Hur man ritar en tjejs ansikte

Att dra en tjejs ansikte kan vara knepigt, även för erfarna konstnärer. Lyckligtvis, om du vill rita en realistisk tjejs ansikte eller ett tecknade ansikte, kan du använda referenslinjer och ett steg-för-steg-tillvägagångssätt som hjälper dig att lyckas. När du har framgångsrikt kan dra en tjejs ansikte med riktlinjer blir det lättare att dra från foton och levande modeller.

Steg

Metod 1 av 2:
Ritning av en realistisk tjejs ansikte
1. Rita en oval och dela den i 3 sektioner för att göra huvudet. Göra den ovala lite rundare än vad du normalt skulle eftersom tjejer tenderar att ha rounder ansikten än pojkar. För att dela upp den ovala i 3 sektioner, börja med att dra en horisontell linje genom mitten. Dra sedan en andra horisontell linje genom halvvägs mellan den första raden du drog och botten av den ovala.
  • Att dela ansiktet i sektioner gör det lättare att få proportionerna i ansiktet senare.
  • 2. Rita ögonen på den övre horisontella linjen. Flickor har alla slags ögonformer, men i allmänhet dras de med större och rounder ögon än pojkar är. Centrera ögonen på den horisontella linjen så linjen går genom mitten av varje öga. Gör också avståndet mellan det inre hörnet av varje öga, samma längd som ett öga. Om du skulle rita ett tredje öga mellan de 2 ögonen, borde det passa perfekt.
  • 3. Lägg eleverna och ögonfransarna i ögonen. Tjejer tenderar att ha längre, tjockare ögonfransar än pojkar. Att skapa utseendet på långa, tjocka ögonfransar, skugga in och tjockna de övre och nedre lashlinjerna, vilket gör dem tjockare vid de yttre hörnen. När du är klar med ögonfransarna, dra en stor cirkel i varje öga som delvis förmörkas av den övre lashlinjen och det har lika mycket vitt utrymme på vardera sidan av det. Dra sedan en mindre cirkel i varje stor cirkel och skugga dem för att göra eleverna. Lämna en liten dot vit utrymme i varje elev för att få det att se ut som det är lätt att reflektera av dem.
  • 4. Rita en välvd ögonbryn ovanför varje öga. I allmänhet är flickors ögonbryn tunnare och mer välvda än pojkens ögonbryn, men du kan leka med formen och tjockleken. För att dra ögonbrynen, börja med din penna något över det yttre hörnet av ett öga och dra en nedåtgående krökningslinje som swoops ner och börjar kurva tillbaka uppåt när du kommer närmare det inre hörnet av ögat. Därefter upprepa över det andra ögat.
  • För att göra ögonbrynen tjockare, gå lätt över de linjer du drog några gånger och skugga runt bågarna.
  • 5. Rita näsens spets längs den nedre horisontella linjen. Liksom pojkar har tjejer en mängd näsformar, men deras näsor dras vanligtvis med färre, mjukare linjer för att förhindra att de ser också maskulin. För att dra näsens spets, börja lite över den nedre horisontella linjen med spetsen på din penna som är uppradad med det inre hörnet av ögat ovanför det. Därefter rita en kort, krökt linje ner mot den horisontella linjen som inte helt når den, följt av en uppåtgående horisontell kurva som swoops ner och möter den horisontella linjen. Upprepa samma steg på andra sidan ansiktet, men speglas, för att avsluta näsens spets.
  • Undvik att dra näsbroen eftersom det kan göra näsan ser också maskulin. Du kommer att kunna definiera bron senare med skuggning istället för hårda linjer.
  • 6. Använd skuggning för att mjukt definiera bron och spetsen av näsan. Börja med din penna i ögonbrynens inre ände på ena sidan av ansiktet. Då, lätt nyans ner längs näsbroen, stoppar när du når botten av ögat. Därefter, ta din penna ner till näsborre på samma sida och rita lätt en vertikal krökt linje upp mot näsbroen. Då, skugga i utrymmet mellan den linjen och näsrilens ytterkant för att definiera näsens spets.
  • Gör bara det på ena sidan av ansiktet. Om du försöker skugga båda sidor av näsan kan det se för definierat och maskulin.
  • 7. Rita läpparna halvvägs mellan näsens spets och hakan. För en konventionell tjej ansikte vill du göra läpparna runt och fulla. Börja med din penna på halvvägs mellan näsan och hakan, rita en kort, horisontell, uppåtgående kurva som är centrerad mellan de två sidorna av ansiktet, vilket kommer att vara doppet i botten av överläppen. Därefter dra en något längre uppåtgående kurva som sträcker sig av varje ände av den första kurvan. Därefter upprepa samma steg något över de linjer du bara drog och koppla ändarna av dessa yttre kurvor med ändarna av de första yttre kurvorna som du drog för att avsluta överläppen. Slutligen rita en lång uppåtgående kurva från ett hörn av läpparna till den andra för att göra underläppen.
  • De yttre hörnen av läpparna bör sträcka sig förbi näsborrarna ovanför dem. Annars kan läpparna se för små.
  • 8. Rita ett öra på varje sida av huvudet. För att rita öronen, börja på ena sidan av huvudet så att din penna är uppradad med ögonbrynens ytterkant. Dra sedan en kort, horisontell, uppåtgående kurva som sträcker sig från sidan av huvudet för att göra toppen av örat. Därefter rita en vertikal linje som böjs utåt som går från slutet av öratens övre del ner till sidan av ansiktet ovanför där näsens spets faller. Istället för att föra slutet av kurvan hela vägen till sidan av ansiktet, lämna ett litet gap och fylla den med en liten uppåtgående kurva för att göra botten av örat. Upprepa på andra sidan huvudet.
  • 9. Rita håret med en hårlinje som börjar under toppen av den ovala. Detta kommer att ge ansiktet en mjuk, feminin hårlinje. Om du ritar hårlinjen högst upp på den ovala, kan pannan se hård och för stor. När du har dragit hårlinjen, rita hårets skiss så det är större och bredare än den ovala själv, vilket gör att håret ser ut fullare ut. Då, gå in med din penna och dra långa linjer ner längden på håret så det ser ut som om det har enskilda strängar.
  • Du kan rita håret bakom öronen, eller du kan dra det över öronen och radera någon del av öronen som skulle täckas av hår.
  • Metod 2 av 2:
    Ritning en tecknad flicka ansikte
    1. Rita en oval som är smalare längst ner och dela den i 4 sektioner. Undvik att göra några hårda, raka linjer eftersom tecknade tjejer brukar ha rounder ansikten. För att dela upp den ovala i 4 sektioner, börja med att dra en vertikal linje ner i mitten av den. Dra sedan en vertikal linje som kurvor uppåt något och löper genom den ovala något under halvvägs på den vertikala linjen.
    • Sektionerna på toppen av den ovala bör vara större än sektionerna i botten.
  • 2. Rita en liten näsa nära mitten av den ovala. Tecknade tjejer är vanligtvis ritade med enkla, rundade näsor. Gör inte näsan styv eller definierad eller det kan se för maskulin. För att dra näsan, börja med din penna vid den punkt där de vertikala och horisontella linjerna skär. Dra sedan en linje bort från den punkten, med den lite kurva bort från den vertikala linjen. Slutligen, rita en kort linje som kurvor tillbaka in mot den vertikala linjen.
  • 3. Rita stora, överdrivna ögon ovanpå den horisontella linjen. Gör ögonen stora och överdrivna så att de ser mer cartoonish och feminin. Rita ett öga på varje sida av den vertikala linjen så att ögonens yttre hörn nästan rör på ansiktets kanter. Ögonens inre hörn bör falla längs samma horisontella väg som toppunkten på näsan, och de borde båda vara samma avstånd från den vertikala linjen.
  • Ge ögonen en mandelform som är smalare på botten och rounder på toppen.
  • 4. Lägg till mörka ögonfransar till toppen och botten av ögonen. Tecknade tjejer är ofta ritade med mörka, överdrivna ögonfransar, så gå över de övre och nedre lashlinjerna med din penna för att mörka dem. Sedan, mellan ögonens toppar och de yttre hörnen, rita tunna, smala trianglar som sträcker sig från ögonen. Skugga dem i så de ser ut som ögonfransar, och få dem att kurvas upp något i de spetsiga ändarna så att de ser mer feminin ut. När du är klar, upprepa på ögonens botten, nära de yttre hörnen.
  • 5. Rita stora elever inuti ögonen. För att rita eleverna, rita en stor cirkel i varje öga så att cirklarna är lite förmörkade av ögonens toppar. Då, i mitten av varje cirkel, rita en liten cirkel och skugga den i. Slutligen skugga i de stora cirklarna så att de är lite lättare än eleverna, lämnar lite vitt utrymme i övre högra hörnet av varje cirkel så det ser ut som ljus reflekterar av dem.
  • 6. Rita läpparna något under näsens botten. Börja med din penna på den vertikala linjen som går ner i mitten av ansiktet. Dra sedan en horisontell linje med en liten topp i mitten som sträcker sig av den vertikala linjen. Därefter upprepa på andra sidan den vertikala linjen och koppla ändarna av dessa två linjer med en horisontell linje som är något böjande uppåt för att avsluta överläppen. För att göra bottenläppen, börja vid ett yttre hörn av den övre läppen och dra en krökt linje in mot den vertikala linjen så att de skär ungefär halvvägs mellan toppläppen och hakan. Repetera sedan på andra sidan för att avsluta bottenläppen.
  • När du är klar, borde du ha en stor, rundad underläpp, som hjälper tecknet ansikte att se mer feminin.
  • 7. Lägg till tunn, välvda ögonbryn. Generellt är tecknade tjejer ritade med tunna ögonbryn som bågar högt ovanför ögonen. För att dra ögonbrynen, börja med din penna något ovanför ögonfransen närmast det yttre hörnet av en av ögonen. Då, dra en välvd, nedåtriktad kurva över ögat som slutar längs samma vertikala bana som det inre hörnet av ögat under det. När du är klar, upprepa över det andra ögat.
  • Ögonbrynen behöver inte vara exakt samma längd, men försök att göra dem samma form så att de ser balanserade.
  • 8. Lägg till öron med örhängen på sidorna av huvuden. För att rita öronen, börja med din penna på ena sidan av ansiktet, lined upp med det yttre hörnet av ögat. Dra sedan en vertikal oval längs sidan av ansiktet som slutar längs samma horisontella bana som näsens botten. Därefter rita en liten cirkel som överlappar botten av den ovala för att göra örhänge. Upprepa på andra sidan ansiktet för att göra det andra örat.
  • Du kan försöka dra olika former för örhängen, eller du kan lämna dem helt och hållet.
  • 9. Rita håret runt huvudet och lägg till en hårlinje eller smäll. Skissera en skiss av håret så det sträcker sig förbi huvudet, vilket gör att håret ser ut fullare ut. Du kan också lägga till bangs som swoop ner över pannan, eller du kan rita en nedåtriktad krökt linje som går över pannan från ena sidan av huvudet till den andra för att göra en hårlinje. Om du drar en synlig hårlinje, se till att den är lägre än toppen av huvudet. Annars kommer pannan att se för stort ut.
  • Om du drar långt hår kan du dra det sig bakom öronen och lämna öronen som de är, eller du kan dra håret över öronen och radera några delar av dem som är täckta.
  • Tips

    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande