Hur man hanterar en kvinnlig katt i värme

En obetalad kvinnlig katt kommer i värme var tredje till fyra veckor, och hon är vanligtvis inte tyst om det! Denna period, när hon är mest mottaglig att bli gravid, kan vara i upp till sju dagar. Det betyder att du kanske har en mycket hormonell katt på dina händer i en vecka ut ur alla tre. Den bästa lösningen, om du inte vill att hon ska ha kattungar, är att få henne spayed av en veterinär. Men om du vill odla henne måste du ta itu med de beteenden som följer med att vara i värme, som högt meowing och flirty antics. Du måste också hålla henne från att bli gravid när du inte vill ha henne.

Steg

Metod 1 av 2:
Hantera sitt beteende
  1. Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 1
1. Lugna hennes höga meowing. När en katt är i värme, annonserar hon det faktum att öka sina chanser att hitta en pojkvän och ha kattungar. Ett sätt hon gör det här är att väcka otroligt högt och ständigt. Till en oerfaren ägare kan det verka som om hon har ont, men det här är helt normalt beteende. Du kan antingen välja att hantera det extra bullret, eller försök lugna henne ner.
  • Försök att ansluta en Feliway-diffusor innan din katt kommer i värme. Denna syntetiska Feline-feromon omger henne med säkra, kända dofter. Feromoner är kemiska budbärare - en liknande idé till feromonerna En kvinna ger upphov till att annonsera att hon är i värme. Men de i Feliway kan ha en lugnande, lugnande effekt på henne.
  • Det fungerar inte omedelbart, men feromonerna bygger upp kattens känsla av välbefinnande över ett par veckor. Som sådan är det bäst att ansluta diffusorn tidigt och lämna det hela tiden i bakgrunden, så hon får fördelen när hon kommer i värme.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 2
    2. Hantera doftmarkering. Inte alla kvinnliga katter gör det här, men vissa markerar sitt territorium med urin. Urin har potent doftmarkörer som hon använder för att locka kompisar. Igen, det finns inget du kan göra för att stoppa detta beteende utan att få henne spayed, så du måste bara göra. Några saker du kan göra för att göra livet lite enklare inkluderar:
  • Se till att hon hela tiden har en ren kulllåda. Förhoppningsvis kommer hennes husutbildning att leda henne att använda lådan istället för att markera i huset.
  • Deodorize omedelbart om hon märker. Detta kommer att avskräcka henne från att återvända till den platsen för att markera det igen.
  • Använd en "enzymatisk" renare för att helt ta bort urinlukten. Enzymerna i dessa produkter bryter katt urin ner bättre än någon annan renare. Låt produkten lufttorka för bästa resultat.
  • Ett hemgjord alternativ är att späda lite biologiskt tvättpulver i vatten. Använd detta för att rengöra området, skölj sedan det med vatten.Rengör igen med en lösning av bikarbonat av läsk. Avsluta genom att skölja en sista gång.
  • Testa alltid rengöringsprodukter på en liten dold patch av tyg innan du behandlar en markerad plåster för lukt.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 3
    3. Var beredd på klibbigt beteende. Din katt går på en massiv hormonell berg-och dalbana, som förändrar hennes beteende när hon är i värme. En skillnad är att hennes kroppsspråk och socialt beteende kan förändras ganska lite.
  • Hon kan söka ett företag långt mer än vanligt.
  • Hon kan kräva att du gnuggar henne nedre ryggen. När du gör det kan hon flirtigt hålla sin svans till ena sidan för att bättre avslöja sitt könsorgan.
  • Hon kan "Commando Crawl" över golvet genom att platta hennes fronthalva mot golvet, sedan krypa med hennes bakre ände drev upp i luften.
  • Hon är också sannolikt att skryta och rulla runt entusiastiskt. När den kombineras med det höga gråtet kan det se ut som om hon är i smärta. Oroa dig inte - hon är bara flirta.
  • Det finns inget att göra om detta beteende. Det är helt normalt, och så länge inga män kan nå henne, blir hon bra.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 4
    4. Ge henne extra uppmärksamhet. Däck henne ut med vanliga spel sessioner. Detta kan minska hennes energi och hjälpa henne att slå sig ner och sova istället för att vrida sig och yowling. Vissa kvinnliga katter njuter av en extra väsen eller till och med en massage när de är i värme. Men bli inte förvånad om hon börjar agera flirty med dig och presenterar hennes baksida!
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 5
    5. Ändra inte hennes matningsrutin. Många kvinnliga katter äter inte ordentligt när de är i värme. Detta kan få dem att gå ner i vikt och kroppsförhållande, vilket bekymrar sina kärleksfulla ägare. Men försök inte göra upp för hennes brist på aptit med högre kalori kattmat. Detta kommer bara att ge henne med ännu mer energi att gråta och ringa.
  • Istället lämna stora mängder av sin vanliga kattmat tillgänglig för frimatning. Hon kan snacka när hon känner som den.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 6
    6. Minska stressen på dina andra katter. Om du äger mer än en katt, tänk på hur stressigt det är för de andra att ha en kallande kvinna i sin mitt i en vecka ut ur var tredje. Detta kan vara oroande för dem. Feliway-diffusorn du använder för att lugna kattens beteende i värme kommer också att få dina andra katter bättre.
  • Återigen tar Feliway ett par veckor att bygga upp i dina kattsystem, så koppla in diffusorn innan din kvinna går i värme.
  • Metod 2 av 2:
    Förhindra graviditet
    1. Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 7
    1. Håll henne inomhus. Om din katt normalt får vandra utomhus, måste du stoppa det så snart du inser att hon är i värme. Medan hon är inomhus kan du kontrollera om manliga katter har tillgång till henne eller inte. Medan hon är utomhus, kommer varje man i grannskapet att dras av hennes yowling och doftmarkering. Hon är mycket trolig att bli gravid.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 8
    2. Isolera henne från dina manliga katter. Om du äger en unneuterad manlig katt, kommer han sannolikt att dras till henne som en magnet när hon är i värme. Du måste hålla alla män borta från henne tills hennes värme har gått.
  • Håll antingen hanen (er) eller kvinnan isolerad i ett separat rum.
  • Gran rummet upp så den isolerade katten växer inte ängslig. Sätt en kullkorg där, tillsammans med en bekväm säng, mat och massor av leksaker för att hålla dem upptagna.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 9
    3. Lås dina dörrar och fönster. Även om du håller henne inuti, kommer grannskapsansvariga fortfarande att kunna höra henne yowling och lukta hennes doftmarkering. Du kanske märker en misstänkt ökning av Tomcats som lurar runt ditt hem.
  • Lämna dörrar eller fönster öppna, även med myggnät som en barriär kan vara farligt. En bestämd man kommer att kloka genom nätet för att nå din kvinna, och hon kan bli gravid utan att ens lämna huset.
  • Blockera några kattflikar i dina dörrar.
  • Bild med titeln Deal med en kvinnlig katt i värme steg 10
    4. Överväga att spaying henne. Räddningscentra är överflödande med oönskade kattungar och katter. Det är moraliskt tvivelaktigt att låta din katt bli gravid utan god anledning. Spaying kvinnliga katter kan göras på vilket som helst stadium i sin hormonella cykel. Om kostnaden är ett problem, erbjuder många katträddning eller välfärdsföreningar kuponger mot kostnaden för operationen. Din lokala veterinärklinik kommer att kunna peka dig i rätt riktning för att göra förfrågningar.
  • Video

    Genom att använda den här tjänsten kan viss information delas med YouTube.

    Tips

    Kom ihåg att din katt kommer att mäta högt på natten och vara mer tillgiven.
  • Kom ihåg att din inomhuskatt kan göra ett försök att fly och gå ut till kompis. Var försiktig med att hålla henne säker inomhus. Detta kommer att bidra till att förhindra henne från att bli gravid, skadad eller förlorad.
  • Om du vill odla din katt kan du behöva en licens och specialutrustning.
  • Varningar

    Ta henne till veterinären om hon blöder. Även om du kan frestas att jämföra sin värme till mänsklig menstruation, är de väldigt olika processer. Katter bör inte blöda när de är i värme.
    Dela på det sociala nätverket:
    Liknande