Hur man väljer stickningsnålar

Stickning är en avkopplande, bärbar och kreativ hobby, men att välja rätt nålar kan innebära skillnaden mellan en trevlig tidsfördriv och ren frustration. Sticknålar kommer i många olika sorter, så det kan vara en utmaning att veta vilka som ska välja ett projekt. Du kan dock välja rätt par eller ställas in för dig genom att överväga ditt föredragna stickningsnålmaterial, typ och storlek.

Steg

Metod 1 av 3:
Med tanke på stickningsnålmaterial
  1. Bild med titeln Välj Sticka nålar Steg 1
1. Använd metallnålar. Metallnålar är den klassiska typen av nål och de kommer i många olika storlekar. Många stickare tycker om att använda metallnålar eftersom du kan arbeta snabbt med dem och på grund av det klickande ljudet gör de medan du använder dem. Men om du inte är bekymrad med stickhastighet och / eller hitta det klickande ljudet irriterande, kanske metallnålar kanske inte är det bästa alternativet för dig.
  • De flesta metallnålar är gjorda av aluminium, men du kan också hitta metallnålar som är gjorda av nickel eller mässing.
  • Bild med titeln Välj stickning nålar Steg 2
    2. Prova plastnålar för ett budgetalternativ. Plastnålar är det mest billiga stickningsalternativet, så det här är ett utmärkt val om du letar efter ett budgetalternativ eller om du bara försöker sticka för att se om du gillar det. Du kan också hitta plastnålar i extra stora storlekar att andra nålar inte är tillgängliga, så det kan vara ett bra alternativ för stickprojekt som behöver använda ett super skrymmande garn eller ovanligt material.
  • Tänk på att garnet enkelt kommer att glida av plastnålar medan du arbetar med det, vilket kan vara en bonus för hastighetsstickning eller frustrerande om du släpper en söm!
  • Bild med titeln Välj stickningsnålar Steg 3
    3. Titta på trä nålar. Tränålar är några av de dyraste, men många stickare föredrar känslan av trä nålar. Trä nålar är också trevliga för nybörjare knitter eftersom stygnen inte glider av nålarna lika lätt som med metall eller plastnålar.
  • Bild med titeln Välj stickning nålar Steg 4
    4. Få ett par bambu nålar. Om du gillar känslan av trä nålar men hitta dem för dyra, är bambu nålar ett billigare alternativ till trä nålar. Bambu nålar erbjuder stickare en liknande känsla till trä nålar och stekarna av nålarna hjälper garnet att stanna på nålarna istället för att glida av dem.
  • Metod 2 av 3:
    Plockar en stickningstyp
    1. Bild med titeln Välj Sticka nålar Steg 5
    1. Använd raka nålar. Raka nålar är det slag som har spetsiga tips och en platt, bred ände eller vred för att hålla stygnen från att glida av. Det är bäst för projekt som du vill arbeta i rader, som halsdukar, filtar och tvättdukar. De kommer också i många olika storlekar och i olika längder, så du kan hitta ett par som passar ditt projekt.
    • Raka nålar brukar komma i 7 ", 10", 12 "och 14" längder.
  • Bild med titeln Välj stickningsnålar Steg 6
    2. Experimentera med cirkulära nålar. Cirkulära nålar har en tråd eller nylonkabel som sträcker sig mellan två nålar. De är bäst för arbetsprojekt i rundan, som hattar, oändlighet halsdukar och tröjor. Du kan dock också använda dem för att hålla alla stygnen för ett större projekt som du vill arbeta i rader, till exempel en filt.
  • Cirkulära nålar finns i många olika storlekar och med olika längder av tråd eller nylonkabel som sträcker sig mellan nålarna. Vissa vanliga cirkulära nålar trådlängder inkluderar 16 ", 20", 24 "och 32".
  • Bild med titeln Välj stickning nålar Steg 7
    3. Prova dubbla spetsiga nålar. Dubbelpekade nålar (DPN) är ofta nödvändiga för att binda av projekt som hattar, som du mest skulle arbeta med ett par cirkulära nålar. Dubbelpekade nålar är också bra för mindre cirkulära projekt, till exempel strumpor och vantar. Du kan få dubbla spetsiga nålar i många olika storlekar.
  • Dubbelpekade nålar kommer i uppsättningar av fyra eller fem nålar.
  • Du kanske vill få en uppsättning nållpunkt om du planerar att använda dubbla spetsiga nålar. Stygn kan enkelt glida av ändarna av dubbla spetsiga nålar, speciellt om du använder metall eller plast. Placera ett nålpunktsöverdrag över ena änden eller båda ändarna av nålarna medan du arbetar för att undvika att släppa en söm.
  • Bild med titeln Välj Sticka nålar Steg 8
    4. Gör kablar med en kabelnål. Kabelnålar är "Du" formade nålar. Om du är intresserad av försöker kablage, Då behöver du en kabelnål. Men kom ihåg att en kabelnål inte är något du kan använda på egen hand. Du måste använda en kabelnål i samband med ett par raka, cirkulära eller dubbla spetsiga nålar för att göra kablar.
  • Kabelnålar finns också i många olika storlekar. Se till att du får en kabelnål som matchar dina andra sticknålar för projektet.
  • Bild med titeln Välj stickningsnålar Steg 9
    5. Titta på utbytbara uppsättningar. Om du tror att du kanske vill arbeta med en mängd olika sticknålar, kanske du vill få en utbytbar uppsättning. Utbytbara uppsättningar inkluderar en mängd nåltyper som du kan ansluta på olika sätt att använda för dina projekt. Du kan bifoga olika längder av tråd mellan cirkulära nålar eller använda förlängare för att göra längre raka nålar efter behov.
  • Tänk på att dessa uppsättningar kan vara dyra, men det kan vara billigare än att köpa alla de olika nåltyperna och storlekarna som du kan använda.
  • Metod 3 av 3:
    Välja en stickningstorlek
    1. Bild med titeln Välj Sticka nålar Steg 10
    1. Kontrollera ditt mönster. När du försöker bestämma om en sticka nålstorlek är det bäst att börja med att konsultera stickmönstret du använder. Stickmönster kommer vanligtvis att ange storlek och typ av nål som krävs för ett projekt. Om flera nålstyper och storlekar krävs, ska dessa alla vara listade på mönstret.
    • Kontrollera alltid innan du börjar och håller fast vid mönstrets rekommendationer för att säkerställa att du får det bästa resultatet möjligt.
  • Bild med titeln Välj stickning nålar Steg 11
    2. Titta på garnetiketten. Om du inte följer ett mönster, är nästa bästa ställe att leta efter en rekommendation om nålstorlek på etiketten på ditt garn. De flesta garnetiketter innehåller en storlek rekommendation för stickning nålar och virkade krokar. Kontrollera etiketten och leta efter en skriftlig eller illustrerad rekommendation.
  • Ibland kommer etiketterna att ha skrivit rekommendation, till exempel "sticka nålar storlek 8", medan andra gånger ser du bara ett par stickningsnålar med ett nummer inuti illustrationen. Detta nummer är den storlek du behöver för att få.
  • Tänk på att det finns amerikanska och europeiska storlekar. Amerikanska stickningsnålstorlekar är listade som heltal på etiketter, och europeiska storlekar är listade som millimetermätning, till exempel "9mm."
  • Bild med titeln Välj Sticka nålar Steg 12
    3
    Testa mätaren. Gauge är antalet stygn du stickar per tum med en viss typ av garn och par nålar. Om du inte är säker på vilken storlek som sticker nålar att använda, men du har några par och något garn, så kan du alltid sticka en gauge-swatch för att hjälpa dig att bestämma.
  • Att sticka en gauge-swatch, sticka en kvadrat som är fyra tum med fyra tum med ditt garn och nålar. Kontrollera sedan sömmarna och se om det här är den perfekta nålstorleken för ditt projekt, eller om det kan se bättre ut med ett mindre eller större par nålar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande