Hur man rengör oculus rift-linser

Oculus Rift-headset kan ackumulera damm och svettas över tiden och måste städas ibland för att kunna fungera korrekt. Damm kan avlägsnas med tryckluft och linser som har blivit dimmiga eller streckade kan rengöras med torra mikrofiberdukar. Plastytorna och ansiktsdynan på ditt headset kan torkas ner med hudsäkra anti-bakteriella tyg. Rengör headsetet regelbundet, håll det i en låda eller väska när den inte är i bruk och se till att ditt ansikte är rent och torrt när du bär den. Stegen nedan arbetar också för andra VR-headset.

Steg

Del 1 av 3:
Rengöring av sensorn och headsetlinserna
  1. Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 1
1. Använd tryckluft för att rensa damm från linsen. Din lins kommer att ackumulera damm efter att ha satt ut ett tag, och det är bäst att ta bort dammet innan du torkar av linsen. Några bilder ska vara tillräckligt för att städa av ett damm på linsen.
  • Burkar av tryckluft är tillgängliga på de flesta elektroniska tillförselbutiker och hårdvaruaffärer. Kan kan komma med ett tunt halm som kan sättas in i sprutpipen för större noggrannhet.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 2
    2. Torka linsen med en torr mikrofiberduk. En optisk linsmikrofiberduk, som de som används för att rengöra glasögon, är idealisk. Använd aldrig flytande rengöringsmedel eller vatten på dina linser, eftersom fukt kan skada de elektroniska komponenterna.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 3
    3. Börja i mitten av linsen och torka i en cirkulär rörelse. Använd mikrofiberduken för att torka en liten cirkel i mitten av linsen. Torka sedan i allt större cirklar tills du når linsens ytterkant. Gör det 2 eller 3 gånger om det behövs.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 4
    4. Klipp telefonskärmsskydd för att passa linserna för extra skydd. Om du vill skydda dina linser från damm och oljor kan det vara en bra idé att använda plastskydd som de som används på telefonskärmar. Du kan göra det genom att köpa telefonskärmsskydd och klippa dem för att passa formen på dina linser. Ändra dem när de blir smutsiga, strimlade eller dammiga.
  • Del 2 av 3:
    Rengör ansiktets kudde och hörlurar
    1. Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 5
    1. Ta bort damm med tryckluft. Ditt headset kan bli dammigt över tiden, speciellt om du inte har använt det ett tag. Tryckluft tar bort damm snabbt utan att lämna streck eller rester.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 6
    2. Torka av ytorna ner med hud-säkra anti-bakteriella torkdukar. Barnservetter, sminkavlägsnande, eller handdukar är bra val för rengöring av ditt headset. Se till att den produkt du använder är avsedd för huden, eftersom den kommer att vara i kontakt med ditt ansikte. Undvik att använda allt som innehåller alkohol.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 7
    3. Låt headsetet lufttorka noggrant innan du använder den igen. När du torkar ner headsetet kan det vara lite fuktigt. Vänta tills det är torrt för beröringen innan du bär den igen. Det bör bara ta några ögonblick.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 8
    4. Köp en ersättningsansiktkudde om din är extremt smutsig eller sliten. Många headset har avtagbara ansiktskuddar. Om du köper en ersättare kan du ta bort din gamla och rengör den grundligt med vatten och diskmedel, låt det torka. När din nya ansiktsdynta blir smutsig kan du byta dem igen.
  • Del 3 av 3:
    Ta hand om ditt headset
    1. Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 9
    1. Rengör dina linser, ansiktsgudde och hörlurar minst en gång i månaden. Om du använder din Oculus Rift regelbundet är det en bra idé att rengöra den månadsvis även om det inte ser smutsigt ut. Damm, fett och huddander kan inte alltid vara synlig när de ackumuleras på ditt redskap.
    • Om någon del av ditt headset verkar smutsigt mellan månatliga rengöringar, fortsätt och rengör det så snart du märker det är smutsigt.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 10
    2. Rengör ansiktet med en hud-säker antibakteriell torka innan du spelar. För att minska mängden oljor, fett och död hud som slutar på ditt headset, är det en bra idé att rengöra ditt ansikte innan du lägger på headsetet. Ta bort eventuell smink och tvätta ansiktet noggrant med tvål och vatten eller en hudsäker antibakteriell torka.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 11
    3. Använd en fläkt eller luftkonditionering när du spelar för att minska svettning. När du bär ditt headset tenderar svett och olja att ackumuleras på ansiktsdynan och hörlurarna. Du kan hjälpa till att minska detta genom att hålla ditt ansikte så kallt och torrt som möjligt medan du spelar. Håll luftkonditioneringen på eller placera en fläkt för att blåsa mot dig medan du har på dig headsetet.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 12
    4. Håll ditt headset i en lådan eller tygväska för att skydda den från damm. Att lämna ditt headset kan det orsaka att det ackumuleras, även om du använder det ofta. En låda, låda, dragkedja, eller till och med ryggsäck kan vara ett bra sätt att hålla ditt headset klart av damm.
  • Bild med titeln Clean Oculus Rift Lenses Steg 13
    5. Placera en trasa över näsbroen för att minska dimma. Vissa spelare upplever dimmiga linser när den varma luften som utandas genom näsan kommer in i sitt headset. Du kan hjälpa till att minska denna effekt genom att placera en tunn trasa eller sovmask mellan headsetet och näsbroen. Detta kommer att skapa ett litet gap för ditt andetag att fly genom och minska dimma på dina linser.
  • Bild med titled Clean Oculus Rift Lenses Steg 14
    6. Köp ett avtagbart headsetskydd. Vissa företag, som VR-omslag, erbjuder avtagbara, maskinvårdbara bomullsheadsetskydd. Dessa absorberar ofta svett och oljor bättre än det fauxläder som många headset kommer med, och kan bytas ut när de blir för smutsiga.
  • Tips

    Saker du behöver

    • Komprimerad luft
    • Hud-säkra antibakteriella torkdukar
    • Tygväska för att lagra headset (tillval)
    • Tyg eller sovmask (tillval)
    • Rengöringslinser:
    • Mikrofiberduk
    • Telefonskärmsskydd (tillval)
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande