Hur man rengör batterikorrosion och bygg upp

När korrosion bygger upp på ett bilbatteriets inlägg och terminaler kan det orsaka olika elektriska problem eller till och med förhindra att din bil börjar helt och hållet. På samma sätt, när alkaliska batterier läcker, kan de korrodera batterifacket och kontakter och förhindra att din enhet fungerar. Lyckligtvis kan du enkelt städa upp båda typer av batterikorrosion med några hushållsartiklar och grundläggande verktyg. Var noga med att skydda dig från de kaustiska batterivätskorna med hjälp av gummihandskar och skyddsglasögon.

Steg

Metod 1 av 3:
Koppla bort bilbatteriet säkert
  1. Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 1
1. Sätt på gummihandskar och skyddsglasögon. Bilbatterier innehåller frätande syra, som kan irritera din hud och ögon. Innan du börjar, sätt på ett par tunga arbetshandskar av gummi, nitril eller neopren. Dessa kommer också att skydda dig från möjliga elektriska stötar. Använd skyddsglasögon som kan skydda dina ögon från stänk eller gnistor när du arbetar med batteriet och kablarna.
  • Det är också en bra idé att bära kläder som täcker din hud, till exempel en långärmad tröja och långa byxor. Bära gamla kläder, eftersom du förmodligen blir oljig och smutsig under rengöringsprocessen.
  • Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 2
    2. Parkera din bil i ett välventilerat område. När du arbetar på ett bilbatteri är det viktigt att göra det utanför eller i en välventilerad carport. Bilbatterier släpper vätgas, vilket kan orsaka en explosion om den kommer i kontakt med en gnista i ett sluten utrymme.
  • Rök aldrig när du arbetar på ett bilbatteri.
  • Se till att tändningen är avstängd, eftersom din bil på kan också öka risken för gnistor eller explosioner.
  • Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 3
    3
    Öppna bilens huva För att komma åt batteriet. Öppna förarens sidodörr på din bil och hitta huvens lås eller knapp. Det kan vara beläget på eller under instrumentpanelen på din bil. Dra spärren eller tryck på knappen för att poppa huven. Använd metallstången inuti motorrummet för att öppna din huva.
  • Bilbatterier är vanligtvis lätta att upptäcka. De är rektangulära lådor, ofta svarta, och vanligtvis med en röd keps över en av terminalerna. Många av dem har framträdande gula eller vita varningsetiketter.
  • Medan de flesta bilbatterier är belägna under huven har vissa modeller dem på andra ställen, som i stammen eller under baksätet. Om du inte kan hitta ditt batteri, kontakta användarhandboken för din bil.
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 4
    4
    Koppla ifrån den negativa batteriet terminalen. Leta reda på den negativa terminalen på batteriet, som vanligtvis har en svart keps och en ";" eller "neg" skrivet på den. Lyft plastlocket för att avslöja terminalen. Använd en skiftnyckel för att lossa muttern på kabelklämman och en terminalspridare för att öppna kabelanslutningarna, om det behövs. Terminalspridare är särskilt användbara för alltför åtstramade eller envisa terminala klämmor.
  • Om det finns mycket frätande uppbyggnad, kan det ta lite ansträngning att arbeta kabelanslutaren lös efter att du lossnat bulten. Det kan vara till hjälp att pry det lös med en flathead skruvmejsel eller nyfikna verktyg.
  • Koppla alltid bort den negativa kabeln eller jordklämman, först. Detta kommer att förhindra en farlig kortslutning.
  • Varning: För att förhindra chocker och gnistor, lämna aldrig dina verktyg som sitter ovanpå batteriet.

  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 5
    5. Lossa den positiva batteriterminalen. Därefter, gå vidare till den positiva terminalen, som vanligtvis har en röd keps och är märkt "+" eller "POS."Lyft upp locket och använd sedan din skiftnyckel för att lossa den positiva kabelklämman.
  • Flytta de bortkopplade kabelanslutningarna ur vägen så att de inte kommer att röra batteriposterna medan du arbetar.
  • Metod 2 av 3:
    Ta bort bilbatterikorrosion med bakpulver
    1. Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 6
    1. Blanda 1 kopp (240 ml) vatten med 1 tesked (4.6 g) Bakpulver. Häll bakpulitodret i ljummet eller kallt vatten och blanda dem noggrant. Denna blandning löser korrosion på batteriposterna och kabelanslutningarna och hjälper också att neutralisera någon syra.
    • Du kan också köpa kommersiella batteri rengöringsmedel för detta ändamål. Dessa kommer vanligtvis i form av ett spray-on-skum. Leta efter dem i en lokal auto delar butik eller i bildelen av ett varuhus.
    • Alternativt kan du städa av korrosionen genom att hälla en liten mängd cola över den!
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 7
    2. Häll hälften av din bakpulverlösning över batteriposterna. När du har hällt ungefär hälften av blandningen på stolparna, sätt resten åt sidan så att du kan använda den för att rengöra terminalerna.
  • Om det finns mycket frätande uppbyggnad, låt blandningen sitta i minst 5 minuter innan du försöker skrubba den.
  • Alternativt kan du Ta bort batteriet Innan du rengör det. Detta gör att du kan städa upp eventuell korrosion som har kommit på andra delar av batteriet eller i batterilådan. Du kan också ta tillfället i akt att inspektera ditt batteri för tecken på skador, såsom sprickor eller bulgar i höljet.
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 8
    3. Skrubba batteriposterna med en tandborste. Ta en gammal tandborste eller en batteripost och terminalborste och skrubba stolparna för att städa av korrosionen. Om korrosionen är ganska lätt, kan bakpulitlösningen göra det mesta av arbetet för dig, i vilket fall behöver du inte göra mycket skrubbning.
  • Du kan också använda en trådborste för att städa av resten.
  • Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 9
    4. Använd resten av lösningen för att tvätta kabelanslutningarna. Om det finns frätande uppbyggnad på terminalklämmorna, häll den återstående bakpulitlösningen över dem. Använd din tandborste eller en terminalborste för att skrubba bort eventuella rester som kvarstår.
  • Fokusera på de delar av terminalerna som gör direktkontakt med batteriposterna.
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 10
    5. Torka in stolparna och terminalerna torka med en ren trasa. Ta en ren butik trasa och torka noggrant batteriposterna och kabelanslutningarna för att bli av med eventuell kvarvarande fukt eller rester. Om det finns mycket skräp, kan du skölja terminalerna och stolparna först med kallt vatten från en slang eller sprayflaska.
  • Se till att terminalerna och stolparna är helt torra innan du försöker återansluta batteriet. Du kommer inte troligen att få en allvarlig elektrisk chock från att hantera ett våt bilbatteri, men det är bäst att använda försiktighet.
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 11
    6. Applicera Petroleum-gelé till stolparna för att förhindra korrosion. Innan du återansluter batterierna, gnugga en generös mängd petroleumgel på varje inlägg. Detta kommer att bidra till att förhindra att korrosion bildas på inlägg och terminaler igen.
  • Du kan få petroleumgel i de flesta drogbutiker.
  • Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 12
    7
    Återansluta Batterianslutningarna, positiva först. Sätt den positiva terminalen tillbaka på det positiva inlägget och använd en skiftnyckel för att dra åt den på plats. Därefter gör det samma med den negativa terminalen. När du är klar, starta tändningen för att säkerställa att bilen börjar och körs ordentligt.
  • Se till att du har tagit bort alla verktyg och rengöringsmedel från området runt batteriet innan du stänger huven.
  • Metod 3 av 3:
    Rengöring av korrosion på alkaliska batterikontakter
    1. Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 13
    1. Sätt på gummihandskar och skyddsglasögon. Medan "syra" i alkaliska batterier inte är sura, är det fortfarande frätande. Skydda din hud och ögon genom att sätta på hushållshandskar (som nitril eller gummi rengöringshandskar) och skyddsglasögon eller skyddsglasögon innan du börjar arbeta.
    • Det är också en bra idé att skydda din arbetsyta genom att sprida några tidningar eller en plastdukduk.
  • Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 14
    2
    Göra sig av med det korroderade batteriet. När ett alkaliskt batteri börjar läcka är det inte bra längre. Beroende på var du bor kan du kanske slänga batterierna i ditt vanliga papperskorgen, eller du kan behöva ta dem till en farlig avfallshantering. Ring din lokala sanitetsavdelning för att ta reda på vad du ska göra med batterierna.
  • Om du bor i U.S., Du kan använda Jord911-återvinningsplatsen för att hitta faciliteter nära dig som accepterar alkaliska batterier för återvinning.
  • Dricks: För att förhindra spridning av kaustisk batteriomätska kan du önska att använda ättika eller citronsaft för att rengöra någon korrosion av batterierna själva innan de slänger dem bort.

  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 15
    3. Doppa en bomullspinne i vit ättika eller citronsaft. Till skillnad från ett bilbatteri fylls alkaliska batterier med en alkalisk eller grundläggande vätska. Du behöver ett lite surt rengöringsmedel för att neutralisera vätskan och städa upp korrosionen. Häll lite vit vinäger eller bakpulver i ett glas eller plastskål, doppa sedan en bomullspinne i den.
  • Du kan också använda en liten tandborste.
  • Var försiktig så att du inte övervattat SWAB så att du inte får vätska i enhetens elektriska komponenter. Det borde vara fuktigt men inte droppande våt. Du kan alltid pressa swaben för att ta bort eventuellt överskott.
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 16
    4. Torka batterifacket och kontakter med swab. Ta bomullspinne doppad i ättika eller citronsaft och gnid den runt i batterifacket var du än ser korrosion, speciellt på batterikontakterna. Detta kommer att starta processen att lösa och neutralisera korrosionen. Torka kontakterna torka med en ren pappershandduk när du är klar.
  • Var noga med att komma in i fjädrarna.
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 17
    5. Skrapa bort eventuell återstående rester med ett metallverktyg. Använd ett litet blad- eller flathead skruvmejsel för att skrapa bort någon envis korrosion som förblir efter att ha torkat ner batterikontakterna. Du kan också använda en glasfiberpennborste.
  • Gör det lätt så att du inte klurar upp kontakterna för mycket!
  • Bild med titeln Clean Battery Corrosion och bygga upp steg 18
    6. Belägga kontakterna med silikonfett för att förhindra tarnishing. När du har skrapat bort så mycket av korrosionen som möjligt, använd en bomullspinne för att applicera en lätt beläggning av silikonfett till kontakterna. Du kan också använda petroleumgel. Detta kommer att förhindra framtida tarnishing och förbättra anslutningen mellan kontakten och batteriet.
  • Leta efter silikonfett i din lokala hårdvaruaffär. Du kan också få petroleumgel i de flesta drogbutiker.
  • Bild med titeln Rengör batterikorrosion och bygga upp steg 19
    7. Slå på enheten för att se till att det fungerar. Sätt färskt batterier i enheten och stänger facket och sätt sedan på det. Om det inte fungerar kan du behöva göra mer rengöring eller byt ut enheten.
  • Om batteriets terminaler är för dåligt korroderade för att spara kan du kunna ersätta dem med nya. Du kan köpa ersättningsterminaler online eller från en elektronikbutik, eller scavenge några från en annan elektronisk enhet.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Saker du behöver

    Koppla bort bilbatteriet säkert

    • Gummi, nitril eller neopren arbetshandskar
    • Skyddsglasögon
    • Rycka
    • Terminalspridare

    Ta bort bilbatterikorrosion med bakpulver

    • 1 kopp (240 ml) vatten
    • 1 tesked (4.6 g) Bakpulver
    • Tandborste eller batteri terminalborste
    • Ren, torr trasa
    • Vattenslang eller sprayflaska
    • vaselin

    Rengöring av korrosion på alkaliska batterikontakter

    • Skyddsglasögon
    • Gummi eller nitril arbetshandskar
    • Vit ättika eller citronsaft
    • Glas eller plastskål
    • Bomullspinne
    • Litet blad eller glasfiberpenna
    • Silikonfett eller petroleumgel
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande