Hur man övertygar dina föräldrar att låta dig ha ett youtube-konto

Att ha ett YouTube-konto tillåter dig att kommentera videor och prenumerera på kanaler som du vill titta på. Det kommer också att låta dig interagera med andra användare och skapa och ladda upp ditt eget innehåll. Det kan dock finnas mycket olämpligt innehåll på webbplatsen, och många föräldrar oroar sig för sina barn som använder webbplatsen med ett personligt konto. Om du verkligen vill ha ditt eget konto kan du driva dina föräldrar i rätt riktning genom att förklara varför du vill göra ett konto. Välja rätt tid och använda en trevlig ton när du frågar dem kommer också att vara nödvändiga. Slutligen kan du behöva förhandla om hur du använder vissa funktioner på webbplatsen för att ge dig en kant.

Steg

Metod 1 av 3:
Med angivande av ditt ärende
  1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 1
1. Berätta för dem varför du vill ha ett YouTube-konto. Dina föräldrars bekymmer kan vara helt orelaterade med dina mål och förklarar varför du vill att ett konto kommer att hjälpa dem att fatta ett välgrundat beslut. Om de är rädda för främlingar som pratar med dig online, men du bryr dig inte om att kommentera och bara vilja titta på videor, kan det sänka sina sinnen. Om du bara är intresserad av att titta på dina favorit YouTubers men inte planera att göra dina egna videor, kan det övertyga dem om att du är säker.
  • Om du vill göra dina egna videor, tänka på varför du vill göra dem och ha en bra förklaring klar. "Jag vill uttrycka mina tankar på bio jag ser" eller "Jag vill dela med mig av mig att spela spel med mina vänner" är exempel på goda skäl att göra YouTube-videor.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 2
    2. Fokusera på fördelarna med att få ett YouTube-konto. I din förklaring, spela upp fördelarna med ett YouTube-konto. Påpeka att du lär dig hur du gör nya saker och utsätts för mer utbildningsupplevelser. Om du vill göra egna videor, förklara att det finns värdefulla färdigheter som är inblandade i redigering och filmning av dina egna videor och att du kommer att lära dig från upplevelsen.
  • Det tar tålamod, kommunikationsförmåga och kunskap om videoredigering för att göra videor, vilka är alla färdigheter som dina föräldrar förmodligen vill att du ska lära dig ändå.
  • Säg något som, "Att göra mina egna videor kommer att bli bättre på allmänhet och kommunicerar effektivt! Du vill att jag ska vara en bra talare, höger?"
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 3
    3. Visa dina föräldrar Den typ av videor du vill titta på eller skapa. Dina föräldrar kommer att vara mer benägna att låta dig göra ett konto om de förstår den typ av videor som du vill göra eller titta på. Välj 2-3 bra exempel på de typer av videor som du skulle vara intresserad av att titta på eller göra för att ge dem en uppfattning om vad du ska titta på.
  • Välj videoklipp som fungerar som bra exempel på en genomsnittlig video istället för att välja den roligaste eller coolaste videon som du har sett. Vad du hittar roligt eller intressant kommer inte nödvändigtvis att ha samma effekt på dina föräldrar, och poängen är att utsätta dem för de format och toner som du är intresserade av.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar för att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 4
    4. Bygga en Powerpoint Att visa dem att du är allvarlig. Medan en PowerPoint är ganska lätt att sätta ihop, kommer det att imponera på dina föräldrar och visa dem att du är seriös om att få ett konto. Gör en bild för varje punkt som du vill göra och presentera den för dem för att hjälpa dem att förstå varför du vill ha ett konto.
  • Välj en förbyggd layout från huvudmenyn för att ge din PowerPoint ett coolt utseende.
  • Metod 2 av 3:
    Kommunicera effektivt
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 5
    1. Fråga dina föräldrar när de är i gott humör. Dina föräldrar kommer att känna sig omhändertagna och vara mer benägna att säga nej om du ber dem att låta dig göra ett konto så snart de går i dörren eller vaknar på morgonen. Välj en lugn tid under dagen när de inte gör något viktigt. Välj en dag när de verkar som om de är nöjda med att få det mest positiva svaret.
    • Försök inte göra dina föräldrar glada i förväg genom att vara trevligare än du normalt är. De märker att du bara är trevligt att få det du vill ha.
    • Försök att prata med båda föräldrarna samtidigt. Om du bara frågar en av dina föräldrar när den andra inte är kvar, kommer de troligen att säga att de måste prata med din andra förälder först innan du ger dig ett svar.
    • Starta konversationen genom att låta dem veta vad du vill prata om. Säg, "Jag skulle vilja prata med dig om att göra ett YouTube-konto" och ge dem en sekund att ställa frågor innan du anger ditt ärende.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 6
    2. Ge dina föräldrar tid att överväga det och stör inte dem om det. Om du plågar dina föräldrar eller frågar dem ofta, kommer de att tro att du kommer att bli beroende av YouTube. Detta kommer att göra dem mer benägna att förbjuda dig från att få ett YouTube-konto, så ge dem tid att tänka på det efter att du frågat. Vänta minst 3-4 dagar innan du frågar dem igen om de inte säger första gången.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 7
    3. Håll dig lugn om du inte får vad du vill ha. En av de värsta sakerna du kan göra är att kasta en tantrum om dina föräldrar säger nej. Om du förlorar din coola, kommer det bara att bekräfta för dem att du inte är mogen nog för ett YouTube-konto. Faktum är att om du tar avslaget som en vuxen kan det hjälpa dem att ändra sig i framtiden.
  • Även om du verkligen vill prata tillbaka, visa aldrig dina föräldrars respektlöshet när du försöker få något. Det kommer bara att fungera mot dig.
  • Om du befinner dig frustrerad, försök sakta ner andningen och räkna från 1 till 10 i huvudet. Det här är ett enkelt sätt att lugna sig när du är frustrerad.
  • Metod 3 av 3:
    Förhandla med dina föräldrar
    1. Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 8
    1. Erbjuda att ge dem obegränsad tillgång till ditt konto. Din familjs främsta bekymmer kommer sannolikt att vara din säkerhet. Det blir lättare för dem att må bra om att du har ett YouTube-konto om de aktivt kan övervaka din onlineaktivitet. Berätta för dem att du kommer att ge dem ditt användarnamn och lösenord så att de kan se vad du är upp till när de vill.
    • Om du gör det, kom ihåg att din visningshistorik är lagrad på ditt konto. Titta inte på något som de inte vill ha att du tittar på. Antingen det eller rensa din videosistorik. Tänk på att rensning av din videosistorik (speciellt varje timme) är misstänkt och kan landa dig i mycket problem om de upptäcker.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 9
    2. Berätta för dem om YouTube-barn och begränsat läge. Om deras oro är att du ska bli utsatt för olämpliga videor, erbjuda att använda YouTube-barn eller begränsat läge, vilket automatiskt tar bort olämpliga videor från den rekommenderade fliken och sökmotorn. Om du får ett vanligt YouTube-konto är helt av bordet, kan YouTube Kids erbjuda dig ett alternativt konto med begränsade privilegier.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 10
    3. Löfte att bara publicera onoterade eller privata videor. Om du vill göra dina egna videor kanske dina föräldrar inte vet att du kan begränsa publiken som ser dem. Du kan göra en video privat, vilket innebär att du bara kan se den. Du kan också ladda upp en video som onoterad, vilket innebär att endast personer med en länk kan se videon. Att godkänna att endast ladda upp privata eller onoterade videor kan vara en bra mitten för både dig och dina föräldrar.
  • För att ändra publikens inställningar på en YouTube-video, gå in i YouTube-studion. Klicka på knappen "Videos" på den vänstra fliken. Välj "Live" för att se dina publicerade videor. Klicka på ikonen Pencil på en video och välj om du vill att den ska vara offentlig, privat eller onoterad.
  • Om du gör dina videoklipp privata kan du fortfarande dela dem med dina vänner utan att låta slumpmässiga människor online hitta dem.
  • Erbjudandet att inte visa ditt ansikte i videor och för att inaktivera kommentarer kan övertyga dem om att du också är säker.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 11
    4. Acceptera att visa dina föräldrar någon video eller kommentar innan du skickar in. Dina föräldrar kommer att vara mer bekväma med att du får en YouTube-kanal om de vet att du visar dem allt som du tittar på. Om de låter dig göra ett konto, följ igenom genom att visa dem allt du gör utan att vänta på att de ska fråga. Detta kommer att bidra till att bygga förtroende när tiden går.
  • Dina föräldrar kommer så småningom att låta dig göra din egen sak utan att kontrollera varje sak efter att du har visat att du kan hantera ett YouTube-konto på ett ansvarsfullt sätt.
  • Bild med titeln övertyga dina föräldrar att låta dig ha ett YouTube-konto Steg 12
    5. Erbjuda att undvika levande strömmar helt och hållet. Levande strömmar representerar ett problem för de flesta föräldrar eftersom olämpliga saker kan hända på en ström utan varning. För att undvika detta problem helt och hållet, lovar att hålla sig borta från live-strömmar helt.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande