Hur man skär vinylplattor

Vinylplattan kommer ofta i fyrkantiga bitar, och du kan behöva skära plattor för att passa dem till väggens kant eller runt apparater. Vinylplattan är mycket lättare att skära än keramisk kakel, och du kan trimma den med hjälp av en nytta kniv eller en vinylplattor. Även om tanken på att skära plattor kan tyckas skrämmande, är processen faktiskt ganska enkelt!

Steg

Metod 1 av 2:
Med hjälp av en verktygskniv
  1. Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 1
1. Markera kakelen där den behöver skäras. Mät det utrymme du behöver för att passa en kakel i att använda ett måttband. Markera de platser du behöver för att klippa kakel med en penna. Du behöver bara en liten markering, eftersom du använder en annan kakel som din raka kant för skärning.
  • Om du inte kan se penna märken, försök använda en tvättbar penna eller markör.
  • Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 2
    2. Poäng vinylplattan med en nytta kniv. Använd en bit keramisk kakel för att tyngda ner vinylplattorna och använda som en straightedge. Gör en "X" på den i permanent markör så att du inte av misstag installerar den, eftersom det kan bli nicked eller banged up. Lina upp kanten på den extra kakel med märket på den andra kakan där du behöver göra en snitt. Kör fast din kniv nerför kanten på den extra kakel för att göra det stycke som behöver trimning.
  • Om du inte skär hela vägen genom kakel första gången, upprepa processen att ta hand om att göra den andra poänglinjen direkt över den första. Du kan också mildra kakel med en värmepistol för att göra exakta nedskärningar.
  • Använd arbetshandskar medan du arbetar med en nytta kniv och skär långsamt bort från din hand.
  • Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 3
    3. Överskott. Böj bara kakel på poängmärket för att rengöra kakan. Håll överflödet om du behöver använda det senare.
  • Metod 2 av 2:
    Med en vinyl kakelskärare
    1. Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 4
    1. Placera din kakel i vinylskäraren. Använd tejpmåttet som kör ner kanten av kakelskäraren för att ställa upp den kakel där du behöver göra klippet.
    • Vinylskärare kan typiskt hyras från hårdvaruaffärer så att du inte behöver köpa en för ett enda jobb. Ring din lokala butik för att se om det här är ett alternativ för dig.
  • Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 5
    2. Justera djupet på bladet genom att vrida skruvarna. Vrid skruvarna på vardera sidan av toppen av skäraren för att höja eller sänka bladet så att kakeln passar snyggt under den. Bladet behöver inte röra kakeln vid denna tidpunkt, eftersom rörelsen kommer att sänka bladet.
  • Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 6
    3. Tryck på handtaget ner. Flytta handtaget ordentligt från det upprättade läget ner mot kanten av skäraren. Du kan göra det här steget snabbt eller långsamt, var noga med att trycka på handtaget hela vägen till det sänkta läget så att bladet skär genom hela kakan.
  • Bild med titeln Cut Vinyl Tile Steg 7
    4. Ta bort kakel från skäraren. Flytta båda bitarna av klippa kakel bort från skäraren. Lyft handtaget om du har en annan bit att skära och upprepa processen.
  • Tips

    Klipp bitar av affischbräda eller tunn kartong som en mall för komplicerade områden eftersom de är enklare att arbeta med.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande