Hur man klär sig för att spela basket

Dressing att spela basket är ganska enkelt. Bär kläder som passar säkert men hänger tillräckligt för att tillåta ett brett utbud av rörelse hjälper dig att utföra rör sig mer effektivt under träning. Men när du går med på hämtningsspel, finns det några ytterligare överväganden att komma ihåg om du vill undvika irriterande eller förolämpande medspelare.

Steg

Metod 1 av 3:
Förband för övning
  1. Bild med titeln Klänning för att spela basket Steg 1
1. Bära löst passande kläder. Välj toppar och bottnar som passar snyggt nog så att de inte glider av eller blir snarlade under spel. Samtidigt, undvik täta kläder som begränsar rörelsen. Använd kläder som tillåter dig ett ledigt antal rörelser. I idealiskt väder eller inomhus, använd följande:
  • Shorts som passar din midja perfekt och hänger löst på knäna eller däromkring.
  • En t-shirt, jersey eller singlet som inte är bindande. Gynna ärmlösa toppar för att tillåta dina armar den maximala rörligheten.
  • Bild med titeln klänning för att spela basketsteg 2
    2. Klä i lager för kallare väder. Använd kombinationer av långärmade T-shirts, termaler, uppvärmningar och / eller svettkläder. Ge dig själv förmågan att justera till plötsliga förändringar i väder genom att strippa eller lägga till lager efter behov. Undvik constrictive ytterkläder som rockar, jackor och skrymmande hoodies, som kan väga dig och begränsa rörelsen.
  • För mycket kallt väder, bär en strängare än normal klädesartikel som ditt första lager hjälper till att fälla kroppen värme mer effektivt.
  • Om du bär ett antal lager på en gång, välj en större storlek än normalt för ditt yttersta lager. Rymma den större omkretsen som skapats av alla lager under så att du fortfarande kan flytta med lite eller inget hinder.
  • Bild med titeln klänning för att spela basketsteg 3
    3. Välj sneakers som passar. Minska risken för skada på dina anklar och fötter på domstolen. Köp skor som passar ordentligt så dina fötter har det största utbudet av rörelse. Innan du köper, spetsar båda skor korrekt för att bedöma hur de kommer att känna på domstolen. Om möjligt, undvik att köpa storlekar som är större än vad som behövs för att hålla fötterna från att glida runt inuti skon. Se också till att sulan är skidad så att du inte glider på domstolen.
  • Om du är yngre och förväntas "växa till" ett par, fråga din förälder eller vårdnadshavare att köpa en som bara är en halvstorlek som är större än din nuvarande storlek. På så sätt kommer du att växa till det mycket snabbare.
  • Förhindra blåsor och chafing genom att ha på sig strumpor som täcker lika mycket hud som dina sneakers gör.
  • Bild med titeln klänning för att spela basketsteg 4
    4. Bestäm mellan höga toppar och lågtoppar. Båda stilerna av sneakers är acceptabla, men många föredrar högstoppar för extra stöd som de ger dina anklar. Men vara medveten om att ha på sig höga toppar hela tiden kan skapa ett beroende av det extra stödet. Om du bestämmer dig för att bära dessa för basket, förhindra detta beroende av:
  • Bär låga sneakers och skor för vardagligt slitage.
  • Gå barfota så mycket som möjligt.
  • Värma upp och utföra ljusövningar antingen barfota eller med tunna sneakers som Chuck Taylors.
  • Metod 2 av 3:
    Accessorisering
    1. Bild med titeln Klänning för att spela basketsteg 5
    1. Välj lämpliga underkläder. Om du är en pojke, välj briefs över boxare för att ge gott om stöd "där nere" och eliminera distraktion. Om du är en tjej, bära en sportbh i stället för en vanlig. Ge dig själv rätt stöd och gott om rörlighet utan att behöva oroa dig för att ledningar gräver i eller begränsa din rörelse.
    • Manliga spelare kan också vilja överväga att ha på sig en kopp för extra stöd och skydd.
  • Bild med titeln Klänning för att spela basketsteg 6
    2. Använd skyddsutrustning. Om du normalt bär glasögon eller kontakter, investera i ett par splittroaktiga glasögon som är utformat speciellt för högkontaktsport. Bära en munskydd för att skydda dina tänder och tunga. Stödja några lemmar och / eller leder som har lidit tidigare skador genom att ha på sig monterade hängslen.
  • Om du bär högsta sneakers och tycker att du behöver bära fotleden också, överväga detta ett varningsskylt att dina anklar kan förlora sin naturliga rörlighet. Dina knän kan börja lida nästa som de överkompenserar på dina ankles vägnar.
  • Bild med titeln klänning för att spela basketsteg 7
    3. Delta i ditt huvud. Bära ett svettband runt pannan för att moppa upp svett innan det kan springa in i dina ögon. Använd elastiska band eller flexibla huvudband för att hålla ditt hår ur ditt ansikte. Binda längre hår tillbaka till en hästsvans eller fläta.
  • Svettband runt din handled kan också komma till nytta. De hindrar din armsvett från att springa in i dina palmer och därmed förstöra ditt grepp på bollen.
  • Metod 3 av 3:
    Observera pickup-game etikett
    1. Bild med titeln Klänning för att spela Basketball Steg 8
    1. Klä sig blygsamt. Förvänta andra spelare att betrakta Replica-tröjor av specifika lag eller stjärnspelare som ett möjligt tecken på arrogans och / eller oerfarenhet. Undvik också att bära kläder som har aggressiva eller stötande fraser eller logotyper. Oroa sig mindre om att göra ett uttalande genom mode och mer om att imponera på dina färdigheter för att få respekten för potentiella lagkamrater.
  • Bild med titeln Klänning för att spela Basketball Steg 9
    2. Bär alltid en tröja. Motstå trängseln att kasta detta "onödigt" lager i varmt väder. Respektera dina medspelare. Uppskatta det faktum att ingen vill sprutas med svett om det kan undvikas. Om du tenderar att noggrant suga din tröja efter ett spel eller två, ta extra skjortor för att byta till under dagen.
  • Bild med titeln klänning för att spela basket steg 10
    3. Applicera solskyddsmedel 20 minuter innan du spelar. Använd det belopp som rekommenderas av ditt speciella varumärkes anvisningar. Låt din hud den tid det behöver fullt absorbera solskyddsmedel. Tänk på att när du börjar spela, kommer du sannolikt att börja svettas, vilket kommer att tvätta bort solskyddsmedel om det inte har absorberats.
  • Bild med titeln Klänning för att spela Basketball Steg 11
    4. Ta bort glasögonen om möjligt. Kom ihåg att ett hämtningsspel inte har officiella regler, domare eller verkställbara straff. Förutse att spelstilen här kan vara betydligt grovare än i ligaspel. Köp dig ett extra splittrat par som är avsett att stå upp till högkvalitativa sporter, eller gå utan dina vanliga glasögon om du kan hantera. Minska risken för att ytterligare skada dig själv eller andra spelare i händelse av att dina glasögon är splittrade.
  • Dela på det sociala nätverket:
    Liknande