Hur man slår 2048

2048 är ett mycket beroendeframkallande spel tillgängligt på skrivbord och mobila enheter. Det är enkelt att lära sig, men svårt att slå. Det är också tillgängligt på retrokonsoler.Du kan Spela spelet online, eller ladda ner det för ios eller Android.

Steg

Del 1 av 2:
Steg för steg Strategguide
  1. Bild med titeln Beat 2048 Steg 1
1. Dra åt vänster och höger flera gånger (tillval). Starta ett nytt spel, svepa sedan åt vänster och höger snabbt. Fortsätt tills du har ett par rader på 2s, 4s och 8s. Det här är inte nödvändigt att vinna, men det brukar sätter dig i en bra position och får dig till dina första större kakel snabbare.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 2
    2. Bygg en högre kakel i ett hörn. Kombinera de tidiga plattorna i en 16 eller 32 och lägg det i ett hörn. Målet med denna metod är att hålla denna kakel på plats så länge som möjligt, gradvis bygga den högre och högre.
  • Denna strategi användes för världens hastighetsrekord på 2048, som nådde den slutliga kakan om 1 minut och 34 sekunder.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 3
    3. Håll raden med den höga kakeln fylld. Till exempel, om ditt högkvalitativa hörn är längst upp till höger, fyll hela den övre raden med kakel. Alternerande de två riktningarna mot hörnet ("upp" och "rätt" I det här exemplet) är det ett bra sätt att uppnå detta. När du är fylld kan du flytta till vänster och höger så mycket som du vill, utan den högkvalitativa kakelskiftet från sitt hörn.
  • Håll ett öga på den här raden och fyll på luckor som visas när det är möjligt, utan att flytta hörnplattan.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 4
    4. Fokusera på att kombinera små kakel. För det mesta av spelet är det mycket viktigare att göra 8s, 16s och 32s än det är att sikta på ett enda större antal. Helst kommer dessa mellanklagor att samlas nära din valda hörnplatta. Detta ställer dig upp för kedjeaktioner av flera kombinationer, vilket kommer att få dig mycket längre än att fokusera på att bygga en enda kakel högre av sig själv.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 5
    5. Manövrera runt små, fångade plattor. Ofta kommer saker inte att fungera perfekt, och du kommer att sluta med en 2 eller 4 fångad mellan 256 och en 64 eller liknande obekväma positioner. Det här är en bra tid att pausa och tänka noga på varje drag och sträva efter att frigöra den lilla kakeln. Det finns ett par olika taktik för detta:
  • Välj en kakel bredvid den fångade plattan och planera hur du kombinerar det. Om det är en stor kakel, kan du behöva planera flera drag framåt för att göra det här. När den är inrättad med en lika kakel bredvid den, svep så att den kakel du planerade att kombinera är den som rör sig.
  • Alternativt, försök att skapa ett gap i raden med den lilla, fångade kakan, sedan skifta åt vänster och höger tills den är placerad över en kakel som den kan kombinera med. Detta fungerar inte vanligtvis bra på en trångt styrelse.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 6
    6. Flytta din hörnplatta när den är tvungen att, sedan returnera den. I nästan varje spel kommer du till en punkt där du är tvungen att flytta din hörnplatta ur positionen. Se framåt för att se vilka av de tillgängliga rörelserna fördelar dig mest. Svepa den riktningen och svepa omedelbart tillbaka för att returnera den höga kakel till hörnet.
  • I vissa copycat-versioner av spelet kan du göra ett drag som gör ingenting, och en slumpmässig kakel kommer fortfarande att visas. I det här fallet behöver du teoretiskt aldrig flytta din kakel från hörnet, men det kan fortfarande vara nödvändigt om din skärm är i fara för att fyllas.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 7
    7. Fortsätt försöka tills du vinner. Du behöver fortfarande lite tur att slå spelet, så förvänta dig inte att vinna första gången. Om du är tvungen att flytta din hörnplatta, och en olycklig ny kakel visas i det hörnet, är din chans att lyckas vara mycket lägre. Du kanske fortfarande vinner om du kan rensa fem eller sex tomma kakel, eller om dina högsta plattor är 64 eller 128. Om det senare är i spelet än det är det vanligtvis ingen anledning att försöka komma ut ur det.
  • Del 2 av 2:
    Grundläggande instruktioner och tips
    1. Bild med titeln Beat 2048 Steg 8
    1. Känna till reglerna. Du vet nog redan hur 2048 fungerar, men bara om det är grunderna. Observera att det här är hur det officiella spelet fungerar, men det finns många parodier, imitationer och till och med föregångare, många av vilka har olika mekaniker.
    • Svepa skärmen upp, ner, vänster eller höger för att flytta alla nummerplattor i den riktningen. Varje kakel rör sig i den riktningen tills den träffar väggen eller en annan kakel. (Använd piltangenterna i datorns version.)
    • Varje gång du gör ett drag visas en ny 2 eller 4 kakel på en tom plats i rad eller kolumn som flyttades senast.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 9
    2. Försök att komma till 2048. När ett drag orsakar två plattor av samma nummer som slår varandra, sammanfogar de i en kakel med ett värde som är lika med summan av de två plattorna. Till exempel kombinerar två 2 plattor i en 4. Målet är att skapa en kakel med ett värde av 2048.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 10
    3. Pausa och se framåt. Det är lätt att sugas in i spelet och göra rörelser så fort som möjligt. Om du vill ha ett bättre skott på att vinna, slåss den här impulsen och bara göra ett drag när du är redo. Titta framåt och försök att föreställa dig hur brädet kommer att ta hand om att du gör nästa steg, eller åtminstone vad som händer med några viktiga plattor.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 11
    4. Fokusera på ett hörn. En gemensam strategi bland spelare är att bygga upp ett stort antal i ett hörn. Det spelar ingen roll vilket hörn du väljer, men när du väljer, håller du med det.
  • Denna taktik fungerar bäst när hörnet är en del av en rad som du behåller permanent. Detta låter dig flytta kakelarna till höger utan att lossna din högkvalitativa kakel.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 12
    5. Ta möjligheter att slå samman flera plattor. Om du ser en lång rad liknande plattor är det vanligtvis en bra idé att kombinera dem alla och ge dig mer utrymme på brädet.
  • Bild med titeln Beat 2048 Steg 13
    6. Försök alternativa att tappa upp och höger. Ett grundläggande tillvägagångssätt är att alternativa tappning och höger tills inga rutor rör sig. Tryck på vänster när det händer och gå tillbaka till växel och höger. Detta garanterar inte dig en vinst - faktiskt kommer det vanligtvis inte att få dig där. Det kan dock få dig ett ganska hög poäng, och det är ett snabbt sätt att försöka slå din tidigare post.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Om du har slagit 2048 och vill ha mer av en utmaning, försök att nå 2048 med lägst värdera. Eftersom du får poäng varje gång du gör ett drag, är det verkligen en utmaning att nå 2048 med det lägsta antalet drag du kan.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande