Hur på akrylfärg

Om du letar efter vibrans och kvalitet på oljemålningar utan att spendera nästan lika mycket pengar eller tid, är akrylmålning för dig. Att plocka upp akrylmålning är en uppfyllande hobby och ett bra sätt att producera konstverk för ditt hem och vänner.

Steg

Del 1 av 4:
Få rätt leveranser
  1. Bild med titeln Acrylic Paint Step 1.jpeg
1. Välj din akrylfärg. Akrylfärg kommer i dussintals varumärken och finns i antingen rör eller burkar. Inköp av akrylfärg är en av de sällsynta fallen där det är bättre att splurge och få ett pricier-varumärke, som guld eller liquitex. Billiga märken av akrylfärg är inte så tjock som pigmenteras som de dyrare varumärkena, och kommer därför att kräva 2-3 fler lagerfärg för att få samma livskraft och färg på en enda kappa av ett högre prisvärde.
  • För att börja, köp de mest grundläggande färgerna: Titanvitt, Mars Black, Ultramarine Blue, Alizarin Crimson och Yellow Ocker. De flesta färgfärger du behöver kan göras från en kombination av de få nyanserna. När du målar mer och mer vet du vilka färger du vill lägga till i din samling.
  • Rör av färg föredras vanligtvis av nybörjare eftersom du kan köpa mindre kvantiteter för att börja, men det finns ingen skillnad i kvalitet mellan ett rör eller en burk akrylfärg.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Step 2.jpeg
    2. Välj en handfull penslar. Paintbrushes är ganska olika och kategoriseras av två faktorer: Formen på borstspetsen och borstens material. Det finns tre olika borsttypstyper: platt, rundad och filbert (rundad och platt). Det finns många material som används för att göra penselborst, men de vanligaste är syntetiska och vildsvin. De flesta nybörjare målare föredrar syntetiska borstar i ett sortiment av spetspunkter.
  • Besök en konstförsörjning och känna några olika borstar för en bra uppfattning om vad du föredrar. Syntetiska borstar är mjukare och lättare att rengöra än riktiga pälsborstar.
  • Om du inte är i det på lång sikt, splurge inte på penseln. Även om du har bra färgborstar att arbeta med kan vara fördelaktigt, är det viktigare att ha kvalitetsfärg.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Step 3.jpeg
    3. Hitta en palett. Du behöver något att mixa paint på, och för att lagra färg på mellan målning sessioner. Om du känner dig frugal, kommer ett papper eller plastplatta att fungera bra. Någon bred, platt, ren yta kan användas som en fungerande palett. Men eftersom akrylfärger torr så otroligt snabbt kan det vara fördelaktigt att investera i en våtpalett. Dessa innehåller en våt svamp och speciellt vått papper som håller din färg fuktig och användbar i flera veckor i taget.
  • Håll plastfolie eller ett annat omslag av något slags till hands för att bevara färg på din palett som du inte använder vid den tiden.
  • Om du blandar stora mängder färg samtidigt kan det vara fördelaktigt att ha små koppar / lock för att lagra din färg mellan sessionerna. Detta kommer att bättre bevara akrylen än en plastfolie täckt palett.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Step 4.jpeg
    4. Bestäm vad du ska måla på. Akrylfärg är tjock och tung, och kan därför endast användas på några ytor. De vanligaste och populära akrylytorna är sträckta duk eller dukbräda, akvarellpapper eller behandlat trä. Du borde ha framgång med att måla på något som inte är oljigt, oljigt eller mycket poröst.
  • Om du är rädd för att måla på något dyrt, börja med akvarellpapper och arbeta dig upp till duk eller trä.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 5.jpeg
    5. Samla andra små föremål. Med alla ovannämnda Big-biljettobjekt ur vägen behöver du några ytterligare saker som du sannolikt har i ditt hem. Du behöver 1-2 burkar / koppar för vatten, en palettkniv, en gammal trasa eller trasa, en mistingsprayflaska för vatten och tvål för att rengöra dina penslar. Dessa är alla tillgängliga i konstförsörjningsaffärer om du inte råkar ha dem, men ingen av dem behöver vara specialartiklar.
  • Eftersom akrylfärger torr notoriskt snabbt, dimma din målning / palett från tid till annan för att hålla färgerna fuktiga.
  • Överväga att ha på sig en smock eller gammal skjorta medan du målar för att förhindra att du fyller dina kläder med akrylerna.
  • Vissa målare gillar att lägga ner tidningar på sina bordplatta för att förhindra stora messor.
  • Del 2 av 4:
    Komma igång
    1. Bild med titeln Acrylic Paint Steg 6.jpeg
    1. Välj ett bra läge. Som med de flesta saker är målningen bäst i naturligt ljus. Ställ in din målningsstation nära ett öppet fönster eller ett rum som har mycket naturligt ljus. Du kan se små nyanser i dina penselsträckor och färger som du annars inte skulle kunna välja ut.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 7.jpeg
    2. Lägg ut alla dina leveranser. Varje artist har sitt eget sätt att skapa sina varor, men det är bäst att få dem alla placerade hur du gillar dem innan du börjar måla. Fyll dina burkar med vatten, ta ut penslarna och färger du vill använda och lägg din palett i det mest idealiska läget. Du kanske vill sätta på din smock eller gammal t-shirt vid den här tiden också.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 8.jpeg
    3. Besluta om ditt ämne. Som nybörjare målare kan du ha en uppfattning om vad du vill måla, eller du kan leta efter någon riktning. Tänk på möjliga ämnen eller modeller som du kan använda för din första målning. Det är lättast att arbeta från ett 3-D-objekt eller fotografi, snarare än att lägga färg till något från minnet. Om du inte är säker på vad du ska måla, är lätta färgämnen för nybörjare:
  • En skål med frukt
  • En vas av blommor
  • Objekt i ditt hem
  • En soluppgång / solnedgång
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 9.jpeg
    4. Skapa en grov skiss. Om du känner dig säker på din förmåga att måla exakt vad du ser, så kan du gå och hoppa direkt in i målningen. De flesta människor kräver emellertid en skiss att följa med sin färgborste. Använd en vanlig penna för att grovt skissa konturen av stora former direkt på din duk - oroa dig inte för detaljer eller skuggning för mycket.
  • Du kan göra flera skisser på papper innan du någonsin vänder dig till kanfas, bara för att du är säker på din ämne.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 10.jpeg
    5. Blanda dina färger. Det är ett vanligt misstag att blanda färger när du arbetar, snarare än att blanda dem alla innan du börjar. Använd din tid och måla effektivt genom att blanda alla dina färger - i alla de färger du behöver - innan du startar din målning. I det här fallet är det bättre att vara säker än förlåt genom att blanda fler färger än du kommer att använda. Du kan lagra extra färg för framtida målningar, men det blir nästan omöjligt att blanda den exakta färgfärgen två gånger.
  • Använd ett färghjul som en användbar referens för att blanda dina färger. Alla grundfärger kan göras genom att blanda de primära nyanserna (röd, blå och gul), och mer specifika färger kan göras genom att blanda de primära och sekundära nyanserna.
  • Kom ihåg, om du inte kan få den exakta färgen av färg som du letar efter med en begränsad färgpalett, kan du köpa nästan vilken färg som är förblandad i rör eller burkform från en konstförsörjning.
  • Del 3 av 4:
    Målning
    1. Bild med titeln Acrylic Paint Steg 11.JPEG
    1. Hitta din ljuskälla. Färgändringar beroende på hur Light träffar det, så innan du börjar måla ditt ämne, hitta den primära ljuskällan. Var uppmärksam på detta i hela målningsprocessen - du borde ha lättare färger närmare ljuskällan och mörkare färger längre bort. Det kan tyckas elementärt, men plocka ut ljuskällan innan du börjar kommer att hjälpa till att hålla dina färger på rätt spår.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 12
    2. Undersök kompositionen av ditt ämne. Även om du bara målar ett enda objekt, måste det skiktas med andra ytor eller bakgrunder. Titta över ditt ämne och bestämma vad som är närmast dig och vad som är längst bort från dig. Var uppmärksam på överlappning, färgförändringar och textur. Du kommer att återskapa var och en av dessa saker i din målning, så se till att du har en bra uppfattning om hur man gör det innan du börjar.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 13
    3. Börja måla bakgrunden. När du målar, kommer du att lägga uppåt - därför är målning från baksidan till framsidan den enklaste metoden. Börja med dina medelvärdesfärger, följt av dina mörkaste färger, och sedan ljusaste, för det enklaste tillämpningen.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 14
    4. Lägg till i bakgrundsdetaljer. Avsluta bygga upp de grundläggande färgerna, och lägg sedan till detaljer i bakgrunden. Om det är en solid färg, bör du lägga till skuggor och ljuspunkter. Om din bakgrund är mönstrad eller upptagen, lägg till konsistens och rörelse med penselsträckor för att slutföra lagret.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 15
    5. Måla i föremål. När du börjar måla ditt ämne, bryta det upp i identifierbara former och måla de i fasta nyanser. När du bygger på former och färger börjar ditt ämne att visas. Arbeta i små sektioner i taget, för att göra målningsprocessen lite mindre skrämmande.
  • Vissa nybörjare målare tycker det är lätt att använda ett rutsystem när du målar ämnet. Dela upp din duk i delar med ett imaginärt rutnät och måla ett helt gallerutrymme till finalitet innan du flyttar till nästa.
  • Kom ihåg att lägga till medelvärdesfärger först, följt av mörkare och sedan lättare färger. Det är svårt att gå över en mörk färg med en ljus, så att arbeta på detta sätt kommer att göra skikt av nyanser mycket enklare.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 16
    6. Lägg till detaljer med olika målningstekniker. När du har fått de grundläggande färgerna och formerna som läggs till kan du lägga till detaljerna med några olika målningstekniker. Dessa fokuserar på att lägga till textur och rörelse genom olika penselsträckor och färgapplikationer.
  • Stipple på färg genom att hålla din färgborste vertikalt och tappa den på papperet. Detta fungerar bäst med en torr pensel och en liten mängd färg, och kommer att ge utseendet på många små prickar.
  • Använd en palettkniv för att sopa på breda färger av färg. För en grov, oedvaddlig look, måla med en palettkniv. Kappa kniven i ett tjockt lager av färg och flytta den över din duk för att ladda upp tjocka lager av texturerad färg.
  • Skapa en tvätttvätt genom att tunna din färg med vatten. Detta ger en effekt som liknar akvareller, där färgen gradvis lyser på din duk. Det här är bra för att skapa en graderingseffekt.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 17
    7. Avsluta din målning. Betala nära uppmärksamhet åt ditt ämne, lägg till några efterbehandlingsdetaljer du tycker är nödvändiga för att perfekta din målning. Ofta innehåller detta sista dabs av ljus och mörk, eventuella konturer du kanske vill inkludera och avsluta tvätten av färg.
  • Del 4 av 4:
    Slut
    1. Bild med titeln Acrylic Paint Steg 18
    1. Överväga att lägga till en lack på din målning när färgen torkar. Även om det inte är nödvändigt, lägger många målare en färdig lack på Försegla akrylfärgen. Detta hjälper färgen att kemiskt binda till duken och skyddar det bättre från skador.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 19
    2. Rengör dina penslar och arbetsstation. Det är absolut nödvändigt att du rengör dina penslar strax efter att ha avslutat dem. Akrylfärg kan allvarligt skada och förstöra penslar om de lämnas för att torka i borsten. Tvätta borstarna med kallt vatten och tvål tills vattnet är klart (varmt / varmt vatten kommer att ställa in färgen i borstarna). Torka upp eventuell färg på din målningsyta och skölj burkarna med vatten.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 20.jpeg
    3. Spara någon oanvänd färg. Akrylfärg kommer att vara i flera månader i en lufttät behållare, så om du har extra, ställer du bort det för en framtida målning. Scoop färgen i små behållare med lock, eller täta den i din våtpalett.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 21
    4. Lämna din målning för att torka. Placera din målning på en plats för att torka i 1-2 dagar. Akrylfärger har en mycket kort torrtid, men de borde vara kvar i ett område där de inte kommer att störas för att bota.
  • Bild med titeln Acrylic Paint Steg 22
    5. Visa upp ditt konstverk. Konst är avsedd att delas, så visa din nyfyllda akrylmålning så att andra kan se ditt handarbete. Har det mattat och inramat om det är på papper eller dukbräda, eller helt enkelt häng det i ditt hem.
  • För att upprätthålla en akrylmålning korrekt måste du veta det bästa sättet att städa det.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Prova avancerade tekniker som du får mer övning. Lägg till djup med texturering, skuggning, belysning och lägg till mer och mer detaljer. Dina målningar blir bättre med tiden.
  • Om du är ett snyggt freak och inte vill få dina händer röriga, är det bäst att bära engångs latexhandskar eller vinylhandskar om du är allergisk mot latex.
  • Öva övningsövning! Du kanske vill börja bara göra linjer, börja små! Försök sedan måla ett träd eller en blomma. Var inte rädd för att försöka måla på olika sätt eller stilar som en stroke-målning eller staffato.
  • Var uppmärksam på detaljer. Kvalitet över kvantitet, höger?
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande