt förlängningsstycke blir din flätare tjockare. Se till att du håller dina avsnitt separerade medan du är cornrowing så att din fläta inte raser eller blir rörig.
  • När du har lagt till din sista förlängningssektion, håll cornrowing ner till nacken.
  • Del 4 av 4:
    Avsluta dina flätor
    1. Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 13
    1. Braid dina förlängningar till slutet. När du har lagt till din sista förlängningsdel, håll Cornrowing ner tills du når nacken. När du kommer dit, har du fortfarande lite hår kvar, så håll flätning tills du kommer till slutet av håret. Använd hårklippare för att skära till förlängningarna om de är för långa. Gå sedan vidare till nästa rad för att starta nästa fläta och upprepa processen tills du är klar med alla dina flätade förlängningar.
    • Spraya 1-2 Små spritor av hårspray på håret efter att du har lagt till din sista förlängningsdel för att hjälpa till att blanda sig bättre i ditt naturliga hår och förhindra håret från frizing.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv steg 14
    2. Doppa ändarna av flätorna i kokande vatten för att hålla flätorna ihop. Du kan använda varmt kokande vatten för att försegla dina flätor (antingen verkliga eller syntetiska) och förhindra att de unraveling. Att göra detta, värmevatten på spisen eller teaketten tills det kokar. Häll sedan det snabbt i en robust kopp eller kruka och doppa ändarna av dina flätor inuti. Doppa håret ungefär halvvägs och lämna det i minst 30 sekunder. Slutligen, pressa den torr med en handduk.
  • Använd inte en tunn plast eller glaskopp för att doppa dina ändar. Värmen överför och bränner fingrarna.
  • Du kan också välja att försegla flätans ändar med elastiska hårband, men det här kanske inte håller flätans ändar tillsammans under en längre tid.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 15
    3. Gör dina flätor sist genom att ha en huvudduk på natten. Om du sover utan att skydda dina flätor, kommer de att fräsa och gradvis komma ifrån varandra. Din stil kommer bara att vara i några dagar. För att göra det i upp till en månad eller ännu längre, knyta en halsduk av silke eller satin runt ditt huvud och flätor innan du går och lägger dig.
  • Du kan också sova på en satinkudde för liknande skydd för dina flätor.
  • Bild med titeln mata i flätor på dig själv Steg 16
    4. Tvätta håret var 1-2 veckor. Bara för att ditt hår är i flätor betyder inte att du kan hoppa över tvättdagen. Se till att ditt hår är rent kommer att förlänga längden på ditt foder i flätstil. Du kan använda torrt schampo för att rengöra eller en fuktig tvättduk med vatten och schampo. Tvätta hårbotten genom att noggrant skrubba mellan varje fläta för att undvika att röra dem.
  • Dra inte ditt foder i flätor med vatten när du tvättar dem. Om de inte torkas ordentligt, kan de mögel och lämna en foul stank.
  • Tips

    För att göra dina flätor snygga och behålla strängsträngar på plats, gnugga en kantkontrollprodukt på håret i själva kanten innan du börjar din flätning.
  • Starta inte din flätor för nära din hårlinje. Detta kan orsaka spänning och dra på dina kanter, vilket kan leda till brott. Istället starta ungefär en halv tum bort från din hårlinje.
  • När du först övar den här stilen, använd ljusfärgade hårförlängningar som kontrasterar din nuvarande hårfärg. Detta hjälper dig att se de olika sektionerna av håret när du arbetar så att du kan förbättra din fläta.
  • Se till att flätans ben är så som du arbetar, annars kommer din fläta att bli krokig.
  • Saker du behöver

    • Braiding hårförlängningar
    • Hårtork
    • EDGE CONTROL GEL
    • Duckbill Hairclips eller Hair Slipsar
    • Frisyr sax
    • Rattailkam
    • Vatten
    • Elastiska hårband (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande