Så här aktiverar du en fingeravtrycksläsare i windows 10

ThisWill lär dig hur du ansluter en Windows Hello Fingerprint Reader till din dator. Om du inte har en fingeravtrycksläsare som är inbyggd i datorn kan du köpa en kompatibel läsare på någon elektronikhandlare.

Steg

  1. Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 1
1. Anslut din externa fingeravtrycksläsare till din dator (om det inte är inbyggt). Om din fingeravtrycksläsare inte är inbyggd i din dator eller tangentbord, anslut den till datorns USB-port nu. Se bruksanvisningen som följde med fingeravtrycksläsaren om du har problem med att ansluta den till din dator.
  • För att säkerställa att din läsare är kompatibel med Windows 10, kolla förpackningen eller tillverkarens hemsida. En eller båda kommer vanligtvis att ange att läsaren är kompatibel med Microsoft Hello eller Windows 10.
  • Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 2
    2. Öppna dina Windows-inställningar
    Bild med titeln windowsettings.jpg
    . För att göra detta, klicka på Start-ikonen längst ned till vänster på skärmen och klicka sedan på inställningar eller växelikonen.
  • Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 3
    3. Klick Konton. Det här ser ut som en silhuett av en person som du sannolikt kommer att hitta längst ner på skärmen Inställningar.
  • Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 4
    4. Klick Inloggningsalternativ. Du får se detta på vänster sida av fönstret nära centrum.
  • Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 5
    5. Klick Windows Hello Fingeravtryck. Alternativet kommer att expandera.
  • Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 6
    6. Klick Uppstart. Om det här är gråtat är det inte en tillgänglig funktion. Se bruksanvisningen som följde med den externa fingeravtrycksläsaren om du har en.
  • Om alternativet är grått ut behöver du antingen en ny fingeravtrycksläsare, felsöka den du har, eller skapa en annan typ av inloggning.
  • Bild med titeln Aktivera en fingeravtrycksläsare i Windows 10 Steg 7
    7. Följ anvisningarna på skärmen för att ställa in ditt fingeravtryckslogg. Du kommer att uppmanas att lyfta och vila ditt finger på fingeravtrycksläsaren upprepade gånger tills hela ditt fingeravtryck fångas.
  • Se till att du lutar fingret för att fånga olika vinklar av ditt fingeravtryck.
  • När du är klar har du möjlighet att lägga till fler fingeravtryck. Du bör lägga till några mer om du glömmer vilket finger du använde för att ursprungligen ställa upp fingeravtrycket eller om ett finger har problem med att logga in.
  • Tips

    Du kan låsa din dator genom att knacka på ⊞ vinna+L, Använd sedan ditt fingeravtryck för att låsa upp det.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande